icon

Kto idete na 1. IVF na jar 2010?

barchee
27. dec 2009

ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒

cucuriedka
24. apr 2010

Sandy, myslim ze my sme mali zaciatkom marca a sme vo vseobecnej. tento tyzden nam ju schvalili. Skusila si tam zavolat, ze co je za problem?

cucuriedka
24. apr 2010

babeny, dnes mam 1DC, to znamena ze cca o 2 tyzdne pojdem na OPU? takto nejako to vychadza? a v ktory den sa zacne so stimulkou? Ja totiz idem v pondelok na krv (2.-4. den cyklu), tam pojdem aj na vysetrenie k doktorovi ci ako zistia kedy si mam zacat pichat dalsie lieky? ..reku na vysetrenie pocas mrchy...si to neviem predstavit 😨

mata33
24. apr 2010

cucoriedka: ahoj, to zavisi od protokolu, ja som zacala na 23 den cyklu. najprv mi porobili vysetrenia, laparku a az potom protokol a pichanie

mata33
24. apr 2010

cucoriedka: ja som zacala s INJ po velkej noci a este stale nema termin na OPU

zuzanabb
24. apr 2010

ahojte baby,
tak volala som dnes embryologicke a zo 4 ks sa podarilo oplodnit 3, ale ze jednemu uz sancu velmi nedava a dufajme, ze aspon jedno z tych dvoch vydrzi do stredy. V pondelok si mam volat zase ako sa maju a ci este ziju.
Ja neviem baby, som uplne uz z toho vsetkeho strastne vystresovana a furt by som revala,. Neviem ci to je este z tych hormonov co som si pichala, alebo je toho uz na mna fakt vela, ale je to strasny stres. Som stastna, ze su zatial tri embryjka, ale tym, ze nie su jednotkove, maju mesiu sancu na prezitie a do stredy velmi daleko...

kefi, drzim palce! to je super, ze ich mas este stale 9 a ze su vsetky jednotkove 😵

zuzanabb
24. apr 2010

cuco, doktor ti zoberie krv a kukne na sone cez brusko ako si na tom a podla vysledkov z krvy ti urci ci uz treba pichat alebo nie. A este samozrejme zalezi ci mas kratky alebo dlhy protokol. Lebo pri dlhom zacinas brat lieky az na 16 DC a potom o tyzden som zacala pichat jedny injekcie, prisiel o dalsi tyzden menzes a potom dalsie injekcie...

samia28
24. apr 2010

zuzanabb, nestresuj...nepomaha to...jeden doktor povedal, ze pozitivne myslenie je polovica uspesnej cesty k pozitivnemu tehu testu...vraj si mas predstavovat vsetko pozitivne...a v obrazkoch...ako napr teraz...zelas si aby embrya vydrzali do stredy...tak si v hlave predstavuj, tie sedo cierno biele machulky ako sa delia...a na ten telefonat, ako ti embryologicka povie, ze ta ocakavaju o 9.30 na embryotransfer....a potom po ET musis mysliet nato ako sa ta skupinka genov zavrtava do maternice...a kazde pichnutie ti vycari usmev na tvari, len preto, ze je to dobre znamenie...a zubrienocka ti dava najavo, ze je s tebou...
citala som, ze odporucaju 24hodin pred OPU max pohodu...a relax..ziadne nervy...potom 3 dni po OPU vyrovnanu mysel...pretoze vsetko je v hlave...preco niektore kocky nemozu otehu ked tak velmi chcu??? je to v hlave...nervy...
takze ty sa zrelaxuj...predstav si tie svoje machulovcky..ako sa im super dari...a pi vela organickeho plnotucneho mlieka...a ananasovy dzus...3 litre denne...vraj vystelka v maternici je lepkavejsia...takze sa embryo lahsie prichyti ...priprav sa psych. aj fyzicky na 9mesacny dlhy beh... 😉
a to ze si placliva...ano, su to hormony... a bude to horsie, ked budes mat HCG hormon...aj si poplaces aj povracias...a budes stastna... 😀

kacicka33
24. apr 2010

Ahojte dievcence, dnes si mam pichnut pregnyl a neviem sa rozhodnut, ci si ho mam pichnut sama, alebo ist na pohotovost 😒 Picha sa do svalu, ako aj merional, a ten si picham sama. Pocas 1.IVF a aj 2.IVF som si ho pichla sama, ale to bolo pred 3rokmi a tak mam nejak strach ☹ Co by ste robili? Dakujem vopred za odpoved 😉

samia28
24. apr 2010

kacicka.... ved to je uz posledna... 😀 supni ju tam...xxx

kacicka33
24. apr 2010

Samia, aj som bola tak rozhodnuta, ale citala som tu, ze do svalu by sme si nemali same pichat, tak som sa zlakla ☹ Tak pichnem. Ale este mam 45min. cas 🙂

