Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
@annamary27 fiiiiha no to je nepríjemné....ja som radšej nikomu nič nehovorila a v robote som povedala že som chorá keď som išla na PNku.... ľudia sú zvedaví a starajú sa do vecí do ktorých im nič nie je... tak nič si z toho nerob a rob sa že si nič nepočula... aj keď viem, že to asi nie je ľahké...
@annamary27 myslim ze to myslia dobre ved oni sa tesia 🙂 a budu sklamani ak sa to dozvedia ☹
@monicka7299 fiiiiha to fakt? to je nepríjemné že sa takto správajú... a volala si na recepciu? ....ja som tam tiež volala asi pred hodinkou sa objednať a nebola moc holka milá.... 😠
@wera iscare ba? .. vieš čo, mne tam tie fuchtle naduté (3 ženy mi tam lezú na nervy) - akože sú milé ale cez zuby Ti dávajú jasne najavo že otravuješ.... nevadí, kariera sa začína cez recepciu a kanceláriu..... aj v TESCU postupuješ od nočného dokladača tovaru .... ale... už sa štartujem... 😠
ahojte baby nerada skáčem do debaty ale ku komu chodíte v Iscare? Ja tam idem teraz v piatok na OPU...
@sakura bola som najprv u Hrúzika ale OPU robil Války... podľa toho kto má službu
@monicka7299 tak pokiaľ máš na mysli tri osôbky z recepcie a kancelárie tak máš pravdu.... hmmm tak nemôžeme byť všetci dokonalý, ale mali by si uvedomiť akú majú prácu.... hmmm vieš oni si tam nikdy neuvedomia aké máme starosti až pokým si tým neprejdú samé.... 😒
@monicka7299
a to bolo tvoje prvé IVF? A čítam akurát že čo sa ti stalo.. Ale nie je to ešte stratené,že? A to bola taká milá sestrička alebo recepčná ? 😠
Ja tiez chodim do Iscare BA a zatial tam bol na mna kazdy mili 😉 ide o to, ako pristupujes k ludom....ja som ku kazdemu mila a usmievam sa, so sestrickami vzdy nieco prehodim a tak sa usmievaju aj oni.
@monicka7299, ked ti kazali volat zajtra, tak preco tam volas uz dnes a zbytocne sa vytacas? Nie kazde centrum ma laboratorium hned po ruke. 😉
pardon - kazdy mily, alebo vsetci milí 🙂
@bibi24 -tak to máš šťastie.... ja som aj som bola milá ku všetkým až kým mi nestratili žiadosť a klamali ma 6 týždňov a vraj mám čakať, že sa poisťovne zlučujú a ešte neprišlo nič schválené a mám čakať a tak.... keby som si to nebola obháňala a nepátrala na vlastnú päsť po poisťovniach tak by som ju mala doteraz v Dôvere a ja som vo všeobecnej a stále čosi.... od začiatku to bolo nejaké do....... a aj to tak dopadlo... 😒
@wera -presne ako hovoríš: oni si tam nikdy neuvedomia aké máme starosti....
...ale je to preč ...
@monicka7299 nič neboj, určite sa podarí nabudúce 🙂 🙂 🙂 ja som mala tento krát schválenú žiadosť (druhú) do necelých troch týždňov.... som povedala holke v kancelárii že by som bola rada keby mi žiadosť nestratili a poslali ju hneď do poistovne, a potom som si pre istou zavolala do poistovne (tiež mám dôveru) aby som sa uistia že tam prišla 😉 bol tam strašne milý chalan a hneď mi všetko prezistil a potom mi ešte aj zavolal naspäť v akom stave je žiadosť... 🙂 .... už ste rozmýšlali doma nad tým kedy skúsite druhý pokus?
