Kto má pravdu?
Ahojte, napíšem v skratke, čo doma momentálne riešime a chcem čítať názor vás, mamy, ženy... S mužom máme tri deti, 4r. 2r. A rok... Bývame v trojizbaku.. manžel sa s jeho kamošom dohodol že príde k nám.. ja ho mam rada, chcel prísť po dlhej dobe kuknúť nás aj deti.. chceli sme sa ísť prejsť do lesa, do takého bufetu..a dnes sme to riešili vravím že však pôjdeme na aute, a vyjdeme po asfaltke kočíkom.. že stačí ísť na jednom aute.. a on ze vsak ale chcu si dat pivo..a ja ze vsak on musi ist domov autom takže nebude piť a tu som sa.dozvedela že plánuje u nás spať... Ja som v tom vôbec nebola, vôbec nepadol navrh na noc u nas, hneď by som.to zatrhla, lenže on je taky, on vždy tu chce prespať ale naposledy tu spal keď sme mali iba jedno 2r dieťa.. čiže sme sa pohnevali, lebo manžel nechápe že ja som proti tomu, že by spal na gauči.. momentálne su po chorobe, ešte kašľu, čiže chcem proste večer kľud, pozrieť telku, čítať, a nie ešte riešiť"cudzieho cloveka" .. aky mate na to názor? Podľa mna je pochopiteľné že keď máme tri malé deti, už časy prespavačiek skončili.. lenže ja som zla, že to nechápem.. pisala som tomu kamošovi že som nevedela ze myslia noc, ze dvere ma.u nás otvorené ale nie je vhodné aby prespaval u nás. Keďže moj muž mu nechcel písať , ze je to blbe ked sa to uz dohodlo...pridem si ako taka furia 😂
Tak určite ti to mal muž dopredu povedať. Ten kamarát bol zrejme v tom, že ty o tom prenocovaní vieš, že ste sa sa tak dohodli tirz z mužom.
Zase až takú vedu by som z toho nerobila, veď keď ide o jednu noc, hádam to zvládneš, nenastahuje aa k vám na týždeň.
Jednoducho večer ich nechaj, nech sa postará muž a hotovo.
@anjelicek26 problém je v tom , že niekedy musím v noci ísť s jednym dieťaťom na gauč spať.. nie je tu po dvoch rokoch, niekedy príde aj len tak ale teraz po polroku cca.. možno trochu viac, nie som si istá.
Tak obcas musis ist s dietatom na gauc nebude prave tuto noc, nie? Vravim nehrotila by som to... nie za cenu hadky. Nie vzdy pojde vo vztahu vsetko podla tvojej hlavy (a je to tak v poriadku).
No tak zeny,sak sa skuste trosku vcitit...si predstavte,ze mate tri male deti,ktore su po chorobe,cez vikend vylet s niekym,koho tie deti vlastne nepoznaju,je to strasne narocne..tak sa tesila na to,ze si vecer konecne vklude sadne na gauc,zapne telku a bude mat chvilu pre seba..ale vlastne,nebude,lebo muz jej zabudol povedat,ze kamarat prespi..no mna by to tiez nasralo..ale ze mega..Ja to uplne chapem,a neznasam,ak sa mi takto na poslednu chvilu zrusi moja mozno jedina moznost si oddychnut..
Nechaj deti na chlapov, nech povrieskaju ked potrebuju, neobmedzuj deti ani seba. Viac k vam kamos nepride.
Ale chapem ta, pri malych detoch aj mne navstevy vadili. Teraz mi vlacia navstevy dospele deti na prespanie ale tie mi nevadia.
Ja som takto súhlasila keď prišiel na Sk manželov priateľ zo zahraničia, mne prišlo divné aby si hľadal hotel keď u nás môže prespať pár nocí zdarma. Lenže ja mám dom, terasu na ktorej sa rozprávali dlho do noci lebo bolo leto, teplo, no mňa a deti to neobmedzilo. Popravde v 3 izbaku to budeš mať ťažšie, ale už je asi rozhodnuté.
určite by som z toho nerobila vedu.
