Ktorý makeup z drogérie používate a ste spokojné?

16. nov 2020

Dobry vecer prosim dajte tipy na makeup z drogerie ktory pouzivate a ste spokojne. Ja dlho hladam a nemozem najst ten spravny. Ani maleup, ani odtien. Najlepsie odtienovo mi sedi asi Loreal True Match v odtieni N, teda neutral ale ani to nie je na 100% ono. Sedia mi ešte zlte podtony, ale to tiez nikdy nie je 100%. Ruzove nie. Hladam makeup ktory vydrzi, neflakati, nestraca sa a co-to aj prekryje, nemusi vsak byt extremne kryci. Skusala som uz kadeco. Doteraz som bola asi najviac spokojna so spominanym Loreal True Match, ale v poslednej dobe si vsimam, ze mi robi mapy, miestami uplne zlieza a je vidno ako sa “zbiera” v urcitych castiach tvare. Mam 26r., plet zmiesana, miestami podla pocasia sucha, ale to minimalne. Dajte prosím tipy uz fakt neviem. Cena nerozhoduje.

caroline_
16. nov 2020

Catrice HD liquid , mam uz sté balenie, a momentalne sa chystam na ich novy make up, ma vyborne hodnotenie

malebiele
16. nov 2020

Ja odporucam znacku syncare, nenajdes sice v drogerii, ale daju sa objednat aj male vzorky za par centov, rozne odtiene, urcite si najdes ten svoj... ja som uz tiez skusala kadeco z drogerie ale nikdy to nebolo ono, nakoniec som sa aj tak vzdy vratila k tomuto makeupu, tak skus pozriet pripadne 🙂

dominika113
16. nov 2020

@caroline_ Ten makeup vôbec nie je dobrý. Mne vôbec nesadol, zvyražuje všetko a nemam suchú pleť a keď mam makeup, tak vyzera strašne sucho pleť, aj keď sa nakrémujem predtým. Hneď schne, tak sa musí chytro zapracovať.

danielllka
16. nov 2020

Za mňa top make up od Rimmel London Lasting Finish. Mala som xy rôznych znaciek, drahšie, lacnejšie a tento mi sadol úplne že najviac. Ale treba poskúšať, každý má iný typ pleti, každému sadne niečo iné..

123abeille
16. nov 2020

@dominika113 Presne moja skúsenosť! Kúpila som si ho na základe dobrých recenzií tu na mk. Pre mňa absolútne nepoužiteľný, ani po peelingu Rýchloschnúci brizolit. Zvýrazňuje póry a v záhyboch nosa vytvára suché šupinky kože. Ostávam verná L'Oréal Paris True match

lenuska9999
16. nov 2020

Loreal true match

nufnuf14
16. nov 2020

Ja mám zmiešanú pleť, tak už niekoľko rokov používam Dermacol Matt control a som s ním spokojná. Celkom dobre aj kryje oproti iným čo som mala.

zuzkau12
16. nov 2020

Mne vyhovuje z yves rocher.

eskop
17. nov 2020

Mne tiez Catrice liquid nevyhovoval ale ten novy je fakt super len ho treba zapracovat hubkou alebo stetcom. Ma super recenzie aj na internete a vyrovna sa aj drahsim makeupm.

eskop
17. nov 2020
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nini1010
17. nov 2020

@caroline_ Ktory maju novy?Ja som sice uz nadobro vytadila make upy zo svojej kozmetickej taaticky a nezatazujem plet nicim inym ako korektorom a pudrom,ale na mimoriadne prilezitosti sa sikne mat nieco odlozene.

nini1010
17. nov 2020

@eskop V com ma super recenzie pls?

mibalu
17. nov 2020

@eskop aj ja som kupila ten novy a cely skoncil v kosi..este nikdy som tak zly makeup nemala 🙄 😝

iluviel
17. nov 2020

Za mňa Bourjois 123 Perfect 🙂 Ale tiež treba zapracovať vlhkou makeup hubkou.

