Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
ved sa do vtedy zblaznim ☹ uz to chcem mat za sebou mam pocit ze to nema konca ☹
@dungelka ja som bola na prvom utz v 7 tt a ešte mi dr povedal, že mám po stimulke vaječníky zväčšené a aj som ich cítila dosť, pri sedení, keď som prudšie vstala a tak...teraz je to už ok 🙂 ono to chvílu trvá, kým sa dá telo do normálu, šak tá stimulka je strašná hormonálna šupa 😕
teraz je šecko ok, bolia len prsia a občas pichne zväčšujúca sa maternica...tehu záležitosti ma volako obchádzajú 😝 len občas ma potrápia...ale zato v tomto teple je mi kvalitne zle ☹ normálne naozaj že nevoľno, na odpadnutie, úplne zle mi býva, musím si ísť poobede ľahnúť aspoň na 2 hodinky, potom už jak mi začne byť v posteli zle, musím zas vyliezť a niečo malé zjesť, momentálne fičím na čiernom chlebe s majolkou, šunkou, syrom a zeleninou...mäso furt nemusím, predvčerom som mala po týždni aj volačo mäsko-hovädzí stejk, to mám teraz zase na dva týždne mäsový pokoj 😀 ale teda nič moc to nechutenstvo, musím si vymýšlať náhrady bielkovinové miesto mäska...a to mám ešte intoleranciu laktózy (tú mám furt), takže nič moc 😖 ale neva, zvládame, pre brmbolca všetko spravím 😀
@monicka7299 oooooooooo, tak to držím palceeeeeeeee veľmiiiii 😀
barchee tak to budes dalsia tehulka bez bruska ked nechuti papat.Ale v tomto teple sa ti ani necudujem 😉
baby rychlo som vas precitala a uz neviem ktora mala aku otazku, tak si to tu najdite.
ja som mala OPU az na 22 DC takze v pohode. Niektore zeny aj neskor... nikde nie je pisane, ze to musi byt do 14-16 DC. Kazde telo je ine a kazdy reaguje inak na tu stimulku. Dolezite ze dozrievaju aj ked pomalsie.
ohladne kludu pre OPU, ja som chodila do roboty, len den pred OPU som si zobrala dovolenku, ale lezat sa nemusi, len nepresilovat a byt v psychickej pohode (im sa to hovori 😀 )
nam nikto nezakaz sexovat ani s ochranou ani bez... jednoducho povedali, ze mozme kedykolvek, len 3-5 dni pred OPU nie. Ja som mala dlhy protokol a ani pocat pichania diphereline ani menopuru sme si nedavali pozor a nekazali nam pouzivat ochranu. To je zvlastne ako sa tie pokyny v jednotlivych centrach lisia.... A po ET nam povedali, ze v den ET a este ten jeden den po nom mame mat pauzu a potom mozme ist na to. Tak sme sli 😉 ale pocas spinenia od 7 dna po ET sme mali pauzu az kym to nepreslo.
pichanie v oblasti vajecnikov moze byt este zo stimulky, ale aj z toho, ze sa ti natahuje maternica a bolia tie upony na ktorych drzi. To mi povedal doktor, ze je to OK a mna to bolieva aj teraz. Nie kazdy den, ale niekedy aj 2 hodky, dva dni nic, potom zase chvilu a tak rozne. Ale je to vraj v poriadku. Hlavne som si vsimla, ze ked dlhsie niekam idem peso alebo dlho stojim, tak ma to pobolieva viac.
barchee mne je tiez presne tak isto ako tebe, ibaze mozem jest maso a vlastne vsetko, len mi je furt zle od hladu. A toto teplo ma ubija teda maximalne...
janemari ja myslím, že troška sa môže..... 😅 - ale je to na Tebe - asi tak koľko svedomie dovolí 😉
Ja dnes večer si idem dať pichnúť puregon o 22.00 a zajtra akože ten kľud a v pondelok si idem dať vybrať tých mojich 5 kúskov. Dúfam, že tam ešte budú...... dnes sme boli na Obchodnej niečo pokúpiť (zľavy v Takku) a tak ma strašne rozpichalo pri pravom vaječníku a hlavasa mi točila až som sa naľakala....... pichá ma to furt...... sakra... tak neviem...dúfam, že nepraskli...
Na večeru som dala jaternice upiecť ale ja už viem, že ich jesť nebudem....v tom teple som smädná a nie hladná ale chlapi zvládnu... 🙂
@monicka7299 , držím pästičky pri OPU , ja mám hlavu v smútku , 10ty den po ET som začala krvácať.Nemôžem si dať ani nijaké lieky,aby som si ulavila od bolesti,tak mi z toho ešte aj dobre blbo a ešte to teplo,no fasa kombinácia. ☹
10ty deň? ale ja som tu čítala, že to je bežné...... či nie??? ja by som sa stresovala a test ako? alebo si ešte netestovala?
@annamary27 a to ako velmi alebo len spinenie a mas mrazacikov
@monicka7299 drzim palce v pondelok ja som si dnes naplno uzila stres z injekcii no nevedela som si ani za svet pichnut asi hodinu som sa odhodlavala dufam ze mi v pondelok povedia ze su uz nejake zrele 😕
@monicka,@martinaaaaa tak včera som sa ukludnovala kým to bolo špinenie,ale včer bolo aj trochu krvi a dnes už normálne naplno krvácam,dokonca teraz už aj nejaké zrazeniny boli.Tiež sa ukludnujem,tým,že niektoré ženy mávajú menzes aj niekolko mesiacov a sú v tom,lenže ja už uverím len na zázrak.
