icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

maryah
21. mar 2010

luko, aj mna to mrzi ☹ , ale hlavu hore, ja zu som sa presvedcila, ze to mrazacikovia vydrzia a ideme do toho 😵 😵 😵 . mala som prve 3 dni tazke az depresivne, ale zvladla som to a ideme dalej... nic ine mi ani nezostava 🙂

barchee
autor
21. mar 2010

luko a za aký čas teraz môžeš ísť na ket? júúúj baby, zajtra idem na poslednú konzultáciu a utz, dúfam, že žiadosť už bude schválená a môžem začať so stimulkou 😉

snecka
22. mar 2010

Ahojte kocky, ja viem veeľmi dobre ako sa citite, je mi to ľúto ,Luko, Maryah ale babulky hlavu hore do ďalšieho boja, keď sa šťastie unaví sadne aj na vola 😉
Ja idem zajtra na prvu kontrolu folikulov ci nam tam nieco rastie, cely tento cyklus znasam volako horsie ako ten prvy, tak som zvedava na vysledok.
Zatial pa

tuzimpobabatku
22. mar 2010

snecka: ahoj, aj ja idem zajtra na prvú kontrolu folikulov. Kam chodíš?

barchee
autor
22. mar 2010

ahojy baby, taaak som sa práve vrátila od dr a som smutná, lebo mi stimulku posunul na ďalší cyklus 😔 ide na nejakú konferenciu do zahraničia a tak by počas celej mojej stimulky vlastne nebol tu a opu by vychádzalo pravdepodobne akurát na velkonočný pondelok... ☹ takže zase ďaľší mesiac čakať, ale aspoň že bez HAK... 🙂 mohla by motyka vystreliť po tej hak 😅

monicka7299
23. mar 2010

Ahojte, takže dnes som volala do ISCARu a ešte neprišla schválená žiadosť a podávali sme ju 25.2.2010..... mám VZP a zatiaľ nič aj keď mi vraveli, že to možno bude skôr ako za mesiac....no, čo už-musíme čakať. Chodím ku dr. Hrúzikovi a čítala som, že je odborník ale taktiež chodí na rôzne semináre. Dievčatá, častejšie som tu čítala, že beriete HAK (to je antikoncepcia) pretože ja také nič nemám a dúfam, že mi ju predtým ešte nenasadia. Beriem už 3/4 roka Duphaston tak to hádam bude stačiť...
barchee - už máš potvrdenú žiadosť?
Som strašne zvedavá ako to všetko bude prebiehať - nech už sú tie naše uzlíčky na svete 😵

monicka7299
23. mar 2010

cukotka - ku ktorému lekárovi chodíš? totiž neviem, či každý lekár má rovnaký postup, alečbo to záleží na pacientke? Problém máme v partnerových bičíkovcoch 😒 - tak sme zvolili takúto možnosť po 3 rokoch neúspešného snaženia.

reachell
23. mar 2010

Ahojte,tak mne sa uz pomali blizi OPU podla kontrol to vyzera na nedelu az pondelok ale v piatok to budem vediet presnejsie.Moje telo zareagovalo na stimulku dost rychlo a folikuly mi rastli rychlo tak mi znizil doktor davku ale zas mi poklesol nejaky hormon a musim dopichavat est luverin ten mam na pet dni a zaplatila som zan v lekarni 197eur ako samoplatca doktor povedal, ze tak rychlo mi to poistovna neschvali a musim si ho podat .Dnes som aj nejak nachladnuta z nosa sa mi leje 😝 dufam ze mi to prejde do nedele.Vcera som mala aj embrilogicky pohovor a budeme mat klasicke oplodnenie muz ma velmi dobre spermie tak ICSI nebude treba ,ale aj tak mam obavy aby to nevyslo vsetko nanivoc a stale nad tym premyslam 😒

monicka7299
23. mar 2010

reachell - super.... už aby sme aj my boli v takom štádiu 😉

reachell
23. mar 2010

monicka ubehne ti to ako voda ked som zacala s prvou inekciou uz som sa tesila na dalsiu ,ale ako sa mi to blizi tak mam trochu strach 😕

monicka7299
23. mar 2010

no, veď čakám na poisťovňu.... ale ako to tu čítam...uf... ja neznášam pichanie injekcii.... tak neviem.... po laparke som bola 1 týždeň doma a nebolo to bohviečo ani potom.... a myslela som, že je to to najhoršie.... ale asi horšie len bude ☹

kefalinek
23. mar 2010

monicka tie injekcie su neni take hrozne len nesmies na to mysliet, my sme cakali na schvalenie ziadosti vyse mesiaca davali sme ju 20.1 a schvalili ju koncom februara nejakeho 26. 2 . tiez mama vszp, verim ze vam uz coskoro schvalia

monicka7299
23. mar 2010

už som tam aj volala a aj zajtra zavolám 😉

kefalinek
23. mar 2010

a co povedali ?

monicka7299
23. mar 2010

že zavolajú do poisťovne či niečo nechýba... asi zajtra.... uvidíme .....to čakanie 😒

barchee
autor
23. mar 2010

monicka, mne dr nevravel nič o tom, či je žiadosť schválená, ale keď mu chcel začať stimulku - keby nešiel preč, tak asi je...neviem, neriešim... 😕 on snáď vie, čo robí. ja chodím k Válkymu 🙂

monicka7299
23. mar 2010

barchee - to by začal aj bez poisťovne?