rebekamarcusko
17. nov 2020

@eskop tento je topka,aj ja ho pouzivam

martina671992
17. nov 2020

Toto je jeden z top makeupov na kazdodenne licenie.

pseudomonas87
17. nov 2020

@martina671992 presne!!! Fit me. A ešte aj presne moje číslo.

majamat
17. nov 2020

zalzezi od typu pleti. ak ti makeup Loreal vyhovoval a teraz nevyhovuje, moze to byt sposobene zmenou stavu pleti, v takom pripade je dobre postarat sa o plet,a by bola ok.

dolezite je, ci je plet mastna, zmeisana,a lebo sucha.,
sucha plet neznesie zmatnujuce makeupu, skor hydratacne a treba jej dodat predtyms pravnu skin care.
mastna plet skor tie zmatnujuce, ale tiez nemusia robit zazrky a vydrz moze byt horsia. treba urobit opatrenia, by makeup na nej co najdlhsie vydrzal. skon care - skor neico lahsie, nie prilis mastne a nechat to vstrebat. potom sa moze pouzit podkladova baza,a le namiesto nej je dobre pouzit aj fixany sprej, ak je taky lepkavy,a ko Avon, tak potom celkom fajn prilepi makeup. pri pouziti podkladovej bazy je dobre ju potom lahko prepudrovat. ak sa pouzije fix. sprej, taka si prepudrovat plet najskor. ale fakt lahko, zadny hruby nanos pudru. potom naniest makeup, priapdne ine kremove produkty a opat prepudrovat a na vrch zas fix, sprej. toto dokaze lepsie makeup podrzat.,
o sa tyka zmeisanej pleti, tak znesie vacinou to, co mastna, ale tie kroky sa mozu robit len v T zone, nie na celej pleti.
stav akehokolvek typu pleti sa moze menit, ak je citliva, tam je dolezite, ci nie je dehydrovana a teda ak je plet dehydrovana, hoci je to mastny, alebo zmiesany typ pleti, tato plet znesie mastnejsie produty pod makeup. dplezita je hydratacia, ak je to mozne, hydratovat viackrat za den. dodat pleti vysoko hydratacne sera, kremy, pripadne na suche miesta znesie casto oleje. toto je fajn aj pre suchy typ pleti. no musi sa ratat s tym, ze toto je prechodny stav a oleje, pripadne mastnejsie kremy mozu vydrz maeupu znizit, zial s pletou v zlom stave je to narocnejsie musime sa zmierit s tym, ze makeup nebude taky ako obvykle.
dalsia kategoria je zrela plet. zrela plet, hoci je zmiesana ( neviem ci aj pri mastnej ) sa moze mastit menej,a ko zmiesana, ci amastna mlada plet. povrch takejto pleti uz nie ej tak hladky a silne krycie a zmatnujuce makeup nemusia na nej vyzerat dobre - osobna skusenost. zavisi od preferencii. ked sa na seba pozeram z dialky, aspon 0,5m tak lahko kryci makeup sa mi na mne nepaci, lebo mi presvitaju pigment. skvrny, ale zblizka sa mi zas nepacia silne kryci makeup, ako yvzera na mojej pleti a zvlas, ked na nu cez leto svieti slnko. dokonca aj tredne kryci, ked sa prepudruje, robi na pleti podobny vzhlad. no nemam an vyber, musim si vyrat podla aktualnych priorit, ktore mam.
a k ej starostlivosti o plet. akakolvek plet sa moze dehydrovt a mat supinky, hoci je to mastny, ci zmeisany typ pleti. ak nie je citliva, je dobre robit exfoliaciu - odstranovat povrchove vrstvy, ktore nerobia pod makeupom dobrotu, no aby sa toto rychlo neopakovalo, resp. by plet nebola opat dehydrovana, dolezite je zhydratovat ju maskou. ja osobne preferujem chem peelig na domace pouzitie a na to dam hydratacnu masku. mam obdobia, ked sa mi nehcce,a lebo mam plet citlivu, tka peeling vynechavam. niekedy je plet drsnejsia, ale castokrat je stale jemnejsia, ako plet zien, co obcas nalicim. a taketo zeny sa o plet staraju len velmi lahko, ci vobec. an takej pleti makeup nevyzera az tak dobre.

