icon

Ktoré náboženstvo je to pravé?

ivivaiveta
1. apr 2015

Dnes som taka rozbehnuta...dokoncila som bakalarsku temu "Manzelstvo v islamskom pravnom systeme"...po prestudovani vsetkej moznej dostupnej liteatury som zistila, ze aj oni, aj zidia, aj my krestania (monoteisticky)vyznavame jedneho Boha..len my, tri nabozenstva, ostatne to maju inak.....tak ktorého Boha potom?..toho istého?..a preco sa nenavidime, ked Boh je len jeden...a este nieco..mna nasi pokrstili, tak som krestanka, nedali mi na vyber..do kostola nechodim, lebo mi je zle, ked idem okolo a stoja tam zlodeji,klebetnici, zli rodicia, ktori sa tam prisli co?vyspovedat z hriechov a zivot ide dalej?...ja stale nechapem, ci je horsi ten, co do kostola nechodi a zije slusny zivot...ci zid,krestan,moslim, alebo ten, kto robi zle, ale si ide potom pre "odpustok"., ci ako sa to vola....

aamelkaaa
3. apr 2015

@oktoberka Aby mohli neveriace ovecky priviest na spravnu cestu. 🙂 Mali by nam podat pomocnu ruku, ked uz su sama laska.

aamelkaaa
3. apr 2015

@oktoberka A este preto, ze neveriaci dokazali, ze Boh nie je. 😀

oktoberka
3. apr 2015

@aamelkaaa

neveriaci dokazali,ze Boh nie je?
takze veriaci maju dokazat,ze Boh je?
este raz,preco by mali nieco take dokazaovat??????? 😀 😀 😀 😀

eva8
3. apr 2015

@aamelkaaa môže

aamelkaaa
3. apr 2015

@demo Vsak rozpravka. 🙂 Mnohe sa siria... S tymi bykmi nemam vedomost, ale stale sa nieco podobne robi v Spanielsku, akurat ze nesulozia. Nechapem co si tym chcela povedat. Preco potom Boh nenabada ludi zamyslat sa aj na inym zlym?

aamelkaaa
3. apr 2015

@oktoberka Ked nieco tvrdim, asi mam na to dokazy predsa. 🙂

oktoberka
3. apr 2015

@aamelkaaa vies,uz je davno prec doba,kedy sa muselo krestanstvo ohlasovat,teraz ked clovek chce,najde si info o vsetkom,ma okolo seba dost ludi...atd
takze ziadne zavracanie oveciek do kosiarov nema byt ani preco 😉
Boh je ten,co zaklope....clovek moze tak obracat seno na poli,nie druhych ludi 😀 😀 😀
jedine tak svojim zivotom

demo
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
3. apr 2015

@oktoberka ono niektoré veci sú pre druhú stranu fakt nepochopiteľné. Niekto vidí len prejavy a správanie sa veriacich a podľa toho posudzuje a vidí faloš, farizejstvo, pokrytectvo. A myslí si, že takíto sú všetci veriaci. Možno časť veriacich je takáto, je to možné... ale hádzať všetkých do jedneho vreca sa mne nepáči. Ja osobne som bola na oboch stranách - na strane neveriaceho a neskôr aj na strane veriaceho, takže celkom dobre chápem myšlienkové pochody neveriacich, ktorí ešte nezažili vzťah s Bohom.
Možno preto majú potrebu presviedčať veriacich o svojom názore, o svojej pravde, pretože jednoducho nedokážu uveriť, že vzťah s Bohom je skutočne možný. Veriaci, ktorí tento vzťah už majú nadviazaný, presviedčať nikoho nepotrebujú, pretože to zažili na vlastnej koži.
Ten, ktorý neverí, potrebuje stále dôkazy. Keď mu dôkazy dáš, aj tak potrebuje ďalšie, aj tak im neuverí a potrebuje fakty. Ale je to v poriadku, že existujú veriaci aj neveriaci, len by bolo fajn, keby sa veriaci aj neveriaci nemali potrebu presviedčať o svojej pravde navzájom 🙂

eva8
3. apr 2015

@aamelkaaa človek má slobodnú vôľu - môže si vybrať, nie je vodený za ručičku, ako si písala, môže si robiť čo chce, ale tých 10 božích prikázaní nás môže usmerňovať.

ja som napr. zvedavá na dôkazy o neexistencii boha

oktoberka
3. apr 2015

@aamelkaaa hmmmmm....nehnevaj sa,ale kazdy rozmumne zmyslajuci clovek pride za svoj zivot vzdy k nejakemu bodu,kedy sa aspon zamysli nad tym,ci naozaj Boh nie je-nepisem,ze existuje,ale si mozno polozi otazku,naozaj nie je?
a ak si z vedeckych kruhov,tak by si mala poznat aj zivoty niektorych svojich "kolegov"z davnych a menej davnych cias a ti existenciu Boha nepopreli,naopak
ale opakujem,preco by mali veriaci neveriacim davat dokazy o existencii Boha???? 😀 😀
ved ja od teba tiez nechcem dokazy o neexistencii Boha
ja verim,ze je a ty neveris,ze je a ja to akceptujem
ja dokaz,ze nie je nepotrebujem

aamelkaaa
3. apr 2015

@eva8 Kto pisal tie prikazania? Boh nema dovod zasahovat do konania ludi. Ked existuje, tak sa na nas z hora bavi. Ma nas ako serial. 😀

aamelkaaa
3. apr 2015

@eva8 Vola sa to fyzika. 😀

oktoberka
3. apr 2015

@0silvia0 to s tebou plne suhlasim

aamelkaaa
3. apr 2015

@0silvia0 "Veriaci, ktorí tento vzťah už majú nadviazaný, presviedčať nikoho nepotrebujú, pretože to zažili na vlastnej koži." No to su uz tie vymlete mozgy, ako pacienti na psychiatrii. 🙂

eva8
3. apr 2015

@aamelkaaa konkrétne prosím, alebo aspoň bližšie k tej fyzike

oktoberka
3. apr 2015

@aamelkaaa uuups,naozaj fyzika dokazala neexistenciu Boha? 😕
nooo neviem 😅
aaale ok,ak si to myslis,beriem tvoj nazor

anickablava
3. apr 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@aamelkaaa
Vieš čo bolo v jednm filme s Bolkom Polívkom.Tiež jedna dáma nemohla pochopiť ako niekto môže veriť keď ho nikto nevidel a nie sú dokazy.Vieš čo jej odpovedal?Predpokldam že ano.
Ja ti len želám aby si nemusela prežiť v živote ťažkú chvíľu,padnuť na kolena a prosiť Boha aby ti pomohol.Pomodlim sa dnes večer za teba.

aamelkaaa
3. apr 2015

@oktoberka A preco si myslis, ze Boh je krestansky a nie nejakej inej viery?
Netreba sa bavit o tom ci Boh existuje, ale co tvrdi cirkev. Ak Boh existuje, urcite sa nestara do nasich veci.
Viera v Boha je rozsirena sekta, neda sa stavat na tom kto zo slavnych ludi veril. Aj medzi slavnymi najdeme menej intelignetnych co sa chytia napriklad na urcitu nefungujucu dietu propagovanu v reklame...

oktoberka
3. apr 2015

@aamelkaaa ...vies,nehenvaj sa

uz som nechcela reagovat,ale neda sa 😀

skus nezosmiesnovat nazory inych,lebo nikto ta zatial nikde neurazil,nevysmial sa ti

dostojan komunikacia sa da viest iba s ludmi,kt.sa navzajom respektuju

0silvia0
3. apr 2015

@aamelkaaa nuž, každému sa z mozgu občas niečo vymelie a niečo iné tam zasa príde, ide o to, v akom stave máme asi mozog 😎
Inak tie tvoje reakcie sú strašne milé, na teba sa človek ani hnevať nemôže, mám chuť ťa objať 🙂 ... ja viem, psychiatria podľa teba 🙂

eva8
3. apr 2015

@aamelkaaa prosím dôkaz z fyziky, naozaj som zvedavá

demo
Autor odpoveď zmazal
aamelkaaa
3. apr 2015

@anickablava Ja som uz na kolenach bola a nemam pocit, ze by mi Boh pomohol. Pomoct som si musela az sama. Zila som s tyranom tatkom a mala peklo na Zemi, kym som ho v 24ke nemala chut zabit, lebo mi uz vsetko bolo jedno a neudala ho na policii. A odvtedy mam pokoj. Hrozila mu basa 8 rokov, keby nebol umrel a keby som sa ja neodstahovala z domu. Mam pocit, ze Boh stal pri nom skor, a nikdy sa mu nema uz sancu vratit vsetko zle co mi za 24 rokov spravil!!! A nielen mne samozrejme. Takze taky je Boh spravodlivy. A ja mam z ocinka nocne mory dodnes!!! V dome sa deju veci nevysvetlitelne, akoby to robil duch. Ak je pravda, ze ho moja nenavist drzi na Zemi, tak super, lebo ja mu nikdy neodpustim a nemam mu co ine spravit ked sa konecne viem branit a nemam 2 ani 5 rokov. Niektore veci sa proste nedaju odpustit a to tvrdi moja babka katolicka, hoci mama s nou nesuhlasi.

aamelkaaa
3. apr 2015

@oktoberka Ja sa Vam nevysmievam!! Ja Vam chcem ukazat ovecky, ze nemusite sa tolko zmietat v modlitbach a smutku a previnilosti za svoje hriechy. 🙂

oktoberka
3. apr 2015

baby,mne dnesna diskusia normalne upravila vztah s "tym hore" 😉
ja som si dnes tolko veci uvedomila-no fakt super tema prave na Velku noc
a som rada,ze ze mam preco v zivote zit,ze mam ciel...
normlane ma to nabudilo byt lepsou-to teraz vazne

moj otec vzdy hovoril: keby Jezis nezil,za tie tisicky rokov by za jeho ucenie nebol dal jediny clovek prst ani do studenej vody

aamelkaaa
3. apr 2015

@demo
@eva8 Najdem Vam to. 🙂

oktoberka
3. apr 2015

@aamelkaaa 😀 😀 😀 😀
ja nie som smutna,necitim sa previnilo, ale v hriechu sa samozrejme zmietam-tooo hej 😀
a velmi mi tvoje prispevky pomohli,naozaj

demo
Autor odpoveď zmazal
eva8
3. apr 2015

@aamelkaaa vieš odkedy sa mi žije spokojnejšie? odkedy som odpustila určitej konkrétnej osobe a sebe. Ty si mala to obdobie dlhšie, ale ja som ublížila viacerým ľuďom