Kto veľmi dobre ovláda slovenčinu?
potrebovala by som poradiť s písaním veľkých a malých písmen
Opýtaj sa, že čo treba. Inak na google sa dá veľa nájsť, sú také stránky, kde rozoberajú konkrétne otázky z tejto oblasti
ulica 1. maja
...rekonstrukcia ulice Holleho
..sidlisko Tahanovce
...druha etapa sidliska Pri jazere
..2 bytovky na ul. Komenskeho...
...byty a slobodarky
...2 slobodarky na ulici...
obchodny dom Prior... (toto si nie som istá)
obchod Zelenina a ovocie.... (toto tiež nie)
trznica na ul. 1.maja...
stavebniny KD...
chhemicka priemyslovka..
..posobenie detasovaneho pracoviska ..
škola pre cCentrum bola postavená... - toto neviem presne
citatelsky sklub nad Práčovňou.. (toto vyzerá byť možno nejaký názov, máte v meste nieco také? Keď obyčajná pracovna, akých je veľa, tak potom malé)
ihrisko pri Športke ....
ihrisko za lodenicou pri CVC.. (ak je to nejaká obyčajná lodenica a nie názov baru alebo štvrte)
Lodenica, neskôr cvc.. (ak to bol názov? Ak nie a bolo to naozajstné miesto pre lode, tak malé)
rekonstrukcia ul. Holleho..
ul. kpt. Nalepku..
..asfaltove chodniky ul. kpt. Nalepku...
chodnik ul. Komenskeho/ chodnik ul. Komenskeho
..II. pristavba Polikliniky (mysli sa konkrétna)
...Klub dochodcov na Pracovni.....
Inak pobavilo ma toto (to je jedine, čo som googlila, je tam preklad do angličtiny 😂 )
@antija ja len ze urcite Ulica 1. mája s velkym..ked je ulica na zaciatku nazvu ulice, je Ulica s velkym U.
@radkaradix myslim,ze to je len 1.mája a ulica je uz len oznacenie nie nazov..zadavam to tak do dpdcky ked objednavam dopravu a v pohode mi to zoberie - neukaze chybu
@babydesire o tom sa nejdem hadat, ako to berie, ale v skole sa to tak uci..a v Ziline je urcite Ulica 1. mája. Je to tak na tabuli.
@antija https://jazykovaporadna.sme.sk/q/8664/
PS...učivo 3 tieho ročníka!!!
Doručiť 😁
PS voľakedy to bolo presne ako tvrdíte nový pravopis veľkých písmen sme brali v 8 triede.... odvtedy to je tak ako link vyššie.
Slovenčina je krásna 😁 hlavne tí čo vymýšľajú jej pravidlá sú ,, pekní,,

no daj