icon

Kúpa nového auta

midka
14. nov 2020

Dievcata, riesime kupu noveho auta,,, - noveho, nie jazdeneho,, ak mate niektora skusenost, s kupenym od nova, teda nie po niekom,, prosim kludne napiste,, budem rada,, vyberame medzi - Nissan Quasquai, Skoda Karoque, Seat Ateca, Seat Tarraco, Mitusubishi Outlander, prip. Honda HRV.. dakujem.. :

midka
autor
15. nov 2020

vsetko poctivo citam... co pisete 🙂 🙂 my chceme 2 kolka, benzin,,
@elizita ano,, tie turba maju dobru spotreba,, napr 6,5 je podla mna fajn

hopsadobrandejsa
15. nov 2020

@elizita Ja by som na tom deticky vozil s radostou 😀

Cupra je super len v ST verziach ich nie je vela a interier sa mi nepaci tak velmi ako v octavii rs.

Tazke rozhodovanie. Na testovacej jazde to v sportovom mode pekne rezali, ale jak to zatlacil do cupra mode tak to uz boli letecke dni.

Ono clovek pozera aj na reziu auta a hoci je cupra super, clovek to velmi nevyuzije....280 koni je proste zviera.

Aj preto mi pride octavia vhodnejsia. Dieslove verzie clovek podcenuje, ale na Nurburgringu s tym obiehali vsetko co im voslo do cesty.

Treba uspokojit obe strany. Komfort pre deti, adrenalin pre tatinkov 😀

midka
autor
15. nov 2020

@hopsadobrandejsa no musela som kuknut, co je to ta Cupra,,,, vobec ju doma nespominame,,,, 🙂 no ,tak to nie,, to ma maly kufor.... hladame aspon cca 450 a viac,,, navyse ani typovo,, to sa mi to nepaci,,....... ked uz taketo nizke,,... manzel mal v hladaciku Hondu Civic - sedan, ta ucarovala jeho motoristickej dusie,,,,ale pre rodinu je ochotny spravit kompromis... nech rodina - teda manzelka - teda ja -rozhodnem🙂

hopsadobrandejsa
15. nov 2020

@midka Cupra nie je velmi rodinne auto, to je skor zabavka pre nas slobodnych bez zavazkov 😉

Ak chcete velky priestor v kufri tak potom superb combi

vinkel
15. nov 2020

Mitusubishi Outlander 😍

midka
autor
15. nov 2020

@hopsadobrandejsa 😂 no ved hej, len som bola zvedava, co to je,,, ci by sa nam to nahodou nehodilo tiez ... 🙂 ale jasne,,chapem,,, hmm, superb je uz mimo rozpocet a navyse sa mi ani nepaci,, ja by som radsej take vyssie, poskulujem po SUV a takych vyssie ladenych podvozkoch... 🙂

midka
autor
15. nov 2020

@vinkel ano,, ten bol horuci favorit,,, len neviem, co s nimi,, su vselijake info, ze Mitsu,, planuje odist z EU trhu,, tak neviem,, , je myslim, najvacsie v kat,, takmer 4,7m,,,osobna skusenost,, mas ho?

kakakina
15. nov 2020

@mirage to je tajne😜,keď som robila aupair tak ma drobec tak volal, som Katarína

mirage
15. nov 2020

@kakakina to je mile

ckatka
15. nov 2020

Ahoj, my sme v rodine dosť autickari/motorkári...otec bol automechanik a momentálne najbližší kamoš je tiež automechanik...A teda tvrdia ze od určitého roku už je to jedno. Ze pred par rokmi by ti striktne odporučil VW group (použitý materiál a pod...na pezote po dvoch rokoch strhas závity na blbých sroboch, na skodovke po 10 sú v pohode...A pod).
My aj kamoši autickari máme všetci škodovky alebo VW s minimom elektroniky a obvykle 2.0 alebo 1.9 turbodiesle

Dneska keď riešime nové autá...tak chalani majú jedine odporúčanie - sadni si doň, odvez sa...A keď ti je pohodlné a vpraces sa do kufra....ber ho. Už je to ozaj jedno.

vinkel
15. nov 2020

@midka ahoj nie, ja som chcela Nissan x trail 🙂 ale rozmery na sídlisko nepustia :(

midka
autor
15. nov 2020

@vinkel 🙂 ano,, aj ten fajn,,, ale to je uz trosku vyssie ako planujeme 🙂

@ckatka suhlasim, tiez si myslim, ze teraz tie nove auta, su uz hadam, co sa tyka spolahlivosti fajn,,,,preto mam vo vybere viacero tych aut, aj znaciek,,,, 🙂,, no buduci tyzden sa asi budeme vyvazat 🙂

rainee
15. nov 2020

My sme mali podoby výber, ale nakoniec sme po zváženi cenu kúpili kiu sportage, ktorá pôvodne v plane vôbec nebola. No presvedčili nás viaceré faktory ako výborná cena, bezpečnosť, 7r záruka, dostupnosť dielov atď.

