icon

Kto stvoril diabla?

mackamizjedlaskrec
20. sep 2021

Biblia ako taka Adam Eva plus boh plus had (ten satan co pokusal )potom po hriechu zacal Boh tvorit svet !Otazkou je stvoril boh aj toho hada alebo vznikli sucastne nevieme akou cestou naraz s Bohom?

nika_val
20. sep 2021

@monika191019
@adriannasvk
Ja som tiež najskor že ehm..to nebude nič pre mňa ale potom som si to zamilova 😀
Je pravda že posledná séria bola taká ehmm..
Ale koniec bol pekny aj som sa rozplakala keď tam bol Dan (tie ktoré videli vedia asi ktorá scéna)..
A jeho prízvuk 😍❤ ja som pred tým pozerala The Originals (upíry) a tam mal hlavný herec rovnaký prízvuk 🤤❤ to niektore slová keď vravia s tým (tuším) anglickým prízvukom až zimomriavky (tie dobré 🤣😉)

adriannasvk
20. sep 2021

@nika_val hej,poslednu seriu spravili pekne,posledne casti....aj ja ked som videla Dana tak plac 😅boli aj nudnejsie niektore casti za tie serie,to je jasne ale celkovy dojem za mna super😊ja pozeram teraz Magicians 😁

bennn
Odpoveď bola odstránená
miadi
20. sep 2021

@adriannasvk no je v tom chaos mali tusim 2 serie na netflixe potom ich zrusili no fanusikovia si vydupali 3 ci 4 seriu. Myslim ze som mala rozpozeranu 3 seriu niekedy na jar .. ano herec je to naj na tom seriali.

adriannasvk
20. sep 2021

@miadi tretia bola taka slabsia ale najdi v sebe silu a dokukaj 🤪😁 5 seria bola uplne super vymyslena podla mna. Napatie az do poslednej casti 😊

rooberta
20. sep 2021

@bennn mna normalne z toho mrazi ked to tu citam, ako je mozne, ze tolko ludi veri tomuto ani to neviem nazvat… je to proste sialene.

miadi
20. sep 2021

@adriannasvk no niekedy to dokukam 😌teraz frcim na only murders in the building a 9 perfect strangers a klasike murder she wrote 😆 Sabrina sa ti nepacila ?

evkamotka
20. sep 2021

@katulastraka anjel sa slobodne rozhodol, ze bude robiť zlo

katulastraka
20. sep 2021

@evkamotka ale kto ho na to zlo naviedol, ked na zlo nabada diabol

evkamotka
20. sep 2021

@katulastraka lebo na zlo nenavadza len diabol ;)

stanulienkat
20. sep 2021

@bennn
@rooberta 🤣🤣 To su chore hlavy. Preto to tu na svete tak vyzera. Ludia uveria hocicomu. Fico je uz len slaby odvar v muteni hlav. Cirkev ma monopol na vymyvanie mozgov.

vanda323
20. sep 2021

@mackamizjedlaskrec Satan bol anjel...ale chcel byť väčší nech Boh...a tak ho Boh uvrhol do pekla

adriannasvk
20. sep 2021

@miadi vies co,ja som kukala Money Heist,brat ma ukecal,a sledujem Black list,to je moja srdcovka😍 aj Bold Type je fajn oddychovka, Younger, a million little things je super,this is us ale pri tom furt revem 🤣 ale ak chces nieco uletene a vtipne tak your the worst 🤣 ale dakujem za tip,pozriem to...teraz kukam Sherlock serial,par casti a kazda super

janetinka27
20. sep 2021

@katulastraka Boha nikto nemusel stvorit. to je ako keby sme sa opytali, kto namaloval maliara. maliar nevznikol namalovanim. nase stvorenie je vysledok cinnosti niekoho, kto nemusel byt vobec stvoreny

janetinka27
20. sep 2021

@mackamizjedlaskrec Boh ma kontrolu nad vsetkym, co stvoril, nad vsetkymi prirodnymi silami, nad zivotom, existenciou vsetkeho. ale nechce pouzit na riesenie situacie svoju absolutnu moc. veci sa musia vyriesit tak, aby sme neostali iba stvoreniami, ktore nic nevedia, nicomu nerozumeju, nic nevedia ovplyvnit. ale aby sme sa vedome, v poznani rozhodli vdaka slobodnej voli zvolit si dobro.

sslobodnamama777
20. sep 2021

Je to tajomstvo, ze preco to tak je. Celkovo je viac veci v krestanstve, ktore nepochopime, len ich treba veriť, bez dokazov. To je VIERA. Vec bez dokazov, len veris, mas nadej. A nejde to bez pokory. Ako vela vecí v zivote asi..bez pokory nejde. :( Celkovo diabol az taku moc nema ako nasa slobodna vola. Tie nase rozhodnutia a činy spravia ovela viac zla ako zly duchovia. Tajomstvo zla sa to aj vola a to ze existuje zlo, nikako este nepopiera, ze existuje aj inteligibilne bytie...Boh.

