Kto nepoužíva mikrovlnku?
Ahojte. Pochádzam z rodiny, kde sa s mikrovlnkou varilo a ohrievalo odmalička. Našla som si partnera, ktorý však pochádza z rodiny, kde sa mikrovlnka zatracuje, kvôli škodlivým účinkom mikrovln. Celkovo, sa žije v ich domacnosti veľmi zdravo. Držia nejakú medical medium diétu, či čo. Každopádne. Celkom ma presvedčili, že mikrovlnka ozaj nie je až tak potrebná k zivotu. Je tu niekto, kto ju nema? Nekomplikuje vam to život,?
@zuzuliennka1 https://slovenskypacient.sk/je-mikrovlnna-rura-...
Co clanok , iny nazor. Ked chces, kludne papkaj to jedlo aj kazdy den 3x 😉
Ja som sa pýtala otca, on je Vs profesor v oblasti potravinárstva a chémie, taktiež je vedec a povedal, že nič nehrozi a aj on ju používa na ohrev jedla. Oveľa škodlivejšie je dat si take hranolky, či vianocku kvôli akrylamidu😀
Nemáme mikrovlnu, ani rýchlovarnú kanvicu ani TV 🙂 Varím toľko, koľko zjeme, ak sa niečo zvýši zohrejem na panvici alebo v rúre...
Prišlo mi komické, ako skoro všetky tvrdíte, že každý deň varíte 😝😝
@mandarinka555 a čo je na tom divné? 😳 A keby len raz denne. Ranajky, obedy, vecere. Dnes mam za sebou palacinky na raňajky, na obed som varila polievku a na veceru budu špagety. A to nehovorím o pomazánkach, muffinoch atd.
My 10 rokov bez..prihrievam na panvici, nechýba mi.
Mne skor pridu divne jeho nazory, pokial sa nezhoduju s Tvojimi. Lebo ak teraz odmieta mikrovlnku, na mobile ma akesi pliesky a stravuje sa podla specialneho planu, tak by ma zaujimalo, ci nebude vycitat Tvoj zivot a navyky, ze Tvoje su len tie zle a len jeho su spravne. A s cim pride nabuduce. K Tebe, pripadne i k detom, ak niekedy spolu budete nejake mat. Ci sa budete mat rovnaky pristup k ich vychove, zdraviu a technologiam. Ci zvladnete dat deti na skolu, kam budes chciet aj Ty, alebo len na nejaku ezo bio, ci budes moct rodit v nemocnici, alebo pride s alternativou, ci Ti nebude vycitat ibalgin na bolest hlavy alebo chemoterapiu pri rakovine. Zaroven ci chce mat doma wifi (a pritom Ty si na nom stale) alebo ci deti budete ockovat, ak to Ty chces a uznavas. Lebo toto su veci, ktore vas rozdelia, pokial na to nemate rovnaky nazor, alebo jeden z vas slepo neprevezme nazor toho druheho. Nevravim, ze su zle jeho alebo tvoje nazory, kazdy ma pravo na nejaky nazor, ale dolezite je, aby ste sa navzajom v takych veciach zhodli a nerobili si problemy...
Autorka, Ty nepracujes? Neviem si predstavit chodit do prace a pri tom 3x denne varit. (Ak si na dovolenke alebo mas volno, tak prepac)
@lopka1313 nie nepracujem, zatial študujeme obaja na VŠ. Jasne, ze popri praci by som to nedala.
Inak, on mi nepride uplne tak zazraty do toho ich zivotneho stylu.
Da si so mnou aj pizzu, pivo. Ja varim normalne jedla a zje všetko.
Len u nich doma je to proste troska cez ciaru. Neverim, ze ak raz budeme mat deti, tak to bude az tak hrotit. Skor sa bojim, co bude stvarat svokra.
nemám mikrovlnku a neviem si predstaviť ako by to niekomu malo komplikovať život. Kým MW neboli, tak ľudia normálne žili aj bez nich.
Tak ano, ona/jeho rodina moze byt v tom ina ako vy, bude aj zalezat, ako velmi budu mat oni vplyv na vychovu. A tiez, aj ked sa teraz nezda, tak ked v tom priatel vyrastal, ci sa to na jeho vychove neprejavi pri tom, ako bude vychovavat on... Ako dlho ste spolu? Teraz si mozno este pizzu aj pivo da, ved Ta namotava, ale aby Ti to potom nevycital. Len si na to daj pozor. Mozno si uplne sadnete vo vsetkom a svokru budes mat mimo vplyv, tak sa nic nestane, ale dala by som si na to pozor. A tiez na to, ze ked dostane soplik, ci Ta nebude obvinovat, ze to kvoli Tvojmu pozvaniu na pivo (nadsadzka).
