Kto pozná chia semienka?
Chcela by som sa spytat ci pozna niekto tieto semienka.Dakujem.
dobry den ja by som sa chcel spytat ako posobia tieto semiacka na traviacy system hlavne na vyprzdnovanie ci po ich clovek nema vacsie nutkanie alebo pocit ist na velku potrebu...dakujem
@tatso Ahoj, vidim, ze ta vsetci bombarduju ottazkami, tak sa pridam 🙂
ja dlhsie uzivam zeleny jacmen. presla som postupne na kamut - dosiel mi zdroj jacmena z USA. premyslam nad zmenou - po nikolkych rokoch sa mi to zda dolezite, nech nejem doplnky jednostranne.
mas skusenost s jacmenom? zaujima ma porovnanie efektu. mas s tym skusnest?
ako je to s kojenim? myslis, ze je to ok pri uzivanii chia?
vdaka za rady, vsetko dobre prajem, p.
@ajabaja ahoj, ja som asi zvláštny prípad, mne jačmeň a chlorela nerobili dobre, chlorelu som vyvracala, vždy keď som to skúsila, ale moje telo ju odmieta. Jačmeň dodáva minerály a vitaminy, zlepšuje regeneráciu pri športe. Chia mne hlavne dodávala energiu, beriem ju aj teraz ako tehotná a budem brať aj keď budem kojit, keďže som doma tak len 1 lyžičku denne, keď som pracovala som brala 3-4 lyžičky. Má veľa omega 3 kyselin, a da sa používať na veľa spôsobov, na webe už je aj veľa receptov. Snáď som trochu pomohla🙂
Ahojte som rada ze som sa tu o nich tolko docitala lebo som to nasla nahodou v clanku ze blokuju prijem tuku,ale dobre vediet su aj na energiu. <3
ahojte, u mna zatial par dni ranneho uzivania. efekt citim v privale energie 🙂 takze som spokojna 🙂 Ak budu mat aj iny efekt, je to zazracna rastlina. vdaka za nu!!!
Baby este som o nej citala ze znizuje tlak ,ja mam dost nizky . Ako to vidite ?
to som nevedela o tom tlaku. ja mam cely zivot nizky. no beriem ich len par dni, ale zatial ok 🙂
@bejbinka. Stačí ich dať celé do vody, vytvorí sa trochu taký gel, teda čím dlhšie vo vode budú, tým viac nasiaknu, ja ich nechávam chvíľu a potom vodu slonoviny smothie vypijem. Ale ak by ti to vadilo, tak si ich môžeš aj pomliet, môj manžel si ich melie keď si robi shake.Je to na tebe, ak ti vyhovuje a chutí.Ja ich napríklad dávam aj do babovky a je to super🙂
baby chcem si to kupit .....takze stale ste pokojne ? mne ide hlsvne o energiu -koli malemu kedze sa v noci moc nevyspim tak byvam cez den unavenejsia a potrebojem viac fungovat 🙂 dakujem za odpovede a za rady 🙂
Ahojte tak som študovala trochu www.chudnutie123.sk/chia-semienka/ a rozhodla som sa objednať 500 gramov, dám vám vedieť aké účinky budú mať na mna 😀 chcela by som aj skúsiť trochu schudnúť, neviem či sa mi podarí
http://infoguru.sk/uzasne-ucinky-chia-semienok-...
odkusane, pomaha, moja oblubena potravina 🙂
baby tak skúšam aj ja tie chia semiačka a musim fakt povedať že to funguje. Mám energiu celý deň. Dávam ráno do 3dc vody asi tak lyžičku chia. Je to asi 5g. Nechám 10 min. Nakoľko mám nižší tlak tak nedávam viac. Ale aj to stačí na to aby som v pohode fičala celý deň 🙂 už žiaden útlm v práci po 12stej ako doteraz..... 🙂
Mam ich doma pijem ich zaliate ananasovym dzusom su super odporucam
ahojte ja ich tiez uz dlhsie uzivam a naposledy som dostal dobry typ, dat si ich do ochutenej vody nie s citronom(aj ked tiez dobre ) ale s troch vytlacenym grepom 🙂 odporucam vyskusat chutilo super
a ja zas mam dobre skusenosti tunak&.
