Kto má pravdu?
Ahojte, napíšem v skratke, čo doma momentálne riešime a chcem čítať názor vás, mamy, ženy... S mužom máme tri deti, 4r. 2r. A rok... Bývame v trojizbaku.. manžel sa s jeho kamošom dohodol že príde k nám.. ja ho mam rada, chcel prísť po dlhej dobe kuknúť nás aj deti.. chceli sme sa ísť prejsť do lesa, do takého bufetu..a dnes sme to riešili vravím že však pôjdeme na aute, a vyjdeme po asfaltke kočíkom.. že stačí ísť na jednom aute.. a on ze vsak ale chcu si dat pivo..a ja ze vsak on musi ist domov autom takže nebude piť a tu som sa.dozvedela že plánuje u nás spať... Ja som v tom vôbec nebola, vôbec nepadol navrh na noc u nas, hneď by som.to zatrhla, lenže on je taky, on vždy tu chce prespať ale naposledy tu spal keď sme mali iba jedno 2r dieťa.. čiže sme sa pohnevali, lebo manžel nechápe že ja som proti tomu, že by spal na gauči.. momentálne su po chorobe, ešte kašľu, čiže chcem proste večer kľud, pozrieť telku, čítať, a nie ešte riešiť"cudzieho cloveka" .. aky mate na to názor? Podľa mna je pochopiteľné že keď máme tri malé deti, už časy prespavačiek skončili.. lenže ja som zla, že to nechápem.. pisala som tomu kamošovi že som nevedela ze myslia noc, ze dvere ma.u nás otvorené ale nie je vhodné aby prespaval u nás. Keďže moj muž mu nechcel písať , ze je to blbe ked sa to uz dohodlo...pridem si ako taka furia 😂
@zmrzlinka2021 kamarát môjho muža, ktorý keď si trochu vypije tak nevie hovoriť po tichu a obývačka hneď pri spálni je v tomto prípade úplne super ... Ano som sebecka a hrozna, keď chcem mať večer aspoň trošku kludu pre seba ktorý cez den nemám a posledný mesiac ked boli chorí som ho nemala ani v noci a to v noci vstavam minimálne 10x robiť mlieko, na dudlik alebo len tak vziať dieťa k sebe.. fakt som strašná
@autor...keby to bola tvoja kamarátka,tiež by si bola proti tomu aby prespala?
som na tvojej strane...drviva vacsina chlapov jednoducho tieto zalezitosti berie uplne inak-lebo ich nerobia..presne ako vyssie opisala dadka_bb ...na tvojom mieste by som sa opytala manzela,ze ci si taky den mozes spravit aj ty,s tym ze on bude cely cas s detmi a aj bude riesit to upratovanie...muza by som zapriahla aj do vstavania ked su deti chore...mozno nabuduce pochopi...s troma malinkymi detmi mat v byte cudzieho cloveka,ktory bude zrejme aj popijat-ani nahodou...ani moju kamaratku...ustupis raz-a bude z toho pre nich zvyk...
ja neviem, život treba žiť a nebyť konzerva, chápem, máš malé deti....ale aj tak..povznes sa nad to a nerieš, pre tentokrát....a hlavne nebud nahnevaná, tá jedna noc prejde ako nič
@doriiis moje kamošky to chápu, že sem neprídu spat na noc a že v noci ledva naspim dokopy 5h ... A teda spala tu len raz moja kamoška, vie že nie je na detskom tábore..
Toto si už musíš vydiskutovať so svojim mužom, lebo každý má tú hranicu komfortnej zóny niekde inde. To, čo pre niekoho nie je problém, pre iného byť môže. Preto v takýchto situáciách neexistuje univerzálne správna odpoveď, vaše domáce pravidlá si musíte ušiť vám na mieru. Nemá zmysel hnevať sa na kamoša, alebo na manžela, že im to ,,nedošlo". Sama vidíš aj z komentov v tejto diskusii, že niektoré ženy, by s tým problém nemali. Tvoj manžel v podstate urobil len tú chybu, že sa o tom s tebou neporozprával, že automaticky predpokladal, že to pre teba nebude problém.
