Ktorý katolík si všimol, že RKC protirečí Biblii?
Zdravím, chcem sa vás opýtať či má niekto také skúsenosti alebo sa dočítal niečo v biblii čo protirečí s RKC ja už mám takúto skúsenosť napríklad desatoro si RKC zmenila , všimol si to tiež niekto?
@zbruna takze si sa upone po dotyku tej zeny uzdravila?lebo dost nejasne to pises,ci ti az po tom dotyku tej zeny lekari stanovili diagnozu a zacali ta liecit?
@miselkawm led neverim vo svatych,pojdem do pekla?Neber to ,ze rypem to nie,len m to zaujima,ci na zaklade toho nebudem spasena.A ked pochybujem o oraktikach Vatikanu a cirkvi,tiez budem za to v pekle?
@ktochytavzite Ahoj, ano, po modlitbe som bola uzdravena (pri modlitbe ma drzala za ruky). Tu zmenu a rozdiel som pocitila v tele takmer hned po modlitbe a odvtedy je tomu tak. Informovala som o tom aj svoju onkologicku, reagovala na to - kto vie, co je medzi nebom a zemou 🙂 Ona predsa len chce urobit kontrolne vysetrenia (comu rozumiem). Ja ten rozdiel vsak citim v sebe stale ... predtym som mala neustale slabost, bolesti celeho tela ako pri chripke (+ ine priznaky), velakrat som uplne slaba a nemohuca lezala niekolko hodin v posteli neschopna cohokolvek (pri troch deckach 2, 3 a pol a 5 rokov :-O). Kazda co i len kratka fyzicka cinnost (10 min. prechadzka) ma velmi vycerpala a musela som si lahnut. Bolo to 2 rocne trapenie plne bolesti, uz som sa rozlucila, ze niekedy pojdem na nejaky dlhsi vylet do prirody (predtym sme s manzelom chodili na turistiku). Teraz v juli sme boli s manzelom na 8 hodinovej ture a ja som to bez problemov fyzicky zvladla! Je to pre mna zazrak...
@ktochytavzite Este k tym Tvojim otazkam, co sa tyka spasenia, pekla ... ak mas zaujem, mozme komunikovat cez IP.
@zbruna ok,mam zaujem,vdaka.
@zbruna viete ale mna zaujima ked to boh vedel preco vas uz nevyliecil na co cakal? Kym sa bude niekto prosit.viete mne je toto bezvyznamne ako sa bavit o jednorozcovi
@monikamama Ale Boh to uzdravenie pre ludi uz dal - v Biblii je napisane, ze Jezis niesol nase nemoci, vzal na seba nase bolesti, v Jeho krvavych ranach sme boli uzdraveni (Izaias 53, Mat. 8, 1 Pt. 2). Bolo za to zaplatene presne tak, ako zaplatil za nase hriechy na krizi. Klucova pri prijati uzdravenia je VIERA - teda verim, ze je pravda to, co napisal Boh vo svojom slove. Viera uvolnuje Boziu moc - takto to proste funguje, takto to fungovalo, aj ked uzdravoval sam Jezis. Vo vztahu chory - modlitebnik musi mat ten, kto sa modli za choreho, vieru (nie je prekazkou, pokial ju aj sam chory nema).
Viete, pre mna toto Bozie uzdravenie bola osobna skusenost, ukoncenim mojho trapenia, ked mi lekari nevedeli pomoct, nevedeli zdiagnostikovat ani nasadit liecbu. Mozno by ste hovorili inac, pokial by ste trpela (vazne chori by vedeli o tom rozpravat) a zazili by ste takyto dotyk Bozi.
