Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
ja som dnes len 6 dní od ET, ak teda nerátam deň ET....takže úúúplne oničom ešte na testovanie ☹
ja to odkladam na pondelok rano najprv som bola pevne presvedcena ze ani nebudem cele pokusanie som sa testovala a testovala ,ale ked z prace zavolam kvôli vysledkom a tam sa mam potom zlozit
😨 uplne ma serie ze neciiiitim vobec nic mozno tak zavraty ale aj to sa da pripisat druhej diagnoze 😠
ja som v tomto štádiu vôbec netrápim príznakymi...šak nie je šanci, aby nejaké už boli... 🙂 dosť ma vytrápia tie bolestivé prsia a kríže...okrem toho vnímam len tlak v maternici, nič viac a ani to neriešim 😉
no mozno aj pre to ze aspon nejake mas, aj ked je mi jasne ze mame 5 dni +PK co cakam no ajtak cakam 😉
baby som tu, nestiham ani prt, len som dvihala telefony a odpisovala na sms a potom som zaspala 😀 😅
tak mi volali, ze je to teda pozitivne 😵
normalne stale tomu nemozem uverit... aj vam to tak dlho trvalo kym ste sa spamatali, ze je to ozaj pravda? HCG 857, neviem kolko je priemer, ale asi je to dost 😉
dnes ste sa teda cinili, strasne vela ste toho popisali 😀 to mam akoze kedy stihnut docitat? 😉
zuzi gratulujem moc moc 🙂 🙂 🙂 tak to doma poriadne oslávte 🙂
moc moc sa s tebou zuzi tesim zaroven mi to dodava silu vydrzat a nestazovat sa 😀
zuzik super novinky, gratulujem.
barchee... tie stobunkove to sme boli my dnes 😀 ale som vyzvedala od doktorky ze ci sa take uhniezduju skor alebo nie a ona ze vobec, ze to zalezi od toho ako daleko su uz drobatka porozdelovane..
Zuzik, mooooooc gratulujem, to si ma potesila a HCG mas az az, pozitivne je nad 20, takze super.
Makovicka, mala som Dr. Gatovu a je upne super ziena, ale aj casto som bola u Krajkovica a aj on je pekfektny, fak by som si nevedela ani vybrat. Su obaja perfektny 🙂
zuzi no konecne si sa ozvala, gratulujeeeeem
zuzana gratulujem a nech tehu prebieha bez problemov 🙂
zuzi dobre sa o seba staraj, prve 3 mesiace su zevraj najdolezitejsie, pozor na infekcie a tak
velmi sa tesim s tebou
ja skusim zajtra test bude 8 den po ET
dakujem baby, rano na sone videl len, ze sliznica je velmi dobra, ma pochvalil, ze aka krasna 😉 sprdol ma, ze som si robila test, lebo ze im neveri (to som sa nepriznavala od kedy som testovala, lebo by ho piclo) Na spinenie mi nic nepovedal, len ze to neporusilo sliznicu a nechal mi stale utrogestan 2x2, tak som sa opytala, ci to staci a on, ze je to konska davka a ze mam krasnu sliznucu, ze sa nemam bat. Ale v inych centrach maju baby az 3x2 tak ja potom tomu nerozumiem.
O tretej mi volali, ze je to pozitivne a ze mam prist o tyzden na sono.
Zbehnem zajtra k mojej zenskej nech ma vypise na PN, lebo doteraz som mala dovolenku.
mati, ty si mala PK alebo nie? ja som si robila prvy test 7 den od ET ale mala som PK (takze to bolo na 12 den od OPU) a bolo vidno slabulililinka ciarocka, ze to som len ocami vytlacala aby bola. Ani sa mi ju odfotit nedala.
makovicka ja tiez chodim do heliosu ale ku krajkovicovi a ako ti pisala livia, tak su tam naozaj velmi zlati a ochotni. Aj gatova, raz som u nej bola ked mal krajkovic dovolenku a tiez mi bola velmi sympaticka, takze je jedno ku komu pojdes. Aj tak vystriedas raz toho a raz toho, lebo cez vikendy ma sluzbu len jeden z nich. Aj na recepcii su zlate baby a aj sestricky a embryologicku sme mali skvelu, velmi ochotna. Stacilo, ze som si zavolala, predstavila sa a hned mi rozpravala o embryjkach, kolko bunkove a ako sa jej to javi, ani som nemusela povedat co chcem.
Zuzi,super,gratulujem a drzim palce! 😀
Ja mam pichnuty Diphereline,ci ako sa to vola a zajtra rano uz nemusiiiim,parada aspon to,ale stipkala posledna,svina jedna 😝 Len uz mam pocit,ze mi brucho kazdu chvilu exploduje,OPU az v piatok rano.
A Mati,kabelka dnes nist,som sa prebrala az na veceru a vstala az pred 9tou do emocnice 😎 Zajtra si musim akurat este obehat predlzenie PN,10dni som uz doma a ani mi to neprislo...
Krasny vecer vsetkym! 🙂
inak embryjka sa uhniezduju na 5 az 10 den od oplodnenia, takze ked vkladaju len 3-dnove, tak sa hned neuchytia, musia trosku "dorast" preto sa baby pri testovani orientujte od OPU a nie od ET, lebo je rozdiel ked sa vklada embryjko s PK a bez. Najistejsie je testovat az na 14 -15 den od OPU (takze na 9-10 den od ET s PK, alebo teda na 11-12 den po ET bez PK) , to uz vidno istejsie a uz ani pregnyl nemoze zkreslit test.
ja viem, ze sa to lahko hovori - ja som zivy priklad 😀 ....ale ja som povodne chcela naozaj testovat az na 11 den od ET s PK, ale to spinenie ma dost vyviedlo z rovnovahy a uz potom som chcela vediet, ci ciarocka tmavne alebo nie.
dakujem vam vsetkym za drzanie palcekov 😵
stani, aj mna posledny diphereline strasne stipal 😉 a modriny na bruchu som mala skoro do teraz. Som si obcas zle pichla 😝 Uvidis, ze mozno budes nasledovat livku a ziadne ohss nebude a aj ET bude tento mesiac 😉
monicka ja som tiez nemala laparku pred IVF, lebo spermiogram bol dost ubohy, tak tu nobolo o com... povedali, ze len keby som chcela skusat niekolkokrat IUI, tak vtedy samozrejme by to malo vyznam, ale pri IVF je jedno aky mas stav vajcovodov.
odpisujem dost chaosne, ale ste tolko toho popisali, ze sa mi to pletie kto ma co a kedy. Niekto tu riesil aj PN pocas IVF, tak ja som chodila do roboty do OPU. Mala som dlhy protokol a dobre som znasala injekcie, tak nebolo treba. 1 den pred OPU som si zobrala dovolenku a akurat mi OPU vysiel na piatok, takze som potom 2 dni doma oddychovala a potom isla v pondelok do roboty az do ET (streda). A potom som uz bola len doma, len teraz v pondelok som isla na 4 hodinky daco porobit. Chcem ist na PN aspon na ziaciatok (mozno do 12tt) a potom ak bude vsetko OK, pojdem do roboty.
zuzi dik na infos, ja som si to tiez tak poratala, 10 den od ET som chcela robit test, a to preto lebo uz by som inak sla aj na krv ale pada to na sobotu tak idem na krv az v pondelok. mala som PK , ale mozno skusim test aj zajtra pozajtra pre zvedavost i ked sa mi to vidi skoro. Od OPU mam dnes 12 den.
presne tak priechodnost vajcovodov je pri IVF nepodstatna, ja som najprv ratala len z IUI (IVF ma ani vo sne nenapadlo), i ked je tam nizka uzspesnost ale kedze laparka ukazala co ukazala sup rovno ivf
mati, prvy testik som si robila tiez vlastne na 12 den od OPU a bol slabulinky, ale mozno bolo u teba skor uhniezdenie, takze skus 😉
dobré ránko babulky 🙂
mám na Vás jednu otázočku, stalo sa Vám že Vám po pichnutí včeličky (ja mám puregon) tiekla trochu viac krvička z brucha? ...dnes ráno mi jej z rany vybehlo ohodne viac ako posledné dva dni...tak len som chcela vedieť či je to okey... a ešte jedna taká dosť laická otázka....asi nemôže liečivo vytiecť z tej ranky, však? 🙂 ďakujeeem 🙂
wera ahoj, ano stalo, vtedy sa mi aj urobila pekna modrina pod pupkom, aj inokedy bola trosku krvicka par kvapiek ale to staci len chvilu drzat a je to ok
liecivo by asi nemalo
Weri, ja som si pichala puregon a nebojkaj, aj mne sa to par krat stalo, ze krvicky bolo viac, ale nemyslim ze je to nieco zle a davka ti urcite ostava hlbsie v brusku 🙂
baby mna dipherelina stipal len trosku, horsie to bolo s pergoverisom, to je stiplak kazdy raz...a to mi pichala injekcie zdravotna sestra
jeeej ďakujem babulky za ukľudnenie, som sa ráno trochu zľakla... 🙂
Mati ešte si dnes netestovala? ...či radšej to necháš na sobotu?
noo rano nebol cas som v praci od 7:00, mozno skusim poobede uvidim
.... tak budem moc moc držať palčeky Mati 🙂

šak ja som ale úúúplne zbytočne testovala predvčerom...poprvé som to zle počítala a podruhé, ak mi vkladali len tak málo podelené bobíky, tak najskôr môžem asi testovať deň pred odberom krvi, to je budúci štvrtok, aby som nebola prekvapená potom...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😕