Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
luko a za aký čas teraz môžeš ísť na ket? júúúj baby, zajtra idem na poslednú konzultáciu a utz, dúfam, že žiadosť už bude schválená a môžem začať so stimulkou 😉
Ahojte kocky, ja viem veeľmi dobre ako sa citite, je mi to ľúto ,Luko, Maryah ale babulky hlavu hore do ďalšieho boja, keď sa šťastie unaví sadne aj na vola 😉
Ja idem zajtra na prvu kontrolu folikulov ci nam tam nieco rastie, cely tento cyklus znasam volako horsie ako ten prvy, tak som zvedava na vysledok.
Zatial pa
snecka: ahoj, aj ja idem zajtra na prvú kontrolu folikulov. Kam chodíš?
ahojy baby, taaak som sa práve vrátila od dr a som smutná, lebo mi stimulku posunul na ďalší cyklus 😔 ide na nejakú konferenciu do zahraničia a tak by počas celej mojej stimulky vlastne nebol tu a opu by vychádzalo pravdepodobne akurát na velkonočný pondelok... ☹ takže zase ďaľší mesiac čakať, ale aspoň že bez HAK... 🙂 mohla by motyka vystreliť po tej hak 😅
Ahojte, takže dnes som volala do ISCARu a ešte neprišla schválená žiadosť a podávali sme ju 25.2.2010..... mám VZP a zatiaľ nič aj keď mi vraveli, že to možno bude skôr ako za mesiac....no, čo už-musíme čakať. Chodím ku dr. Hrúzikovi a čítala som, že je odborník ale taktiež chodí na rôzne semináre. Dievčatá, častejšie som tu čítala, že beriete HAK (to je antikoncepcia) pretože ja také nič nemám a dúfam, že mi ju predtým ešte nenasadia. Beriem už 3/4 roka Duphaston tak to hádam bude stačiť...
barchee - už máš potvrdenú žiadosť?
Som strašne zvedavá ako to všetko bude prebiehať - nech už sú tie naše uzlíčky na svete 😵
cukotka - ku ktorému lekárovi chodíš? totiž neviem, či každý lekár má rovnaký postup, alečbo to záleží na pacientke? Problém máme v partnerových bičíkovcoch 😒 - tak sme zvolili takúto možnosť po 3 rokoch neúspešného snaženia.
Ahojte,tak mne sa uz pomali blizi OPU podla kontrol to vyzera na nedelu az pondelok ale v piatok to budem vediet presnejsie.Moje telo zareagovalo na stimulku dost rychlo a folikuly mi rastli rychlo tak mi znizil doktor davku ale zas mi poklesol nejaky hormon a musim dopichavat est luverin ten mam na pet dni a zaplatila som zan v lekarni 197eur ako samoplatca doktor povedal, ze tak rychlo mi to poistovna neschvali a musim si ho podat .Dnes som aj nejak nachladnuta z nosa sa mi leje 😝 dufam ze mi to prejde do nedele.Vcera som mala aj embrilogicky pohovor a budeme mat klasicke oplodnenie muz ma velmi dobre spermie tak ICSI nebude treba ,ale aj tak mam obavy aby to nevyslo vsetko nanivoc a stale nad tym premyslam 😒
reachell - super.... už aby sme aj my boli v takom štádiu 😉
monicka ubehne ti to ako voda ked som zacala s prvou inekciou uz som sa tesila na dalsiu ,ale ako sa mi to blizi tak mam trochu strach 😕
no, veď čakám na poisťovňu.... ale ako to tu čítam...uf... ja neznášam pichanie injekcii.... tak neviem.... po laparke som bola 1 týždeň doma a nebolo to bohviečo ani potom.... a myslela som, že je to to najhoršie.... ale asi horšie len bude ☹
monicka tie injekcie su neni take hrozne len nesmies na to mysliet, my sme cakali na schvalenie ziadosti vyse mesiaca davali sme ju 20.1 a schvalili ju koncom februara nejakeho 26. 2 . tiez mama vszp, verim ze vam uz coskoro schvalia
už som tam aj volala a aj zajtra zavolám 😉
a co povedali ?
