Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
Tak ste mi odpovedal skor ako som stihla dat otazku 😀 chcela som sa opytat ake su priznaky OHSS 🙂 Ja sa snazim pit aj ked u mna je problem dostat vodu,ale v robote mame skoro 40ˇC tak pijem a potim sa a pijem a hlavne chodim stale na wc co uz dost lezie na nervy 😠 ale dufam ze je lepsie ked ide tekutina von akoby ma zostat vnutri 😅
janemari v teple tych tekutin nikdy nie je dost a aspon sa precistuje organizmus 🙂
@alienocka kde si 😎
martina to ano,ja sa len bojim toho OHSS.Ale snad sa ma to nebude tykat.
ja som tiez pocas stimulacie schudla. ohss sa mi na stastie vyhlo. a neplakala som ani raz. ani raz sme sa s manzelom nepohadali. uplna harmonia po cely cas. ja by som to snad mohla brat po cely rok 😀
rozrevala som sa az ked boli vysledky negativne a dosiel menzes. ale uz som objednana na dalsiu konzultaciu na ET. som zvedava, kedy mozem.
@persephina no tak teraz sa fakt bojim ze mi to nevyjde ☹ mam strach ze nic nevyprodukujem ale snad sa podari 😢
@martinaaaaa ale co sa bojis? neboj sa. ja som uz vyplnila negativne statistiky, tak ty sa nemas coho obavat 🙂
zvlastne, ze som to neniesla nejako extremne tazko. trocha som si poplakala a bolo. na dalsi den sme sli na vylet a dobre som si prevetrala hlavu. teraz uz na to moc ani nemyslim. tesim sa na dalsie kolo :D
baby nebojte sa ziadneho hyperstimulaku mne vraveli ze sa objavuje pri tych co maju strasne vela folikulo to je okolo tych 22 a viac
cafte, nachadza sa tu niekto? Potrebujem poradit, som 14 den od ET (vysledok bol uspesny) a niekedy mam strasne krce v podbrusku. Sestricky v CARe mi povedali, ze je to este pozostatok stimulacie. Najhorsie vsak je to, ze ked sa vzrusim pri sexiku tak dostanem ale nenormalne bolesti v oboch vajecnikoch. Podobaju sa menstruacnej bvolesti, ale ovela ovela intenzivnejsiej sily - cca po 15 min po prejde.
@dungelka tak moc-moc gratulujem k výsledku 😀 😀 😀 😀 Konečne čítam aj nejakú pozitívnu správičku.ja som také bolesti pri sexe mávala,ked som mala tesne pre menštruáciou,možno sú tie vaječníky zväčšené a aj citlivejšie.
dakujem za gratulaciu. Tiez myslim, ze mam asi zvacsene vajecniky po stimulke. Len sa obavam, ze sa budem pri tychto bolestiach vyhybat sexiku. Dufam, ze to dlho nebude trvat.
dnes som bola na sone mam 14 folikulov ale kontrolu mam este v pondelok takze OPU sa nekona ani v nedelu ani v pondelok mozno buduci tyzden v stredu ak to uz bude dobre to uz bude 17 DC tak neviem neviem ach jaj
@martinaaaaa , pekná úrodička. 🙂
martina vidis a bala si sa,pekna urodicka,gratulujem 🙂
dunqelka gratulujem tehulka a ja si myslim ze ze este nejaky tyzden dva a vajecniky sa daju do poriadku a nebude ta nic boliet 😉
Inak baby chcem sa opytat ked ste mali stimulku pili ste nejaky alkohol?Nemyslim ze nejako vela,ale celkovo ci sa moze pit. A co sa tyka sexiku pred odberom ste ho mali,myslim pocas dvojtyzdnovej stimulky co ste mali dlhy protokol? Ais blbe otazky,ze 😅
@janemari , tak my sme počas dlhej strimulky nemali normálny klasický sex,nikto mi nepovedal,že možme mať a ja som sa bála,čo keby sa z tých folikulov oplodnilo akurát teraz niektoré alebo niekolko a čo by bolo potom,možno si zle myslím.A teraz ako čakáme na potvrdenie po ET nejak manžel nechce kým to nie je potvrdené ,ale som zvedavá či sa nebude báť skôr potom,ked to už budeme mať potvrdené 😎 😎 😎 😎 😎
AHOJTE, TAK DNES SOM BOLA NA SONE........ úroda = 5 ks .................doktor povedal, že lepšie je mať 5-7 ako viac (kvalita)
OPU v pondelok ráno...... zajtra ráno pichám posledný krát a večer idem na pohotovosť alebo kamoške pichnúť puregon a v nedeľu odpočinok a v pondelok ...............sa dozvieme čo........
