icon

Kuchynské trapasy

h2
1. dec 2013

Milé žienky, k vytvoreniu tejto diskusie ma inšpiroval môj včerajší "výtvor". Tešila som sa, že si so synom spravíme tvarohovú žemľovku, muž ju nemá rád, ale nebol doma, tak som išla na to. Žemľovka bola krásna, vydarila sa, až na jednu "maličkosť". Kúpila som iný tvaroh, než zvyčajne kupujem no a na obale nebolo nikde uvedené, že by bol solený. Väčšinou si čítam zloženie výrobku, no ale čo už môže obsahovať výrobok, ktorý sa volá len TVAROH? Nuž, tento obsahoval aj soľ, síce nepísali, koľko, ale podľa chuti dosť. 🙂 Takže sme mali slanú žemľovku, nepomohlo, ani keď som ju dodatočne riadne pocukrovala. Máte nejaké podobné príbehy? Podeľte sa s nami o ne, nech sa pobavíme. 🙂

Strana
z2
lilyianka
18. feb 2022

Variť som sa naučila až ďaleko po 20tke. Chcela som sa pred mužom blysnút, tak neviem už čo presne som varila,ale išla tam špargľa. A v recepte bolo napísané,že konce odkrojíme a vyhodíme. Samozrejme,že som odkrojila "začiatky ". Muža skoro porazilo 😁

Keď som bola malá, tak u nás každú nedeľu vývar so zeleninou,mäsom atď. Lenže u nás je to tak,že zelenina, mäso je zvlášť a polievka zavarena so slizami v hrnci. Zrazu pozerám, že jeeej mňam vajíčko... vidím,že babka sa strašne smeje, ale neriešila som. Vajco také nič moc,bez chuti,hnusné. Babka keď sa dosmiala mi hovorí a vieš čo si zjedla? Kohutie vajco... skoro som sa pogrcala.

zuzuliatko18
19. feb 2022

Mne rodicia dodnes pripominaju, ako som robila prvy a posledny krat v zivote vanilkove rozky. Netusila som, ze Tu hmotu spoji maslo a kedze mi to vareskou nechcelo chytit nijaky tvar, podlievala som vodou. No po upeceni to Bola Len taka masa na plechu😁 a vtipna historka na Vela rokov.

Strana
z2