že zavolajú do poisťovne či niečo nechýba... asi zajtra.... uvidíme .....to čakanie 😒
monicka, mne dr nevravel nič o tom, či je žiadosť schválená, ale keď mu chcel začať stimulku - keby nešiel preč, tak asi je...neviem, neriešim... 😕 on snáď vie, čo robí. ja chodím k Válkymu 🙂
barchee - to by začal aj bez poisťovne?
ja neviem, ale už to tlačím, lebo vybavujeme to všetko od novembra a ide to dosť na nervíky (genetika, odbery, laparka,hysteroskopia) , hmmm... a to som si myslela, že som trpezlivá 😀
cosi mi o tom hovor, uz som myslela ze ma porazi ale uz som zacala so stimulkou tak ma to trosku ukludnilo, konecne sme sa pohli blizsie k cielu 😉
so stimulkou sa začína kedy ? 1. deň m.?
monicka, záleží od toho, či máš dlhý protokol alebo krátky...je tam potom iné časovanie začiatku stimulky a aj iná dĺžka. Krátky protokol mám ja, to je stimulka na 10 dní, potom je odber vajok. Dlhý protok začínaš v jednom cykle a odber vajíčok je až v nasledujúcom cykle. Čo sa týka mňa, my sme vypisovali žiadosť 23.2., ale pochybujem, že by mi začínal stimulku bez toho. takže neviem, asi je schválená. Ale koordinátorka mi zatiaľ nevolala a ani dr mi včera nič o žiadosti nevravel 😕
Ako viete aký máte protokol? stále o tom píšete a ja neviem ani čo to je 😕
ako sa to dozviem 😨
ale len viem, že preskočili nejaké 2x priame vstreknutie či čo? a ideme priamo na IVF
ja tiez neviem aky mame protokol, ani to neriesim,my sme ivf vyhrali 🙂 totizto inu moznost nemame, ja uz normalnou cestou tehotna nezostanem nikdy.
monicka, dr ti to povie a ak nie, vieš si to vydedukovať z toho, ako dlho budeš stimulovať. Krátky protokol je 10 dní, dlhý je neviem či raz tolko, alebo o nejaké dni viac... indikácii na IVF je viac, nemusíš predtým podstúpiť IUI-teda insemináciu-vstreknutia spermii do maternice počas ovulácie - ak máte problém s nízkym počtom a kvalitou spermii, ideš hneď na IVF. My napríklad s manželom teraz budeme mať len (už 😝 ) rok, čo sa o bábo neúspešne snažíme, ale keďže sme vcelku skoro išli na spg - po pol roku nič-snaženia a jeho hodnoty sú dosť slabé, preto nie je na čo čakať a bez ďalších okolkov ideme na IVF-ICSI, teda oplodnenie priamym vstrekom spermie do vajíčka, lebo manžel má máličko kvalitných spermii. Protokol je vlastne stimulácia, potom ide OPU - odber vajíčok, potom je alebo nie je PK - predĺžená kultivácia oplodnených vajok (či je potrebná určuje lekár), potom je ET - embryo transfer - prenos embya/embrii do maternice
barchee ty si sa to ucila naspamat, ty si teda zbehnuta, diky za vysvetlenie 🙂
no nie, šak ale ma to zaujíma, čo sa bude so mnou a bábom diať na začiatku našej cesty 😉 ale aj mne trvalo kým som si dala dokopy čo je čo a tak...tiež som sa zozačiatku tu báb všetko pýtala 🙂 kefalinek a dcérku ste počali prirodzene?
ano tu mame prirodzene
a čo sa potom stalo, že musíte teraz na IVF?
barchee - ďakujem za supiš vysvetlenie. Inak my sa snažíme už 3 roky ,chodila som na rôzne vyšetrenia a potom som poslala partnera aby si išiel urobiť ten spermiogram - a hneď bolo všetko jasné. ŠKODA 3.STRATENÝCH ROKOV a už som aj premášľala, že som stará na bábätko resp. dve bábätká 😅 . No a bude veľký vekový rozdiel medzi mojim synom a tými čo prídu 😒 . Tak som bola a ešte trocha aj som na vážkách a tak si prajem aby toto všetko prebehlo čo najrýchlejšie a nech sú tie naše deťúrence už na svete. Stále hovorím o dvoch kúskoch, lebo som veľa fotiek videla a aj z počutia, že je veľká pravdepodobnosť na dvojičky. Tak ...... to si neviem dosť predstaviť 😀 , ale moji chlapci budú musieť makať - Tomino chce súrodenca a partner detičky - tak nech sa posnažia 🙂 (len aby som nebola prekvapená). .... už vymýšľam, že ako sa pomestíme v 3-izbáku 😅 . ... dnes budem znova volať do ISCARU či žiadosť neprišla..... sa nemôžem dočkať lebo teraz mám 13. deň takže by sa to mohlo v týchto dňoch aj začať niekedy......

luko, aj mna to mrzi ☹ , ale hlavu hore, ja zu som sa presvedcila, ze to mrazacikovia vydrzia a ideme do toho 😵 😵 😵 . mala som prve 3 dni tazke az depresivne, ale zvladla som to a ideme dalej... nic ine mi ani nezostava 🙂