icon

Kto prekonal Covid - 19?

brita7777
6. jún 2020

Je tu niekto, kto bol testovany pozitivne na Covid - 19?
zaujímaju ma symptomy..tiez sme mali chore deti minuly tyzden, nadcha kasel a tento tyzden mi bolo velmi divno, bolest svalov, zimnica, unava dva dni potom deň nic a na 4den zapal hrdla, ziadna teplota, dnes uz hrdlo zapalene nemam a citim sa o trochu lepsie, mam trochu nadchu akurat. Syn este pokasliava a ma nadchu, teplotu sme nemali.

nika185
4. feb 2021

@angelinja no aj my frčíme na vitamínoch, kedže tento vírus spôsobuje krvné zrazeniny, ktoré môžu upchať cievy,D3 je zbytočne brať ak nemáte k tomu aj K2 vitamín, c vitamin každy druhý deň vždy ráno, selen a zinok každý deň 1tbl na obed, D3 každé ráno a K2 ráno pond,ut.,str., v tomto období neužívať žiadne probiotiká a pridať pomaranče, najlepšie dva odšťaviť, pridať šťavu z pol citróna a piť každý deň. Na posilnenie imunity sú dobré doplnky s echinacei alebo hlivy ustricovej, piť zázvorový čaj, pre detičky sú aj kvapky s echinacei, vôbec to nepocítia ak sa im pridajú do čajíka, idú tam len 3-5kv.

martinka1712
5. feb 2021

@nika185 ďakujem, klesli jej, dnes od rána nemala už vôbec, teraz už znovu ma zvýšenú. To je uz12ty deň. Ja sa tiež cítim každý deň horšie, slabá som, už aj teplotu zvýšenú mam. Ja už sa bojím co ešte príde, či to niekdy vobec skončí :(

nika185
5. feb 2021

@martinka1712 ked už nemala cez deň to je dobré znamenie, tie zvyšene ju budú ešte držať, nech nabera silu ovocím a je lahšie jedla, aj ked malinko, ale predsa, nech naberá silu a vela piť,najlepšie bylinkové čaje, vy si dajte už paralen aj ked je teplota nizka, nepustite ju vyššie, aj ked bude len 37°C, aj mamina nech pri zvýšenej teplote stále užíva ešte paralen ten pri nizkych teplotách postačí, pri vyšších už lepšie novalgin a ako som spominala zohnajte si aj nalgesin, je protizápalový aj od bolesti aj zniži horúčku, držím palce a prajem skoré uzdravenie, nebojte dáte to aj vy, vás to vyčerpalo aj kôli mamine, aj tým sa vám imunita oslabila, ste vyčerpaná, nielen fyzicky ale aj psychicky, držkajte sa

martinka1712
6. feb 2021

@nika185 ďakujem krásne 🥰 áno dala som jej už aj novalgin, dnes bola konečne bez teploty, dúfam ze to tak vydrží aj v noci. Akurát ju boli veľmi hlava aj sa jej točí ale proti tomu co to bolo je už toto dnes super. Už sa len modlím aby nebolo zase horšie. Dnes sa aj ja už cítim lepšie. Veľmi krásne vám ďakujem za milé slová, ste zlatý človek 🙏 prajem vám veľa veľa zdravia, nech ste aj vy co najskôr úplne fit a nech ste šťastná 🥰❤️🤗ĎAKUJEM 🙏

nika185
7. feb 2021

@martinka1712 ďakujem za milé slová,som rada, že je vám lepšie, hlava pri covide boli dosť aj kĺby a celé telo, dôležité je, že už nie sú vysoké teploty, ktoré organizmus vysilia a dehydruju, zotavenie trvá dlhšie, majte sa pekne a do budúcna nech vás tá pliaga obchádza, všetko dobré prajem ❤️

rora
7. feb 2021

@mrkvicka060 mala som covid ako velmi silnu nadchu. Ziadna teplota a ziadny kasel. K tomu neskor bolest hlavy, unava, strata cuchu a chuti a bolesti krizov ako pri prechladnuti. Po 2 tyzdnoch zmizlo vsetko.

martinka1712
7. feb 2021

@nika185 ďakujem 🙏 no som to asi zariekla včera, dnes sa cítim ako zbity pes. Nohy ma hrozne bolia, cele telo. Nevládzem ani žiť. A to som zajtra už mala ukončiť karanténu :( bojím sa co ešte príde

nika185
8. feb 2021

@martinka1712 vysilená ste, veľa oddychujte, zvýšte príjem vitamínov a bylinkových čajov, držte sa 🙏

slazo
8. feb 2021

@nika185 fnuk aj ja nie a nie byť fit a ti pomaly 2mesiace

nika185
8. feb 2021

@slazo zdravím, nie som fit, stale som slabá a ťažko dýcham, chuť, čuch stále nemám,kašel ma ešte vždy trápi, sú to už 3 mesiace, kedže som sestra a pracujem priamo s covidom, len tak to neprejde, ale čo narobime, my musime robiť, na nás PN neplatia pokiaľ stojime na nohách, nebojte prejde to, nieste sama, veľa ľudí je na tom tak, len sa treba aj nadalej chrániť