@sakura a do akého centra chodíš? Je to v podstate také rýchle že ani nevieš ako a už budeš mať potom 😉 ...ja som tam ráno prišla, boli sme s drahým v kancelárii podpísať papiere a sestrička ma doprevadila na izbu...potom som čakala asi hodinku a pol kým som prišla na rad (to čakanie je najhoršie), potom ma doprevadili na sálu, ľahla som si na stôl, pokecali sme si trochu s anesteziologičkou a ani neviem ako a už som spala 🙂 ... po operácii som cítila brucho, ale nebolo to nič strašné, v podstate niečo ako keď máš krámy, takže sa to bez problémov dá zvládnuť 🙂 hlavne sa ničoho neboj a teš sa že ste to dotiahli až sem a za chvíľku si pôjdeš pre babulky do centra 😉 už ste sa rozhodli či si dáte PK?
pekný deň 🙂
@wera - tak mi sme si včera s drahým otvorili vínko a kecali sme do 24.00 - resp. viac ja ale bol zlatý, že sedel a počúval ako sa vylievam.... (moc mi to pomohlo) ...a tak som sa rozhodla, že idem druhý krát heneď ako to bude možné ....
...a nikomu okolo nič nepoviem a hotovo.... necháme si to s drahým pre iba seba....
jedna otázočka: keď mi dnes zavolajú, že nič tak mi dajú hneď termín na ďalšiu konzultáciu a vypísanie žiadosti? Musela si si dať urobiť nové hormonálne profily a tak? Ď. .....
@monicka7299 ja som sa dohodla s mojou doki, že keď dostanem krámy tak mám prísť a vypíšeme žiadosť, a keďže som mala ten mesiac 22 dňový cyklus (asi moje telo chcelo ísť vypísať tú žiadosť čo najskôr 😉 ) ....
takže prišla som za doki a hneď sme spísali druhú žiadosť, neboli potrebné žiadne hormonálne profily ani vyšetrenia, vôbec nič nepotrebovala.... chvíľku to vypisovanie trvalo lebo mali problémy s ukončením môjho prvého neúspešného IVFka a holka v kancelárii bola doooosť mimo (aj doki na ňu nadávala), nevedeli totižto či to majú brať ako ukončené IVFko keďže som nebola ani na transfere... ale tak zhodli sme sa že vypíšeme druhú žiadosť a uvidíme čo povedia v poistovni... Inak doki bola zlatá a hovorila mi, že sa zvykne po neúspešnom IVFku zadariť aj prirodzene... tak mi sme to aj skúšali, ale ja vôbec netuším či som mala OVU keďže ja ju bežne bez liekov nemávam vôbec, ale tak ovu test som mala pozitívny ale teraz ten tehu stále biely, tak aspoň mi doki pichne vyvolávačku keď tam už pôjdem...
keď už budeš mať vypísanú žiadosť tak si tak o týždeň skús zavolať do poistovne (tuším máš dôveru, ako ja že?) a popros ich pekne nech skontrolujú či prišla Tvoja žiadosť, aby sa Ti nezatúlala tak ako minule... ja som ju mala tentokrát schválenú do troch týždňov... teraz v piatok som sa objednala k mojej doki aby sme sa dohodli kedy začíname... ale ja by som asi až v septembri lebo sme sa s drahým dohodli že si pôjdeme ešte v auguste trochu oddýchnuť k moru a potom plný nových síl pôjdeme do ďalšieho boja 😉
verím tomu, že sa Ti muselo uľaviť na dušičke keď ste sa doma poriadne porozprávali, je to veľmi dôležité zo seba dostať všetko... ja mám tiež takéto výlevy doma...ale chudák môj drahý je už niekedy z tých mojich rečí ohľadom bábatka docela na nervy 😝
dnes keď Ti z centra zavolajú tak sa hneď objednaj k Tvojej doki na konzultáciu aby ste zbytočne nestrácali čas... a uvidíš že na jeseň to zvládneme 🙂
pekný deň 🙂
@sakura tak nech ich je veľa veľa veľa a hlavne nech máte veľa dobrých vajkulok 🙂 s tým ohss som bola na tom rovnako, doki sa bála aby ma neprestimulovala a tak som mala od začiatku nízke dávky hormónov...no možno aj preto sa to nezdarilo... ale teraz pri druhom mi vymení liečiky na gonal ktorý si mala teraz Ty a verím, že to výjde 🙂
hlavne teraz už len oddychuj 😉

som volala o ten výsledok: "veď sme vám vraveli, že Vám budeme zajtra po obede volať" .......tak a šmitec 😠