http://eshop.humanbase.sk/detail/pid/81f1e05a-c...
okrem toho tam maju aj ine zaujmave vychytavky a super pristup plus poradia , ak chce niekto aj osobne nakupovat a nie len cez net , co sa vsak tiez da
@nutrimas prosim Vas mozu Chia semacka aj tehotne? Dakujem
@katarina09411 Áno, prečo by si nemohla? Môžeš jesť všetko na čo si bola zvyknutá aj pred tehu - nie je to choroba. 😉
@katarina09411 Ano, mozu bez obav aj tehotne. Len opatrne, ked je nizssi tlak, pretoze chia semena krvny tlak znizuju. Rovnako si musia davat pozor ludia s ochorenim srdca,prip. ludia, ktori uzivaju lieky na riedenie krvi.
https://www.krez.sk/chia-semienka-pozitivne-negativne-ucinky/ Tu nájdete pozitíva aj negatíva semienka Chia.
Poznam, ale teraz som ich prestala jest
Ahojte ja tiez mam len super skusenost s chia semienkami 🙂 Beriem to ako duplnok stravy uz asi 2 mesiace...A bola otazka ci mozu aj tehotne, ano teraz som v tehotenstve a konzultovala som to s lekarom 🙂 Ak mozem odporucit velmi dobre ceny su tu: http://www.najtelo.com/produkty/dostupna-zdrava-vyziva-pre-kazdeho-vitamin-c-psyllium-skorocel-goji-chia-semienka/chia-semienka-600g/ , je to priamo dodavatel aksa nemylim 🙂
Prosím Vás a je nejaká odporúčaná dávka koľkokrát za deň a kedy sa majú jesť? lebo ked píšete, že niektorá to uživa dvakrát za deň a niekto raz ? 🙂 A ja som čítala na internete, že jednu čajovú lyžičku, tak som prekvapená, keď si dávate 2-3 čajové lyžičky nechcela by som sa nejako predávkovať :D Ďakujem
Ja som sa dočítala na viacerých stránkach, že sa odporúcpčajú 2 ČL a tak to aj robím
Zvykla som si och hodit do odtučneného ovocn3ho jogurtu( je redší, lepšie tam napučia) zatiam som zbehla napr. Do sprchy a potom som ich zjedla, teraz ich zalievam troškou vody, ked napučia tak, až je to velmi tuhe kludne este pridám vodu nech je to o niečo redšie, cca tak deci-dve deci vody a potom si ich vykotím do bieleho jogurtu a pridam aspoň 1 druh ovocia 🙂 skvele ma to zasýti až do poobedia, ak si za tým dám krajec chlewba tak naozaj snáď do večera nie som hladná, no chudnutie veľmi nebadám 🙂
Úplná mňamka: grep+med+biely jogurt nealadený+ napučané chia alebo rozmixovany banan s mliekom a v vtom nechat chia napučať cez noc, mňam mňam 🙂
baby a čo chia a kojenie? Nemá to zlý vplyv na mliečko? Chcela by som schudnúť a trochu energie, len neviem či sa na to dať .
Nedoporučuje sa deťom, tehotným a dojčiacim ženám.
Viem, že sa to tu nehodí, ale máte skúsenosti niektorá s Lives pectin - napoj na chudnutie? Veľa žien na internete píše , že rýchlo schudli, ale kladiem si otázku, prečo to lekári neodporúčajú ľuďom s nadváhou ak to je také super a nie je to škodlivé?
Ahojte ja si ich dávam na raňajky. Dve čajové lyžičky do deci vody, nechám 10 min napucat. Pridám pseno, pohánku alebo vločky. Mandle, skoricu, med,Kokosový olej a nejaké ovocie. Kupujem na zlavomate, tam je to vždy v lepšej cene.

http://www.biteme.sk/kakaovy-chia-puding/