Kto podľa vás vyhrá prezidentské voľby?
Kto podľa vás vyhrá prezidentské voľby 2024 a prečo?
Ja tieto voľby nebudem voliť menšie zlo, možno až v druhom kole. V prvom si vyberiem Dubovského alebo Kubiša. Ak by tak spravil každý, že pôjde voliť a v prvom kole zvolí koho naozaj chce, aj to by bol signál, že dávame šancu aj niekomu, koho nevidíme na každom rohu na billboarde.
K Pellemu sa vyjadrovať nebudem, myslím že netreba a progresívci u mňa skončili. Kedysi som ich volila, keď na plnej čiare vyhral Matelko, ale to boli ešte v inom zložení. Teraz sú to politici, ktorí nemajú žiadne reálne riešenia. Vedia kde je problém, ale rozumné logické riešenie od nich nepočuješ. Myslím, že keď sa dostanú kde chcú robia si čo chcú. Výborným príkladom je pán Vallo v Bratislave, ktorý si robí čo chce, nehľadí na normy, zákony, pokuty. Obklopí sa presne takými ľuďmi, čo mu idú po ruke a myslí si čo všetko spravil pre mesto. Nabáda ľudí cestovať MHD a potom poruší spoje. Zato založí úrad na analýzu nadväznosti spojov. A tie jeho relaxačné zóny v pri frekventovaných križovatkách nemajú chybu. Och, vedela by som to tu vymenúvať hodinu. teším sa na komunálne voľby.
Za mňa choďte voliť, najmä v prvom kole a dajte hlas tomu, kto vás niečím osloví. Aj pre toho kandidáta to bude signál, že to nebolo úplne zbytočné.
@stastnamanzelka Len taká odveci otázka. Nie si ty mamula20 s novým nickom? Lebo tú si z istých dôvodov pamätám a tvoje príspevky sú ako cez kopirák rovnaké ako boli tie jej.
@stastnamanzelka ale fakt by ste si perfektne sadli, aspoň pokiaľ ide o politické otázky 🙂
@777januska777 Vysvetlím: ja som tá kaviarensko-progresívnejšia výnimka, ale okrem mňa máme doma samých voličov SMERu, resp. HLASu, a nie, nie sú to dezoláti. Buď sú to mladí ľudia 30 + pracujúci v štátnej správe, alebo generácia tzv. husákových detí. Zistila som, že im nie celkom rozumiem, som z nich už úplne zmätená, mám pocit, že mi rozprávajú protichodné veci, akoby sa rozčuľovali nad niečím, že prečo tak je, ALE zároveň sa dokážu rozčúliť aj nad tým, prečo to tak nie je. Príklad: bol covid, tak sa rozčuľovali, prečo nás zatvárajú, zároveň ALE boli nasratí na repatriantov, prečo sa im nepáči v Gabčíkove. Bojí sa covidu, ale na covid zároveň neverí. Testovať sa je hlúposť, lebo covid nie je, môžeš byť vedľa neho celé dni chorá ako pes, ale keď sa otestuješ a zistí sa, že to JE naozaj covid, tak dobre, že ťa do psej búdy nevyženie, že ho nakazíš. Neviem to lepšie vysvetliť.
