Kto podľa vás vyhrá prezidentské voľby?
Kto podľa vás vyhrá prezidentské voľby 2024 a prečo?
Otázka kto podla nás vyhrá volby, nestojí na tom na akej proti liberárnej kampani si postavil Fico vrámci LBGTI komunity svoje nenávistné heslá voči týmto ľuďom, pretože jeho podržtaška a zároveň kandidat na prezideta do tejto komunity patrí.. Ale to vobec nie je zásadný problém slušných a tolerantných ľudí… že áno..pre mňa može byť budúci prezident kludne gay aj s partnerom, pokial nebude držať tašky Ficovi a objímať Ruského prezidenta… ale tomuto národu to je jedno… verím že vyhrá pán Korčok a aspoň kusok distingvovanej spoločnosti Slovenska čo tu stále je bude slušne reprezentovať…
myslim ze pelle toma vyhrane
@luuubik takto to funguje vzdy.ludia si vyberu kandidata,ku ktoremu podvedome inklinuju a tomu prepacia vsetko.homofobovia smeraci volia homosexuala a tolerantni ps kricia,ze pellegrini je inak orientovany.pritom by to nemalo hrat ziadnu rolu.keby existovala strana,ktora by nekradla,neohybala si zakony,nerazilia gender ideologiu,starala sa viac o vlastnych obcanov,neprikyvla unii na vsetko a este slusne vystupovala,volila by som ich hned.ale taki nie su a tychto blbcov volit nedokazem.
Bohužiaľ zatiaľ to vyzerá na Pellegriniho - smutné, politická situácia na Slovensku svedčí jasne o tom, že k vlastnej štátnosti sme prišli ako slepé kura k zrnu a ako národ nie sme mentálne vyzretý na to, aby sme si vládli sami.
Diskusiu som tak zbežne prezrela a aj tu je zrejmé, že ľudia nie vždy majú predstavu, čo ktorá funkcia štátu obnáša. Napr. funkcia prezidenta absolútne nie je o nejakom koryte. Na druhú stranu, to, že Korčok bol vysokým štátnym úradníkom za viacerých vlád, nehovorí absolútne, ale že absolútne nič o tom, či je alebo nie je prezliekač kabátov, čo sa všade votrie - on nebol politik, ale úradník a pre dané pozície je to úplne štandardná situácia
@ciernysokol ktora strana razi gender ideologiu?
@dadis kdh.
@marsmykkok toto robi skor pelle,smeraci ci? Hovoria a gestikuluju podla toho ako to ma rado och obecenstvo. A hlavne,nezabudnut hladkat dochodcov,ako to casto vidno na fotkach .A nezabudnut!na karafiaty a gulas!
@eva8 V dlhodom horizonte je Maďarsko reálne veľmi rizikové. Mentálne sa nedokázali vyrovnať s Trianonom, ktorý vnímajú ako krivdu (intenzívnejšie ako Rusi vnímajú rozpad ZSSR). Dokonca si pred pár rokmi schválili zákon, v ktorom sa píše o Trianone ako o ich najväčšej tragédii. Po páde komunizmu tiež mali kopec reči o tom, ako musia mať Maďari na Slovensku (a v ďalších krajinách) právo na sebaurčenie. Pravidelne sú ich veľvyslanci predvolávaní na koberček, aby vysvetlili v medzinárodných vzťahoch neštandardné konanie vzhľadom k Slovensku, Ukrajine, Rumunsku, Chorvátsku Srbsku, Slovinsku. A to nie sú len šály a suveníry s mapou Uhorska, ale napr. aj skupovanie nehnuteľnosti trebárs v Košiciach spoločnosťami s prepojenim na maďarskú vládu. Samo o sebe by sme si mohli ťukať na čelo. Keď sa to ale spojí s tým, že v Maďarsku si Orbán reálne buduje diktatúru, tak to zaváňa budúcim veľkým problémom. Navyše opozičné médiá a ani občianska spoločnosť v Maďarsku nie sú ani zďaleka tak silné ako napr. na Slovensku, teda spoločnosť je veľmi náchylná prepadnúť vymývanuu mozgov. Rovnako stojí za zmienku fakt, že Orbán sa vidí v Putinovi a podľa všetkého sa považuje za jeho spojenca.
@eva8 Slota a Orbán sa nedajú porovnávať. Slota bol folklorista, z ktorého veľká väčšina národa mala tak akurát srandu. Orbán je naproti tomu v Maďarsku značne obľúbený politik, ktorý je pri moci skoro 20 rokov a má ústavnú väčšinu. Blížil sa Slota kedykoľvek k podpore verejnosti na úrovni 50%? SNS sa vo voľbách väčšinou pohybovala na jednocifernom percente hlasov.
