Kto podľa vás vyhrá prezidentské voľby?
Kto podľa vás vyhrá prezidentské voľby 2024 a prečo?
@stastnamanzelka Koľko diplomatov poznáš, čo sa každé štyri roky kompletne prestriedajú? Myslíš, že skúsenosti ale najmä kontakty, ktoré diplomat získa, sa majú zahodiť a každých pár rokov budovať odznova?
Zopár príkladov:
V. Grivna, súčasný veľvyslanec v Bielorusku, vymenovaný Hegerovou vládou. Počas druhej Ficovej vlády veľvyslanec v Poľsku, rovnako za Radičovej. Počas 1. Ficovej vlády mal riadiacu pozíciu na ministerstve, za Dzurindovej vlády veľvyslanec na Ukrajine.
Pellegrinoho vláda vymenovala za veľvyslanca v Nemecku M. Jakubócyho - na Slovensku sa zatiaľ vystriedalo 5 vlád a on je vkuse tam: za Pellegriniho, Matoviča, Hegera, Ódora aj Fica. Veľvyslancom bol aj za druhej a tretej vlády Fica. Aj za Dzurindu bol na veľvyslanectve. Za Radičovej riaditeľ na ministerstve.
Igor Maukš začal na ministerstve pracovať za Mečiara, za Dzurindu aj za Fica bol na veľvyslanectve v Rakúsku, od Pellegriniho až doteraz veľvyslanec v Izraeli.
Ľ. Rehák bol za Mečiara aj Moravčika tajomník veľvyslanca v Rusku, za Dzurindu zástupca veľvyslanca v Portugalsku, za Fica bol najprv diplomatom v Bielorusku kým sa nestal veľvyslancom v Belgicku, za Radičovej riaditeľ na ministerstve, neskôr veľvyslanec v Kazachstane, za Fica riaditeľ na ministerstve a neskôr veľvyslanec v Londýne, len aby sa vzápätí presunul na veľvyslanectvo v Rusku, kde je posledné štyri vlády.
(Toto asi ani nepíšem tebe, lebo tu to asi nepadne na úrodnú pôdu, ale skôr pre iných, aby vedeli, aký je to nezmysel)
@stastnamanzelka Dopadlo to, ako som si myslela, že dopadne - nepochopila si. Kariérny diplomat NIE JE politik. Veľvyslanectvo NEZASTUPUJE vládu, ale je reprezentantom prezidenta.
@jana500 v podstate súhlasím, len s drobnou úpravou, že Korčok mal aj politickú funkciu, ale rozhodne nie vo Ficovej vláde.
@jana500 vlada si potriasa ruky s teroristickym rezimom, netaji sa tym, ze chce ovladnut media, v noci prenasleduje novinarov (vid mlady Kalinak), znizuje tresty za korupciu a kradez, organizuje MDZ mitingy a la socializmus, kanditat na prezidenta sa vyhyba diskusiam, podnecuju nenavist voci mensinam, a kludne doplnte dalej, a tuto stastnej pani manzelky sa to vraj netyka. Ked sa ludia nezobudia teraz ,zobudia sa o par rokov v totalite a nebudu chapat, ako rychlo sa to stalo! Tu uz nejde len o rozkradanie EU fondov.
Ficovi volici stale melu o slusnosti, a ten ich Fico vo vlnenom svetriku to je taky etalon slusnosti ze az.
Inak, toto ma tu zaujalo, že Pelle sa vyhýba diskusiám. Ja som teda ešte ani raz nikde nezaznamenala, žeby on vyslovene povedal, že nepríde, prípadne sa ospravedlnil , vyhovoril z nejakej debaty. Môžete niekto pridať link nejakého oficiálneho vyhlásenia ľubovoľného médiá z poslednej doby, že pozvali povodne Pellegriniho a on neprišiel a ako to zdôvodnil? Či to je zas raz len dáky štvavý, nenavistný, ničím nepodloženy výmysel ako obvykle? 🤔
Dovolím si odcitovať z "Restaurant na konci vesmíru" od geniálneho Douglasa Adamsa:
"Abychom to shrnuli: je známo, že lidé, kteří nejvíc chtějí vládnout, se na to ipso facto nejmíň hodí. Abychom shrnuli předchozí shrnutí: tomu, kdo si dokáže zařídit, aby se stal prezidentem, by se v žádném případě nemělo dovolit, aby se jím skutečně stal. Abychom shrnuli shrnutí předchozího shrnutí: s lidma je to holt těžký."
🙂
@luuubik Naposledy odmietol diskusiu Denníka N:
https://dennikn.sk/3862827/pellegrini-odmietol-...
Rovnako mu bola ponúkaná debata s Korčokom a s Dubovským v Postoji - potvrdil to šéfredaktor. Korčok mu navrhoval diskusiu na tému trestný zákonník, ktorú odmietol https://hnonline.sk/prezidentske-volby-2024/961...
Na tejto debate sa tiež nezúčastnil:
To len tak narýchlo, viac sa mi nechce hľadať.
1. Je to už úplne jedno kto vyhrá
2. Lebo sme už aj tak v <>