icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

oksu
30. nov 2017

@silvatko tak ako ty skoro - syn 7,5 a mala 3,5

ljzozv
30. nov 2017

Tiez potvrdzujem, ze deti si tym jednoducho musia prejsť.. Casom sa to zlepsuje... Prva trieda otras, druha tiez, v tretej triede to bolo lepsie a v stvrtej uz chorobnost pomerne normalna...

silvatko
1. dec 2017

@oksu a kde mate ubytko?

oksu
1. dec 2017

@silvatko osika, c. 1 by sme mali byť. Vy?

silvatko
1. dec 2017

@oksu borievka

kankam
2. dec 2017

@silvatko potom prosim ta daj info ako si bola spokojna v borievke,ja som si nahlasila bud smrek alebo borievku,co bude skor

daduska2009
3. dec 2017

@silvatko ahoj nasi maju 8 a 5 😉

daduska2009
3. dec 2017

@silvatko
A nastupujeme na maleho 5 te narodeniny 👍

silvatko
4. dec 2017

Super, mala som trochu obavy, ci tam nebudu v tomto termine skor mladsie deti, kedze bude pred vysvedckom. Nak

silvatko
4. dec 2017

Nakoniec partia v jeho veku.

wessex
4. dec 2017

Aj ja som rada ze tam budu deti a hlavne chalani v jeho veku 🙂

1victoria1
6. dec 2017

Ahojte..prosin vas chcela by som sa opytat bol niekto ako sprievodca s dietatom 3,5roka ona ma schvalene ja nie v Borievka alebo Smrek?chceli by sme ist v Aprili kolko ste platili za vsetko?Borievka mi vychadza na 21 dni 367,08 a Smrek 314,58 na 21 dni..plus este polpatky..dakujem pekne,,boli ste spokojny?

kankam
6. dec 2017

@1victoria1 ja som bola tento rok Marec/Apríl v smreku a mám ho teraz znovu požiadaný s alternatívou Borievka, ešte ju len dokončovali tento rok. Smrek má výhodu procedúr a tv + lekári sú na 4.posch. Čo je jeho slabina je zvláštne prevedená rekonštrukcia robili to nejako spájaním pôvodných buniek a aspoň teda ja som mala pôvodne otvor za roldorom uzavretý sadrokartónom a videla som na chodbu, takže aj hluk mi išiel, bola tam cca 1 cm špára hore aj pri zemi. Celkovo aj sedačky sú tam dosť opotrebované (niektorí ľudia to pooblievajú :( )a wc so sprchou je spojené bez oddelenia(vaničky), tak niekedy po sprche keď ideš na wc máš to tam mokré. Vážne zvažujem Borievku, nie je tam až taký cenový rozdiel a je to nové ...

silvatko
6. dec 2017

mne do Borievky dosiel odhad co mi napisali na "pozvanku" na cca 601eur aj so stravou. Za syna cez poistovnu a seba ako samoplatcu. len nie som si ista, pozri, ci borievka nema rozne ceny podla mesiacov.

silvatko
6. dec 2017

ideme v januari. co som sa bavila, tak to len od januara otvaraju, teda mi povedala pani do telefonu. Ja om sa jej jedine opytala, ci bude vsetko fungovat, hlavne kurenie ked to este nebolo v prevadzke 🙂

nadezdah
6. dec 2017

@silvatko Borievka uz v oktobri bola v prevadzke,ale len tri tyzdne co viem, zrejme testovali,ci vsetko funguje tip top. Od januara idu naplno. Ja som bola v Topoli,ale byvajuci v Borievke si pochvalovali.

oksu
6. dec 2017

My ideme 3x do Osiky. Maximálna spokojnosť.

wessex
6. dec 2017

My ideme do Borievky od 10.1

erinka123
6. dec 2017

@nadezdah Ahoj,citamze si bola ubytovana v topoli, prosim ta su tieto izby ten vyssi nadstandart ako pisu? a co sa tyka stravy aka tam je ? dakujem pekne za odpoved

nadezdah
6. dec 2017

@erinka123 Topol ma rozne izby,zalezi s kolkimi detmi ides a kedy. Izby 2,3-su malicke dvojlozkove s kupelkou. 4,5-su dvojlozko s pristelkou a kupelkou, 6,7-trojlozkova,spalna,obyvacka s lunkou a kupelkou a 1,8,9-su apartmany kde su dve spalne v jednej tri postele,v druhej dve postele, obyvacka s linkou a kupekou,v tychto je aj mala miestnost na kufre a obuv. Co sa tyka stravy,je moznost vybrat si z troch chodov od tretieho dna (musis si poznacit na vasom listku v jedalni) inak dostanes 1-ku. Strava nue je ziadna slava,ale zjest sa to da. Ja sommala stravu len prvy tyzden,moj maly je slaby jedak,vela po nom ostavalo,takze mi stacilo dojedat. V Topol i je na kazdej izbe telka a izby bez kuchynky maju kuchynku v suterene kde je sporak,mikrovlnka,pracka,bezne kuch.potreby. Co sa tyka Topolu,mam dost info,takze kludne sa pytaj. Inak pri Topoli mozes mat aj auto.

