Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
Moni, prestan! Aj ty ju uz budes mat schvalenu, neboj! Hlavne neodchadzaj! 🙂
Aku mas poistovnu? Ja mam doveru a trvalo im to 6 tyzdnov. A ta je vraj najhorsia...
ja mám všeobecnú a je to tam od 25.2.2010 (ale poslali mi to asi až 12.3.2010) neviem čo tam s tým robili.... alebo nemal kto ísť to hodiť na poštu .............. tak to sa už vidím čo dnes budem robiť - 😢 ...aspoň sa mi ulaví..... už sa mi chce teraz 😢 ja už mám fakt nervíky v péčku.....
Vseobecna je vraj najlepsia. Ja som to mala v dovere od 23.2.2010 a az dnes mi prislo vyjadrenie od nich. Presne 6 tyzdnov im to trvalo. Neboj, zajtra-pozajtra to tu mas! 🙂
monicka ani ja nemam este schvalenu a mne posielali respvypisali sme ju a dufam,ze ju aj poslali 11.3.tak to budeme mat mozno naraz aj ja mam vseobecnu
rebeca gratulujem 🙂
Janemari, nechaj tak teraz. 😉
Gratulovat si budeme az k pozitivnym maminkam. 🙂
Nebojte baby pride to!
rebeca ale schvalenie je dalsi krocik k uspechu.Ja som brala za uspech a jto ze som sa dostala do centra a hned na prvom sedeni sa vypisala ziadost na IVF,skratka ziadne odkladanie a cakanie.Teraz ked sa ozvu ze to prislo dalsi krocik k dietatku.
monicka a neskusala si volat na poistovnu? ked ich trochu ponahanas hned bude schvalena, neboj ver mi
dnes som bola na sono a krv, všetko je ok a od stredy pridavam aj puregon a pondelok zase na kontrolu, no a potom uvidime
Janemari, tak beriem. Ked to je takto, tak gratulaciu prijimam. 🙂
Moni, tiez by som tam cinkla. 🙂
Ahojki, hádam si ma ešte pamätáte,
toto bol pre mňa jeden nekonečný cyklus, už mi z toho bolo na blití, môj odber sa konal až na 19dc, čo je už dosť, bola som z toho zúfalá a ešte keď som sa dozvedela, že poisťovňa už nehradí ani za lieky ak preťahuješ tak mi bolo z celého tohoto systému zle.
Včera sme mali odber, bola som tam sama ako prst, vybrali mi 9 vajíčok, bola som milo prekvapená aj keď ma už včera embryologička upozornila že z toho jedného nebude nič, tak sme rátali s 8. Po narkóze mi bolo tak zle, skoro som sa mužíkovi pogrckala v aute, a tie bolesti brucha, no hrúza. Naozaj je každý cyklus úplne iný, pri prvom som ani nevedela že som bola na odbere a teraz......no otras.
Dnes som už ráno volala ako sa majú bábiky, tak oplodnilo sa nám ich 7, takže máme 7 statočných , dúfam že to pôjde aj takto ďalej, určite rátam s nejakými stratami, ale rada by som ich mala všetky , už teraz ich neskonale ľúbim.
Držím Vám palčeky
snecka gratulujem k 7 statocnym 😵 drzim palce aby sa vsetkym podarilo prezit 😉
ja som zatial v stadiu ked si od vcera picham menopur. to ako funguje s tou poistovnou? to znamena, ze musis mat odber do urciteho dna cyklu alebo ako? ci lieky nad limit? ako ze mas len urcite mnozstvo lieku preplacaneho a potom ak potrebujes pichat viac, tak si to hradis sama?
baby, tie ci si pichate, ako ste to znasali? lebo ja mam hroznu depku ked si to tam mam vrazit. A to vlastne od vcera aj menopur a diphereline este tiez....
pre tie, ktore cakate na schvalenie, tak ja som cakala 2 mesiace a islo ma porazit. ked som to konecne mala schvalene, tak som to musela odlozit, lebo som schytala zapal pankreasu a cakala ma vo february operacia zlcnika. takze to teraz ledva stiham, lebo mi konci platnost tento mesiac 😅
ahojte, kocky ked si pichate sami injekcie dostanete k tomu aj potrebny material - myslim ihly, striekacky alebo si to musite kupovat. v lekarni.
ahoj snecka tak drzim vsetky palcceky
mata musis si to kupit vsetko v lekarni
zuzanabb: dakujem za info, mna s tym dnes pekne vytocili, platim si 100 eur za doplnkove sluzby ale ihly mi nedodaju zevraj ich aj oni musia kupovat, a ja si ich sluzby nekupujem?
zuzi ahoj pocuj beries aj dipherline dalej spolu s menopurom alebo co to mas??