Nikdy mi prespávačky nevyhovovali viac ako teraz, keď máme tri malé deti (5, 3 a 1). Deti spia a rodičia sa môžu baviť. Aj včera mal prísť kamarát aj s manželkou a mesačnou dcérou. Či tri deti alebo štyri, to je jedno. Všetci sme sa na to tešili ale kamarát dotal kovid a tak bolo po žúre.
@zuzitko74 práveže manžel vie že mi to vadí, takže neviem kde nastala chyba v metrixe že teraz by som to dovolila a mne zas prišlo úplne normálne že proste po tolkom čase čo vie, že mi to jednoducho vadí a chcem mať aspoň večer kľud, tak mu to vôbec nedoplo.. neviem prečo nastala táto chyba v metrixe.. ja by som nemala proti tomu nič keby byvame v dome a máme to celé oddelené ale nie na 60m2... Kde je obývačka hneď pri spálni.. keby sú väčší že si spravíme večer pri rozprávke a chlapi by sa porozprávali tak nepoviem ale nie deti ktoré uz o ôsmej spia..
@jankalukasova bývate v dome alebo 3izb byte? Je možné že som len precitlivela ale popravde niekedy nam je úzko aj pre piatich nie ešte ďalšia osoba na noc .
Nepotešilo by ma to, ale jednu noc by som prežila. Vykompenzovala by som si to u muža inak - napríklad mu ďalší víkend nechala všetky tri deti a išla ku kamoške 😃
@sissy27 ja toto neviem, že sa vziať a ísť, keďže su po chorobe a jeden z nich má často v tomto období laryngitidu..
A preco nejdú do krčmy ked si chcú vypit? Tam nech sa porozprávajú, hulakaju ked ako vravis, ze nevie ticho rozprávať, a po prekročení bytu uz nech su ticho. A to ze v noci robíš mlieko musi tolerovať, neprisiel sa vyspať ale “užiť si” vecer s kamarátom, holt kamarát ma deti aspon zisti ake to je sa nevyspat…k nam chodia raz do roky mužovi kamaráti a aj detom sa vecer venujú, ked chcú pit idu von
Ak to vedel, tak to s kamošom nemal takto dohodnúť. Pravdu máš ty a určite nie si fúria.
@hilda08 ešte k tomu pitiu napíšem, že moj muž nepije vôbec a ten kamoš si vypije rád, rada by som ich pustila von, fakt kľudne len nechcem aby prišiel moj muž v stave že bude celu noc grcat a na druhý deň nepoužiteľný.. má 3dni volna a z toho dva by bol mimo provoz.. a viem ze ked pije s partiou tak to tak dopadne.. lebo je to naozaj dvakrát do roka, raz už išiel kvôli tomu do nemocnice a teraz to napíšem ako furia ale rada ho kontrolujem kolko pije lebo s kamošmi nemá limit ..a naozaj nepotrebujem 4deti.. 😏
Pokial u vas neprespava kazdy mesiac,ja by som ho takto nevyprasila prec a este aj napisat mu,ze ma u vas dvere otvorene,no furia si,prepac. Ale mal sa muz s tebou dohodnut,aby si vedela dopredu,ak teda o tom vedel. No aj tak by som toho kamarata neposlala prec.
No uplne to chapem, asi si budes musiet vybrat, zaťať zuby vecer/v noci, ze budu u vas, alebo zaťať zuby nasledujúci den ked bude vygrcany😅
@marca12 tak som.. aj ja potrebujem oddych kľud aspoň tie tri hodinky večer v tichu.. bohužiaľ.. tiež nie som stroj
Jemine,jednu noc zvladnes. Muzovi povedz,ze zajtra vezme von deti a ty si vklude oddychnes. Mne toto vobec nevadi. A mam pocit,ze len hladas dovod,preco byt nahnevana. Zrazu uz je kamos hlucny atd atd. Nic take si na zaciatku nepisala.
Bývame v dome ale tak s Tebou je ťažko 🤷 Ty nechceš aby u Vás spal, Ty nechceš aby s ním chlap šiel večer von, veď ono je fajn raz za čas skočiť von s kamošom. Zaujala ma veta "rada by som ich pustila von". To je dosť divné aby si dospelý chlap pýtal povolenie. Veď deťmi život nekončí. Aby sa Ti nestalo, že muž treskne dverami a nebude ho celý weekend...
