Kto má pravdu?
Ahojte, napíšem v skratke, čo doma momentálne riešime a chcem čítať názor vás, mamy, ženy... S mužom máme tri deti, 4r. 2r. A rok... Bývame v trojizbaku.. manžel sa s jeho kamošom dohodol že príde k nám.. ja ho mam rada, chcel prísť po dlhej dobe kuknúť nás aj deti.. chceli sme sa ísť prejsť do lesa, do takého bufetu..a dnes sme to riešili vravím že však pôjdeme na aute, a vyjdeme po asfaltke kočíkom.. že stačí ísť na jednom aute.. a on ze vsak ale chcu si dat pivo..a ja ze vsak on musi ist domov autom takže nebude piť a tu som sa.dozvedela že plánuje u nás spať... Ja som v tom vôbec nebola, vôbec nepadol navrh na noc u nas, hneď by som.to zatrhla, lenže on je taky, on vždy tu chce prespať ale naposledy tu spal keď sme mali iba jedno 2r dieťa.. čiže sme sa pohnevali, lebo manžel nechápe že ja som proti tomu, že by spal na gauči.. momentálne su po chorobe, ešte kašľu, čiže chcem proste večer kľud, pozrieť telku, čítať, a nie ešte riešiť"cudzieho cloveka" .. aky mate na to názor? Podľa mna je pochopiteľné že keď máme tri malé deti, už časy prespavačiek skončili.. lenže ja som zla, že to nechápem.. pisala som tomu kamošovi že som nevedela ze myslia noc, ze dvere ma.u nás otvorené ale nie je vhodné aby prespaval u nás. Keďže moj muž mu nechcel písať , ze je to blbe ked sa to uz dohodlo...pridem si ako taka furia 😂
Uplne ta chapem,no raz za cas by sa to dalo tolerovat
Mne pride uplne cez, ze ty si mu pisala ohladom toho prespatia. To je totalna furia spravanie, chudak tvoj muz, ako pred nim vyzera.
Jedna noc ta naozaj nezabije, ja by som sa naopak tesila, ze trosku zmena od stereotypu. Ze ho budes budit by som neriesila, musi s tym ratat
@tahomi je to už aj môj kamarát a bežne si napíšeme dve tri vety keď sa opýtame ako sa mame alebo na deti a napisala som mu to v dobrom že musí pochopiť že sa deti v podstate ešte liečia.. navyše mám zápal močových ciest aj ja.. proste nepríjemné. Ale už sa nejdem obhajovať, som furia keď si chcem užiť tie večeri kedy konečne pospia v noci keď mesiac prekaslali a pregrcali .. najhoršia na svete.
Mas pravdu, mojho muza by ani nenapadlo nieco take navrhnut. Neviem si predstavit vobec zeby u nas niekto prespal a to mame "len" 2deti. Vecer chcem mat svoj pokoj.
Nie, nie si fúria. Si ustatá, prepracovaná žena. Skús túto situáciu využiť a požiadať manžela o spravodlivejšie prerozdelenie úloh.
Ak pravidelne dlhú dobu vstávaš niekoľkokrát za noc k dieťaťu, ideš na doraz, každý ak drobný zásah ťa takto vykoľají. Nemôžeš aspoň jednu noc stráviť na gauči a manžel bude vstávať k dieťaťu?
Čo ak by ich zobral a strávil s nimi popoludnie niekde mimo bytu a ty by si si oddýchla.
Ja ťa chápem, pretože som mala aj také obdobie, ako ty. A chápem aj jeho.
Komunikácia, komunikácia, komunikácia.
No, som Bohu vdacna, ze moj manzel kamaratov neriesi. Skor ja sa jeho pytam, ci je ok, ked pride bratranec (je mi ako brat). Dobre si rozumeju a nema s tym problem. Dokonca mu nevadilo ani ked mala prist kamoska s malym a spali by v obyvacke.
Ale mame tiez jedno 2,5 rocne dieta! Nie 3 vo veku tvojich. Keby on nesuhlasil, urcite by som nenaliehala.
K nám chodia na prespávačky celé rodiny. Naposledy dvaja dospelí, 4 deti, z toho jedno 3 mesačné a pes 🤣 Jednu osobu naviac by som v dome asi ani nezaregistrovala. 😁
U nás je toto nemysliteľné, aby jeden z nás pozval na prespanie hocikoho bez toho, aby sme sa na tom
pred tym navzájom dohodli a obaja súhlasili.
@svetlonos ked sme mali jedno dieťa, vobec mi nevadilo že prišiel na noc, ale dieťa malo dva roky a prespalo celú noc.. dokonca tento kamoš prišiel k nám spať keď sme sa presťahovali sem a spali sme tú prvú noc.. čiže on si presne vie načasovať 😏 mne nevadia kamoši, vadí mi že tu chce spať len preto že si chcu vypiť. Musia jednoducho chápať že momentálne je to úplne nevhodné, predsa len už o rok to bude iné..
@mamamasama ale v dome.. nie v 3iz byte.
