Kto idete na 1. IVF na jar 2010?
ahoj babulky, idete niektorá na svoje 1.ivf teraz na jar? Manžel má oligozoospermiu a bolo nám odporučené IVF-ICSI. My sme vo Ferticente v BA, v januári idem na prvý hormonálny profil, potrebujem 3 a potom podávame žiadosť do poisťovne. Dúfam, že nebudú problémy s tým po novom roku, keď sa majú poisťovne spájať 😒
monicka tak zelam pevne nervy pri synatorovi
zuzka rozmrazili nam jedno so znamkou a druhe malo, no babka si to uzila aj my za derami pol hodinu sme ju nemohli dobutit uz som sa bala ze aj malu zobudim, ale bolo veselo, babka mala moc nahlas telku...
o nasom ivf a KET vedia len nasi a ked sa ostatni vypytuju tak zatial zatlkame ako sa da, ja mam vyhodu lebo uz 8 rokov chodim po gynekologoch tak to neni az tak moc podozrive 🙂
cherryl, zatiaľ vieme že sa oplodnilo 8 a čakáme ako sa budú vyvíjať, my sme ani neuvažovali, že si nedáme PK. Lebo pri 1. ivf boli k 3. dňu pekné a na 5. deň neboli vhodné ani k transeferu - nebol tam znak zárodku - bábätka. Tak sme dosť v napätí ako to pôjde ďalej, ale dúfame že teraz nám aspoň jedno na transfer ostane - dosť sme v tomto opatrní ( pri 1. ivf sme boli celí vytešený ako to fajn ide a nakoniec to nevyšlo ). Jasné aj pre nás je mimčo najdôležitejšie,u nás to vedia rodičia a súrodenci a šéfka v robote a kolegyne na oddelení, tiež to nevešiame nikomu na hlavu a neriešime to s nimi.
vieš nikdy som nebola len tak na dovolenke a PN som ani nemala, takže som to musela nejako zdôvodniť, ale inak to ďalej nevysvetľujem, nezdôvodňujem
sony kolkoze embryjok sa udrzalo ze sa davas na Pk ?
čo je PK?
cherryl - nerozumiem, my sme boli na OPU teraz v sobotu, včera som volala, koľko sa oplodnilo,zajtra volám ako sa vyvíjajú
PK - je predĺžená kultivácia
sorry @sony som si uz vsimla 😀
tiez sme sa vytesovali pri prvom z kazdeho kroku 😅 aspon nam to dalo nejake dalsie info do buducna
ja uz budem nabuduce uvazovat o PK zalezi hodne od poctu emryi ked ich bude malo tak sa na to urcite nedam nahovorit raz mi stacilo 😝
z tolkych opl.emryjok ti ich bude urcite viacej ako len nejake jedno mozno aj dva pariky 😅
ja som mala aj pri 1. ivf 7 oplodnených a nič z toho
len teraz som mala iný liek na stimulácia, tak bol dúfam aj na kvalitu vajíčok
7dem a nic ?? to pre mna zamena ze stimulacia bola uspesna ale samozrejme lekarka niesom 😀 som zvedava ci maju tie lieky vplyv aj na kvalitu
aké lieky ste mali? - krátky protokol?
ja mám Gonal a nejaké Cetro....? - samé injekcie.
To som zvedavá ako to dopadne.... fú baby, veď to nakoniec ani nie je isté, že to výjde.... musím veriť!!
Cetrotide
cherry- no aj ja dúfam, neviem príčinu prečo sa tam nevytvoril zárodok, inak by to bolo ok - ! len tak maličkosť!!!, však! ☹
vtedy sme ešte nemali genetické vyšetrenia, tak si mysleli či tam nie je problém, ale genetiku máme v poriadku, ale verím, že teraz to bude už dobre
barche...... nevieš už či sa Ti uchytili obe?
mala som dlhé protokoly - t. provera, diphereline a pri 1. ivf gonal a teraz som mala menopur, a pregnyl u obidvoch. Podľa doc. som išla hormonálne ukážkovo, tak nevieme prečo to nevyšlo, asi to tak malo byť. Ale čo už, je to za nami a musím myslieť na tieto bubáčiky - ináč tie telefonáty ako sa to vyvíja boli zatiaľ najhoršie a možno ešte aj to čakanie po transfere, ale tam som sa ja ešte nedostala ......