martinaaaaa a do akého centra chodíš?
baby a deň pred OPU ste len ležali? lebo sestrička vravela, že treba kľud aby nepopraskali. (inak jedno malo 18 mm, 17,15 mm, 16 mm, a jedno15 mm - najmenej by malo mať 18 mm) ............tak uvidíme
@dungelka - gratulejem...... 🙂 🙂 🙂
@janemari - nám povedali v care, že počas stimulky len dipherelinom - môžme v pohode aj bez ochrany, ale už keď stimuluješ na rast folíkov tak môžeš , ale len s ochranou. a hlavne si to tak prebdežne vyrátajte, aby ste mali sexík tri dni pred OPU( čerstvé spermijky, lebo viac nie, to vyslovene zakázali ) a teraz po ET sa bojíme
aj tak neviem čo z toho, lebo je 7. deň po ET a začala som špiniť, tak sa bojím a neviem čo mám robiť - ide víkend.... vraveli že môžem, ale sa bojíííím
čo sa týka sexíku tak my sme mali v utorok 😉 a to som ja bola tá aktívná 😀 to sme boli 6 deň stimulky- momentálne sme 9 .deň a 12.deň OPU ...
a čo sa týka alkoholu: za celý čas som mala jednu mageritu na krstiny sestrinej malej a samé nealko pivo 😝 - inak nič , a počas týždňa 2 pivká, 1 frťan...
a cigošky som si kúpila 2 krabičky s 0,1 nikotínu a už prestávam fajčiť.....
tak vidite mata aj monicka ako ste tu stresovali a vsetko je u vas ok 😀
sony ja som mm povedala ze ziadny sexik az do porodu 😀 Sa bojim aby sa nieco nepokazilo.Akoze nam to nerobi problem,ale kontrolna otazka mohla byt,nie? 😵 No aj teraz sme ratali 3 dni lebo zajtra by mala dost mrcha a ja mam ist do centra na sono a krv a muz pojde na ten tripl test ci ako sa to vola.A potom uz zacne ten dvojtyzdnovy maraton do odberu.
a my máme OPU v pondelok a už zakázali.... tak neviem či máme ešte odpustiť troška aby boli čerstvé, lebo teraz budú 6 dňové ?
monicka ja nefajcim takze pohoda a co sa tyka alkoholu to ja mam teraz skor chut si nieco dat kvoli tym hormonom juuuj 😅 Ale zajtra ma dojst mrcha tak preto aj nerves.
@monicka7299 chodim do GF ku dr stenovej ty mas uz v pondelok OPU to sa tesim ja mam este lieky na cely vikend aj pondelok a OPU ani neviem kedy budem mat 😝 stale mi je do placu ale nie z hormonov ale z toho ze sa mi to stale predlzuje
a ty kam chodis
@monicka7299,ja som pre OPU bola doma,lebo som bola chorá a chcela som to vyležať.
NO, ja v tomto teple mám chuť na pivo 😅 ............je teplo.........ale dám nealko chladené - musí stačiť 🙂 - neva..... len aby to vyšlo....
martinaaaaaaaaaa - veru, radšej neskôr.... a poriadne.... mne to teda toto pichanie ušlo, lebo som furt revala aj keď na mňa niekto pozrel ☹ ...ale to len málo kto zvláda tak že si nevšimne - ja mám dosť hormónov pred ms a tieto dávky - fúúúú
ležali ste pred OPU len v posteli?
@monicka7299, ja asi keby som nebola v tom čase chorá bola by som normálne v práci,lebo mne o klude pred OPU nikto nič nevravel a v práci by som si za celý čas ani len nesadla a len by som pendlovala.Myslím,že pred Opu netreba mať klud vna lôžku ale byť v klude psychicky a fyzicky nerobiť nič náročné.
@janemari dakujem za podporu 🙂 dufam ze mas pravdu 😉
monicka vad hej len som sa tesila na utorkovu kontrolu potom na piatok ze koniec pichania a teraz zas pondelok dufam ze to bude uz posledna kontrola ako dlho to mozu predlzovat keby bol OPU v stredu tak to uz budem 17 DC a mam ho 28 dnovy 😒
@martinaaaaa super!!!! Som rada,ze mas pekne foliky. Teraz si ich hladkaj,aby ti pekne dozreli 😀 Som zvedava na pondelok 😀

no aj sa dufam zajtra dozviem nieco viac 🙂