icon

Ktoré mesto na Slovensku je najlepšie pre život?

19. sep 2024

Ahojte,

momentálne žijem v hlavnom meste, ale pochádzam z NR- kraja. Hlavné mesto je pre mňa veľké a hektické a som v ňom sama. Zvažujem odchod, len neviem, že kam. NR kraj sa mi nepáči. Aký máte názor na život na SVK v mestách? Kde by sa podľa Vás, alebo kde sa Vám žije dobre? ZA, BB napr.? Ačo mentalita ľudí. Ďakujem za názory.

Strana
z3
mircalla
23. sep 2024

Ziadne. Ak uz musim vyberat, Bratislava, kde zijem. Aj mentalita je uplne ina, pokrokovejsia, viac tolerantna a menej zadubena ako zvysok Slovenska.

lenkike
23. sep 2024

Každý človek má iné nároky a priority, každému vyhovuje niečo iné. Ak chceš naozaj konkrétnu radu, napíš bližšie, čo od daného miesta očakávaš. Ja som počas a po vysokej škole 9r žila v KE, je to veľmi fajn mesto, ale keď sme čakali prvú dcérku, vrátili sme sa s manželom do rodného mesta (menšie okresné mesto), šli sme späť hlavne kvôli rodine, máme dobré vzťahy a chceli sme sa často stretávať. Vidím veľkú výhodu v tom, že starí rodičia môžu byť často s deťmi, postrážia, keď treba. Ak ťa práca ani rodina nedrží v BA, tak kľudne hľadaj a skúšaj, môžeš sa sťahovať aj každý pol rok, kým ti nejako miesto neučaruje 🙂 ale podľa mňa, dôležitejší sú ľudia s ktorými žiješ, než miesto, kde žiješ. Kdekoľvek si, skús sa hlavne obklopiť ľudí, s ktorými si rozumieš a cítiš sa s nimi dobre 😉

belllinka
23. sep 2024

@gabrielabydzo no jasne, v panelaku su iba protivni susedia, co trieskaju dverami a vytahom a na dedine je iba bozsky pokoj a ticho. Tam nikto nevrci s kosackou, deti nevrieskaju na dvore, nestekaju psiska rovno pod spalnovym oknom 😂 Staci si otvorit jednu z x tem, co sa tu v kuse omielaju😀

llaurita
23. sep 2024

tak to zavisi dost od preferencii, ja napr. potrebujem k zivotu hory a vobec ale vobec ma to netaha na juh Slovenska... ja mam BB hrozne rada, lebo je to krasne mesto obkolesene horami, ale je tam malo pracovnych prilezitosti a prilis drahe byty, cize urcite nie je v tomto ohlade naj mesto. Zila som v BA a prechodne sa mi tam aj pacilo, ale ako vravim, ja potrebujem hory a Male Karpaty su fajn ale nie je to ono... a neznasala som ten vietor co tam dul a ze ak napadlo kus snehu v zime, tak tam bola kalamita.

euka210
23. sep 2024

Pochadzam z Presova, teraz zijem na dedine pri Sobranciach...sla by som do Popradu...v zime sneh, chladnejsie leta, blizko Tatry 😁

mnamko
24. sep 2024

Trenčianske Teplice,v kúpeľoch pracovné miesta, Nová Dubnica a tiež Dubnica nad Váhom, Trenčín -od Teplic kusok ,tiež pracovné miesta

kamcool
24. sep 2024

Vysoke tatry su TOP! Az nerozumiem preco maju len 4000 obyvatelov 🙂

bibino22
24. sep 2024

Čo sa týka ľudí , tak východ Slovenska

bibino22
24. sep 2024

@belllinka my sme mali na dedine suseda čo furt spaloval odpad na dvore, hrôza

tl999
24. sep 2024

Pre mna Komàrno, zijem na hranici dvoch kultur, mozem si vybrat co sa mi paci ohladom kulury, obchodov atd. Aj priroda je velmi pekna, mesto lezi pri sutoku Dunaja a Vahu. Bratislava, Budapest, Wien su od mesta 1,5-2 h.

kominar
24. sep 2024

Ahojte je jedno ,kde si postavíte dom .Rodina tvorí štastie 2,3…snáď som Vám troška pomohla.💐🍀👌👌👍👍👍

mnamko
24. sep 2024

@kamcool poznam ľudí čo sa odtiaľ odstahovali, kôli tomu,že tam neni teplo v lete

ja_bb
24. sep 2024

Asi stoji zvazit,čo je pre teba dolezite-dochadzanie za pracou- vadi nevadi? Oblast prace, ak je mesto napr.turisticky zamerane,HR tam tazsie nájdeš,priatelia-mas sa tam s kým stretavat,či ti nevadi cudzie mesto...my sme pri rozmyslani,kde bývať,prešli stránky miest,pozreli kolko stojí napr.elektricenka,MhD karta atď a porovnali si náklady vs.cas,lebo isto cas bude postupne dolezitejsi nez samotne miesto,darmo budeš v krásnej dedinke,bdues mat napr.rodinu a budeš denne travit 1-1,5h len cestovanim? A druha vec, cesta k rodicom,ak chodievas,bude to cez Strečno alebo momentalne tah BB-ZV? Aj prakticke veci zvaz.