rainee
15. nov 2020

A najlepšie auto aké sme kedy mali bol VW touran, hlavne pri deťoch, kocikoch a zimnej dovolenke 😉

elizita
15. nov 2020

@miriam11 a ten druhy seat co ste dali prec bol co? Zalezi aj do akej skody sadnes, fabia v zakladke ma plasty grc, superb ma povoz jak na gauci, daleko od sportiaku, to uz skor octavka rs. my mame 1,5r leon fr, automatiku,benzin, kombi.. a veeeelmi spokojni, sedime takmer na zemi, sportovy podvozok a obrovsky kufor...

vinkel
15. nov 2020

@midka mame Renault kadjar je to kus vyššie ako sme mali vw golf 7. Kvôli manželovi. Sme spokojný 🙂

hopsadobrandejsa
15. nov 2020

Ak ti mozem odporucit tak vela znamych si pochvaluje volvo xc60. Tiez som nad nim niekedy uvazoval. Je to mensie ako XC90, ale inak naozaj super a jazdenky sa tiez velmi oplatia.

Co sa tyka bezpecnosti a spolahlivosti su naozaj super. V rodine sme mali XC90 a tiez s nim bol velmi spokojny.

Treba pozerat aj na predajnost auta ak budes mat v plane kupit nieco novsie. Su auta ktore rychlo stracaju hodnotu a potom su znacky ktore predas za super cenu. Takym prikladom su octavie. Hlavne RS-ky si drzia stabilne svoju cenu.

susy5
15. nov 2020

@hopsadobrandejsa no RSky sa aj dobre kradnu.. 😬😬😬

elizita
16. nov 2020

@susy5 najlepsie sa kradnu tie auta,ktorych sa vela predava,medzi co skoda urcite patri

midka
autor
16. nov 2020

@hopsadobrandejsa no ano,, Volvo je fajn,, ale cena je uz nad limit,,,,jazdene nechcem,,, takze volvo sme s tazkym srdcom museli z vyberu vyluciť 🙂 🙂

hopsadobrandejsa
16. nov 2020

@susy5 to ano.....preto sa oplati poistenie proti kradezi 😉

22patricia22
16. nov 2020

Tak pri novom aute je havaríjne poistenie a možno aj KASKO si myslím, že samozrejmosť. Výber je ale len na vás, treba si ísť každé omrknúť a vyskúšať. Potom sa bude ľahšie rozhodovať

elizita
16. nov 2020

@midka my sme mali 2 funglovky a obe sme sli viacmenej do vybehovych modelov.. astru sme mali 6 rokov , skoro 100tis km a nic sme tam neopravovali , nic neodislo...su tam vychytane uz drobne chyby, osobne by som nesla do nejakej novinky.. a su to take drobnosti, ze napr nejaky gombik odide, alebo palubna obrazovka sa musi menit , ale pri novom aute nasere...

midka
autor
16. nov 2020

@22patricia22 co je to Kasko,, ak nejaky typ poistenia,, tak potom samozrejme je PZP, havarijne a GAP,,, Kasko,, neviem?

midka
autor
16. nov 2020

@elizita uplne suhlasim,, je to urcite racionalne rozhodnutie,,,presne aj to tejto teme sme sa rozpravali aj v suvislosti s rokom 2021, kedy pride na trh zrejme vela noviniek... 🙂,, urcite pri typocho, ktore su na trhu 1-2 -3 roky je to menej pravdepodobne,,,,,

luivetakas
16. nov 2020

BMW X1 si nepozerala?

mon29
5. aug 2022

@midka co ste nakoniec vybrali? Akurat to riesimi aj my

vinkel
5. aug 2022

@mon29 ja som tu pridala že sme mali kadjar ale už o týždeň budeme mat vw t roc

nepic
11. nov 2022

@midka
Ono asi záleží aj od značky,ale ja si myslím že vždy sa dá. Keď som kedysi kupoval Peugeot a kupoval som ho vo februári,ale auto malo predošlý rok výroby,tak som akože kupoval ročne auto a dostal som cca 17% zľavu s cenníkovej ceny.
A treba si obehnúť aj viac predajcov. Keď som kupoval Mitsubishi to isté ako vy chcete,tak napr v Prešove vyšlo 38173 a v Trnave mi ho dal za 33691€. To isté auto,tá istá výbava,tá istá farba.

malena
7. dec 2022

@hopsadobrandejsa keď vezieme deti žiadny adrenalín veru nebude, jazdíme bezpečne 🙂