icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

monline
9. nov 2017

@ivetaka strava je fajn. Môj nezje nič, čo sa varí inde ako doma, takže ja som jedla jeho stravu a zabezpečovala som stravu pre neho...nejaké potraviny som priniesla z domu, väčšinu som potom nakupovala v Lidli v Svite. Varila som mu dokonca aj vývar v spoločnej kuchynke..problém bol len v tom, že chladnička je na skladovanie jedla malá. Z domu som si priniesla aj haluškár, aj dva menšie hrnce, nejaké varechy, plastový riad...prvýkrát sme bývali v Limbe, druhýkrát v Osike - tam bola dokonca len dvojplatnička. Často sme jedli niekde mimo, keď sme šli na výlet a tiež v Bonsaji v reštike..

monline
9. nov 2017

@baklik nám sa stalo vlani, že nám vrátili návrh z poisťovne, lebo mal staré výsledky krvi. Museli sme to absolvovať, potom návrh schválili.

baklik
9. nov 2017

@kankam to robila pred 1,5 rokom. nas poslala na odber k pediatricke...

baklik
9. nov 2017

@monline
ale aky rozbor krvy vam robili? klasicky obycajny, ci alergeny, ci co??

kankam
9. nov 2017

@baklik možno to máte na hrane a už by to neakceptovali, nám vypisovala lekárka návrh a volala mi, že máme prísť aby sme predišli tomu vráteniu z poisťovne(keďže zistila, že už je to nevyhovujúce), keďže to potrebujem schváliť ešte tento rok ... My všetky vyšetrenia riešime s imuno, pediatričke potom posúvam záznamy a výsledky, aby nám vedela dať lieky v súlade s imuno-liečbou ...
Imuno asi nikdy nežiada obyčajný odber krvi, ale tento podrobný aj na alergény, trvá to aj 2 týždne, kým prídu výsledky.

baklik
9. nov 2017

@kankam no ale to by nas neposielala k pediatricke, rozbor na alergeny nam robila ona pred 1,5 rokom. tak som z toho potom jelen...

ale ona ani navrh nechcela velmi vypisovat, vraj si to mam dat pediatricke, ale ked uz som jej priniesla, tak navela-navela, ze teda ona vypise... a potom volala, ze si mam s pediatrou dohodnut odber krvy...

kankam
9. nov 2017

@baklik neviem čo všetko obsahujú tie testy, určite je tam viac rozborov(imunoglobulíny, autoimunomarkery a pod), mne sa zatiaľ dostali do rúk len tie testy na alergény, aby som momentálne vedela na čo ďalšie mám dať pozor(keďže nám pribudli :( ). Aj my sme to mohli absolvovať u našej pediatričky, ale po skúsenostiach s odberom krvi chodíme na toto radšej do Ba k imuno ...

monline
9. nov 2017

@baklik robila ho potom pediatrička, čiže nie až taký rozsiahly ako imunologička...neriešila v ňom alergeny, to má pod palcom alergologička

monline
9. nov 2017

@baklik v ďalšom roku už stačili výsledky od imunologičky, boli tam aj aktuálne výsledky krvi, takže som prikladala kópie. Nám vypisuje pediatrička papiere do kúpeľov.
Inak- malému asi najviac pomohlo vybratie nosnej mandle, tento rok vo februári bol na zákroku. Odvtedy vie normálne vyfúkať nos a nezatečie mu toľko svinstva do priedušiek...a samozrejme pomáhajú lieky na alergiu, ktoré berie pravidelne a tiež verím tomu, že aj kúpele...a more..
doma máme inhalátor, sloníka na preplach nosa, infračervenú lampu na nahrievanie dutín, teraz chceme kúpiť infrasaunu. Dúfam, že to bude stále lepšie, že budeme môcť povedať - vyrástol z toho 😉

oksu
9. nov 2017

@baklik ano

kankam
9. nov 2017

@monline nám všetko aj návrh rieši imunologička, my máme čisto imuno-alergickú diagnózu(+ stredne ťažkú astmu), takže pediatrička by nás aj tak odoslala k nej na vypísanie návrhu.

oksu
9. nov 2017

@monline
@monline
@baklik
@kankam nám vypisuje vždy alergologicka, berie nám aj krv, nič špeciálne.

oksu
9. nov 2017

@kankam presne to iste aj my

baklik
9. nov 2017

@kankam aj my chodíme do Lucivnej kvôli alergii a astme, nicomu inému...