Bývali sme aj v 3. izbovom byte a tam takisto chodili ľudia na noc. Aj keď je pravda, že v tom čase boli tie rodiny menšie. Tak dvaja dospelí, dve deti a pes. A my sme boli vtedy tiež len 4. Teraz sme piati. 🤭
Keby to bolo kazdy vikend tak nie. Ale 1 noc za rok si sa mohla " obetovat" a strpiet manzelovho kamosa. Keby slo o tvoju kamosku, sestru tiez by si nesuhlasila?
@zuzinka888 ale veď sestra je niečo úplne iné kamoška resp kamoš, ale ani sestra tu nespí, ani moje kamošky, ony to chápu a nastrkaju sa sem. proste chápu že pri troch deťoch sa nesmie a ani neda ponocovat..
Nepusti ho a basta. Dovolis raz a bude kazdy vikend chodit chrapat k vam. Nech idu von kecnut.a kazdy potom domov
Človek si povie prečo nie,ale v realite by sa to ani mne nepáčilo. Večer je jediná časť dňa keď môžem byť trochu sama ,alebo s mužom,nie to ešte obchádzať kamoša a prispôsobovať sa návšteve. Máš pravdu,už to nie je ako za mladi .
Oooooch, az sa mi chlpy zjezili. Nie nie a este raz nie! Ja by som tiez nesuhlasila! Tiez mam tri deti a proste nie.
Autorka, asi budem jedna z mála, ale ja ti absolútne rozumiem a tiež by som bola za furiu. Naozaj to nie je len prespať a je okolo toho kopec inej roboty. Plus keď su deti choré je človek unavený a teší sa na tu svoju hodinku - dve ticha a kľudu. Mne by títo veľmi vadilo, ani nie e by mi vadil ten človek ale skôr ta strata súkromia. Proste v noci sa ide aj blbo na vecko, lebo na gauči spi v podstate cudzí človek. Ale toto si treba vydiskutovať s manželom, kamarát je v tom zrejme nevinne. Keď nemá deti tak asi nerieši také veci.
Narodenim deti zivot nekonci.... Prepac, ale Ty muzovi nechces vyjst v ústrety... Pustit ho vonku nie, aby prespal kamos u vas tiez nie... Pises, ze deti su po chorobe, ale absolvovat vylet to ano... Tak bud ste po chorobe alebo?? Manzel nie je Tvoj majetok.... V 3 izb. Byte to nejde? To je tiez len vyhovorka, kto chce ten si ju vždy najde....
Kto chce hlada sposob, kto nie hlada vyhovorku.
Ja vidim chybu hlavne v tom, ze tvoj manzel nema ani tusenia, preco ti to asi tak moze vadit. Nechape, ze dieta si len tak same nelahne od unavy a nezaspi a ze clovek striehne, len aby sa nezobudilo. Nechala by som ho nejaky tyzden, nech uspava deti sam.
V danej situacii by som kamaratovi nepisala, nejak by som jednu noc vydrzala ale muzovvi dala najavo, ze to bolo naposledy.
Nie, nie si furia, si len unavena z kolotoca okolo deti a a smutna, ze tvoj muz ti nerozumie.
@trgypadl deti po chorobe nesmú ísť na čerstvý vzduch? Vyviezť sa autom na parkovisko a prejsť kočíkom k bufetu na čaj.. žiadny výlet ale bufet v lese u nás v meste.. možno je to zle, ak ste lekárka a je lepšie ostať doma, rada sa poučím.
@zuzinka888 áno.. chcem mať večer pokoj a kľud,kym sa opäť začne kolotoč chorôb keďže syn už opäť pôjde do škôlky... výhovorka chcem mať kľud a pokoj, vyvalit sa na gauč s urologickym čajom lebo mam zapal močových
V predoslych komentaroch pises, ze sa deti este v podstate liecia, a Ty si tiez chora, tak co kakas si do pusy??
Prechadzka je ok, ale kamos na gauci uz nie...
Len, co Tebe vyhovuje...
Ja neviem.... Ja by som sa na manžela hnevala, keby mi toto nepovedal vopred... Však toto už nie je VŠ párty, že niekto u nás náhodne prespí.... Ale až potom ma postavil rovno pred hotovú vec. A takisto ja mám rada svoj kľud a svoj komfort. Takže mňa by to určite takto zamrzelo. Keby sa to plánovalo dlhšie a vopred, že by sme sa dohodli, tak okej.... Ale tiež by mi nebolo príjemné v noci po špičkách, že dosť s deťmi a ešte sa snažiť nezobudit návštevu...
Ja si myslím, že ak by kamoš u vás prespal s tým, že pôjdeš 10-krat v noci cez obývačku robiť deťom mlieko, tak druhý raz už nepríde. 🤪
Tak so zapalom mocovych ciest- zbal muza kamosa a deti na vylet a ty sed doma a liec sa. Vyriesis viac problemov naraz- Kamos bude mat plne zuby tvojich deti- predpokladam,ze su velmi aktivne- sam sa bude pratat. Ty si oddychnes, nebudes sa hadat s muzom, a budes mat svoj vecerny klud.

Naozaj robis dramu z jednej noci?