majamat
17. nov 2020

co sa tyka konkretnych makeupov, ja mam rada Loreal true match. ten mi fakt sedi., je vhodny na suchu plet a zrelu plet. mozno aj zmeisanu zvladne. na mastnu asi idelany nebude, jedine ak je dehydrovana. tieto makeup su vhdodnejsie na dehydrovanu, lebo tie zmatnujuce zvyraznuju supinky.
podobny typ makeupu je Bourjois Healthy Mix, ale ja som amla este ten starsi, potom ho zmenili. lahsi produkt a pomerne dobre kryci je Burjois 123 perfect CC. z drogerky moc makeupov nemam. kazdemu moze sadnut aj nieco ine, preto treba poskusat.
na zmiesanu som mala Catrice HD. mne sa nap pleti vlemi pacil, je zmatnujuci, tenky, ale okolo nosa mi nedrzal. no vsak mne tam maloco drzi. no s tymto makeupom som absolvovala proceduru s fix, sprejom a potom po niekolkych hodinach vyzeral naozaj dobre, aj napriek tomu, ze som sa fyzicky namahala v teplom jesennom pocasi a po 3hod spanku po nocnej.
mala som este makeup Max Factor radiant lift, ktor bol tiez tusim lahko zmatnujuci a drzal aj kryl celkom slusne, akurat sa mi nepacil na mojej zrelej pleti zblizka.
mala som Astor skin match, ten je vhodnejsi skor na velmi suchu plet. akoby obsahoval oleje.
este sa mi clekom paci makeup, ktore je iba na nete ( skoda, ze nei ej aj v drogerkach ) a to je Nyx Born To Glow. je to tiez skor taky hydratacny makeup s dobrou vydrzou.
este som mala ermacol makeupy a Imperial sa mi pacil,a le akosi ho uz nepredavaju a potom caviar. ten mi rpide na pleti vlemi hruby, tazky, kryje fakt dobre a aj clekom fajn drzi.

majamat
17. nov 2020

@pseudomonas87
@martina671992 ten Fit me som uz tiez pozerala.a le mam toho tolko doma, ze tazko spotrebujem.

majamat
17. nov 2020

je tu spominane zapracovanie makeupu. ja nemam problem akykolvek makeu zapracovat akokolvek,a el su take, co potrebuju urcity sposob zapracovania, no podla mna ich je malo. podla toho, co sa pouzije, podla toho vyzeraju.
mokra hubka sa pouziva vlemi dobre, tym ze je mokra, akoby sa makeup tou vodou trosku riedil, preto sa da zapracovat tak, ze sa lepsie na pleti roztiahne, nei ej tak hruby a vyzera prirodzenejsie. navyse hned po naneseni je aj mokrejsi, preto vyzera fakt prirodzene, ak je to zmatnujuci makeup, tak sadne. stetcom sa da urobit hrubsia vrstva. nemam moc rada tie ploche stetce na makeup, skor okruhle, ale nie prilis huste. moja zrela plet potrebuje uz trchu jemnejsi stetec, ktoreho stetiny sa viac prisposobia. da sa aj rukami, treba davat pozor, aby bol rovnomerne, treba sa s nim pohrat. da sa naniest aj tensia vrstva, ked sa dobre rozrotrie. a hoci mam fazy, ze streidam akykolvek z tychto postupov, tie spinave ruky potom moc rada nemam.

anickaaa6aaa
17. nov 2020

J auz vyše 2r pouzivam len BBcka.. Nejako mi vadi make up na tvári asi som netrafila a nenasla ten spravny.. BB je za mna naj aj ked ani zdaleka nemam dokonalu pleť ale nemam potom pocit masky.

