Kto podľa vás vyhrá prezidentské voľby?
Kto podľa vás vyhrá prezidentské voľby 2024 a prečo?
OPRAVA:
* Blanar, nie Blaha
@guiseppinka dnes 14:00 Harabin na joj 24 zacins
Podľa mňa vyhrá Pellegrini. Ešte voľakedy by som povedala, že určite nevyhrá, že neverím, že ľudia sú tak hlúpi aby tu nechali vládnuť jednu stranu, aby tu bol monopol. Ale potom prišli parlamentné voľby kedy som tiež hovorila, že SMER určite nevyhrá, že ľudia nemajú až tak krátku pamäť. A potom vyhrali a ja som pochopila, že je to s našim národom viac ako zlé. Takže podľa mňa vyhrá Pellegrini, budeme tu mať totálnu vládu jednej strany bez možnosti stopnutia akýchkoľvek zlých rozhodnutí 🤐
@chodec15 vsak samozrejme, nikto neutoci ani na "neslovensky" vyzerajucich ludi, ani na "neslovakov". Cize ani madarsky hovoriace deti nebudu sikanovane, vsak su to len reci, mier udrzime strachom, ze nas Madari napadnu a vezmu nam uzemie. Aj tak madarsky hovoriacich ludi postupne na Slovensku ubuda
@eva8 Nie, nemusíme sa obávať, že k tomu dôjde zajtra. Čo ale bude o desať rokov? Armáda a obranná stratégia štátu sa nebuduje mesiace, ani jedno volebné obdobie, je to beh na veľmi dlhú trať. Pozri sa, ako sa zmenil svet za posledných 20 rokov- nikto si predtým nepredstavoval, že budeme riešiť, či NATO bude vôbec fungovať, že budeme riešiť vystúpenie z EÚ, že štandardný verejný priestor ovládnu antisystémové strany, že budeme mať v Európe vojnu.
Procesy, ktoré k reálnemu ohrozeniu zo strany Maďarska môžu viesť, sú však dnes už naštartované - a to globálne. Ignorovať to je veľmi neprezieravé. Rusi podporujú úplne všetko, čo vedie k oslabeniu západu - podporujú politikov ako Orbán. Podporovali BREXIT. Podporujú Fica a Blahu, dezinformačné média, protesty proti protipandemickým opatreniam, protesty farnárov, extrémistických konzervatívcov aj extrémistických liberálov, Trumpa, migračnú krízu... a takto môžeme pokračovať do večera, lebo je to všade- najnovšie boli verejne potvrdené informácie francúzskych tajných služieb, že prehnaná panika s plošticami, ktoré údajne prinášali migranti z juhu a z východu, bola poháňaná správami s ruským pôvodom. Rusi už podnikli konkrétne kroky na prekresľovanie hraníc. Ak sa nechceme za pár rokov zobudiť prekvapení, ako je možné, že demokracia, mier a slovoda sú preč, nemôžme dnes zatvárať oči a podceňovať tie čiastkové kroky, čo sa dejú okolo práve teraz.
@eva8 A k obávam, ako sa z Maďarov robí na Slovensku strašiak: v tomto nemusíš mať žiadne obavy, lebo Slováci a Maďari si nikdy nerozumeli lepšie ako dnes - demokraticky zmýšľajúci Slováci kedykoľvek budú mať vnútornú potrebu podporovať Orbánovu opozíciu. Voliči Smeru, SNS(!) a antisystému prechovávajú k orbánovskému Maďarsku hlboko pozitívne emócie.
@eva8 Nateraz áno. Do chvíle, kedy v Maďarsku bude tvrdá diktatúra, kým záruky NATO, alebo dokonca NATO samotné nebudú existovať, kým Rusko nezavedie precedens spôsobu prekresľovania hraníc vojenskou cestou, ktorú môžu jeho spojenci nasledovať.
Ja mám tak ďaleko od akejkoľvek nenávisti k Maďarom, ako mám ďaleko od toho, že by som letela do vesmíru. Nič to nemení na tom, že maďarská politika sa dávno radikalizovala, rovnako maďarská spoločnosť a že Maďari pociťujú silnú krivdu k okolitým národom.
Vyhra samozrejme opat Harabin, ale pevne verim, ze ten odstup medzi volbami do NR SR a v podstate predtym uz komunalnymi volbami, naznacil dostatocne smerovanie Slovenska a vacsine ludi uz blika kontrolka. Ostatnym odporucam okuliare.
@stastnamanzelka ?
Tomu druhemu pripocitaju hlasy?
@stastnamanzelka Druhé kolo volieb je na to, aby osoba prezidenta reprezentovala čo najväčšie percento občanov. Stačí, aby sa nadpolovičná väčšina voličov zhodla na jednom kandidátovi a žiadne druhé kolo sa zo zákona neuskutoční.
Minochodom, ako to bolo s podvodom pri sčítaní hlasov pri voľbách do NRSR? Ak tu niekto straší takýmto podvodom, mal by sa pozrieť, ako prebieha hlasovanie voličov, sčítavanie hlasov a aké sú možnosti neskoršej kontroly.
Myslím si že Pelle. Úprimne si nemám moc z čoho vyberať. Hlas dám Korčokovi ale myslím si o ňom svoje.

@annm81 nechcela som byt neprijemna, ale naozaj si myslim, ze momentalne je nevhodne vyvolavat nejake emocie ohladom obavy zo straty juzneho Slovenska.
@chodec15
Co sa tyka stretnutia Blahu s Lavrovom, som za. Trucovanim a odmietanim sa nikdy nic nedosiahne. Aj ked sa ani teraz nic nedosiahlo, aspon sa preukazala nejaka vola, prvy krok