V 3 izbovom byte s 3 detickami a este aby tam prespal kamarat manzela?? Ja som myslim si priatelsky, tolerantny clovek....ale toto je uz isto cez čiaru. Nesuhlasila by som. Kamarát by sa mal tiez troška zamyslieť....a mohol by si rezervovat nejake ubytovanie poblíž
jesus, ved ide o jednu noc, toto že vážne? vôbec by som tomu neprikladala taký význam, ženy ved toto je tak ,,babkovské,, ale asi ja som na to zvyknutá, u nás bežne prespávajú kamarátky, či spolužiačky dcéry, moja kamoška atd
Ja by som nepísala manželovmu kamosovi, je to jeho kamoš, ich veci. A keď už by spal, tak nech spí vydržím a keď odíde kamoš, vysvetlím manželovi, že si to nabudúce neprajem a potrebujem svoj komfort a všetky dôvody ako si písala aj sem. Ale určite by som to ten deň vydržala a nevypisovala mu. Ani tebe by sa nepáčilo keby tvoj muž píše tvojej kamoske a niečo jej (vám) zatrhne čo asi chcete obe a rieši to za vás dve. Že by sa do vás montoval.
Chápem Vás, to nie je ako za mlada ,že ako spieva keď sme mali kučeravé vlasy. Veď ste rodina kt. má svojich členov a má svoje pravidlá,zvyky,zlozvyky,návyky,žijete si vlastným životom.A teraz niekto príde a naruší Vadu intimitu , je to invazívne. Ešte v takom malom byte , hosťovať ďalších ľudí. Chápem to.
Ani mne by sa nepáčilo,že keby som ráno v mojom negližé išla na sociálne zariadenie a videla cezpolneho pocestného,vyvolalo by to nepohodu vo mne. Ak by som mala nejakú vilu ,že mám hosťovsku izbu ok, ale robiť z gauča trampske afterpárty, a nachádzam pohadzene tela na gauči , hmm.Aby sa pohyboval cudzí covicek po byte, asii som veľmi teritoriálna.
Rozumiem ,že vo Vašom mužovi drieme chlapca a z času na čas, chce zažiť tie detské lieta, treba mu to dopriať. Myslím,že celá rodina by cítila diskomfort, o hosťa sa treba postarať , je to nevhodné ,aby sa za takýchto okolností vavali tela po byte. Ak by ste boli nejakí alternatívni ok, veď Vaša vec . Vôbec nie ste Hydra,ani Xantypa, normálna zdravá reakcia jednej starostlivej normálnej matky.
@dee01 ale nie keď su deti po chorobe ktorú si mesiac odovzdavali a teraz keď je chvíľku kľud tak aj ja potrebujem mať trochu kľudu.. a svoje sukromie.. neviem, každá to máme inak, jednoducho myslím že v trojizbaku pri troch deťoch nie je miesto na mladícke prespavačky
V prvom rade by mi vadilo, ze sa takato dohoda zrodila bez mojho vedomia, to by som si s muzom okamzite vyjasnila, ze to bolo naposledy.
Kamarata by som zrejme raz prespat nechala, on by potom pri troch detoch pochopil, ze raz mu stacilo.😀
oukej, ja to vidím zo svojho hľadiska, proste jedna noc nikoho nezabije, nie je to týždnová žúrka...