Ulož muža aj kamaráta do obyvky a ty si nechaj spálňu pre seba s mini dieťaťom a detskú pre deti..to že im budeš v noci chodiť do kuchyne cez obyvku, ich určite nezobudis. Najlepšie ich poslať von a vychádzky do polnoci aby bol na druhý deň manžel funkčný.
Chudák tvoj chlap.
Kludne by som bola za “ furiu.” Nastastie my sme v tomto s muzom rovnaky cudzich k nam nevlaci rodina u nas moze byt bez problemov. Aj u nas doma u rodicov nikdy nikto neprespaval. Ja si nedovolim odsudzovat ci zhadzovat tych co Taketo pubertalne prespavacky praktizuju pri malych detoch ( este mat 2 pripitych chlapov v dome je Asi sen niektorych tu 😂ale to uz je ich vec nech si robi kazdy podla seba nech maju aj party aj kopec ludi nech u nich spi.. ) my by sme to riesili hotelom nikdy by som sa nenasackovala k niekomu este k tomu ked maju deti.. ale to som Ja kazdy mà inu Normu ine zvyky a hranice.. Ja na tvojom mieste by som povedala ok muz Moj ty budes spat na gauci a kamos somnou v nasej posteli ked uz tu mà Niekto prespat bez mojho suhlasu. Je mi fuk co si o Mne pomyslia iny. Zijem pre seba podla seba.
a nemoze ist manzel na noc k nemu
Tak si vyber drahú kabelku, dobrý sex, nech uvarí večeru, čo ti vyhovuje preboha. Len mne sa zdá, že s tebou ani z voza ani na voz, jediné, čo by ti vyhovovalo, keby žiadny kamoš nebol a muž nech len šúcha papučami pri tebe. Ani von nech nejdú, ani doma ich nechceš…
Prosím ťa, maj kamošku aj ty a maj aj iný život ako len byť matkou. Alebo nemaj, ako chceš, ale nebuzeruj druhých aby robili len to čo ty chceš.
Keby bolo toto každú chvíľu, tak chápem. Ale raz za 2 roky by si to naozaj prežiť mohla aj bez tých kecov okolo.
Ty robis z jednej noci cirkus akokeby sa kamarat nastahoval nastalo 🙈🤦🏻♀️
@jankalukasova napisala som aj prečo.. pustila by som ho rada ale naozaj nechcem riešiť že pride pod obraz boží a ja budem musieť volat sanitku ako sa uz aj stalo..
Ďakujem vam za komenty, už sa nejdem obhajovať, áno vadí mi cudzí človek v byte na noc kym deti nepodrastu.. som teda furia a keď ma opustí budem vedieť prečo.. pekný večer všetkým a ešte raz vďaka.
Úplne ti rozumiem. A to som bezdetná. 😄 Také prespávačky nemusím a našťastie ani môj muž. Neviem, či ste z dediny či z mesta, no v meste snáď nie je problém zaplatiť si hotel. A nie, nie si furia.
Nedávno som mala to isté, manžel mi zavolal, či by mohol prísť večer kamoš (nie prespať, ale chodí tak raz za pol roka ale býva tu tak do 3rano vždy). Muž mi zavolal 10 minút dopredu a volal pred ním. Nestalo mi za to vyznieť ako furia tak som povedala OK, ale teda naštvalo ma to. Tiež som sa už týždeň tešila práve na ten večer, práve v ten večer som nemala povinnosti, mala som si oddýchnuť po týždni pri seriáli a oni šli hrať playstation. Úplne chápem ako ta to vytocilo ale nemyslím, že to stojí za kazenie vzťahov. Normálne ich večer nechaj, chod s detmi spat a ďalší deň si to vybav s mužom, že ak chce prespavacky, nech ti dá láskavo vedieť deň dopredu. Teda tak som to urobila ja

Robíš zbytočný cirkus. Správaš sa netolerantne a sebecký. Jedna noc a robíš z toho drámu. Keby to bolo pravidelne každé dva týždne, chápem ale teraz fakt preháňať. Nie je to cudzí človek, je to kamarát tvojho muža.