kankam
9. nov 2017

@baklik ja teraz cakam na schvalenie,potrebujem ist koncom Marca,ako tento rok.Nasej imuno sa az nechcelo verit ako jej to pomohlo,bola na zaciatku dost skepticka,kedze Tatry uz nie su to co byvali. Ale ten areal v Lucivnej je nastastie stale udrziavany v dobrej kvalite,tie vysoke stromy su tam uzasne 😉

baklik
9. nov 2017

@kankam nasa alergologicka je nejaka mimo, ta mi dokonca tvrdila, ze navrh si musim dat az v novom roku, ked sme boli na lieceni v tomto roku, ze co uz chcem...

baklik
9. nov 2017

baby, a berie alebo zacina niekoho dieta brat Stalloral 300 (imunizacia voci alergénom)?

kankam
9. nov 2017

@baklik zalezi ci si si davala aj navrh tento rok.ak ano tak ti ho neschvalia az zhruba v termine minuleho podania.ja som vybavovala minuly rok v tomto case tak to potom vychadza,cerpat budem buduci rok Marec/April.
Ano mi sme uzivali staloral minuly rok a teraz ako sa ochladi nabiehame znovu.Je to liecba min na 5 rokov ...

baklik
9. nov 2017

nie, navrh bol podany aj schvaleny este v minulom roku

baklik
9. nov 2017

@kankam preco, az ked sa ochladi? proti akym alergénom imunizujete? a neberiete to cely rok? nam alergologicka vravela, ze sa to po novom ma uzivat cely rok a brat min. 3 roky. nasmu vysla na zaklade krvných testov trieda 5 na brezy aj Timotejku a tvrdila, ze sa vraj neda imunizovat voci obidvom, vraj si mam vybrat, na co ma podla mna horsiu reakciu. a pritom vsade citam, ze pri stallorale sa praveze mozu namixovat rozne alergeny podla potreby, tak tomu uz nerozumiem potom... lebo recept nam vypisala az teraz, dodacia lehota je 6-8 tyzdnov, brat sa to ma zacat cca 2-3 mesiace pred sezonou a sezona na brezovite, kam patri aj lieska (to ma triedu 2) a jelsa (to ma triedu 3) zacina uz januar/februar, hoci breza samotna az v marci. dost ma to mätie... pytala som sa jej, ci to teda neodlozime az o rok, ked sa to teraz nestiha zacat uzivat v termine ako by sa malo a ona, ze nie, lebo ze to sa berie cely rok a stratili by sme zase cely rok...

kankam
9. nov 2017

@baklik pisem IP

oksu
9. nov 2017

My dávame v septembri návrh, schvália tak do 2-3tyzdnov a chodíme v januári (4mesiace nato).

kankam
9. nov 2017

@baklik ešte dopíšem, že niekedy to vie prísť do 6 týždˇňov, potom treba ak je užívanie v pohode požiadať po využití 1/2 dávky z prvej fialovej flaštičky žiadať o ďalší recept a výrobu dávky. Mňa na to zabudla doktorka upozorniť a nevyšlo nám to, nemali sme čo užívať, prerušili sme liečbu a potom ochorela, tak sme to už nechali tak, lebo sa už začínala sezóna. Všetko závisí ako budete znášať liečbu a od chorobnosti dieťaťa ... My máme breza , lieska, jelša 100 % - 6 :( a ešte veľa ďalších, ako mi bolo povedané vysoko alergické výsledky ...

kankam
9. nov 2017

@oksu my potrebujeme ujsť pred sezónou breza/jelša/lieska, tento rok sa nám to podarilo, dúfam, že aj na jar sa nám to podarí s kočkami z Lučivnej dobre načasovať, musím ich pochváliť, naozaj robia čo môžu aby pomohli a vyhoveli v čom môžu 🙂

agentkazs
9. nov 2017

@baklik to by aj mna zaujimalo, navyše dcerke sa tvorili po stalorale akoby modrinky

nadezdah
9. nov 2017

@ivetaka to budete v nasej izbe...ano je tam pisaci stol. Odporucam otocit postel a chladnicku presunut do kupelky.

katus69
10. nov 2017

@baklik podla mna ma pravdu,AK ste ten to rok Mali schvalenu a absolvovali liecbu,dalsi navrh mozte podat AZ v novom roku.inak poistovna zamietne

baklik
10. nov 2017

@katus69 ako pisem vyssie, tento rok sme absolvovali, schvalene bolo vlani...

daduska2009
11. nov 2017

Ahojte je vhodne ist na liecenie mesiac po vybere nosnych mandiel?

oksu
11. nov 2017

@daduska2009 my pôjdeme dva po vybere, hádam bude ok.