Ktoré slovenské slovo vám je nepríjemné?
Máte nejaké slovenské slovo, ktoré neznášate? Že je vám nepríjemne, keď ho počujete?
U mňa je to slovo "chrasta". Normálne som z toho slova zhnusená. Ani "menzes" a "slina" sa mi nepáčia.
nemám rada, keď sa píše, že sa deti spolu "prehrajú"...prehrať znamená že jeden vyhral a druhý prehral...
Ja nieže nemám rada ,ale nerozumiem otehotneli sme,sme tehotní
Ja nenávidím použitie predložky a neskloňovanie podstatného mena k tomu (Idem do obchod, som pri bazén). Až ma striasa a naťahuje. 😁
@salamistka to aj u nás, napríklad, ohrádka sa nám hodila, malý sa v nej veľakrát prehral.
Alebo ešte aj Čo porábaš? Veď to nie je ani trochu spisovné, ale Čo robkáš? Tak to je top. Ked počujem, to robkanie, tak vždy mi príde na rozum niečo nemravné.
@suzy2508 To tak hovoria slováci? Ak je to niekto, kto sa učí slovenčinu, tak fajn. Ale rodený slovák?
Hostka
Nie som si úplne istá, ale myslím že v okolí NMnV sa tak hovorí, alebo nejaké nárečie to má takto. Som pozerala ako teľa, keď som to prvýkrát počula 😁
Snažilkovanie 👌
A veľa ďalších zdrobnením označujúcich deti: batôžtek, maličká, uzlíček.
Nerozčuluje ma to, ale príde mi to také neprirodzené ako keby sa jednalo o nadľudí a nie o deti.
Neznášam keď niekto povie/napíše "domček", "peniažky", a keď niekto volá/nazve svoju malú dcéru "slečna" 🙄🙄🙄
napríklad centíček
Dupa používa suseda z Moravy na zadok.Dam Ti na dupu🙂ja neznášam, keď sa dospelé ženy volajú mojko zavolám Ti, no čo moja ako sa máš?zdrobneliny na n tu detičky, snažilkovanie, pipinka a podobne...tehulkovanie to je niečo strašné.
@0silvia0 nahaj tak, nochty a veľa slov čo si ani nepamätám používa kolegyňa z Banskej Bystrice
A z tých bežných slov pazucha
vidime sa zajtra
kus, kúštik... Kúštik na nákupe sme boli 🤨
lásenka... Lásenka, ideme do kina? Áno lásenka chutilo mi...
No a ešte latečko, prosečko, presko, peniažky....rupsak, chrptica, madrac 🤔
Neznášam prehnane zdrobneniny, potom čupinky, dupa, puňa, fuňa, ihruškať, hraje, kupela, zakrela, menzes, slovné spojenie slečna nebezpečná, zastrážiť dieťa, smatanka a je toho veľa
a ešte neznášam rôzne slová, ktoré pomenúvajú pohlavné orgány (nie vulgarizmy), zvlášť u detí. Radšej ani nenapíšem 🤷♀️
Strašne ho ľúbim, namiesto veľmi ho ľúbim
Najviac ma dvíha, keď počujem alebo vidím napísané slovo RUPSAK. A krámy. To akože prečo nemôže niekto povedať slovo menštruacia a nazýva to hanlivo? To nepochopíš proste. A potom ma ešte vedia rozosmiať tie cudzie slová pokrmov, ktore tu síce mame desiatky rokov, ale aj tak sa stále nájde expert, ktorý zadrie slovo KROJSANT alebo GŇOČI, EXPRESO MAČIATO
@jamimo cikulka 😂😂😂😂😂😂😂
@lavender94 Niééé prosím 🫣
Keď dospelá osoba povie :”Lúbim papať”…
Ty kokos😬🤦♀️…
@lavender94 horšie je už len pišuliak a pišulka 🤮
Neznášam divné zdrobneniny - Vianky, počko a najlepšie slovo je pazucha 🫣🤣🤣🤣🤣
Krepý 🤦🏼♀️ a potom také ako “zimušná bunda” “letná/zimná voda” “kupenské vajíčka” … 🙈🙈🙈
U mna dlhodobo vedu vianky, a spojenia s chrr v slovach, i ked je to take irecite a priznacne pre slovensky jazyk🫣🫣 -napriklad mrochta, mrcha, chrochnit, chrchlat, chrchat, chrupka, drichmat atd. atd....

@0silvia0 dupa je zadok na vychode 🙂
mne je zle zo slova "dudka" v zmysle cumel :D