Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@nadezdah taky maly tam je, to uplne staci
Keischa tak to je fajn.tak sa tam určite niekde vidíme 🙂
Dievčatá mala by som ešte otázku. Nieje niektorá ubytovala v Topole 2lozko štandard? Rada by som vedela nejaké info.
ahojte prosím vás idem s dcerkou 5 r a beriem aj 2 r ako ste to riešili? zaplatiť za neho aby som ho mohla všade so sebou brat? dakujem
dlucia chcela by som len vedieť čo sa vlastne na izbe nachádza? Či ke tam kanvica a tak. Je to tam ok?
Baby ešte by som potrebovala poradiť ohľadne pn ako ste to riešili,lebo mne povedali v lucivnej ze mi pn nedajú lebo syn ma 7rokov. Nemate niekto stymto skúsenosti ako to doriešiť?
TOPOL -2 lôžková izba s wc a sprchou - je to menšia izba, je tu manželská postel, skrina na vešanie aj s vešiakmi, aj police sú v nej, je tu toaletný stolík, stolička a zrkadlo, mini chladnička s mrazničkou, ako na obrázku vyššie, rýchlovarná konvica, 2 poháre s lyžičkou, telka, veža, dva nočné stolíky a lampičky. V kúpelni - je trošku väčšia, zmestí sa tu aj sušiak na prádlo- ten je hneď za dverami. V kúpelni klasika- umývadlo, rebríkový radiator, zrkadlo, poháre na keftky a pastu, wc, sprcháč. Pre menšie deti je na wc je schodík, lebo wc je dosť vysoko. To je všetko, čo tu je. Na izbe nie sú ani uteráky, ani župany, ani fén. Postelné prádlo menia v polovici ubytovania.
@libka1 tak je to v kely. PN nemozem cerpat-policajny zakon to neschvaluje. OCR mi pediatricka nechce vystavit,lebo ze dieta nie je chore a v kupelich by sa on postarali,napriek tomu,ze imunolog odporucil sprievod dietata,ale poistovna ho neschvalla,lebo zasa oni len do 6 roku dietata schvaluju. No a dovolenka v trvani 21 dni je strasne moc,tolko dovolenky ani nemam. A som v uzkych ze co idem robit...
@nadezdah ani do 6 nemusia schvalit ..syn ma 5 a neschvalili ma .. cele si to hradim sama 😕
dlucia ďakujem veľmi pekne pomohlo mi to aby som vedela že čo si brať.
Nadezdah Ocr mi dr dať nechce lebo že tam musí napísať neaku diagnózu. Nič iné mi neostáva asi len neplatené voľno. Celé nedomyslene. Človek si aj zaplatí nie malé peniaze za zdravie dieťaťa a ešte aj o výplatu príde lebo musíme mať neplatené voľno. A to ešte dúfam že mi to v práci povolia.
@ivetaka kukni toto min.ocr ti musia dat a v kupeloch mi veaveli ze oni PN daju ak dieta nie je skoloupovinne http://www.socpoist.sk/aktuality-na-nemocenske-.... Ja by som cerpala pn,ale ako policajt mi to neuznaju. Obcianskym zamestnancom ano.
@veronika254 co viem,tak vszp neschvaluje sprievod,ostatne poistovne vraj ano do 6 rokov
Veronika254 ja mám schválené poisťovňou aj sprievod a malý ma 7rokov. Neviem podľa čoho to schvaľujú máme union.
Nadezdah môj malý je už skolo povinny takze asi neuznaju.Nevadi ešte uvidíme čo sa bude dať vybaviť ideme az o mesiac.