herriett
17. nov 2020

Ja som vyskusala kvantum znaciek. Mam tiez zmiesanu plet, ale lica suche, az sa supinky robili (mam 48). Skusala som rozne kremy pod make-up, podkladove oleje. Az teraz nedavno mi v dm poradili Loreal age perfect. Ten mi sedi perfektne, nic sa nesupe na licach. Raz som mala zn Mumi my first-ten bol uplne super, kupila som ho v zahranici, tu ho neviem zohnat.

majamat
17. nov 2020

@anickaaa6aaa mne osobne sa teraz velmi paci z It cosmetics CC, ake je dost drahy. mam na skusku len male balenie. zobrala som si aj MIsha BB v takom cervenom baleni. tie az tak drahe nie su a celkom ujdu. mam tiez male balenie 2 odtiene. velke balenie je az 50ml, co bezne byva len 30ml. no ten CC od It cosm. sa mi paci viac.

BB mi vydrzia trosku menej, lebo maju v sebe asi aj podiel zloziek, ako byvaju v kreme. su vhodne an suchu plet, pripadne zmeisanu,a lebo dehydrovanu. nastastie vdaka ich slabsiemu krytiu ked sa poposuvaju, nie je to tak vlemi viditelne.

a teda BB maju tiez rozne krytie, CC dokazu asi este viac zakryt, ale toto vsetko je individualne. kazda znacka ma tu kryciu schopnost tychto produktov roznu. Misha su vseobecne dobre krycie. a teda aj IT cosm.CC a aj Bourjois prefect. vsetky kryju vyborne.

no zaujimave je, ez su makeupy, ktore kryju slusne, ale konzistenciou mi trosku pripominaju BB, ci CC. teraz mam jeden taky a je to Clarins illusion. este aj odtien som trafila a je uzasny. teda mne osobne velmi sedi. dalsi lahsi makeup, ktory som si velkmi oblubila,a le je opat drahy je Charlote Tilbury Wonder light. je rozjasnujuci. zda sa mi ako keby trosku sadol po naneseni a nei ej vyslovene leskly, ked sadne. no mozno sa mi to len zda, nepamatam si. no je tenky na plwti, lahko rozjasnujuci. a mam z tejto znacky produkt, ktory je pekny pod makeup, ale da sapouzit roznymi sposobmi. je to Hollywood filer. je to akoby rozjasnovac tekuty a ma taky pekny odraz lesku na pleti,. no ked sa da na celu tvar, plet sa leskne, aj ked sa prepudruje moc lepsie na to dat makeup, alebo nieco krycie, pripadne ak pudrovy makeup, namiesto klasickeho, alebo namiesto pudru. ten trosku vic zakryje. pripadne dat hubkou len torchu z tohoto produktu na makeup. .

majamat
17. nov 2020

bol tu spominany aj vyber odtiena. tu moc neporadim. tu je najlepsie mat vzorku a odskusat, pripadne urobit skusku na hrane sanky. nepozerala som toto video, ale Drews uz sledujem dlho, tak zda sa mi, ze to tam vysvetluje velmi dobre.

https://www.youtube.com/watch?v=_t2ywIoYFAw
zuzana_ilkova
17. nov 2020

Ahoj na pouzivam DC dermacol (zlata tuba vytlacaci ako zubna pasta, krabicka je cierno ruzova) mam pehy,niekedy suchu pokozku,svetlu a dost citlivu...dlho som hladala tiez makeup a tento mi najviac vyhovuje je husty ale nevysuse plet,da sa rozotriet,prekrije super vsetko

tamara456
17. nov 2020

ja mám suchšiu pleť , občas zmiešanú a bola som spokojná s maybelline affinitone ale najnovšie som si kúpila novinku od catrice - true skin a je tiež super , povedala by som že má také stredné lahšie krytie ale spolu s ich novým korektorom je to dosť, nevyzerá príliš umelo a vydrží celý deň

barboraemma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz