Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
@sony44 ani neviem co by bolo vhodne ti napisat. asi ziadne slova nedokazu znizit tvoj smutok a sklamanie. 😢 😢 😢 aj ja som verila, ze ked sa to tak pekne rozbehlo a kazdou kontrolou ti hcg rastlo, ze to bude uz len dobre.... ☹ fakt som necakala ani u teba ani kefi, ze to takto skonci....
Mrzi ma to a zelam ti, aby si mala vela sil sa s tym vyrovnat a aby to prebolelo cim skor. proti prirode sme fakt bezmocne, len ta nespravodlivost ubija 😔
@monicka7299 uvidis zajtra, nejdem ti tu davat falosnu nadej ani nic podobne, ale do zajtra skus neplakat a potom ak by to nevyslo, si poplac.... ponadavaj.... ale este to nevzdavaj ☹
sony určite sa prídi ukázať 🙂 ...pôjdete do štvrtku ešte na nejaké kontrolné vyšetrenie...? budem Ti moc držať palčeky aby Vám čas utiekol čo najrýchlejšie a zvládli ste to... ja si neviem predstaviť že by som toto musela podstúpiť.... na som sa ani nedostala k ET a strašne ma vzalo už len to že nevyšlo OPUčko...
zuzanabb to ano dobre spravy ale co je to oproti tym zlym ktore v poslednej dobe zavladli v tejto teme.Ved kolko znas bola na ivf a kolkym to vyslo a nie.
@janemari ty sa hlavne sustreď,aby tvoje správičky boli dobré a mysli pozitívne.Neboj mi ostatné sa sem pomaly vrátime len s pár mesačným odstupom a potom už budeš radiť ty nám 😉
No ja som z tych co vedia radit 😀 Ale uvidime,verime v uspech ale ratame aj sneuspechom.Ale v tom pripade budeme mat mrazacikov a v to verim.
je to nespravodlive, ze kto tuzi po dietatku nemoze mat. Ale treba verit baby 🙂, mne sa paci ze je takyto portal, lebo kto nema taketo problemi tak nas nepochopi. A najhorsie je ze najvacsie facky clovek dostane od rodiny ☹. Uvidite ze do roka budeme vsetci tehotne 🙂
ahojte baby..........ja s manzelom tiez mame problem otehotniet nadari sa nam zatial rok.a mala by som zopar otazok na vas.
1.po kolkych rokoch snazenia ste sa rozhodli ist na IVF?
2.ci vam hned gynekolog povedal ci pojdete na ivf alebo na iui?
3.ci to preplaca poistovana alebo si to par musi plat zo svojich
4.a hlavny dovod preco to idete podstupit???ci vam zistili dake problemy z vasej alebo muzovej strany
my sme podstupili spermiogram kt.ma muz v poriadku a mne doktor tvrdi ze aj ja som v poriadky tak nam dal este 3 mesiace a ze ak sa nam nepodari pojdem na IUI ale co som sa docitala tak nieje dake uspesne dakujem za vau odpoved pa
@petuska123 -my sme sa rozhodli ísť po 3.rokoch snaženia a to som si najskôr dala urobiť u svojej lekárky všetky vyšetrenia či je vo mne chyba - nebola. Doporučila urobiť spermiogram, tak potom sa zistilo, že spermie sú pomalé a nejaké (teratozoospermia) ale vraj s takým množstvom dobrých je nejaké percento úspešnosti....
Hneď mi navrhla IVF -aj roky pribúdajú a tak aby sato nezdržovalo.... už sme sa vraj naskúšali až až.....
Poisťovňa prepláca IVF aj väčšiu časť liekov (podľa poisťovne) ale aj za tie si dosť doplácaš a platíš aj zákroky v centre.
Podstupujú sa rôzne vyšetrenia pred samotným zákrokom a z toho dôvodu sa treba pripraviť a zásobovať sa oooobrovskou dávkou trpezlivosti.... ale ak sa to prirodzene nedarí tak nič iné nezostáva 😒
Nás to celé vyšlo niečo do 600 EUR. . . je to dosť a teraz asi pôjdeme 2x tak je to dosť finančne náročné....ale mám na výber??? 😠
ak sa do toho pustíš tak Ti prajem aby Vám to vyšlo na 1x...
@monicka7299 dakujem ja len dufam ze sa nam to uz dako podari prirodzenou cestou 😒 len keby som vedela ako...asi nam ostava len snazit sa kazdy den.........a nie len pocas ovulky.....
inak baby dnes som bola na krv.... trvalo to 3 sekundy a hneď mi povedala sestrička, že je malá pravdepodobnosť, že by to vyšlo keď normýálne krvácam.... no, to mi je jasné... výsledky mi zavolajú zajtra poobede ...zas čakať... ale aj tak viem čo mi povedia - už som ZVEDAVá čO MI POVEDIA AKý POSTUP JE ĎALEJ....
@petuska123 inak nám už z toho statočne hrabalo ... sex od j9. dňa do 16. dňa , plodné-neplodné, Duphaston som brala od 14.dňa do 25. dňa a stále čosi zadátumované - na cvokhaus.... a potom, že "Nemysli na to vtedy sa Vám to podarí" ...nedá sa nemyslieť .... ale ......... nejak to už len dopadne... tentokrát to nevýde ale možno druhý pokus bude úspešný... ach joo.
@petuska123 ahoj,my sme išli do centra až po 7mich rokoch milovania bez ochrany.Kedže manžel má zlý spermiogram,hned nám povedali,že to bude IVF.
3 cykly hradí poisťovna,ale za injekcie a výkony sme aj tak dali 1000eur. 😉
Prvé IVF nám nevyšlo teraz v júni,takže sa chystáme na druhé na jeseň. 😵
@monicka7299 ty chodíš do ktorého centra,že ti budú volať až zajtra?
@monicka7299 tak my sme až taký snaživí neboli celých 7rokov,ja som si nemerala bazálnu teplotu,nesledovala som plodné dni,proste sme sa milovali,ked sme na to mali chuť,lebo som nechcela z toho urobiť maratón,pár krát som robila stojky,ale moc som tomu neverila. 😀 😀 😀
ja chodím do ISCARE BA.... výsledky ste tuším mali všetky ešte v ten deň, nie????? Ak áno, tak ich budem bombardovať...
@petuska123 nas to vyslo asi tiez do 1000 eur a snazili sme sa 2 roky. Nie vela, ale priatel ma zly spermiogram, zlu morfologiu (len 0,5% dobrych), takze bola mala sanca (skor miziva) na prirodzene otehotnenie. A on uz ma 9 rocnu dceru, takze sme to vobec necakali. Ale spermiogram sa u muzov rychlo meni a u toho mojho to teda islo dost rapidne dolu vodou. Ale tiez sme najskor skusali planovany styk v centre (asi 3 mesiace), jedno IUI a potom sme isli na IVF aj ked sme mohli este skusat IUI ale to by som najskor musela ist na laparku ci mam priechodne vajcovody. Ale potom doktor povedal, ze pri takom spermiograme mame aj tak vacsiu sancu pri IVF, tak sme uz neskusali. Ale ked vy dvaja ste obaja v poriadku, tak by sa vam mohlo zadarit aj to IUI.
@monicka7299 skus ich bombardovat, ved to nemaju co robit s krvou tak dlho. Nam v centre vzdy volali este v ten den okolo 15:00
@zuzanabb asi by som mala daco brat dake vitaminy alebo co??odporucis dake??
@petuska123 ty by si mala asi tak klasicky len kyselinu listovu, kazdy den jednu tabletku. Je jedno od akeho vyrobcu. Ja som ju brala 2 roky ael naposledy som zacala uzivat femibion 800 len su velmi drahe. Obcas vit. C ale teraz v lete si nemusis davat ziadne ine multivitaminy, len papaj vela ovocia a zeleniny. Ja som este obcas brala vit. E a zinok. Teda hlavne ten zinok a kyselinu listovu.
Pre manzela neviem co, mozno ti baby odporucia lepsie dake specialne. Ja som mojmu davala len klasicke multivitaminy Spektrum a zinok, obcas tiez vit. E a C. Ale vitaminy morfologiu nezlepsia a moj mal rychlost a mnozstvo spermii uplne v poriadku, takze to som mu len tak davala vitaminy, aby nebol v zime chory a nemusel brat antibiotika alebo co.
@petuska123 ja chodim do Gyn Fivu v bratislava a platili sme cca do 600 eur/ 270 icsi napichovanie a za lieky asi 190 alebo 200 eur + 100 eur doplnkove vysetrenia/ tak nejako drzim palce 🙂
@petuska123 a keby sme mali este PK a mrazenie tak by to bolo okolo 300 eur navyse / toto sa plati za kazde 150 eur / 😉 takze do 1000 eur by ste sa mohli zmestit 😉
@zuzanabb -skúsim zavolať o 14:30....iba že by do v iscare robili 2 dni
existuje fórum, kde sa píše o nevydarenom IVF?
@monicka7299 ja som tiež pozerala po takom fóre...ale jediné čo som našla je toto....:
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/ivf-nadej-pre-pokrocile-snazilky-ozvite-sa/
....hmmm asi treba novú tému: neúspech ale nabudúce nám to určite výjde 😉
monicka a s tými výsledkami krvičky je to fakt dlho...mali by Ti volať zajtra ráno...skús im tam keď tak zavolať zajtra ráno...
@petuska123 aj ja sa pripájam k tabletkám Femibion 800,to mi odporučila moja gyn a je to dobré brať už pred plánovaním otehotnenia.
Baby, ani som nemyslela ako rýchlo sa šíria klebety.Bola som pomôcť kolegyni v práci s uzávierkou a volala som k nám do skladu a skladníčka sa ma pýta,že ako sa cítim ako mamina.A ja,že nijako,kedže nám to nevyšlo.Vraj,ked počas mojej PN nám vozili tovar,tak sa šofér pýtal či som tehotná?Potom jedna sanitárka v nemocnici sa vypytovala mojej kolegyni,že či mám nejaký ženský problém,ked som vypísaná.A na záver ako som vychádzala z práce ide oproti mne jedna pani primárka,celá vysmiata sa ma pýta ,že ako sa mám a ja že dobre a ona mi na to vraví,že tak to je fajn a držím Vám palce.
Šak len budú všetci tí klebetníci ,,prekvapkaní,,,že mimino sa odkladá na neskor. 😝

sony to nie,kludne medzi nas chod pokial budes citit potrebu.A pozitivnu energiu stale mame,len je nam luto ze sme ju nemohli poslat aj tebe.