erinka123
7. dec 2017

@nadezdah dakujem velmi 😉ja chcem 3 lozkovu s kuchynku . Prosim ta staci ze podam ziadost do poistovny a hned si mozem rezervovat pobyt alebo az ked mi ziadost schvalia ? Idem s dvomi detmi dcerka bude mat vo februari 3 roky a syn ma 5 rokov. Akebo musim pockat kym dovrsi 3 roky az potom ziadost vybavovat?
Potraviny su niekde nablizku?
Ja si pre seba budem asi varit lebo ja mam bolavy zaludok a deti sice stravu maju no uvidim dcera ma bezlaktozovu takze preto aj kuchynku chcem mat na izbe .

erinka123
7. dec 2017

@nadezdah
Este som zabudla tu ziadost vypisuje pediater aj imunolog? Ja mam taky chaos teraz lebo vybavujem aj predlzenie rodicovskeho .

nadezdah
7. dec 2017

@erinka123 Ak ides s dvoma detmi,tak trojlozko ziskas urcite. Na schvalenie nemusis cakat. Daj navrh na poistovnu a zalezi kedy chces ist,ale najlepsie je volat uz v polke januara a zajednat si termin aj izbu. Ja som min.rok davala na poistovnu v marci,po mesiaci mi schvalili a boli sme az v oktobri,takze ak chces termin skor,musis si ho zajednat co najskor,aj ked nebude schvalene. Od podania na poostovnu rataj cca mesiac. V Topoli si pytaj 6,alebo 7- ku,tie su pre vas idealne. Potraviny su najblizsie v dedine v Lucivnej. Chodia tam aj pesi,ale ak budes mat auto,tak do Svitu mas 3 km a je tam aj Lidl,Billa,alebo potom do Popradu hocikde. Ja som bola na aute,parkovala som rovno pod oknami a chodili sme casto do Popradu do Forumu. A dceru ti tiez dr.odporucil ci ide len s vami ako dalsie dieta neschvalene? Na stranke tkl.sk si klikni na ubytovanie,potom Topol a tam potom najdes moznost vyratat si celkovu cenu pobytu. Pozor vsak,lebo ceny v buducom roku mozu byt ine ako tento rok.

nadezdah
7. dec 2017

@erinka123 Imunolog ti do kartu poznaci ze odporuca kupele a rovno si pytaj Lucivnu,potom ked zanesies kartu pediatricke,povedz,ze mate odporucanie,aby vypisala navrh,a tento uz vypisany ti zasa musi opeciatkovat a podpisat imunolog. Potom to zanesies na vasu poistovnu a cakas.

monline
7. dec 2017

@erinka123 nám vypisovala pediatrička, prikladala som k žiadosti kópie správ od imunologičky aj z nemocnice, výsledky z odberov krvi

miah
7. dec 2017

my sme akurat podali ziadost, dufam, ze sa dostaneme v lete 🙂 chysta sa niekto pocas letnych prazdnin?

erinka123
7. dec 2017

@nadezdah cize ja to dam pediatricke nech to vypise,dolozi vsetky spravy od imuno , idu obaja imunologicka uz ma 2x posielala stale som vahala, maly je astmatik musi byt pod liečbou a malá ta ma toho viac od peridickych horucok po larinkytídy. Chcem ist bud maj,jun alebo august. Zaleži kedy bude volne. A to nevadi ze podam žiadost a malá este nema 3 roky? ona bude ich bude mat až 6.2

erinka123
7. dec 2017

@monline ako stare správy z nemocnice mozu byt? a odbery ?

nadezdah
7. dec 2017

@erinka123 neviem ako to je so schvalovanim mensich deti. Co tam boli mamicky,tak jedno bolo schvalene a druhe mali so sebou ako samoplatca. Ale tak ak to odporuca doktorka a schvalia vas,tak nevidim problem. Ono mozno aj teba ako doprovod schvalia,ked mas take male deti. Ja som boli so 6 rocnym synom a aj so starsimi detmi tam boli rodicia. Mna poistovna naschválila,platila som si sama.

oksu
7. dec 2017

@erinka123 ak chcete mať malú schválenú poisťovňou musí mať pri podaní žiadosti 3roky, budete platiť len okolo 50eur. Ale ak chcete predtým, dá sa, no budete platiť okolo 200eur. My sme už aj tak boli.