my mame ale ja ju nepouzivam, nemam a to nervy cakat kym sa v nej nieco ohreje, rychlejsie to mam na sporaku. Z mikrovlnky vzdy vytahujem horuci tanier a studene jedlo... Muz ju vyuziva denne, je schopny aj parky si v nej ohrievat 😕
@alaguema neviem, preco reagujete na mna, ja som nikde nespochybnovala ohrievanie jedla na sporaku, skor som sa pytala autorky, ci maju rovnake nazory v inych veciach, lebo mikrovlnka moze byt len zaciatok... A tiez ci pracuje, kedze pisala, ze dnes 3x varila a ja ako pracujuca zena, ktora je mimo domu 10-11 hodin denne, si to nedokazem predstavit (a nosim si jedlo so sebou do prace). Na obe otazky som dostala odpoved a preto mi neostava nic ine, len drzat autorke palce, nech zisti, ci sa v tomto k sebe hodia a vedia akceptovat svoje nazory navzajom a maju tak pekny zivot. A kludne aj bez mikrovlnky ;)
Minule som videla dokument,ze dnesne mikrovlnky vobec nie su skodlive...ze su to vsetko iba dohady...
My ju doma nemáme, chlap bol zvyknutý použivať ju ale v spoločnom byte ju v kuchyni nemáme miesto a zvykol si bez nej
Ani my nemame.
Zrejme nechodíš ani do roboty, keď máš čas variť tri krát denne....Neviem si predstaviť, že prídem o 22:00 domov z roboty a postavím sa ku šporáku....A písala som, že je to komické, nie divné....tie chrumkavé tvrdenia.
@mandarinka555 ja si to tiez neviem predstavit varit 3x aby bolo vzdy cerstve.. to by som si musel varit asi iba parky a prazenicu alebo co. Kedy by som to stihal? Nakupit suroviny, ocistit, uvarit polievku + hlavne jedlo + priloha + zeleninovy salat, potom vsetko umyt a to 3x denne? ved to by som nic ine nerobil kazdy den.
@cubo2 predpoklad, ze 3x denne sa nevari cele jedlo... vsakze? CI zvyknes takto jest3x a varit aj ranajky/vsetky vecere?
Ja som nemala, chlap kúpil ked sa prisťahoval. Používam mozno raz do mesiaca. Zvyknes si, mas sporák a rúru.
Fungujeme bez mikrovlnky a je to len o zvyku. Za mňa je to (už) zbytočnosť 🙂
@simca06022011 Autorka stále tvrdí, že varí 3x denne....
Nepouzivam mikrovlnku vsetko ohrievam na sporaku alebo v rure. Je to pre mna prirodzene a som zvyknuta.
@mandarinka555 ano jednu polievku a jedny spagety :D a medzi to "nerata" pomazanky a muffiny, ktore sa ani len nerobi v mikrovlnke (vacsinou teda). Predpokladam, ze je doma, kedze studuje, cize to sa da, ale nerobi 3chodovy obed. ked o takto rozmenim, tak potom aj ja varim 3x denne.. ved rano sme mali ham&eggs, na obed polievku, dnes varenu, druhe zo vcera a veceru tiez budem tiez varit zase, pizza ide do pece. A ani pri jednom nepouzijem mikrovlnku.
@lopka1313 tak ale palacinky a špagety, to nie je varenie. To sú minútky a nepride mi to ani vhodná strava na bežnú konzumáciu, takze otázka je, či takto vari stále. Môj muž by sa z toho nenajedol. Keby varila nejakeho plneneho španielskeho vtacika na obed a na veceru francúzske zemiaky, tak to nebude stihat varit každý deň cerstve. Okrem toho, ohrievanim v hrnci sa potravina dlhsie vystavuje teplu, čiže logicky sa degradujú vitaminy viac ako v mikrovlnke za 30sekund.
@simca06022011 Pre mňa...za mňa, nech varí aj 20x za deň. Ja varím na 2-3 dni, keď mám voľno, lebo ináč som v robote na 14 hod. zmenách. A ohrejem si večeru v mikrovlnke, lebo nebudem umývať ešte aj hrnce .... toť vsjo 😉
Máme ju, ale odkedy máme syna nepoužívam ju. Naučila som sa zohrievať v hrnci na sporáku, pripadne na pare.
My nemáme mikrovlnku, pretože sa nám do kuchyne proste nezmestila 😄 a už sme si aj zvykli na život bez nej a popravde, ani nám nechýba.

Tiež nemám. Radšej čerstvé, ale ohriať sa dá aj s pár kvapkami vody na sporáku