fotoarch
20. sep 2021

@mackamizjedlaskrec zafilozofujme ... Boh ako tvorca .... Boh ktory skrz cloveka na zemi odkazuje, kde su dvaja traja v mojom mene, tam som ja - kvantova fyzika ? Vo vsetkom naraz - nejake prepojenie ? Pre deti vysvetlenie - ako internetova siet, mozno by sme sa vedeli navzajom spojit a mat urcitu silu .. Biblia - clovek stvoreny na bozi obraz - biologia -malo percent z nasho mozgu vyuzivame ... spat k otazke ... Podla biblie je satan - TEN NAJLEPSI a teda perzonifikovane najinteligentnejsi, najschopnejsi anjel -najblizsi prvok pri Bohu - ktory dostal ( alebo sa ponukol ? ) ze padne - a tym bude robit dualitu Bohu... Teda clovek - obraz Boha je skusany - non stop Satanom - aby zhresil alebo ! aby odpustil ked zhresi, zmenil sa ked zhresi, a vratil sa pozornostou k Bohu... Takze v rozpravkach je Satan protiklad Boha , ktory robi prieky ... Vo filozofii moze byt Satan aj vladca hmoty, Zemi ? aby konfrontoval nasu vieru v BOha... Lebo modlit sa ked je dobre vie kazdy .... Ale ked pride pokusenie - nezapredat sa, nestastie - povzniest sa. bohatstvo - nenalakt sa -to je prava viera ... Filozoficky by takto jeho postavenie bolo genialne .. Premoct pudy, hmotu a ostat duchovnou bytostou ... ako sa to piuse v bibli : nestaraj sa co budes jest , ani vtaci neznu a maju a teba Boh miluje viac, postara sa viac... Kto uz v to veri je otazne, Ci 21 str. je hmotne ci duchovne .... Ae katolici sme kazdy druhy, vid prichod pred par dnami papeza a nadsenie veriacich..

janetinka27
20. sep 2021

@mackamizjedlaskrec Boh nestvoril zlo, vsetko co stvoril, bolo dobre. v knihe genezis, kde sa opisuje vznik sveta je niekolkokrat napisane: Boh videl, ze je to dobre.
vsetko co stvoril Boh, je dobre. Satan sa rozhodol vzburit proti tomu, co Boh stvoril ako dobre. Zlo je vlastne vzbura proti dobru, je to neprijatie dobra, odmietanie dobra, vysmech dobru, nicenie dobreho atd

evkamotka
20. sep 2021

@mackamizjedlaskrec no normalne. Ty si stale v tom, ze Boh je babkar a my, jeho stvorenia (aj anjeli) jeho babky a robime len to, co chce on. Le ze tak to nie je. So slobodnou volou prichadzaju aj slobodne rozhodnutia, ci ne/chceme konat dobro/zlo. Jeden anjel sa rozhodol podla seba inak

iffushka
20. sep 2021

@mackamizjedlaskrec nemôžeš veriť tomu čo je v Biblii....ta už bola toľkokrát predpísaná a prispôsobená, že až

diewcatqoo
Autor odpoveď zmazal
sslobodnamama777
Autor odpoveď zmazal
sslobodnamama777
20. sep 2021

@iffushka biblia je tak jednoduchá, ze akokolvek by aj prepisali, to hlavné sa nedá zmenit, tam zas tolko vela zakonov neni, je tam 10 Bozich co je jasne kazdemu a jeden hlavný..alebo dva a vsetky su vlastne o tom istom.

miadi
20. sep 2021

@adriannasvk million som pozerala par dielov pacilo sa mi to no potom nejak mi to slo na nervy :D lebo tam sa nejak moc vsetci starają do tych druhych..ale asi sa k tomu vratim. John mal urcite nieco stou sekretarkou a nie je na vine jeho žena vsetkemu ..(Videla som len asi prych 8ep)

adriannasvk
20. sep 2021

@miadi ja som tiez nevidela vsetko ale zaujima ma preco co a ako tak to este asi kuknem 😁

miadi
20. sep 2021

@adriannasvk Jasne tam je Ta zahada ze preco sa John zabil. Budu za tym $ . This is us som tiez nedopozerala Lebo to je vecne utociace na city 🤣ale pozerala som reality show selling sunset a tam bola zena toho co tam hra syna ich brata tej s nadvahou no uz sa snou rozviedol. A podla tej reality show sa ona dozvedela o tom ze on sa snou rozvodza z netu. 🤪tusim Google alert ..

adriannasvk
20. sep 2021

@miadi hej je to take na city this is us ale ked spominas reality show,tak sa ti bude potom pacit mozno unreal,to ti uz bola aka sila 😅

iffushka
20. sep 2021

@sslobodnamama777 neviem na čo má oznacuješ, keď som na teba nereagovala. Mám iný názor. A nechcem s tebou diskutovať.

miadi
20. sep 2021

@adriannasvk o com to je?reality moc nemam rada okrem drag race .. a take ako million dollars listings NY sa mi paci viac ako LA ale skor koli tym realitakom ako tym domom .. teda su vtipnejsi ti v NY zas tie domi v LA su za tu cenu lepsie ako tie byty v NY predrazene. -ale zo srandy som kukla aj cooking with Paris 🤣to je nieco ako ked sa 5r dievcatko hra ze vari s par jednymi vecami a kopec sprinkles on top 🤣neverim ze Paris je taka ona to uplne hra dumb blonde v poslednom dieli je aj jej mama a segra a tie zneju uplne normalne a Aj ona zabuda hrat tu svoju pipku 😄

adriannasvk
20. sep 2021

@miadi nie je to reality show ale zakulisie natacania ale to si musis kuk aspon jednu cast, tie dve baby to davaju na vybornu tam 😅ono opis o com to je neznie wau ale je to vtipne,napinave,sproste,drsne,no vsetko mozne.😁 ja som tiez niekedy sledovala tieto reality NY aj LA az to cloveka naserie,ze nikdy na take nieco nezarobi 🤣a Paris...no moze to hrat lebo jej to lepsie zaraba ako byt normalna...to sa teraz nenosi byt normalny....🙄