Ja neverim v nebo,peklo,satana,ocistec ci dazdovku alebo v mimozemstanov 🙂 je mi to vtipne ako sa ludia dokazu kvoli niecomu co je napisane na papieri a nie je realne dokazatelne z toho vraj existujuceho druheho sveta hadat do krvi :-O zjavenia a podobne blbosti mozu byt vyplodom fantazie chorych ludi ..papier znesie vela a nech sa tam pise cokolvek pre mna je to len atrament a papier 😉 verim len v samu seba,moj zivot neriadi nikto okrem mna ,ja si vyberam co urobim a kam pojdem ci ako budem zit ..nikto iny za mna moj zivot nezije 🙂 nikto z vas ani na svete nevie realne dokazmi dokazat ze nieco po smrti je 🙂 ci niekto z vas ma osobnu skusenost ze umrel na par dni a bol tam pokecal si s druhym svetom a sa vratil? :-O a mate aj nejake realne hmatatelne dokazy ze je tam nejaky bozi sud?? Napriklad par podpisanych popierov bohom alebo jezisom? Ci fotku s dusami? Alebo pasku kde si kecate spolu na sedeni? Nechajme sa prekvapit co tam je to ze teraz tu pisete nejake blbosti z papiera co napisal bohviekto a sa hadate ,vtedy neboli lieky ludia trpeli hladom ,vaznymi psychickymi poruchami ,chorobami a nemali dostatok nicoho,bolo teplo,ventilatory neboli ani elektronika,vody nedostatok bohvie co bolo v minulosti a co bude v buducnosti 🙂 teste sa ze zijete ze ste zdravi alebo ze mate deti ktore vam robia radost a maju vas radi. Ze mate este rodicov ktori vas miluju lebo ked pride ich cas uz tu nebudu a budete smutni ☹ radsej sa sustredte na zivot ktory zijete aby ste zili podla predstav lebo nikto z neba za vas zivot zit nebude a ani vam realne nepomoze 🙂 neberiem vam vasu vieru verte si v co chcete ak vam to psychicky pomaha 🙂 len netvrdte co je po smrti ked ste tam neboli a na reci nejakych ludi co chceli byt zaujimavi som nikdy nedala 🙂 ja neviem co bude po smrti a realne ma to nezaujima ked pride moj cas umriem tak ako vy vsetci a nijak ma to nezachrani ked moj zivot vyhasne 🙂 ak tam bude net alebo wifi napisem vam na mk 😉 lebo uz mi je smiesno z toho vsetkeho ako niekto veri ze tam je peklo nebo ocistec ,duse,trava ,zvierata a neviem kto este 🙂 nech je tam co chce ved zijete tak preco vas to trapi?? Ved budete mrtvi uz spat nepojdete ale vas zahrabu do zeme alebo spalia a tam ostanete 🙂 ja sa tesim ze zijem a ked umriem tak fakt s tym nic nenarobim :-O a uprimne nech tam je aj slon na ktorom budeme vsetci lietat 😀 je mi to jedno 🙂
@monikamama Este sa vratim k Tvojim otazkam, resp. komentarom, lebo som si nie ista, ci sa celkom triefam do odpovedi, ktore chces pocut. Vidim, ze vnimas tu nespravodlivost vo svete (trpiace deti, zlo...?), pytas sa a mozno hladas vinnika za tento bezutesny stav? A mam dojem, ze mas v sebe iste sklamanie a frustraciu (negativna skusenost z minulosti?)...ak budem vediet, skusim zodpovedat (mozes aj IP, ak je to osobne).
