Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
ak sa smiem spýtať koľko si mala vajíčok, a či máte dobrý spermiogram. My budeme mať obidvaja 35, takže aj vek tu hrá rolu
no my ideme len na konzultaciu a odber spermii. pripravu na IVF sme teda este neabsolvovali. spermiogram vsak uz manzelovi robili niekolkokrat a ten je dobry. podla vysetreni, ktore mi robili pred IUI, som aj ja v poriadku. my mame obaja 37, takze najvyssi cas na IVF, pretoze to sa preplaca len do 39 rokov zeny
ja som sa tiež rozhodovala medzi gyn-fiv a ferticent a nakolko som si na gin-fiv našla viac na nete viac negatív ako pozitív, vybrala som Ferticent a teda zatiaľ spokojnosť, ujo doktor je pohodičkový, trpezlivý, všetko nám vysvetlil, nikam sa neponáhlal...sestričky sú tam strašne milé a aj keď o peniaze nejde, ale zatiaľ sme tam nič neplatili 😕 ja sa pokaždé pýtam, či niečo platím a oni stále len úsmev a že "To ste si asi pomýlili centrum" Vo Ferticente je tam dr.Pinter sám doktor, má 2 sestričky a tím odborníkov(spg, embyolog...), takže nemusí platiť 10 lekárov jak gyn-fiv a to sa samozrejme odrazí čo na cene, tak aj na kvalite a úrovni služieb... 😉
majaja: chodim do gyn fivu k dr. Stenovej, kedze ona bola asistent pri mojej operacii cysty a moj gynekolog ma s doktormi s gyn fivu dobre vztahy a spolupracu, gynekologa mam sukromneho dr. Janeka, to je zlaticko.
ak by som nebola spokojna, tak mojej kamaratky sesternicin muz (komplikated 😀 ) ja riaditelom jedneho z dalsich centier, tak pojdem tam...ale verim, ze nebude treba. Ja zatial mam len dobre skusenosti stadial 😉 Hlavne dokyna uz poznala nasu situaciu, lebo moj gynekolog s nou konzultoval, rpeto sa aj rozhodli nedat mi 6 mesacnu liecnu endosky, ale len dvoj a hned IVF.
Som sa bola troska dnes potesit v mangu a promode,,,, 😎
majaja75 ahoj, aj ja som u Drabeka 🙂
babule, to je tazko povedat jednoznacne, kt. centrum je dobre ... uz sa tu vela o tom popisalo v inych temach a postupne som sa docitala kopu negativ na vsetky tri bratislavske, aj niektore ine, kazdy ma ine skusenosti, trosku zalezi mozno aj od nas ako k nam pristupuju (moja skusenost)... ja som zatial zostala v Gynfive, po odbornej stranke im doverujeme a ideme u nich aj na druhe IVF, aj ked by sa naslo urcite cosi, co by som im vedela vytknut, zacina mi vadit, ze uz toho asi maju vela, lebo tam uz byvaju riadne davy a sestricky to obcas beru ako pasovu robotu ... a este ze na niektore veci musi clovek prist sam, kym pochopi ten system (napr. zjednodusene povedane, ze oni riesia "len" otazku odberov a transferov, s "beznymi" gynek. problemami (aj spinenie v tehu) ma riesit moj gynekolog... keby nam to na zaciatku niekto vysvetlil, mali by sme v tom jasno ...
... a my s manzelom sme boli zvedavi a sli sme pre porovnanie na vstupnu konzultaciu v tom novom centre v Piestanoch, je tam cesky doktor Vodicka, velmi prijemny clovek a ten s nami predebatoval celu nasu snazilkovsku historiu aj s tym, co sme absolvovali v Gynfive a v podstate schvalil cely postup, kt. s nami doteraz robili + navrhol niektore doplnkove vysetrenia ... a kedze sme medzitym uz mali podanu ziadost na 2.IVF v Gynfive, tak sme tam zostali a ideme do toho s nimi ...
