Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@misinka26 nemusis mat obavy,naozaj chore deti su izolovane,to o tom kohrcani bolo tak ako pises skor o alergickych kasloch,aj moja prisediaca pri obede bola nestastna,lebo maly aj pocas pobytu musel byt na kortik.spreji,chodil inhalovat aj cez vikend. Ten "vanok"zo slovnaftu nezavidim :(.keby sme sa mohli vsetky s nimi prestahovat bud k moru,alebo hore ;(
@misinka26 ja som to zažila vlani - vo štvrtok u pediny bol ok, v piatok v kúpeľoch na príjme bol ok, dýchanie čisté, hrdlo čisté - a v sobotu ráno teplota, večer už 40ky, doktorka bola na izbe za ním, že to prejde, stále dýchanie čisté...ale do toho hlieny, vracal hlieny a suchý dráždivý kašeľ, čakali sme každý deň na zlepšenie, od pondelka mu nasadili atb, ale nakoniec sme v stredu odišli s nasadenými kortikoidmi, v príšernom stave so zápalom priedušiek...keď sme sa o mesiac vrátili na zvyšok liečenia, tak bolovšetko super...v polke mal nádchu, tak nešiel na spoločné inhalácie ani na welness procedúry, mal stopku na 4 dni, ale prešlo to...podľa mňa tieto deti preto chodia do kúpeľov, aby sa im polepšilo...a väčšina nemá mesiac, keď by nebola chorá, preto sa nikto nem§že hnevať, ak zbadá na ihrisu dieťa so sopľom či kašľom...zdravé deti nepotrebujú liečenie
@monline presne, to už mama takého dieťaťa je skoro "doktorka" 🙂, pozná si dieťa a pozná aj tie typy kašla. My sme mali počas pobytu len herpes a aj to nás sestrička hneď poslala k lekárke, stopli nám všetko okrem inhalácie (aj to sme mali len individuálnu a sestrička opatrovala "našu násadu" kým malá nebola fit v šuflíku oddelenú od ostatných) a dostali sme navyše biotron. Sú v tomto naozaj dôslední, že keď je choré dieťa naozaj tak nedopustia aby bolo v kontakte s "len" alergicky kašlajúcimi.
Dievcata pls vesiaky tam su??? My ideme do smreku... zacala aom balit a vibec neviem co mam zobrat 😀😀😀😀
Nebal toho hrozne vela,tak na tyzden aj nieco,operies si tam ked prides.
Kocky ja dakujem... ja praveze musim zbalut dieta na 3 tyzdne lebo prve dva je muz a potom svokra a az potom pridem ja ... muz ten netusi co je pracka a svokra ta bude rada,ze je rada...balim skor prakticke veci lebo muz tam bude mat auto ale svokra nie a ja tam tiez budem mat ...och joj ...
@leginca prosim Ta, ako sa podarilo ziskat pobyt cez prazdniny? Nie je to najvychytenejsi termin? Ja by som chcela ist ako doprovod k synom - 4 a takmer 8 rokov, ale neviem, ako najst volne pobyty, tie telefonne cisla na ich stranke funguju? Vraj je problem sa tam dovolat. Aky je vlastne postup pri "rezervacii"? Budem vdacna za kazdu info.
@bibi78 - tak presný termín ešte nemám. Boli sme tak už dvakrát, kúpele som mala schválené koncom decembra, do Lučivnej som telefonovala začiatkom januára s tým, že mi predbežne rezervovali termín v júli. V lete je to síce drahšie, ale ja robím na univerzite a mne sa inokedy nedá ísť.
@kankam Ahoj áno, manžel dnes s malým nastúpil 🙂 sú na prvom poschodí v smreku, dvojka s obývačkou a veľmi si pochvaľujú, že je tam pekne aj izba je priestranná ... už dostali aj procedúry tak od zajtra začínajú 🙂 len počasie je všelijaké tak sa snáď umúdri 🙂 Ďakujem za opýtanie 🙂
@mskorica a opytala si sa jej na dovod ? Nasa pediatricka vie aky sme pripad,my sme museli byt doma zavrete,kvoli astme minuly rok na ocr takze tento rok mi to bez problemov napisala. Myslim,ze je to cisto na jej uvazeni,mala by tvoje dieta poznat.Ved sa ides celodenne starat o dieta a na to je ocr.Nie je problem ze si ju teraz niekedy cerpala ?
Vraj 2ha alternativa je pn rodica,ale toto by mne v praci neakceptovali.
@kankam ja mavam ocr skoro kazde 2-3 tyzdne, mala byva natolko chora, takze nas urcite lekarka pozna, neuviedla dovod len oznamila ze to nejde. nemala som naladu sa s nou dohadovat,skoda budem musiet cerpat dv a prazdniny polepit horko tazko, lebo som ziadala jun aj to este nemam odpoved na termin hoc som tam aj 3x volala ze to este stale nieje iste.
@kankam s tou ocr nemas uplne pravdu, mas narok na 10 dni platenje a neobmedzene ak to dieta potrebuje neplatenu, potom staci co i len na den prerusit a mudr napise inu diagnozu napr z nadchy na zapoal priedusiek a ide zase ocr. Nam sa to casto stava ze zaciname nadchou koncime zapal priedusiek , piskanie takze 10 dni nam je niekedy malo. skusim tu pn, dik.

@kankam dakujem 😀 musim mysliet pozitivne... len som na nervy lebo uz mame vybavene dovolenky, striedanie, proste vsetko... ja si myslim, ze to ma alergickeho povodu ako vzdy a teda by mu velmi pomohlo keby uz bol tam lebo tu vo vanku slovnaftu to je o nicom... isoprinosin sme brali 90 dni ako imuni liecbu a bol viac chory ako zdravy, nam trocha zmiernil chorobnost imunor a kamarat aeriu, inhalovanie vincentky a babske recepty... inak som bola dost prekvapena ked som citala ze su tam aj chore detcky, my sa v spolocnych priestoroch budeme zdrziavat minimalne skor ak nam pocasie dovoli by sme kazdy den chceli ist do tatier lebo cely cas tam budeme mat auto...