@tiimka vsetko je to vec mediciny..to ci som sa narodila bolo riadene splodenim -oplodnenim vajicka spermiou ci ty si sa narodila marii ktora vraj nikdy nesexovala? 😃 a to kedy umriem je bud nejakym nestastim co neovplyvnim alebo tym ze budem chora alebo umriem na starobu 🙂 a nie nejakych tvojim bohom ktory to podla teba riadi..vsetko to zalezi od tela ako ho mam zdravotne alebo od nejakeho nestastia ktore by ma postihlo kvoli nejakemu cloveku ktory to zapricini 😉 prijatie do prace je na zaklade mojich skusenosti a ci vyhovujem zamestnavatelovi a nie na tebe ci tvojom bohu..tak isto problemy v rodine zato mozu jednotlivci svojim spravanim ...ci skutkami 😉 aj ty poznas nejakeho cloveka ktory umrel a sa vratil? Mas s nim selfie pred a po? A bola si s tym jezisom? Mas s nim foto alebo niekto iny? Su to len veci co si vycitala z papiera ktory bohuzial znesie vela 😉 zase to pismo riadene krestanstvom s papierom a perom 😉 ked chces pojdem tam nieco dopisat aj ja a budes tomu verit? 😉 ver si fanaticky comu chces ja ti to neberiem ,ja si svoj zivot a kroky v nom riadim sama ..tak isto ako teraz cakam babo ktore nie je bozi dar ale zazrak mediciny zo skumavky mimo tela a z mojej snahy riesit vyvojovu chybu ktoru maju u nas aj sestry a ze som sa trapila liekmi s manzelom a mali sme vdaka zvolenym ukonom natolko kvalitne vajicko a spermiu ze splynuli ,vyvijalo sa skvelo a som tehotna 😉 bum ziaden bozi dar ale spermia a vajicko ktore boli kvalitou skvele a napichli spermiu do vajicka a po 5tich dnoch vlozena skvela blastocysta Ackovej kvality uchytena hned 🙂 teraz mi spinka v brusku a dakujem lekarom ze ma dobre nastimulovali poradili a mali dobre pristroje a dali mi lieky na podporu a udrzanie malinkeho 😉 kazdopadne ver v co chces je to len na tebe 😉 ak ti to pomoze ver aj v boha ck chod do kostola a bozkavaj sochy 😉 a prispievaj peniaze na kostoly je to na tebe kazdy v nieco veri 😉
@zbruna 🙂 jaaaj nie som v pohode 😁 staci sa zamysliet a mysliet logicky a ono to pride samo - ateizmus.
@fialka1318 tvoj prispevok ma zaujal. Asi neuveris, ale si prva ateistka, od ktorej nieco citam, v co verite alebo neverite. Ak sa nenahnevas, mohla by si presnejsie objasnit niekolko veci, cisto len zo zaujmu.
Z tvojich slov mam dojem, ze skusate zit naplno a laska a spokojny zivot su pre vas dolezite, kedze zivot pokial dychate je pre vas jedinou formou existencie. Ako definujete napriklad prirodzenu tuzbu po laske? Ma pre vas nejaky hlbsi vyznam? Odkial prameni, preco ju chcete. Pre nas je Boh iniciatorom tej prirodzenej tuzby po laske, ktoreho existenciu podla teba nemozme dokazat. Ked napriklad niekomu povies, milujem ta, vies to aj dokazat, ze milujes? Prosim nechap ma zle, nerypem, chcem len vediet ako to vnimate, a ci aj tieto aspekty vasho zivota vyzaduju nejaky hmatalelny dokaz.
Pisala si, ze zato, ze je nieco na papieri, neznamena to, ze to existuje. Ze ak nemame fotku Jezisa, nevieme dokazat, ze vobec zil. Kedze to bola realna bytost z masa a kosti, mohla by som sa aj ja opytat, ako dokazes existenciu svojej prapraprapraprapraprapra babicky, ak nemas jej fotku, len zapis v nejakej knihe. Na zaklade coho ateizmus rozhodne, ze nieco v historii skutocne bolo. Su na to nejake vedecke kriteria?
Inak mam problem pochopit logiku ocakavania hmataletneho dokazu z duchovneho, neviditelneho sveta. To je ako ocakavat, ze zo vzduchu mozem vyrobit nejaky hmotny predmet.
Vedci sa uz dlho zapodievaju kadejakymi vedeckymi pokusmi... Clovek si povie, neverim v Boha, lebo vedecky ziaden experiment este nedokazal, ze existuje. Na druhej strane, ziaden vedecky experiment existenciu Boha nikdy nevyvratil. Akym zaverom sa budes riadit? Ze Boh neexistuje, lebo nebol experimentom dokazany, alebo pripustis "moznost" Jeho existencie, lebo nebol experimentom vyvrateny. Ktory zaver je pre teba prijatelny?
