Ktoré slovenské slovo vám je nepríjemné?
Máte nejaké slovenské slovo, ktoré neznášate? Že je vám nepríjemne, keď ho počujete?
U mňa je to slovo "chrasta". Normálne som z toho slova zhnusená. Ani "menzes" a "slina" sa mi nepáčia.
Ja neznasam, ked si precitam ako tu vela z vas pise "idem doktorovi"...namiesto idem K doktorovi. Alebo slovo "velkac"🙏🙄🙄🙄
@karolinakr didiky= prsia 🤨
ja moc nemam rada vyraz omama, opapa to mi ani cez usta nejde babku volať omama
Ja neznášam slová - tatík, muži (na manžela), mamka, dievky, drobotinka (na malé dievča) a synátor. 🤮🤮🤮
@karolinakr 😄😄😄 úplne vážne
Ďalej tiež neznášam ,,dieťa som mala na cecku/ cicke" (akože dojčila), dudka (cumeľ), pišať, dupa... Mne sa nepáči veľa slov. 😅 Ale veľa sa mi aj páči.
... neznasam, ked niekto pise pól druhej, pól roka, namiesto kratkeho pol. Kde sa to ti ludia takto naucili? netusim.
JUTRO
@alenamihal a to je ake slovo? akoze rano po polsky? kde to tak hovoria? nepoznam
Dojčiť
ja mam tiez - klbása - nepochopim preco vypusti niekto to o - klobasa sa ovela lahsie vyslovi ako klbása - to tam volakde od Poltara znie
a este v Bystrici oblubene tunáka akože tu 🙈
a stamadiaľ vo význame odtiaľto, stadeto - od kežmarku 🙂
@lenkahvh tunáka akože tuňáka? dobrý tip, začnem používať 😀
@karolinakr je to bez mäkčeňa - tunáka mi to daj - tunáka si sadni atď
príšerné - nožík vo vrecku mám otvorený 🙂
Priam neznášam slovo šušeň.
"Nedeľa"....som od Trnavy a v tomto slove je príliš veľa mäkkých slabík za sebou 😅
Vianky. Myslim,ze slovo Vianoce je krasne slovo, preco z neho robit detinsku skratku🤷
kúp mi NIAKÚ, toto slovo keď vidím, že niekto napíše tak ma až otáča. NEJAKÚ, NEJAKÝ…..
@alessavandervelden úplne súhlasím, žijem v anglicky hovoriacej krajine, ale keď čítam niektoré slovenské články alebo komentáre, tak niekedy nechapem tie zanglikanizovane výrazy. Moji rodičia nevedia nic po anglicky, ani mnohí ini dospeli, starí ľudia a vlastne aj deti, možno vedia super francúzsky alebo španielsky a toto je k ním nefér… ved už ani nadpisom v správach nerozumejú! slovenčina je krásna, na všetko má výraz, je to škoda, že sa takto zahadzuje…
Mna štve slovo “narativ” 🤦♀️ spomínaný šušeň 🤮 a pošva (hlavne na meč) 😱
ja si neviem spomenut na žiadne slovo ktore by mi vadilo ale raz mi volala sestrička po narodeni dcery - chcela malu poistit a oslovila ma pani Inžinierôčka 😆😆😆 nikdy v zivote som taku zdrobneninu nepocula len vtedy...chcela som jej povedat ze take slovo ani neexistuje 🙈 ale zaskocila ma nim
slovo "kúpny" ktoré evidentne používa iba orava a ja tomu absolútne nechápem. Normálne mám chuť sa biť, keď to čítam a počujem
Mna vytaca...slovo srco...lieci sa.na.srco....
@alessavandervelden Tak ty potom slovenskú "influenSerku" Petru Dzvoníkovú alias Petushnasklee nesleduj, dogrcáš sa :D Alebo jej štýlom: vomitneš sa 😀
@petah82 ano, moderatori sa.,,fokusuju,, 🙂🙂
A moja svokra dava vnucatam ,,bavečku,, . Jeeej kolko mas baveček ( hraciek) ....
A este.ked dava do slov E namiesto I, napr. : urobela som to uz.....
Brrrrrrr

ale toto musia byt veci, čo suvisia s nejakým nárečím, alebo dialektom...v Bratislave som nikdy nepočula niektore tvary slov, čo tu davate
Idem do dochtora
Bol som vonkai
Dám si párku
Je to kúštik nepresne, tak to viem, že neni Bratislavčan, respektive prisťahovany z niektoreho kraja,,