Mrazáčikov nemám ,takže sa to posunie o niekolko mesiacov a možno až na budúci rok,lebo už nemám ani tolko dní na návštevy u lekára a ni tolko dovolenky,aby som tam mohla každú chvílu cestovať.
Obdivujem Vás kočky čo ste si samy pichali,mne to robila mama,len puregon som si pichala sama,to ma ani nebolelo.
annamary tak to mi je luto ☹
Inak ja som dnes zacala spinit takze mrcha sa rozbieha na den presne 😲 ,len dufam ze sa mi to nestopne 😠 A ked zajtra bude normalne mrcha v pondelok smer centrum a zaciname zo stimulkou.Inak dnes som vybrala injekciu len cca 20 min pred pichanim a nestipala tak 🙂
@monicka7299, ešte si sa pýtala na test,nechcela som si robiť,ale chytila ma panika a dnes som kupila 3,použila som jeden a bola len jedna čiarka jak vyšitá,po druhej ani stopy.
ja som sa pomýlila....dnes večer Pregnyl ..nie puregon... ale to je asi jedno......
annamary a test si si neskúšala??? al koľko si mala vložených??? ........... 😒
martinaaaa mne to pichal partner ale to už chvalabožku je za nami..... nešlo mi to len tak, že na......tak mi to tam pichni... 🙄
a som zvedavá čo Ti povedia v pondelok..... mne to najskôr nerástlo a potom šup..... Lekár mi ich meral a iba jedno malo 18 mm a povedal, že najlepšie by bolo keby mali všetkých 5 minimálne 18 mm...............tak dúfam, že vyrastú ešte do pondelka....
@annamary27 to mi velmi luto ja sa obavam ze ak to teraz nevyjde tak do toho uz asi nepojdem do piatku som to zvladala s tym ze sa to uz skonci a ked mi povedali ze v pondelok dalsia kontrola a rano som uz fakt nezvladala zvysenu davku injekcii a asi uz u mna naplno zacali fungovat hormony no revala som jak besna kricala som na mm proste des ak mi v pondelok povedia ze este pichajte tak neviem ci to vobec v tom strese sofnem domov
Jáááá,tu sa konečne mračí,mohlo by v noci sprchnuť,aby nebolo tak dusno,neviem spávať.Dnes budem mať asi filmový maraton,kým nezaspím od únavy,lebo inak budem hore asi do svitania.
@monicka7299 , mala som vložené 2blastocysty,takže v tom najlepšom štádiu.
@martinaaaaa ,ja som bola cez stimulku na kontrole 3krát.
janemari....ja som mala injekcie stále v chladničke.....
annamary....tak to už neviem čo...... ideš lekárovi v pondelok alebo budeš volať?..... to je smola....
ženy..... každá to máme buď - alebo............. oni aj tak hneď na začiatku vraveli- úspešnosť 30% ..........to je des.....
@monicka 7299 , pondelok pojdem do centra na krv a budem s malou dušičkou dúfať,poviem sestričke čo je vo veci a uvidím čo dalej.
@monicka7299 no ja som tiez zvedava no skor tam pojdem ako na popravu co si zas to moje telo urobi co chce 😠 uz to fakt nezvladam ako to baby vsetky tak hrdinsky zvladate 😕
annamary27 .......2 ??????
.......ja chcem aby mi niekto vysvetlil prečo po tomto všetkom čo pre to robíme sa stane, že to nevyjde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
martinaaaaaaaaaaaa - ja som toto presne povedala doma včera.............druhý krát ????? na 95% nie.... je mi ľúto ale ťaško som psycho znášala stimulku a pichanie..... k tomu ešte koniec školského roka so 13 1/2 r. puberťákom .... dvojku zo správania som bola ukecať na pokarhanie riaditeľom a SJ a D čakám či preleze...............a kopec iných vecí + práca , tendre a tak............... skrátka bežný súčasný život ženy a matky + toto tu ............. aj na slona veľa......
ešte kolegyňa mi vravela doteraz ....ako to super zvládaš............ no ale počas stimulky mi to už nepovedala....vlastne skoro nehovorila, lebo ........asi ani nevedela moja čo mi môže povedať.....hmmmmmm šak jej ja voľačo pekného kúpím za trpezlivosť 😅
@monicka7299 zlatko mas to perne to sa musi nechat ja naozaj dufam ze to vyjde na prvy krat lebo ina moznost nie je 😀
@monicka7299 , ano vkladali mi 2.
Už zo mna lezú pekné zrazeninky, chodím cikať každú pol hodinu,lebo aj vela pijem,,tak sa no to musím furt kukať,jááááj takže Peťko a Terezka si už asi plávu kanálom,prepáčte,že už začínam byť sarkastická,myslela som,že aj zlý výsledok ponesiem hrdinsky.Kukám ÚčASTNíKOV ZáJAZDU,žE SA ROZVESELíM,ALE PRI KAžDEJ HUDBE SA ROZREVEM ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@annamary27 neviem co ti poradit plac plac nech ten smutok vyplavis von sa ti trochu ulavi a ja by som bola tiez sarkasticka 😠
myslim na teba drz sa moja 😔
@martinaaaaa , dakujem a možno mi to pomôže aj zaspať,ked budem dosť plakať. 😎
annamary................ja by som robila to isté........ale asi by som si zobrala na pomoc nejaký ten vitamín D

@alienocka dakujem no v pondelok idem na kontrolu ci vobec narastli 😔 radsej by som mala 5 a v pondelok by som si uz volala ako sa embryjka vyvijaju snad v sobotu uz bude vklad 😝