Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
baby, stravu v Bonsaji treba objednat striktne 3 dni vopred? ak by nebola objednana, tak sa neda dat si tam menu?
tu je o PN a OČR
link sa nenakopíroval
Na nemocenské máte nárok, aj keď sprevádzate dieťa v nemocnici alebo v kúpeľoch
Ak sa ako zamestnaný rodič staráte o choré dieťa, ktoré potrebuje absolvovať operáciu alebo kúpeľnú liečbu a môže ju absolvovať jedine so sprievodcom, môžete požiadať Sociálnu poisťovňu o nemocenské alebo o ošetrovné.
V prípade dlhšie trvajúcej hospitalizácie alebo kúpeľnej liečby požiadajte lekára o vystavenie tlačiva Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti (PN-ku). Za prvých desať kalendárnych dní tak budete mať nárok na náhradu príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca, ktorú vypláca zamestnávateľ. Nárok na nemocenské, ktoré vypláca Sociálna poisťovňa, budete mať od 11. dňa dočasnej pracovnej neschopnosti do skončenia hospitalizácie, prípadne kúpeľnej liečby. PN-ku vám ako sprievodcovi vystaví zdravotnícke zariadenie poskytujúce ústavnú starostlivosť dieťaťu, prípadne v odôvodnených prípadoch vám môže toto tlačivo vystaviť aj všeobecný lekár pre dospelých, t. j. váš ošetrujúci lekár.
Ak by ste si chceli uplatniť nárok na ošetrovné, Žiadosť o ošetrovné vám taktiež môže vystaviť zdravotnícke zariadenie poskytujúce ústavnú starostlivosť dieťaťu alebo po prepustení z hospitalizácie ošetrujúci lekár dieťaťa (ak je k nahliadnutiu lekárska prepúšťacia správa z hospitalizácie dieťaťa). Ošetrovné vám Sociálna poisťovňa preplatí len za prvých desať dní.
Sociálna poisťovňa odporúča, ak ide o dlhšie trvanie potreby sprevádzania dieťaťa v zdravotníckych zariadeniach, uplatniť si preto nárok na nemocenské.
@monline ďakujeme 🙂. Ja som pre toto čerpala očr a keďže som potom pracovala na homeoffice, ostatné som riešila ako NV. U nás boli námietky, aby mi tých 10 dní platil zamestnávateľ. Takže takto to nikoho "nebolelo" ... Niekedy bohužial je aj choroba dieťaťa na závidenie a neprajnosť ...
Ahojte, budúci týždeň nastupujeme do TKL, LD Javor, izba 3 lôžková + prístelka. Chcem sa opýtať, či vo vybavení izby sú aj uteráky a osušky?
Žienky ako je to keď chcem externú kartu v bonsaji ale chcem mať stravu už v deň nástupu...dá sa to objednať dopredu nejak telefonicky...máte niekto s tym skusenosti...a ak mi poslali emailom navratku treba ju poslať späť alebo stačí doniesť v deň nastupu
@ivanulienka81 - nie to si musíš zobrať z domu
@ivanulienka81 Ahoj. Áno sú 3 uteráky aj osušky aj župan. Mení sa to keď potrebuješ. To je nadštandard čize full servise.my sme tam boli pred mesiacom. Bolo to úplne skvelé. Mali sme apartmán c7 otočený na ihrisko. Malý chodil sam von A ja som mohla dozerať.😆
tak moji chlapi su uz tam. a som trochu rozcarovana - maly uz ma cervene oci, nechapem, ako tam mozu posielat na liecenie alergikov, ked tam maju vysadene brezy, co je jeden z najsilnejsich alergénov vo vseobecnosti a pre neho trieda 5. pritom na web stranke maju uvedene, ze maju park vytvoreny s ohladom na alergikov, vysadene vhodne dreviny a prave toto obdobie je vhodne pre alergikov na pele stromov a trav. Brezy maju aj v skolke na dvore, aj pri dome mame, tak aka zmena. Inhalator mame doma, co mohol inhalovat aj viac-krat denne, tu ma ordinovane raz za den.