lenadka
8. feb 2021

@nika185 ako to, že vám neplatia PN? Nerozhoduje o tom osetrujuci lekár, nie zamestnávateľ? V stave ako opisujete riskujete trvalé následky 😓

nika185
8. feb 2021

@lenadka riskujeme, ale vysvetlite to zdravotníctvu a hlavne ošetrujúcim lekárom, ktorí nám nechcú dať dlhšie PN a po 10 dňoch bez ohľadu nato ako sa cítite Vás pošle do práce a dokonca pozitívne sestry, ktoré mali ľahké príznaky alebo žiadne nemohli ísť ani na PN, ja osobne som nastúpila ešte s teplotou rovno na 12 hodinovú službu na covid oddelenie a niesom jediná a ošetrujúci lekár Vám povie, že ho to nezaujíma, lebo covid PN je iba 10 dní, vlastná skúsennosť.

lenadka
8. feb 2021

@nika185 ach toi je ľúto. Tu v Bojniciach nechceli doktorov bez príznakov len pozitívny test mali pustiť do práce az po karanténe, ani im nerobia problémy ak sú chorý, že by nemohli ostať doma. Držte sa, ja by som na toto nepristupila, máte rodinu, deti....neriskovala by som komplikácie, proste s teplotami by som nenastupila za žiadnu cenu.

nika185
9. feb 2021

@lenadka nemáte na výber, buď - alebo, nenastúpite tam sú dvere, dohody z oše. lekármi, aby nás vypisovali do práce bez ohľadu ako nám je, pre nich sme len stroje, nie ľudia, naša práca je poslaním aj na úkor nášho zdravia, ale som rada, že nie všade je to tak, všetko záleží od vedenia, držkajte sa ❤

butterfly333
11. feb 2021

Prosím vás mám otázku keď som už prekonala covid 1.12. do 15.12 som bola v karanténe. No chodím do práce s babami v aute sme 3 a jedna je od včera pozitívna. Musím íst do karanteny a na test alebo nie. Ďakujem

99jane99
11. feb 2021

@butterfly333 Dodržiavate všetky hygienické opatrenia, a hlavne máte všetky v aute rúško ?

lianka123
11. feb 2021

@brita7777 vsak nech ta otestuje vseobecny. Ja uz skoro 3 tyzdne kaslem. Nic len kaslem sucho. Bola som vcera na preventivke a lekar mi hned robil vytery na covid a aj na protilatky na covid. Som jej vravela, ze mam 3 AG testy negativne a ona, ze ma antigen nemusel zachytit🤷‍♀️

99jane99
11. feb 2021

@butterfly333 Kolegina samozrejme ihneď do izolácie (samostatne v inej miestnosti ako zvyšok rodiny) a aj jej rodinný príslušníci do karantény. Na rozdiel medzi izoláciou a karanténou mnoho ľudí zabúda a nerozlisuje.
Mala by kontaktovať všetkých s ktorými sa za pelednych par dní stretla a taktiez všetci do karantény, aby sa vírus nešíril ďalej.
Ty by si pravdepodobne nakazená byt nemala, ak si Tvoje telo vytvorilo dostatočne množstvo protilatok.
Test Ti môže aj po 3 mesiacoch od diagnostikovaneho Covidu stále ukazovať výsledok ako pozitívny, ale pozitívna byt nemusíš.

butterfly333
11. feb 2021

@99jane99 oni dve bývajú spolu čiže sú v karanténe a v aute rúško žiaľ nenosime.

99jane99
11. feb 2021

@butterfly333 Presne otomto som písala. Aj keď bývajú spolu, karanténa nieje to iste ako izolácia. Nakazený človek ma byt v izolácii, osamote v jednej izbe.Nemá byt ani v kontakte s ostatnými príslušníkmi jednej domácnosti.
Neznamená to, že keď bývajú spolu je už aj tá druhá nakazená. Ale ak budú v karanténe spolu sa určite nakazí, a tomu treba predísť. Treba predísť šíreniu vírusu.

A ktomu, že nenosíte rúška... No čo dodať ? Ako píšeš, zial... Zial aj preto sa vírus stále šíri a pokial sa ľudia neuvedomia sa aj šíriť bude. Lenže zial, u niektorých to má aj fatálne následky... Čomu sa dalo predísť ale ľudia tomu predísť ako vidím ani nechcú 😔
Neviem mám sa Ťa pýtať, prečo ste nemali rúško ? Podľa mna je to to najmenej čo sa dá vopred urobiť ako predísť nakazeniu, nehovoriac o dalších iných opatreniach...
Ale ľudia si stále vyberú variantu nenosenia ani tých rúšok a racej povedia zial...

katulienkax
11. feb 2021

@99jane99 to je pekna teoria ale ako sa chces izolovat ked sa staras o male deti, utieras im ritky, kupes atd. A este v tychto malych bytoch s jednou kupelkou a malym zachodom . NOnsenz.

butterfly333
11. feb 2021

@99jane99 no sama neviem ja keď som covid prekonala bolo povedané že nie som infekčná že nikoho nenakazím tak sme rúško v aute nemali. No sme veľká firma či sa sa mohla nakaziť tam. A či sú oni izolované od seba to neviem.No v práci aj všade rúško nosím. Mala som dosť zlý priebeh covidu takže to na ľahkú váhu neberiem.