11bodka11
24. sep 2024

Ja len v mojej rodnej dedine. V meste by som byvat nechcela. A uz vobec nie v takom kde nikoho nepoznam.

gabrielabydzo
24. sep 2024

@belllinka Kosačka ide cez deň,deti sú vonku tiež cez deň.Ak tebe toto vadí v denom šume dáky iný šum tak asi bývaš v jaskyni.V paneláku sa trieska aj o druhej v noci.Nebývala som len v jednom,čiže viem o čom píšem ale budiž.Nech sa ti darí👍

belllinka
24. sep 2024

@gabrielabydzo u nás v paneláku sa o druhej v noci nebúcha. Všetko je indivudálne, na blbých susedov môžeš naraziť či už v paneláku alebo na dedine

petkazamborska
24. sep 2024

@princkrason no my zijeme v bardejove, ked tu mas pracu tak sa tu zije paradne , suhlasim ....vsade blizko, aj do prirody aj do centra mesta :D

katrin21
24. sep 2024

@kamcool preco? Vsak 3/4roka musis kurit, leto chladne, v zime stals vela snehu, zima dlho, cize vysoke naklady a malo slnka

macik166
24. sep 2024

Trenčín alebo Bojnice

luccija
24. sep 2024

Ak by som mala bývať niekde inde ako v Ba, tak Senec, Trnava, Banská Štiavnica, Piestany

mirinopd
25. sep 2024

Narodil som sa v Trnave-krásne mesto, ale takmer celý doterajší život som prežil v Prievidzi, aj keď dnes už v nej nežijem🙂. PD nie je veľké mesto, ale ani malé, na Slovenské pomery si myslím, že mesto akurát🙂 Bojnice sú hneď za rohom, ZOO, zámok atď. Byty nie sú až také drahé ako v krajských mestách a je tu všetko čo k životu treba, aj robota sa dá nájsť slušná. Mne sa v PD páčilo a keby som si nevzal za ženu východniarku, ostal by som🙂.Teraz ale žijeme v dedinke na východe Slovenska. Mne ako "panelákovému" človeku sa na dedine páči, je to síce radikálna zmena, ale ten vzduch a príroda🙂...Treba síce dochádzať do zamestnania, ale človek si zvykne. Deťom sa páči, aj keď mladšia "fňuká" sem tam aj za Prievidzou, že by sa vrátila, staršia dcéra nie 🙂. Žijeme tu rok, ale zatiaľ v pohode. Je to otázka priorít. Ak je človek "lenivejší" a chce absolútne pohodlie, doporučujem mu pre život mesto. Ak má záujem o zdravší životný štýl a je viac spätý s prírodou, tak potom "dedinka v údolí"😉Uvidíme čo čas prinesie a keď deti vyrastú a my zostarneme, možno sa vrátime k pohodlnému mestskému životu 😇🍀

gabrielabydzo
2. okt 2024

@belllinka Chlap pár krát zabudol zamknúť na noc auto,stále je pred domom a ja som zas pár krát vôbec nezamkla,máme klučku a našťastie klopkám si nič.Toto v meste isto nehrozí.Auto v meste na noc nezamknúť,ráno tam nie je.

belllinka
2. okt 2024

@gabrielabydzo ano moja, auta sa kradnu iba v mestach 🤦‍♀️

simca06022011
2. okt 2024

na BB zabudni :DDD ja keby som bola viac tvrdohlava zijem v BA, a ked nie tak za hranicami.. este aj v nitre mi byvalo kedysi dobre :D a aj juh slovenska sa mi celkom paci.. ale ja som mestsky clovek skor = cize vsetko blizko, zivot, dostupne sluzby kludne v "pesej" vzdialenosti. AJ v ZV sa napr. perfektne zilo ako mladej rodine..

gabrielabydzo
3. okt 2024

@belllinka nam neukradli čiže ano v mestách viac.Na noc si nechať v meste auto otvorené je risk.Ale vyskúšaj asi sa mýlim😄😄Niekolko nocí si nezamkni auto.

simca06022011
3. okt 2024

@gabrielabydzo jasne lebo v mestach sa chodi po uliciach a skusa, ze ci je auto zavrete... tak sa kradnu auta 🙂

belllinka
3. okt 2024

@simca06022011 ona evidentne postráda akúkoľvek logiku 🙂
@gabrielabydzo stačí sa pozrieť do hociktorej skupiny napr. na FB, kde sa hľadajú stratené autá a uvidíš, z kých dediniek sa kradnú a ešte aj z dvora 🙂
Keby ti ukradli auto, tak sem napíšeš, že na dedinách sa kradnú viac?

Strana
z3