kacarinka, aj ja som zatial s gyn fiv spokojna, ja som necitala radsej ziadne forum, lebo pre mna cim viac info tym som menej rozhodna 😀
kacarina.
tak to je super, že je tu niekto kto ma toho istého dok.
kacarina a luko kedy začínate? Máte už nejaké skúsenosti ?
majaja, ja mam za sebou uz jedno IVF s 3xKET, pozri na str. 2 v strede, tam som napisala svoju strucnu historiu 😉
ak pojde vsetko podla planov, druhe IVFko rozbiehame v marci 2010 🙂
majaja: ja idem o 10 dni do centra len dohodnut protokol, takze ti neviem povedat, kedy presne zacnem, verim ze hned v zavislosti od cyklu. Skusenosti zatial nemam, je to prve IVF, nic sme doteraz neabsolvovali.
ahojte baby my sme sa tiež rozhodli pre IVF teda inu cestu už nemáme, po dvoch operáciach my zostal len vaječník a maternica.20.januára máme ist na pohovor do Heliosu a podať ešte len žiadosť.
kefaliniek, budes chodis do Martina? Kamoska ich moc chvali, ma od nich uz druhe babo 😵 prve vyslo hned, druhe na druhy pokus, IUI. aku mas poistovnu? mne ziadost schvalili menej ako za mesiac a to tam boli este sviatky, mam union.drzim palce 😉
Ja mam všeobecnu, do Martina budem chodit odporučil my to moj gynekolog, on sa ta ms nimi pozná, my mame uz jednu dcerku ale prirodzeným sposobom, a dakujem no ja dufam ze to zvladneme čo najskor, povedali mi žeten vaječník može byt funkčný len pol roka alebo niekolko rokov, ja som len tretí mesiac po operácii.
aha...tak aspon uz mate jedno dietatko, to je super, urcite sa podari aj surodenec . Neviem, akou rychlostou to ide vo vseobecnej, ale ked je to takyto pripad, tak tiez snad do mesiaca by mohla byt odpoved a potom to uz pojde rychlo 😉
luko:aj my ideme do centra 26.1 na pohovor že čo ďalej, a na spermiogram , verím že hneď od februára začneme. Čítala som že aj ty si učiteľka
ano, som 😉 ja dufam, ze my uz daju lieky a zacnem so stimulaciou, kedze mam dlhy protokol asi, nebudem museit cakat na 1. den noveho cyklu
oprava:mi 😀
ahojte 🙂 mate aj niekto union poistovnu ?ako dlho to trva u nich kym schvalia aj ked neviem naco ked icsi nepreplacaju 😠
Ja som v Unione, mne trvalo jeden mesiac, kým mi schválili žiadosť.
A ešte niečo, žiadosť má neobmedzenú platnosť.
temonti: ja mam union, mne schvalili za menej ako mesiac...a to este boli aj sviatky medzitym, 12.12. sme to vypisali a 4.1. som uz mala postu 🙂
v Unione ma ziadost neobmedzenu platnost??? ja mam VsZP, tam schvalenie tiez trva cca. 3-4 tyzdne, ale mi tusim v centre povedali, ze do 6 mesiacov by malo prebehnut IVF 😕
tremonti: ICSI je specialna metoda, patri k IVF, kde vlastne do kazdeho vajicka zavedu jednu spermiu....ide teda o IVF s metodou ICSI
uz a v tych skratkach nejak stracam 🙂 ono je viac metod pri IVF?
luko klasicke IVF zjednodušene spočíva v zmiešaní odobratých vajíčok s vyseparovanou frakciou pohyblivých spermií.
dik 🙂
aha dakujem dufam ze ked sa uz do toho pustime tak to nebude dlho trvat 🙂
niet zac....ICSI vyuzivaju najma pri tazsej muzskej neplodnosti
tremonti my sme minuly rok zacinali tak ako vy a odber sme mali 20.aprila
az tak dlho?? to preco?

no ved uvidis, pokial si spokojna, nie je dovod nieco menit.