Dlho som si myslela, že je za tým nejaká frustrácia, zostali doma na východe, celý život sa narobili za slabý plat, poctivou prácou sa nikam neposunuli poriadne, strach to všetko zmeniť, nevideli svet, sklamanie celkovo.. ale čím ďalej, tým viac som presvedčená, že oni sú proste naozaj SMERáci, viac inklinujúci na východ ako západ, lebo kým sme tu mali východ, tak mali aspoň tie svoje "istoty", síce hovno mali všetci, ale hovno mal aj sused rovnako ako oni, ale teraz sa dívať, že ten odvedľa chodí na drahé dovolenky, má nové auto a my nie...? Čím sú starší, tým je to jednoznačnejšie: všetko, čo bolo kedysi, bolo pekné a dobré. teraz síce majú aj bazén na tej svojej záhrade, nielen zemiaky, aj skočia na wellnesy na víkendy, ALE kedysi to bolo aj tak lepšie a oni sú chudáci. Lebo boli pionierske tábory. A spartakiády. A vojenčina. A zemiakové brigády. To bolo z nejakého dôvodu lepšie a krajšie, ako dnešné tábory pre deti, či športové podujatia. Asi im chýba tá jednotvárnosť, nalinkovanosť, "istota", chcú svoje "istoty". Ukrajina môže za vojnu. A Amerika, tá je pre nich najhoršia. A aj keď nová vláda nič nové neurobí, tak za to môže Matovič. A Čaputová. Takýchto ľudí vystrájajúcim Matovičom, či PS-kom rozprávajúcich o právach LGBTI nepresvedčíš, nie. Práve preto im vyhovuje Pellegrini. Možno je gay, ale o tom nerozpráva, nehovorí, presne to slávne "každý nech robí doma čo chce, len ja o tom nechcem vedieť a nechcem vidieť" a TOTO sa im páči. Že je vlastne ticho. Dá pokoj. A oni chcú svoj pokoj, svoje istoty. Len nech výplata nabehne, len nech dôchodok nabehne a my už nejak dožijeme. Na druhej strane? Koho majú voliť? PS? Matoviča? Harabina? Ja som bola rada, že som im dokázala vyargumentovať, že Republiku nie. Existuje pre nich alternatíva? Pre nás?
@oblecenie99 smiech cez slzy 😔
Este dodam: Pracujuci v statnej sprave sa odvolavali na to, ze za smerakov vsetko fungovalo, ti "novi" nic nevedia, nic nefunguje. Neprebieha vsetko hladko, su zadrhely. Vcelku tomu verim, ked sa vymenili starostovia a ostatne "neskusene" osadenstvo, samozrejme, ze sa museli oboznamit, ako ten "zabehany system" funguje. Preto som proti tomu, aby sa razante menili urcite posty podla vyhry politickej strany
@eva8 Áno, super doplnené.
@stastnamanzelka Ešte by som doplnila, že sa z nich urobilo automaticky také "dezolé", buď si s nami, ale bo proti nám. Nikto nerieši masu voličov, ktorí sú normálni pracujúci ľudia, len povedzme, že konzervatívnejší, ale ešte nie stratený. Ja neviem, bol Korčok na východe? Ale úplne krajnom východe? Vedia o tých ľuďoch?
Ešte si dovolím k tej akože hrozbe z juhu.. Ak sledujete dianie v HU, tak tam sa to teraz dosť otriaslo, a majú svoje problémy, mali 150 000 ľudí na námestí v Budapešti. Len zatiaľ nemajú vhodnú alternatívu na výmenu. Pochybujem, že väčšina spoločnosti by bola naklonená k napadnutiu suseda kvôli nejakému južnému územiu, kde mimochodom žijú síce AJ Maďari, ale tiež to nie už "nie je ono", táto menšina sa u nás už scvrkáva. Krivda.. no mladá generácia to už tak nevníma, zvyšok pomaly vymiera. Trianon ako nespravodlivosť vnímať môžu, ale že by kvôli tomu išli do boja, to nehrozí. Menšiny môžu podporovať, ale tu aj narovinu napíšem: pekne sa to využije, a to je tak všetko. Efekt to má akurát taký, že takto podporované deti idú potom študovať a robiť južne priamo ku nim a prejaví sa to potom v tom, že na SK majú paradoxne o to menej ľudí, hlásajúcich sa k tejto menšine, majú to aj podchytené štatisticky. Niečo o tom viem. Na druhej strane, plno rečí o maďarmi skupovaných budovách napr. v KE na Hlavnej, prečo sa nepovie aj B? Historické budovy, dlhodobo aj v dezolátnom stave či odsúdené na takýto stav, národné kultúrne pamiatky s predkupným právom štátu? Vlastník ani nemôže predať bez toho, aby túto budovu najprv neponúkol štátu. Nech sa píše aj o tom, kto tieto pamiatky vypustil z ruky niekomu inému.