Chcela by som sa spytat ci pozna niekto tieto semienka.Dakujem.
@tatso ahoj čítam na fore že užívaš tie semianka...dnes mi povedala jedna pani že sú výborné pre hyperaktívne deti že ich utlmujú....mýslíš si to tiež z vlastnej skúsenosti? j.
@jchrastova ahoj, nemam to odskusane na detoch, takze neviem posudit, ale na zaklade beznych ucinkov by to tak nemalo byt, ale v tomot pripade moze ist o vynimku.
@jchrastova ja o tom pochybujem,kedže chia semiačka dodávaju energiu
@barcelona94901 ani mne sa to nezdá a tak ma jedna pani o tom presviedčala.....haluz
skvely post som čitala tunaka možno pomože http://galantosfun.blogspot.sk/2013/06/chia-sem...
a je tam aj prispevok o peli stoji za precitanie 🙂
baby, dnes som ich kupila, len mi neni jasne, ze dam si do pohara vody chia, potom sa vytvori taky jemny gel, a ten treba vypit, a aj spolu s tymi semienkami?? ci len ten gel? dakujem!
@savanah111 áno,aj s tými semienkami 🙂 ..môžeš to aj mixnúť s nejakým ovocím a budeš mať zdravý puding 🙂
Baby, ma niekto azujem o chia? mam cca pol kg balenie.
ja som si ich kupila tu a bola som aj osobne,maju lacnejsie o trosku teraz tie semienka,8 € aj nieco pol kila....
bravam odtial vsetko,okrem suseneho ovocia (lebo obsahuje pridany cukor)...
baby tu maju chia semena vseliake balenia a ceny su priaznive http://www.biokamo.sk/chufa-chia/Chia-semená-500
Ja
Baby ako je to s tou energiou chia semienok? nahodou som ich objavila v obchode tak som kupila, lebo viem ze su velmi zdrave, ale teraz citam, ze dodavaju energiu atd... ja vseobecne dost zle znasam kavu, energy drinky. Nebudem moc vystrelena z tychto chia semienok?
ja ich užívam resp jem, s jogurtom, dodávajú energiu, na chuť nič moc.... ale neviem spať odkedy ich jem Asi treba rán 🙂
Skúste si chia semienka pomlieť ako mak. Mak takisto nemá žiadnu chuť pred pomletím.
Chia semienka su vyborným zdrojom energie a majú rad ďalších pozit. účinkov na naše zdravie, pozor však u ľudí s nižším krvným tlakom, znižujú ho.
Pozit. účinky v skratke:
Ďalšie pozitívne účinky na ľudský organizmus:
Stála, rovnomerná energia počas celého dňa – postupným uvoľňovaním cukru do obehu
Zvýšená psychická koncentrácia , podpora funkcie mozgu
Najvyšší obsah omega 3 a 6 mastných kyselín
Chudnutie bez pocitu hladu – pocit sýtosti vďaka vysokému podielu vlákniny
Vysoký obsah vitamínov skupiny B
5x viac vápnika ako v mlieku
Vysokoúčinný antioxidant
Podpora detoxikácie organizmu a imunity
Prevencia voči osteoporóze
Odstraňujú plynatosť
Zlepšujú pravidelné vyprázdňovanie
Zníženie krvného tlaku (viď upozornenie)
Nájdete aj na našom eshope.
@lukaskova ahoj, ja si dávam chiu do shaku( mlieko, banan, chia), alebo len ráno do pohára s vodou a citrónom. Teraz som na MD takže mi stači lyžička ale keď som robila ako manažérka tak som si dala 3 lyžičky.Je to individuálne, treba začať 1 lyžičkou a potom vyskúšať pridať viac. Mne to pomáha super, lebo fičím v pohode , ja to beriem hlavne koli energii. Ono všetky semiacka dodávajú energiu ,takže to závisi od zaťaženia.Ale chia ma aj veľa iných vitamínov,minerály, horčík, omega 3 mastné kyseliny.
@tatso ahoj,velmi ma zaujali tie semienka.chcem si ich aj ja vyskušat.vela dobreho som o nich čítala.našla som za dobru cenu:
http://www.mojalekaren.sk/chia-semienka-500g/?u...
Možem tie objednat??
@adrika989 myslim, ze je jedno, odkial objednas, ja kupujem z tejto stranky: http://www.chia.sk/sk/e-shop, a som spokojna s kvalitou, urcite to vyskusaj a uvidis, ako to posobi u teba 🙂
@adrika989 Ak skonzumujete chia semienka hneď ráno, keď je telo oddýchnuté, necítite žiadny rozdiel. To však neznamená, že si Chia nerobí svoju prácu. Ale ak ste vyčerpaný a chia semienka skonzumujete, do 15 minút rozdiel pocítite.Super je, ze spomaľuje vplyv cukrov na tráviaci systém, spôsobuje pomalý prestup sacharidov do tela. Sacharidy sa pomalšie menia na glukózu, ktorú využívame ako zdroj energie. To znamená, že energia z potravy sa uvoľňuje postupne a vedie k lepšiemu využitiu energie.
@tatso
Ahoj, prosim ta, vies mi povedat ci nie su skodlive pre ludi co uzivaju lieky na riedenie krvi. Ja som ich kupila mamine a teraz neviem, ci nebudu robit nejaku sarapatu.Niekde som citala ze by nemali jest Chia semienka, pripadne po konzultacii s lekarom. Dakujem za odpoved. Jana
@belasa1 ahoj, podľa info by sa to nemalo užívať u ľudí ktorí berú lieky na riedenie krvi, ale riešila by som to individuálne, moja svokra je tiež tento prípad a berie denne 1 čajovú lyžičku, lebo jej to pomáha, takže nech skúsi najprv pol lyžičky a uvidí, v malom množstve by jej to nemalo uškodiť.Dúfam, že som aspoň trochu pomohla.
Jaj, velmi pekne ti dakujem za odpoved, veru si ma potesila, dakujem.
@tatso aHOJ chcem sa ta opytat cinaozaj znizuju krvny tlak a mozu sa normalne v tehotenstve konzumovat dakujem 🙂
@juzanka151 ahoj, áno môžeš ich užívať v tehotenstve, ja som teraz tehotná a tiež ich užívam 🙂
@tatso dakujem ja som zvedava ci mi znizia trosku tlak 🙂
@tajkoska -na 3dcl 1 pol.lyžica chia-semienok a citron-je to bombové!.🙂