samia28
24. apr 2010

kacicka...ved to si ju pichnes do stehna...ak si viac pri tukoch....tak pichaj tam...aby si nenapichla zilku...kolegyni ju pichla zdr. sestra do zadku, prvy krat...a na druhy krat jej povedali,aby si ju pichla normalne do stehna tak ako ostatne inj....
tak drzim palce...a hlavne relaxuj....nech ti tie vajuska krasne dozreju... 😉

kacicka33
24. apr 2010

Dakujem Ti Samia za rady 🙂 V pondelok mam OPU, sice len 1folikul, ale aj napriek tomu sa snazim mysliet pozitivne 🙂 Ozvem sa, ako to dopadlo. 😉

samia28
24. apr 2010

mudro...hlavne mysli pozitivne...staci len jeden..a ten pravy orechovy... 😉 a po opu...vela mliecka...a ananasovy dzus...rozmaznavaj sa....ked pride ten velky den ET nech si pripravena s usmevom na tvari...daj o sebe vediet...xxx
bru noc

kacicka33
24. apr 2010

Dakujem Ti, si zlata. Urcite sa ozvem 🙂 Aj Tebe a vam vsetkym ostatnym vsetko dobre! 🙂

cucuriedka
25. apr 2010

Zuzi, dakujem za info. No ja mam dlhy protokol, mesiaco som brala antikoncepciu, potom som na 22hy den zacala pichat prvu varku. Teraz si uz 5ty den picham diphereline, uz mam 2 DC, to znamena ze v pondelok uz idem na krv podla protokolu medzi 2-4 dnom DC -> tak preto rozmyslam ci sa uz teraz rozhodne ze ako dalej...

cucuriedka
25. apr 2010

Sania, krasne slova. Kacicka, budeme drzat palceky nech je vsetko najsamsuper 😉

barchee
autor
25. apr 2010

ahoj baby, ako víkendujete? 🙂 ja si merional nepichám sama, chodím k dr, aj teraz cez víkend som bola ráno na pohotovosti si to dať pichnúť, mám to kúsok od domu 😉 cítim dosť vaječníky, dúfam, že zajtra budú vidieť bublošky, idem na kontrolný utz 😀

barchee
autor
25. apr 2010

cucoriedka, mám krátky protokol a som začínala pichať na 2 DC.

cucuriedka
25. apr 2010

ahoj berchee, a ktory DC si teraz? reku co sa dialo po skonceni MS...

cucuriedka
25. apr 2010

my viknedujeme prvy krat po dlhej dobe naozaj odpocinkom. Vcera sme boli na Bratislavskych dnoch otvorenych dveri tak sme pozreli skoro vsetko co sa dalo od muzei, cez primacialny palac atd.. no a dneskam som priklincovana doma, lebo ma chytili take krce uz vcera vecer/v noci, ze ledva chodim.. ale drahy isiel opekat na zeleznu studienku 😠 tak aspon jeden z nas ma aktivny dnik... 😵

barchee
autor
25. apr 2010

dnes som 5 DC, stimulujem 4 dni 🙂 zajtra sa uvidí ako sa vajká majú, či dávka ostáva alebo sa mení a v utorok by som už mala začať pichať aj ten orgalutran.

cucuriedka
25. apr 2010

aha juuj tak to si par dni napred 😉 a cim stimulujes? ..resp doteraz? gonalom?

barchee
autor
25. apr 2010

mám to v albume popísané 😉 nemám gonal, merional si chodím pichať ráno k dr. 🙂 mám 2x 75 iu 1x denne,

cucuriedka
25. apr 2010

idem kuk, dakujem 🙂

kefalinek
25. apr 2010

ahojte babenky tak my mame vlozene jedno embryjko a dalsie isli do mrazacika, za dva tyzdne uvidime 😀

zuzanabb
25. apr 2010

kefi super! 😉 😵 tak len moja oddychuj, nohy hore a mysli na tu malu gulocku 😵 nechcela si vlozit dva? ci to sa mi pletie...

samia dakujem za povzbudenie, ja viem, ze mam mysliet pozitivne, ved na ne aj furt pozitivne myslim a drzim im palce, len tie svinske hormony si zo mna robia co chcu... ten ananasovy dzus by ma nenapadol a vlastne ani to mlieko ale v podvedomi ho pijem uz od vcera rana 😉

baby, tie co ste po OPU aj vas to stale tak bolelo v oblasti vajecnikov? Lebo mam pocit, ze ma to dnes boli viac ako vcera. Neivm ci je to normalne.... hadam jej, ved predsa len mam dopichane vajecniky, len som cakala, ze sa to bude zo dna na den lepsit a prt....

barchee
autor
25. apr 2010

kefalinek držím moooooc palceeeee 😀

zuzanabb
25. apr 2010

kacicka drzim palce! ten maly bojovnik vydrzi s tebou az do konca uvidis 😵 😉

kefalinek
25. apr 2010

zuzka chcela som ale mame moc velku geneticku predispoziciu na dvojicky, tak by z tych 2 vlozenych mohli byt aj tri a preto nam odporucali iba jedno.

zuzanabb
25. apr 2010

aha, chapem 😉 vlastne este stale mozu byt dve z toho jedneho 😅