Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@daduska2009 my sme boli vo zvolene na sukromnej klinike, veľka spokojnosť. nic ho nebolelo, so zákroku nemal strach, neriešil to. boli sme cely čas s nim - teda kým zaspal a ked sa zobudil už sme boli s nim. Dostal masku, podobnu aku ma doma na inhalovanie sprejov - tým ho uspali a pichali ho do nohy (keď uz spal), mal to zakryte ponozkou takze ani nevedel. Tade mu dali aj infuziu, lieky od bolesti. zabudil sa v pohode, nevystrajal, nebolo mu zle - ale to je individuálne. tri dni bol ospalý. len si zaležal krk, takze na piaty den po operacii ho to trapilo - on to opisoval ako bolesť hrdla a usí - no to mal skratene slavy na krku.po rozmasirovaní maserkou to preslo. nakolko mal mandlu obalenu hlienmi (bol zahlieneny pred operaciou - dr. o tom vedela) a napadnutu bakteriami - vraj dlhodobo - tak dostal hned ATB. nema horučky, ani soplíky - - ale treba 5x denne striekať do nosa morsku vodu, prve 3dni davat 3x nuforen alebo paralen. v pondelok ideme na kontrolu. uvidime zdravotný stav či sa zlepší. my sme sa dusili tento rok 5x a nič nezaberalo. inak chorý nebýval, nehorúčkoval, nemal chytené priedušky, nič. rok predtým (po prvom pobyte v Lúčivnej sme boli úplne v pohode takmer bez liekov a ťažkostí).
Dievcata neviete mi nahodou povedat ako to je ked by sme chceli bud.rok ist obaja rodicia s jednym dietatom...Pytala som sa v prim.kancelarii,ale povedala mi,ze uprednostnuju ked su dve deti,ze mozno nebudu mat taku izbu ako by som chcela. A ze mi staci vo februari volat a zajednat si termin,no ale chcm ist mimo letnej sezony,asi v maji a netusim ci to nejako stihnem povybavovat dovtedy
@keischa my sme boli v oktobri,uz sme domka. Ja som bola samoplatca,poistovna ma neschvalila,takze predpokladam,ze ani bud.rok ma neschvalia. Neviem ako to je s tym platenim ked by sme chceli izbu trojlozko,ci kazdy platime rovnaku cenu,ci ja celu sumu za izbu a manzel len nejaky doplatok? Nevies nahodou,pripadne nemohla by si sa opytat v primacke,ako to je? Dik
@nadezdah ty si platíš ako samoplatca sprievodca a manžel bude ako návšteva za tých 11,- eur, podľa mňa je im jedno či tam bude týždeň, alebo celý pobyt, budú len radi. Pýtaj si takú izbu, zavolaj im dopredu na predbežnú rezerváciu ... Ak budú môcť a mať k dispozícii takú izbu tak ti určite dajú. Problém by mohol byť len v sezóne, keď musia uprednostniť mamičky čo majú viac liečených detí ...
@nadezdah my sme tak boli už 2x. Prvy rok mal maly schvaleny sprievod, mala neliečena - babatko, manžel doplacal 8,50€ za den nakolko bol cely čas s nami. minuly rok nemal maly schvaleny doprovod nakolko mal 6,5roka (vseobecna poistovna), malu sme dali liečiť ako surodenec liečiaceho sa dieťaťa - no vyslo to cca 200€ (mala 2,5roka takze jej poistovna nechvalila liečenie) a obaja sme museli platit - ja ako samoplatca (myslim že v osike to bolo 8€ na den) a manžel doplacal 8,50€ na den (zase bol cely cas). tento rok hurrra - konecne lacnejsie nas to vyjde - maly schvaleny, mala schvalena so sprievodcom, takže deti po 50€, ja len 3€ na den a muž 8,50€. strava sa nam neoplati celodenna, ranajky deti jedia svoje a my ich....
Ahoj kocky tak už aj my sme v Lucivnej..... Sme tu druhý deň... Tak ešte len spoznavame okolie a veľmi sa nám tu páči. Ste tu niektora? Radi spoznáme novych ľudí.....
