icon

Kto sa má komu prvý pozdraviť?

15. okt 2022

Ahojte.
ako to prosím je - kto komu sa má pozdraviť.

poviem na rovinu, s riaditeľom kde chodí moje dieťa do školy nevychádzam najideálnejšie.
mali sme stretnutie na konci šk. roka - kde si p. riaditeľ dovolil po mne zvyšovať hlas. Aj som mu to povedala, že čo si to dovoľuje. Ostal zarazený a pomedzi zuby sa mi ospravedlnil. Odvtedy je medzi nami poriadne dusno.
Kto sa má komu prvý pozdraviť mimo oficiálneho stretnutia? Myslím keď sa stretneme v nákupnom centre a pod.
minule po mne čumel - radšej som sa odvrátila....
vekom je starší o min. 10 rokov, ale zas ja som žena a nie jeho podriadená.
ak by bol niekto taký expert tak prosím ako to je aj v priestoroch školy.
ďakujem.

doriiis
•
15. okt 2022

Mladsi zdravia starsieho,podriadeni nadriadeneho,muzi zdravia zeny

doriiis
•
15. okt 2022

Ale v tvojom pripade by som sa jasne a nahlas zdravila dotycnemu ja.Aby mu bolo aj nadalej jasne,ze ho mozem zvysoka bozat

ckocka
•
15. okt 2022

Trestať sa nezdravením je trocha detinské. Pozdravím vtedy keď človeka uvidím a všimnem si ho, ak neodpovie je to jeho vizitka.

autor
•
15. okt 2022

@ckocka tak on po mne čumel... čakal asi ako zareagujem...

ckocka
•
15. okt 2022

Ten kto nepozdraví je jednoducho hulvát. Ako ho potrestáš tým keď nepozdravíš ty?

viestta
•
15. okt 2022

Nie je podmienka zdravit, zdravit je slušnosť. U dospelých ľudí už nejde o vek, vo vašom prípade by mal prvý zdravít muz, ak nepozdravi je už len na tebe ci pozdravís prva ci nie. Ale to co obidvaja stvarate je detinské.

snehulak77
•
15. okt 2022

Pozdraviť ma on teba, ako muž. Keby bol o 30 rokov starší, tak je to opačne, ale aj vtedy dobre vychovaný Stary pánko pozdraví ženu prvý.
V každom prípade, vaše správanie je zvláštne. Oboch. Keď ho uvidia, usmej sa, pozdrav ho, opýtaj sa ho ti slušnosti ako sa ma a roztop lady. Načo je dobre sa hnevať?

abbey1
•
15. okt 2022

Zdravim, akonahle cloveka uvidim. Necakam a neskuman, ktobje starsi, mladsi, myz, zena, nadriadeny.

euka210
•
15. okt 2022

Za mna je riaditel riaditelom aj mimo skoly a slusnost kaze pozdravit sa ked sa s niekym poznam. Je starsi, je riaditel, cize 2:1 v jeho prospech 😉.

zuzanka.zuzu
•
15. okt 2022

v tomto som extrémiska, v závislosti od situácie ktorá predchádzala tomu "dusnu" by som naňho buď fľochla hnusný pohŕdavý pohľad a ignorovala alebo by som ho práveže tak nahlas s úsmevom č.8 zdravila, že by sa zľakoľ čo po ňom chcem a ešte 2 dni o tom rozmýšľal 😀

marca12
•
16. okt 2022

@zuzanka.zuzu ta druha taktika sa mi paci viac 🤣