Slota nikdy reálne nebudoval na Slovensku autokraciu, ani nikdy nemal zásadný vplyv na slobodu médií. Dokonca nemal ani vplyv na zahraničnú politiku Slovenska a ešte aj akýkoľvek jeho reálny vplyv v rámci vnútornej politiky je dosť otázny.
A najmä, slovenskí politici ani slovenská spoločnosť nijako masovo netrpí žiadnou obdobou Trianonskej traumy. Napísal už niekto zo SNS veľkolepé rockové predstavenie o tom, ako Slovensko neprávom prišlo o svoje územia? Znie to absurdne čo? Fidesz sa angažuje aj takto tragikomicky. Má na Slovensku niekto praktický monopol na učebnice dejín, kde sa zdôrazňuje pocit krivdy, že nás iné národy obrali o územie, ktoré nám právom patrí? Maďari pod vedenim Orbána majú.
Vieš si predstaviť, že by nemecký kancelár alebo niekto z jeho kabinetu mal v pracovni mapu Nemeckej Ríše so začleneným Rakúskom? To by bol škandál. Maďari to považujú za normálne. Vieš si predstaviť, že nemecká vláda zacne skupovať nehnuteľnosti a finančne podporovať nemeckých podnikateľov a médiá v Sudetoch? Pre Maďarov normálne. Takto sa dá pokračovať donekonečna- veľká časť maďarskej spoločnosti vníma vznik Slovenska a ďalších krajín ako historickú krivdu, ktorá bola pre nich tragédiou (ako som vyššie spomenula, Trianonskú mierovú zmluvu majú reálnym zákonom definovanú ako svoju najväčšiu tragédiu). A tým, že Orbán potláča opozíciu, počet jeho prívržencov s trianonskou boliestkou bude narastať.
@eva8 A keď vravíš, že ich Trianon proste prejde, tak nie.V ich spoločnosti je hlboko zažratý - s tým neprišiel Orbán, on len využil to, čo tam už bolo. Ďalšia zo šialeností, ktorá dokladuje ako zlé to je, je napr. fakt, že niektorí Maďari vnímajú veľmi vysoký výskyt samovrážd (2,5x viac ako na Slovensku) ako dôsledok Trianonu.
@annm81 vyborne. Nemecka slachta tuzi po monarchii. Este Putina prehovorit, nech nechce ZSSR, ale Carske Rusko, Orban vytvori Uhorsko, Erdogan Osmansku risu, snad sa nedostaneme do doby pred nasim letopoctm... Mozno Bratislava sa opat ztane korunovacnym mestom. Orban si vnajprv ezme uzemie Ukrajiny, na to som zabudla. Az potom nase. A mohol by sa vyriesit aj konflokt v Gaze. To myslim smrtelne vazne. Ceske sudety sa vratia Nemecku?
(úvod: odkedy môžem voliť tak si vyberám chronologicky strany ako ODS, DS, SDK... SAS, aj vyššie spomenutý rozhovor s Miklošom už som mal v "pozrieť neskôr")
Už chvíľu sledujem youtube kanál "Zoroslav", napríklad ostatné video "Pozdrav Ivanovi Korčokovi č.4" - zatiaľ mi nie je jasné čo si o celom tomto projekte mám myslieť, ale rád si vypočujem argumenty z každej strany, Dôsledok je, že teraz neviem koho voliť. 🙂 (čím som starší, tým menej názorov mám, v puberte som rozumel všetkému)
@eva8 To je také tvrdenie, ako keď Fico na druhé výročie začiatku vojny na Ukrajine povie, že západ len bezdôvodne démonizuje Putina. Realita je taká, že Orbán je rovnaký ako Putin, len nemá k dispozícii toľko zdrojov na uskutočnenie svojich vlhkých snov - tváriť sa, že je z princípu lepší, je nesprávne vyhodnotenie faktov. A realita je tiež taká, že jeho mentálny svet mnohým Maďarom imponuje - rovnaká sorta ľudí, akým imponuje Fico či Putin. Deliaca čiara medzi jeho fanúšikmi a opozíciou nekopiruje štátne hranice ani národnosť - on imponuje aj mnohým Slovákom. A tak ako mnohí Slováci reálne vnímajú situáciu v Maďarsku ako veľmi zlú, tak ju vnímajú aj mnohí Maďari. Problém "Orbán" v podstate nikto na Slovensku neprezentuje ako problém maďarskej národnosti, ale ako problém demokracie v Maďarsku a medzi tými dvoma pristúpmi je zásadný rozdiel.

@mnamko mam kamosov a aj kolegu ktorí sa verejne hlásia k svojej homosexualite, ja s týmto nemám problém
Ja mam problém s Pelle že je to Ficov poskok, je posraty ísť do diskusie, schováva sa. Jw to odchovanec smeru TOTO JE MÔJ PROBLÉM S NÍM a nie to že je to GAY