Zuzi, áno správne si to pochopila maš len určité množstvo lieku preplácaneho a potom ak potrebuješ pichať viac, tak si to hradíš sama. Ja som mala 2 x 900IU a 2x 450IU Gonalu, to mi preplatila poisťovňa, no a potrebovala som viac tak som si zobrala Merional je lacnejší ako Gonal, lebo že za Gonal by som platila po starom 20.000,- to sa mi už zdalo dosť. Za Merional som platila cez 100 €. Ale už je to to jedno, embryjká mám tak sa vytešujem, mohlo to dopadnúť horšie, pri prvom sa mi oplodnilo len 5. ☹ zo 7 a po PK nám zostali len 2 blastocysty, ktoré mi tranferovali.
Kefalinek ďakujem za palčeky
Mata veru tak vsetko si musíš kúpiť sama 😖
A čo sa týka pichania , tento cyklus som to aj ja preživala dosť intenzívne, minule som pichala dekáč ten mal takú ihličku, to bolo radosť pichnuť, no toto des,
neboj Zuzi zachvíľu to budes brat ako samozrejmosť a jednoducho to tam rauchneš či chceš či nechceš, 🙂
nasla som pekne video ako sa picha decapeptyl, prepokl. ze to bude asi to iste ako Diphereline 🙂 tak snad sa Vam bude pacit.
júúúj sneckaaaa, držím palceeeeeeeeeeeee 😉
baby neviete ci pocas stimulky sa moze plavat teda tak rekreacne? 😔
Tak video som si pozrela aj ked uz som par na nete videla aj priamo ako si to pichala ta zena.Vyzera to hrozne,ale zvladli ste to tolke tak ked pride cas zvladnem to aj ja. 🙂
kefi, beriem aj diphereline aj menopur, teda picham 😅 a s plavanim neviem, podla mna v pohode, len si davaj pozor na zapal. Ja mam furt daky problem po verejnom kupalisku s mykozou.
snecka, ja mam hrozny stres pred tym ako si to tam mam vrazit. este aj to pustanie tekutiny ma stipe. asi je to normalne, len uz pocitam dni, ze kedy by to uz mohlo skoncit 😅 Ten Gonal je daky drahy preboha! 😕
mati super video 😉 inak som prisla na to, ze ked si riadne stlacim tukove vankusiky, tak to menej boli 😵 esteze mam toho tuku dost 😀
Ahojte,
Kefalinek, ja ked som chodila k lekarovi do Viedne, on mi neodporucal bazeny, solaria ani sauny. Plavanie ako take ti urcite neublizi. Ja by som teraz uz nejako vydrzala. 🙂 Plavat budes za 3-4 mesiace v mori... 😉
Barchee dík
Kefalinek ja by som určite neriskovala, ja som tiež nachýlná na všetky pliagi, pozor na mykozu, tá by nebola veľmi dobrá, takže radšej vydrž 😉
Zuzi aj mňa to štípalo a najhoršie bolo prejsť cez kožu, ale prišla som na to, že keď som ju išla pichnúť od spodu ( zo šikma ) nie kolmo, tak mi išla lepšie dnu, ale viem že je to des.
Ja som taká zvedavá ako sa majú moje babuliatka, nech sa len pekne delia, zajtra volám 😵
ja som to plavanie chcela len kvoli malej, lebo sme chodievali a teraz neviem no asi posleme deda nech si ide zaplavat s vnuckou. 😉
ozaj monicka ako postupila ta tvoja ziadost dufam ze uz je to ok ?
Ahojte baby,
tak ziadost schvalena. 🙂
UTZ v poriadku. 🙂
A liecky doma. 🙂
Dnes 1. DC a od zajtra picham. 🙂
rebeca_1 gratulujem 🙂 kolko ta vysli lieky?
ahojte, ja som mala dnes 3 inj diphereline, picha mi to zdrav. sestra doma, sama nemam odvahu to skusit (nakoniec aj naco ked mi to ma kto). Ked sa da menej dezinfekcneho roztoku alebo trochu zaschne nestipe to, najviac ma stipe to pustanie samotnej latky a boli ma to viac ked sa mi to picha priamo pod pupok, ked viacej do stran tak je to lepsie.
Ale bojim ked budu 2 inj, to uz budem taka dopichana...
zuzanabb: gonal mam aj ja je dost drahy teda.. zacnem ho brat asi bud. tyzden

TAK SA MI TO TU NEJAK ŤAŽKO ČÍTA..... všetky už máte schválenú žiadosť... ☹ .....lepšie asi bude, keď sa sem chvíľu neprihlásim 😢