monicka7299
23. mar 2010

ja neviem, ale už to tlačím, lebo vybavujeme to všetko od novembra a ide to dosť na nervíky (genetika, odbery, laparka,hysteroskopia) , hmmm... a to som si myslela, že som trpezlivá 😀

kefalinek
23. mar 2010

cosi mi o tom hovor, uz som myslela ze ma porazi ale uz som zacala so stimulkou tak ma to trosku ukludnilo, konecne sme sa pohli blizsie k cielu 😉

monicka7299
23. mar 2010

so stimulkou sa začína kedy ? 1. deň m.?

barchee
autor
23. mar 2010

monicka, záleží od toho, či máš dlhý protokol alebo krátky...je tam potom iné časovanie začiatku stimulky a aj iná dĺžka. Krátky protokol mám ja, to je stimulka na 10 dní, potom je odber vajok. Dlhý protok začínaš v jednom cykle a odber vajíčok je až v nasledujúcom cykle. Čo sa týka mňa, my sme vypisovali žiadosť 23.2., ale pochybujem, že by mi začínal stimulku bez toho. takže neviem, asi je schválená. Ale koordinátorka mi zatiaľ nevolala a ani dr mi včera nič o žiadosti nevravel 😕

monicka7299
23. mar 2010

Ako viete aký máte protokol? stále o tom píšete a ja neviem ani čo to je 😕
ako sa to dozviem 😨

monicka7299
23. mar 2010

ale len viem, že preskočili nejaké 2x priame vstreknutie či čo? a ideme priamo na IVF

kefalinek
23. mar 2010

ja tiez neviem aky mame protokol, ani to neriesim,my sme ivf vyhrali 🙂 totizto inu moznost nemame, ja uz normalnou cestou tehotna nezostanem nikdy.

barchee
autor
23. mar 2010

monicka, dr ti to povie a ak nie, vieš si to vydedukovať z toho, ako dlho budeš stimulovať. Krátky protokol je 10 dní, dlhý je neviem či raz tolko, alebo o nejaké dni viac... indikácii na IVF je viac, nemusíš predtým podstúpiť IUI-teda insemináciu-vstreknutia spermii do maternice počas ovulácie - ak máte problém s nízkym počtom a kvalitou spermii, ideš hneď na IVF. My napríklad s manželom teraz budeme mať len (už 😝 ) rok, čo sa o bábo neúspešne snažíme, ale keďže sme vcelku skoro išli na spg - po pol roku nič-snaženia a jeho hodnoty sú dosť slabé, preto nie je na čo čakať a bez ďalších okolkov ideme na IVF-ICSI, teda oplodnenie priamym vstrekom spermie do vajíčka, lebo manžel má máličko kvalitných spermii. Protokol je vlastne stimulácia, potom ide OPU - odber vajíčok, potom je alebo nie je PK - predĺžená kultivácia oplodnených vajok (či je potrebná určuje lekár), potom je ET - embryo transfer - prenos embya/embrii do maternice

kefalinek
23. mar 2010

barchee ty si sa to ucila naspamat, ty si teda zbehnuta, diky za vysvetlenie 🙂

barchee
autor
23. mar 2010

no nie, šak ale ma to zaujíma, čo sa bude so mnou a bábom diať na začiatku našej cesty 😉 ale aj mne trvalo kým som si dala dokopy čo je čo a tak...tiež som sa zozačiatku tu báb všetko pýtala 🙂 kefalinek a dcérku ste počali prirodzene?

kefalinek
23. mar 2010

ano tu mame prirodzene

barchee
autor
24. mar 2010

a čo sa potom stalo, že musíte teraz na IVF?

monicka7299
24. mar 2010

barchee - ďakujem za supiš vysvetlenie. Inak my sa snažíme už 3 roky ,chodila som na rôzne vyšetrenia a potom som poslala partnera aby si išiel urobiť ten spermiogram - a hneď bolo všetko jasné. ŠKODA 3.STRATENÝCH ROKOV a už som aj premášľala, že som stará na bábätko resp. dve bábätká 😅 . No a bude veľký vekový rozdiel medzi mojim synom a tými čo prídu 😒 . Tak som bola a ešte trocha aj som na vážkách a tak si prajem aby toto všetko prebehlo čo najrýchlejšie a nech sú tie naše deťúrence už na svete. Stále hovorím o dvoch kúskoch, lebo som veľa fotiek videla a aj z počutia, že je veľká pravdepodobnosť na dvojičky. Tak ...... to si neviem dosť predstaviť 😀 , ale moji chlapci budú musieť makať - Tomino chce súrodenca a partner detičky - tak nech sa posnažia 🙂 (len aby som nebola prekvapená). .... už vymýšľam, že ako sa pomestíme v 3-izbáku 😅 . ... dnes budem znova volať do ISCARU či žiadosť neprišla..... sa nemôžem dočkať lebo teraz mám 13. deň takže by sa to mohlo v týchto dňoch aj začať niekedy......