@mandzula bolo to nedorozumenie, ja som myslela že všetci zúčastnení chápeme že noc v našom prípade je no go, nikdy by ma nenapadlo že to bude s prespanim, ja ho rada uvidim keď príde aj na celý deň, ale nie noc.. to je pri deťoch o inom..ale aj manžel vie, že ja nie som na prespávania odkedy mame deti.. chlap to berie inak ako žena.. keby mame velky dom nech maju aj party ale v 3iz byte je to proste na hlavu.. z môjho pohladu no
Kvôli jednej noci by som nestresovala a nechala ho prespať, dohodla by som sa s manželom, aby ti takéto plány v budúcnosti oznámil vopred
Ved ale to neni len ze kamos na gauci. To je aj obliekanie prevliekanie pranie postelneho, cudzi pach, plus nepojde spat o 19tej s detmi, ale s muzom budu debatovat a rehlit sa do polnoci.ziadne sukromie, ranne wcko. Ak rano vstanu deti skor o 5.00 , nema kam ist aby nebudila ostatne deti,kedze obyvka je obsadena..plus ho treba nachovat, donutit osprchovat atd atd. Ja NENAVIDIM taketo cudzie elementy v byte . Ved uz nie sme na intraku prepana ... som na strane autorky 🤟 ja mam rada svoju cistotu a priestor, a svoju rodinu. Nie nejakych nahodnych kolemidúcích
@autor ani ja by som nebola natesena, no brala by som to tak, ze chlapi sa dohodli, nebudem to pre tentokrat riesit, no manzelovi by som jasne dala najavo, ze vsetky veci tykajuce sa spolocneho byvania budeme riesit spolocne.
A hlavne by som draheho nechala riesit vsetko okolo - vecera, spanie, ranajky...
Ja by som suhlasila,ved to nieje pravidelne,len jedna noc..ale mal povedat dopredu,to je jasne.mna by to stvalo, skor aby som mala dost jedla na ranajky :D :D
Wtf? My mame 3 deti ale na gauci moze prespat kamarat i mama... 3 dni a dost je fajn pravidlo pre navstevu. 🙂 A ked nemas proti nemu nic,tak jedna noc by si mohla pretrpiet.
Mám tri deti a bývame v štvorizbovom byte. Keď boli deti malé, mali sme takého kamoša, ktorý u nás občas prespal. Bolo to v pohode a on nikdy neprišiel s prázdnymi rukami. Vždy nám niečo priniesol, buď zo záhrady, alebo vajcia, alebo divinu (je poľovník), alebo aspoň sladkosti pre deti.
jednu noc snad vydrzis ak sa tonedeje casto.. ved aj on ma pravo zavolat si kamosa a ak nebudu ozraty ale normalne sa bavit
Keby si sa vysr.....na všetko co tu pises a uzila si? Uplne ako chlap, neriesit a žiť. Skus to a uvidíš a aj deti budú mať zážitok.
No však ok, deti zaspia, zavri sa do spálne, máš kľud, chlapi nech si posedia, pokecajú... Jednu noc fakt prežiješ ....
Vadilo by mi to. V trojizbovom byte je to o hubu. Hlavne vecer ked pojdu deti spat.
@syslik81 no a pri tomto som si nie istá... 🥴 Práve preto tu chce prespať aby si mohli dať...
@zuzitko74 4izb byt je iné ako troj, keď obývačku máme rovno pri spalni a cez obývačku sa ide do kuchyne a v noci stále robím mlieko, aj 3x ...
@jesenzima dve deti spia v spálni.. čiže od siedmej byť v spálni do rána...
Panecku, veď sa k Vám nestahuje, prespí 1 noc. Úplne v pohode by som to prežila aj na úkor večera s telkou. MSlim, že ich budeš mat ešte veľa. Buď trosku veľkorysá aj k manželovi.
V poriadku, stale si myslím, že jednu noc sa to prežiť dá.. tiež spím v jednej izbe s dvomi deťmi a mužom 🙂
@palicka som veľkorysá, chodia k nám cez deň jeho priatelia, nepoviem ani pol slova ale snáď nemusia u nás spať, nemajú 13 r a prespavačky u kamošov ... chápem ze jeho kamoš ktorý ma 32 nechápe čo znamená mať deti ale aspoň môj manžel mohol.. tak som furia no, mne to príde naozaj ako no way...

No jo, asi aj si... proste toto neni prespavacky kazdy vikend kamos, ale je u vas kolko, po dvoch rokoch prvy krat? Nevidim dovod, aby na tom gauci nespal, ked ho deti budu rusit, jeho problem a ty jeden vecer bez sukromia snad nejako ustojis, snad si nebudes kvoli tomu robit dusno....