Na skrini v izbe hruba vrstva prachu, niekolko mesiacov, ak nie rok neutreta, hned to muz utieral, lebo tam daval cestovnu tasku a ked ju skladal, tak vraj hruuuza... a to ma byt prostredie vhodne pre alergikov.
no som zvedava ako to bude pokracovat dalej, ci sa mu prejavy alergie nebudu este aj zhorsovat... ☹
@baklik neboj to ho prejde ... môj je tam už týždeň, prvé dva dni tiež mal aj soplík aj oči a teraz je už ok ... je to zmena prostredia ... treba myslieť pozitívne, všetci sme tam aby našim deťom pomohli ... k tomu prachu sorry ale nie ste v Inter hotely ...môj muž je veľmi spokojný a malý ten je nadšený ... uvidím keď tam pôjdem ja ale my nie sme nároční a aj tak máme prepísanú 4 hodinovú klimatoterapiu takže v izbe len spia 🙂
@misinka26 ani my nie sme narocni a viem, ze to nie je interhotel, preto nam staci aj Limba, ziaden nadstandard, tak ale utierat prach je podla mna zaklad a najma v prostredi pre alergikov, to je proste fakt. jasne, ze aj doma mame prach, aj vsade, ale hruba vrstva, ze vidno, ze to dlhodobo neutieraju, ma trochu zarazila, to ako sorry...najma v liecebni pre alergikov. cloveka alergickeho na prach to asi velmi nepotesi, ani mu to nepomoze. od kupelov ocakavam trochu iny pristup, prave preto, ze je to liecebna a nie Interhotel v Egypte. cloveku, ktory nie je alergicky na prach to moze byt samozrejme jedno. tot vsjo
@baklik dcéra má z brezy až astmatické záchvaty ale my sme boli skôr prelom marec/apríl, skús na budúce inak naplánovať. Briez je tam pár a nakvitali keď sme odchádzali. myslím, že úplne bez príznakov to nejde, moja tiež mala červené oči, vyhádzané hrdlo a priebežne upchatý nos, ale astmatickému záchvatu sme sa vyhli.
Prach upozorni upratovačky, to by ich manažér hneď vyriešil. Ja som na začiatku hovorila, že nemusia zmývať každý deň a povedala že musia, manažér ich kontorluje ...
Tak ako píše @misinka26 skúste počkať, každý reaguje inak a skúste sa ísť hrať von tam kde je tých briez min. aj ja som vyberala tie miesta, chodili sme dolu k potoku. Určite sa to nakvitanie nedá porovnať s tým na dolniakoch tu je to nárazové v priebehu 3-4 dní to vykvitlo všetko.
Pripojim sa...mame za sebou pobyt, ubytko Osika, a veru k tomu upratovaniu - asi aj zalezi od chyznej(upratovacky)...my sme mali vzdy tak upratanu izbu...a nie raz sme boli na izbe, ked akurat nasu upratovala a teda ja som bola spokojna...my sme mali taku mladu sikovnu babu
@rybarybata tak fajn, vsak na menej dostupných miestach to uz muz utrel a zvysok bude byvat hadam cisty...aspon kde oko dovidi 😉
@rybarybata - ja som bola s deťmi v Osike už dvakrát a chyžná je tam úplne super, vždy maximálny poriadok - prach tam nemal šancu
@baklik - ak nebudete spokojní s poriadkom na izbe - treba na to upozorniť
@baklik ja som bojovala aby sme mohli ísť prelom marec/apríl, aj mi to alergologička uvádzala do dokladov. my sme neskončili v nemocnici len kvôli tomu, že ako jej začínal záchvat v noci som ju s ňou po sediačky prebdela a ráno sme leteli do BA k našej úžasnej imunologičke, ktorá ju nastavila na silný sprej (flutiform od 12 rokov) a boli sme doma na očr s práčkou vzduchu. Potom začala opatrne chodiť do školy a vďaka silným búrkam a tomu že sme prakticky do konca mesiaca nechodili von sme to zvládli.
Preto tento rok boli pre mňa tie príznaky v Lučivnej zvládnuteľné, bolo to nebe a dudy ...

@mskorica v kúpeľoch ti vypíšu PN, ja som vlani mala, bolo mi povedané, že v takomto prípade sa vypisuje PN a nie OČR. Aj keď som bola s malým v nemocnici, tak mi vypísali v nemocnici PNku, nie očr. Teraz keď pôjdeme, budem mať 10 dní PN a zvyšok dovolenku.