@nadezdah tak ale to je co sa pediatricku,ja som normalne bola takto,mas na to narok zo zakona tak co doktorka robi mudru? Kto ti vypisoval navrh na kupele,pediatricka ci imunologicka ? Ja by som sa jej opytala ze o co jej ide,ci by ona poslala svoje 6rocne dieta samo,ked aj vacsie deti uvitaju byt s rodicom a nie u sestricky ktora ma od 6rocnych po 15-18 rocnych dohromady asi 20 deti
@ivetaka
@nadezdah to je problem pediatricky aku diagnozu tam napisat,ved do 10 rokov dokonca mas narok byt na ocr v pripade,ze je skolske zariadenie zavrete a nemas kam dat zdrave dieta. To je velmi divny postoj ze aku diagnozu napisat.Ved dieta ide z nejakej priciny do kupelov,tak taku diagnozu tam treba dat.
@nadezdah presne vseobecna sme a neschvalila .. ako keby siel kusok mozno by som to riskla ale toto je moc daleko ...
Dobry den, maminky, ktore ste uz pobyt s detmi absolvovali, dajte mi tipy na vylety mimo areal, prosim. Budem sama s 4 a 2 rocnym, ale na par dni pride aj tatino. Nie sme velki turisti, ale chcem urcite do prirody. Len neviem na co si trufnut s mensou dcerkou. Nastupujeme v pondelok. Dakujem.
@ivancanka Kopirovane z tejto diskusie o par stran dozadu:
Chodili sme veľa na výlety, boli sme 3x na Štrbskom plese - šli sme vlakom 13,40 zo stanice v Lučivnej (asi 10 - 15 min pešo) do Štrby a odtiaľ zubačkou na Štrbské pleso o 14,26 a naspäť rovnako - odchod 16,44 a 17,05, ale tam sme bežali zo zubačky na vlak, aby sme ho stihli, lebo už stál na stanici a čakal. Taxík zo Štrby do Lučivnej stál 5 či 5,50 €. Na Štrbskom plese môže byť iné počasie, preto je dobré pribaliť pršiplášť. Zo Štrbského je pekný výlet lanovkou na Solisko. Vlaky idú lepšie cez týždeň, cez víkendy je to slabé.
V Poprade sme ani neboli, boli sme taxíkom v Starom Smokovci (tam a späť za 12 + 12 eur) v Tricklandii, tam sme si robili pekné fotky, zaujímavá atrakcia.
Potom sme sa vybrali do kontaktnej ZOO v Liptovskom Mikuláši, tiež vlakom - hodina cesta tam, zo stanice do ZOO taxíkom, 75 minút sme mali na ZOO, taxi na stanicu a vlakom späť- stihli sme medzi obedom a večerou 🙂 S busom cez kúpele sme boli v ZOO v Spišskej Novej Vsi, vo Važeckej a Stanišovskej jaskyni a na zámku v Kežmarku, pekné výlety to boli. Cesta gratis, vstupné sa platí. Keď je dieťa zdravé, tak je radosť chodiť na výlety
@ivancanka kupelnym autobusom ku sklarovi zvladnes aj sama s detmi. Potom sme boli na Skalnatom plese lanovkou, zubackou zo Strby na Strbske pleso, stade sa da lanovkou na Solisko ak chcete. Kupelny autobus chodi aj do Kontaktnej ZOO, do Vazeckej a Stanisovskej jaskyne, do nejakeho muzea, tam som nebola tak neviem ake to je presne, do Tricklandie a do ZOO Spisska. Este sme sa boli kupat v Sorea Titris, ale vacsina ludi chodila do Besenovej alebo Tatralandie.
@nadezdah no rozum mi stoji. Ano, PN kupele vystavuju len pre deti do 6 rokov. Aspon OCR aby ti nebolo umoznene, to nechapem. To je len na dobrej voli tvojej pediatricky a ta ju ocividne nema. Ako na rovinu poviem, ja by som tam svojho syna (6) bez sprievodu neposlala. Jednoducho by to nezvladol. Dcera (9) by to uz zvladla lavou zadnou, ale to je od dietata k dietatu toto.

@nadezdah nie je tam ten piko mrazacik,ale v spolocnej kuchynke je velka chladnicka s mrazakom.Davali sme si tam veci s listkom a v pohode.