99jane99
11. feb 2021

@katulienkax No to je práve to, že to ľudia berú iba ako teóriu. A nie ako pravidlo, ktoré sa ma striktne dodržiavať.
Od malých deti sa izolovať keď si ako jediný rodič samozrejme, že nemôžeš. Ja ale hovorím o mnohých dospelých, ktorí to absolútne nedodržiavajú a otom to celé je !
Takymto štýlom tu bude Corona ešte aj 2 roky. Keď sa ľudia stále na niečo, čo sa akoze nedá vyhovárajú. A vedome sa vystavujú nakazeniu seba a ohrozujú ostatných.
A čo akoze v malych bytoch sa nedá izolovať ? Prosím Ťa 😂 Pokym máš aspom 2 obytné izby izolácia je úplne bezproblémová. To nevies obmedziť pohyb na 10dni koli izolácii chorého do jednej izby ? Žasnem a že 1 kupelna. A koľko by si ich chcela ? Po použití kúpeľne infikovaným, treba kúpeľnu vydezinfokovat a samozrejme aj dvere.
Ak máš v kúpeľni dve batérie, co si myslim že máš, chorý nech požíva len jednu z nich, napr. tú nad vaňou. A zdravý môže používať tú druhu.
Jedlo infikovanému treba priniesť pred dvere izby, aj všetko čo potrebuje. A ak potrebuje z miestnosti vyjsť on, samozrejme s rúškom.

99jane99
11. feb 2021

@butterfly333 Veď Kolegina sa pravdepodobne nakazila niekde inde, či už v práci, obchode, je mnoho možnosti.
Nikto nehovorí, že si ju nakazila Ty.
No práve preto, že ak ešte neboli nakazené, rúško je priorita. Samozrejme bez ohľadu nato kto bol a kto nebol nakazený, rúška treba mat stále a všade.
Ja si myslim, že sú ľudia malo upovedomení o dôležitosti izolácie. Ale stále sú aj malo opatrní, čo je na škodu 😔
Hádam ma Tvoje telo vytvorené dostatočne množstvo protilátok ✊

martinka1712
12. feb 2021

@nika185 dobrý deň, znova vás ja otravujem. Už som od 10. 2. Negatívna, no stále mam zvýšenú teplotu, bolesť na chrbte, na hrudi, dokonca sa pridalo skriabanie v hrdle. Dr mi dal znova ďalšie ATB, vyšetriť ma odmietajú vraj to je ešte skoro po covide. Mame tu v obci ženu, ktorá už bola negatívna a už je v kritickom stave, po negatívnom teste sa jej tak rapídne zmenil stav že sa modlia a veľké šance jej nedávajú. Mate s niečím takým skúsenosti? Ja sa tak strašne bojím 😭

sonulik2015
12. feb 2021

Ahojte baby, prosím vás.. bola som v kontakte s pozitívnym, som v karanténe, po pár dňoch som začala mat nízky tlak, zahmlievanie pred očami, toči sa mi strašne hlava. Teraz začala bolesť krížov, lopatky, ruky, kolená, členky... teplotu, ani nádchu nemám.. myslite, že by to mohlo byt ono? 😩

autumm
12. feb 2021

@sonulik2015 ano môže byť. Radšej sa objednaj na test. Každý ma iné príznaky covidu

99jane99
12. feb 2021

@sonulik2015 Na 99% pravdepodobne áno. Zahmlievanie pred očami a tocenie hlavy síce môže byt z toho nízkeho tlaku, ale tu ostatnu bolesť asi nemáš mat len tak ničoho nič bez priciny... Samozrejme aj to tocenie hlavy nevylučuje Covid. Je to dosť častý “nový” príznak.
Koľko si už v Karanténe ? Na test by som išla min.po 5.dni, aby Ti náhodou nepovedali že si negatívna, a pritom len test nezachytí co by mal. A budeš len v omyle... Išla by som rovno na PCR.

slazo
12. feb 2021

@nika185 no už mám lieky na tlak dnes odbery na všetko mozne

nika185
12. feb 2021

@slazo tak aspoň ste pod kontrolou, radšej nech urobia vyšetrenia a vy budete kludnejšia, lebo budete vedieť čo sa deje a prečo, držím palce, aby Vám bolo lepšie ❤