Vszp nechce schvalovat,ale o dvoch maminach viem,ze sa odvolali a potom im schvalili,tak skuste sa odvolat,mozno sa podari
Keď sme boli v marci na liečení, povedali mi, že zvyknú byť deti pol roka zdravé po liečení. Ja som si priala, že by bolo super, keby aspoň dva mesiace bol zdravý. Dva -tri mesiace chorý, dva dni v škôlke bolo u nás stále dokola. Lieky na astmu, alergie a troje na imunitu sme brali stále, pediatrička nás posielala stále do nemocnice, lebo si už nevedela rady. A to chodil do tretej triedy v škôlke. Pred nástupom do škôlky ani nebýval chorý. Baby, ja neviem ako je to možné, máme koniec novembra a on bol naposledy chorý na liečení! Tretí deň tam zvyknú deti ochorieť, samozrejme aj my. A ďalšia vec, už berieme lieky iba na alergiu, čiže miesto 5 už iba 1!
Baby ako to tam vyzera..viem ze stw tam s detickami ale ma tam ist moj 9 ročný syn sam bez nas...
Ako dlho vopred ste sa objednavali?
@luciferkax nam sa tu velmi paci. Skolaci maju procedury vecsinou poobede. Su tu tety co sa o ne staraju chodia s nimi na procedury.... nasi znami tak dali dve sestry na lieceni a pochvalovali si... boli v lete
My sme objednavali tusim v aprili.....
Ahojte prosim vas ako je to s parkovanim v areali uz si to nepamatam ako to bolo boli sme bez teraz ideme s autom to sa nahlasuje az tam? 11.1. nastupujeme s kym sa stretneme?
@daduska2009 podľa toho, v ktorom dome budete ubytovaní - niektore možu stat pred liečebným domom, niektore pri vrátnici - ale tak viem, že len tam nahlasite, ked pridete. my ideme - dufam, že od 9.1. - este nedosli papiere oficialne -🙂
Ahojte nam dosli vcera papiere, my zaconame 12.1.
Ahojte my nastupujeme 10.1 🙂
@wessex
@oksu
@daduska2009
ako mate stare dieta/deti?
Ja syn 7,5r a dcera bude mat 4
Ahoj syn 5,5 🙂
super ze sa vasim detom zlepsila imunita. my sme sa vratili chore. ja zapal priedusiek a dcera zapal pluc. 2 tyzdne v skolke a zasa horucky a atb. ja uz neviem kde robime chybu... co mozem este viac urobit... 😢
@alibabaa teraz je také obdobie, že deti ochorejú či sú doma, či v kúpeľoch. A práve do kúpeľov chodia choré deti, resp také, ktoré majú slabšiu imunitu a problémy, preto niet divu, že ľahšie chytia bacila od iných. My sme na prvom pobyte tiež mali zápal priedušiek, druhý pobyt bol len zahlienený, bez väčších ťažkostí. Doma máme inhalátor, preplachujeme nos, infralampu na dutiny. A nedávno sme kúpili infrasaunu, bola akcia, využili sme. Od minulého leta je bez atb. Veľa pomohlo vybratie nosnej mandle vo februári, odvtedy vie normálne fúkať nos, nezatečie mu to na priedušky. Na zimu mu imunologička predpísala bronchovaxom, ten berie v 10 dňových cykloch 3 mesiace. Okrem toho berie denne lieky na alergiu.
Aj ja som bola zúfalá, že býval stále chorý, zápaly pľúc, 40ky horúčky, furt dokola, ale klopem si, je to lepšie. možno z toho deti musia len vyrásť, aby boli silnejšie a odolnejšie. Kúpele berieme ako relax, čas na oddych, pretože procedúry, ktoré tam má, realizujeme v podstate aj doma...akurát ten vzduch je 20km od BA horší, ale vypnúť na 3 týždne a v podstate dovolenkovať s dieťaťom, tráviť s ním 7x24 hodín, je na nezaplatenie. Tu aj ja vypnem, úplne zabudnem na prácu a starosti, chodíme na výlety, užívame si.
týmto dlhým príspevkom som len chcela povedať, že neboj, zlepší sa to, určite bude lepšie 👍❤

@oksu mozem sa spytat ako to prebiehalo? A potom neboli bolesti? My ideme na Mikulasa s mandlami