cafte, pridam sa k vam. Ja som momentalne na PN som 3 den po ET. Po punkcii som mala 6 oocytov, pred zakrokom som ani neuvazovala, ze si dame napichavat vajicka. Chceli sme klasiku. Po rozhovore s embryologickou sme sa nakoniec rozhodli ist pol na pol (3 oocyty - klasicke oplodnenie a 3 oocyty - napichavanim). Urobili sme dobre zozhodnutie, lebo prirodzenym oplodnenim sa nam nic nepodarilo a napichavanim sa ujali 2 vajcka. Takze tieto 2 embrya mi v piatok vlozili. Teraz cakam do krvny test. Skoda ze nam nic neostalo na zmrazenie. S tolkej pripravy som ocakavala viac oocytov, viac oplodnench vajcok a ratala som aj s nejakym zmrazenim kvalitnych embryi. Cele to dopodlo uplne naopak. Ale tym dvom sampionom, ktore mam v sebe verim. Dufam, ze ma nesklamu.... 🙂)
sony my sme isli tiez "hormonalne ukazkovo" a vajicok sa na oplodnilo 9, skoro vsetky boli jednotkove, jedno nam vlozili a prve IVf nevyslo, a dovod neviem, vraj sa to stava, ale normalne si zacinam mysliet, ze je lepsie ked su vysledky pocas stimulky horsie ako vyborne, s tymi horsimi to zatial vsetkym vyslo 😉 🙂
dungelka, ved to je supeer, už len aby ti to celé dobre dopadlo!!! čo bude určite 🙂 🙂 🙂 🙂
budem držať palce. takže sa to vyvíjalo dobre - to môžete byť radi, že máte dva bubáčiky, ja dúfam že aspoň jedno bude adept na vklad, keď bude viac tak sa tiež nenahnevám.
dungelka tak to sme na tom rovnako ja mam tiez vlozenych dvoch certikov som treti den ale po KET, tak drzim palceky nech sa poraidne uchytia ..
kefalinek - áno presne tak. Tiež som si hovorila, ja nechcem veľa vajíčok, ja ich chcem kvalitné, a aj tak som toho mala dosť a ostalo po 1. dni " len 8", tak som zvedavá ako sa to bude ďalej redukovať, snáď moc nie. Veď niektoré baby majú jedno a to je to number one, tak hádam v tom množstve sa u nás také nájde. Už som si niekedy myslela že menej je niekedy viac - kvalita je pre nás rozhodujúca, tak už musíme len čakať ako sa naše bubáčiky rozhodnú........už to nemôžeme nijako ovplyvniť! teda myslím si
kefalinek - aj tebe držím palčeky aspoňn si tú prípravu nemusela opakovať, ak si dobre pamätám, tebe robili KET?
kefalinek - jaj sorry, už si to napísala
kefi tiez mam ten pocit 😀 a s PK asi tiez 😀
som zvedava co mi povedia zajtra mam prvu konzultaciu po neusp.IVF 😕
neva no ale ak to nevyjde co teda bozechran tak by sme to museli opakovat pretoze nam sa minuli vsetky mrazaciky
kefalinek - určite vyjde, viem že sú to silné slová, ale také si hovorím aj ja - iné si nemôžeme ani pripustiť!!!!! a ako sa šanuješ?
pomalicky sa snazim,juj keby uz tie dva tyzdne cakania boli za nami..
kefi - to sú tiež dobré nervy čo? či áno, či nie!
kefalinek - dakujem, budem aj ja drzat palceky tebe. Mne sa ten cely transfer zdal strasne rychly, konal 48 hod po OPU. Chcela som PK, ale neodporucili mi to. Chceli mi to hned vlozit do maternice.
Vcera som mala cely den zvysenu teplotu, dnes to ustupilo. Zacala som sa obavat, ze su to priznaky hyperstimulacneho syndromu. Ale fuj nie je aspon podla toho co som sa docitala na nete.
Kocky, chcem sa poradit, pisala som, ze som na PN. Zatial do stredy. Neviem ci mam zostat az do posledneho odberu doma. Na jednej strane vravia, ze mam viest bezny zivot, bez fyzickej namahy a v psychickej pohode. Tomuto moja praca vyhovuje, ale mam tam iny faktor. Pracujem na oddeleni toxikologie a obcas prichadzam do kontaktu s org. chemikaliami samozrejme s urcitym faktorom bezpecnosti. Isli by ste do prace?

sony -no nas je v praci tak malo ze nasledujuca osoba po mne je sef a neviem ako by sa zachoval keby vedel ze sa chystam na matersku asi by si hned musel hladat babu za mna vlastne by mal pocit ze si ju mam najst a zaskolit ja 😀 nepovedala som to vtedy a ani nasledujuci pokus nemienim riesit s firmou 😀 baby je re mna dolezitejsie ako nejaka firma uz som si tu ajtak odsedela a oddrela nejake tie roky 😀
kolko mate embryjok ze ste sa dali na PK ?