Poviem za seba, ze by som asi nedokazala zniest myslienku, ze som na tomto svete len tak umiestnena nahodne, bez ucelu, ako nejaky "nasledok" mechanickeho procesu spojenia spermie a vajicka. Ale tak to som ja a tvoj nazor ti neberiem.
Co ma vsak este zaujalo bolo, ze nevidis v nicom akesi riadenie mimo seba, iba riadenie "tvoje". Ze vsetko co robis, je len pod tvojou uplnou kontrolou. Znamena to, ze vsetko co sa stane a nasleduje je akoby uz "predurcene"?
Prepac, asi pridlhe...
@fialka1318 poznáš film Dedictví aneb kur...hošigutentág...? Kde sa Bohuš pýta "Pani doktorko, veříte v Boha?"... To na margo dokázateľnosti a viery v to, čo vidíme 😉
@miselkawm
@fialka1318 ...a ako môžeš veriť v existenciu elektriny? Vidíš, len výsledok. Kynetickú energiu, svetlo, zvuk... Ale elektrinu nie. Neuchopíš ju vlastnými zmyslami. Áno, vraj ju zmeriaš iným prístrojom, vedecky zaznamenáš... Ale zas je to len náš ľudský vynález, spôsob, ktorému nemusíme veriť. Tak ako písmu... Aký vidíš rozdiel medzi prijatím takýchto nehmatateľných vecí a neprijatím existencie Boha?
@montemotherone to je politika.... kedysi podporovali sobáše cirkev pod zámienkou aby sa majetky nestratili a teraz je náš veľa na zemi ľudia sa množia je nás veľa tak teraz podporujú gejov, vojnu si nikto nemôže dovoliť preto nás trovia potravinami a na školách začali učiť že je to normálne keď sa cítiš vo vnútri ako chlapec a pritom si dievča, všetko je to politika snažia sa nás zredukovať a všetko je len o moci preto všetko umelo vytvárajú vojny kvôli vymysleným Bohom strach v médiách umelo vytvorený a pod zámienkou sú zabijany ľudia.
Už som to tu niekde písala Ježiš bol normálny človek ktorý sa prebudil povedal ze všetci sme deti božie že všetci sme si rovný a kráľovstvo nebeské je v nás. On nechcel moc, majetky, sochy ani chrámy, chcel ukázať ze pravda a láska je v nás, Boh je v nás a co urobili ľudia pri moci... Zabili ho.... A potom mu postavili sochy chrámy a ľudia ovečky sa poslušne chodia modliť k obyčajnej soche do chrámu, upravili zákony, dali nám návody ako žiť ako sa modliť bum a mame tu poslušne ovečky so slepou vierou poslušných otrokov.
Ježišove učenie bolo veľmi jednoduché a pritom to najťažšie... Poznáte dnešné knihy od ekharta tolle ho. Mojiho a osha učia nás žiť život v prítomnosti, život v prítomnom okamihu o tom ježiš hovoril život v bdelosti v prítomnosti to je to kráľovstvo nebeské to je ten svätý grál je to vo vás a nie je to žiadna vec je to pokoj a mier vo vás, pretože v prítomnosti nie je dobro ani zlo
@fialka1318 vidis to fialka ale tonze sa ti tam to embryo uchytilo,za to moze Boh;)
@tiimka a kam zaradis ludi, ktori ziju v nejakom zapadnutom kusku sveta, ziju podla svojho svedomia a presvedcenia a nikdy nepoculi o Jezisovi a jeho uceni. Oni nie su bozie deti kedze Jezisa neprijali? Nevravel sam Jezis ze vsetci su si rovni, ze sa netreba vyvysovat a povazovat sa za vyvolenych? Toto(okrem ineho)mi silno skripe.

@zbruna krastne svedectvo.