icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

ikamaj
27. jan 2018

Má niekto skúsenosti s Borievkou? Ako je to tam s ubytovaním? Nastupujeme 29.1. 🙂 Ze vraj tam zapozicajú zupany a osusky ? Uz som zabudla... toaletný treba brať ? Babka bude s malým a nechcem ju preháňať do obchodu...

silvatko
27. jan 2018

@ikamaj sme v borievke. Zupan nemame, ale uteraky a osusky su pekne, makkucke a vymienaju ich podla potreby. Postelne si povies, ked si chces dat vymenit. Toaletak je tiez doplnovany a plus jeden vzdy do rezervy. V kupelni je aj tekute mydlo na ruky a v kuchynke aj jar na riad. Nic take netreba nosit.

livia341
27. jan 2018

Chcela by som sa vas opýtať,že ked teraz začnem vybavovat navrh na kúpele tak ake najskorsie rocne obdobie mi daju? jesen?
Na liečení sme boli pred 2 rokmi.Ďakujem.

nadezdah
27. jan 2018

@livia341 min.rok som v aprili davala uz vypisany,potvrdeny navrh a boli sme az od pol oktobra,takze odporucam zavolat do kupelov a zajednat si termin. Rataj ze vybavenie navrhu s odoslanim bude cca mesiac trvat + dalsi mesiac kym ho svhvalia. Zalezi aj od doktorov,ako rychlo ho vypisu a od poistovne,kedy ho poslu do Presova.

luciferkax
28. jan 2018

@livia341 my sme davali v oktobri ..schvalili do tyzdna...6.2.uz nastupuje syn

ingridka07
29. jan 2018

@silvatko ahoj máme ísť do borievky o dva týždne.chcela som topoľ nadštandardné ale nemajú voľné. Vedela by si mi viac napísať prosím ťa? A aké je pocko. Sankujhete?ďakujem veeelmi pekne🙂

glas
29. jan 2018

@livia341 livia dobrý deň. Ak máte vo Vašom okolí problém kúpiť tatranskú nosovú sprchu - sloníka", stačí zavolať na číslo uvedené na návode / 0905 908 476 / a rád Vám ho pošlem, alebo Vás privítam v glassatelieri vo Štôle.
Pri preplachovaní nad umývadlom prestrite do neho uterák alebo niečo čo stlmí náraz keď sloník vypadne z rúčky.
S pozdravom Váš sklár zo Štôly 😉

silvatko
30. jan 2018

@ingridka07 ahoj. Fotky som davala vyssie. Vcera sa este ako tak dalo sankovat na uplne mokrom snehu, ale vlek uz nesiel a ani klzisko. Ale od dnes a zajtra ma. Znova snezit. Teraz zatial svieti slnko a poprcha.

silvatko
30. jan 2018

@ingridka07 dva tyzdne je vela. Pred dvoma dnami tu estr bol sneh a o dva dni ma byt zase....

ingridka07
30. jan 2018

@silvatko a ako sa ti tam paci? Strava a ostatne?

silvatko
30. jan 2018

@ingridka07 nam sa paci. Akurat posledne dni hapruje upratovanie, jedna upratovacka je chora a ostatne nestihaju, dost sa to tu teraz naplnilo a odchadzaju ti, co dosli hned v januari. Tak to ma vytocilo dnes, ale inak ok. Ale musim povedat, ze na zaciatku to bolo super, cim viac ludi, tak je to slabsie, ale nie zle. Strava nie je top, ale moje deti zatial zjedli vacsinu jedal co dostali. Par veci absolutne nie, ale na ten pocet dni, co sme tu, je to minimum. Navsteve ak nahlasis stravu dopredu, sedi s tebiu v jedalni a aj personal je tam maximalne ustretovy. Ostatne zalezi aj na koho natrafis ako susedov - napr. kuchynka a pracka na poschodi. Na nasom citit, ze je tu viacludi aj tym, ze napr. vymizli salky na caj z kuchynky, maju ich ludia po izbach. Varit si tu skoro nikto nevari, sem tam niekto, pracka bezi skoro stale, hlavne poobede a podvecer. Prat sa da do 19:00.

silvatko
30. jan 2018

@ingridka07 inak sanky a aj boby tu su na pozicanie, ale aj to, na zaciatku bolo aspon 5-7 sanok takych klasickych, ale ludia ich tahali po areali a nevratili do pozicovne. Tak to mne chybalo, lebo malu nemozem pustit este samu na boboch a do auta ich nedam. Ten pan co ich ma na starosti povedal, ze to musi obehnut a pozbierat. Ja som kupila v draciku boby za 7,5 a mali sme ich ako kocik po areali, ked bolo vela snehu, lebo mala nestihala vsade s nami a ked sme sli na klzisko a lyzovat, som nevladala vlacit veci pre dve deti.

ingridka07
30. jan 2018

@silvatko OK. Ďakujem za odpoveď
Pozerala som jedálniček a zdal sa mi fajn, tak som zvedavá, lebo sme dosť priebercivy. Vo sa týka prania, sušiak si môžem vziať do izby ci sa niekde hromadne susia veci? V tej borievky sú nejaké procedúry? Ci sa to inde sústreďuje? Inak nevieš nástup a odchod funguje aj cez víkend? A vy máte akú izbu? Detskú spálňu a obývačku? To je apartmán?

silvatko
Autor odpoveď zmazal
silvatko
30. jan 2018

@silvatko crz vikend nastup nie je. Prijimacia kancelaria a aj lekarka co ta prijima je len cez tyzden. My sme dosli sem okolo 12:30 a kym sme dosli do prijimacej kancelarie a vybavili formality, tak uz mudr vo nas mala mat tu nebola. Vybavila nas pani primarka. Vacsina zamestnancov su mili a ochotni, ale cez tyzden po 3 nevyvavis uz nic....

ingridka07
31. jan 2018

@silvatko ahoj tak my 13.2/. Nastupujeme do borievky. Vy jedy odchádzate?mamne mať spálňu 3 lôžko a obyvacku. Z tej borievky je ďaleko na procedúry?čo máte všetko?a chodia deti tam aj do škôlky?

alenka12345
31. jan 2018

@silvatko ahoj,mozem s ata opytat? My by sme mali ist april-maj,nikdy som tam nebola,neviem ako to tam funguje,ci je to ako nemocnica,ze cakas na procedury a potom na izbu,ale ako? Mozes si odist hockedy aj uplne mimo arealu? Ako to funguje? Dakujem

oksu
31. jan 2018

@alenka12345 procedúry sú naplánované podla veku dieťaťa, preplách a inhalácia denne okrem víkendu 10min., telesná 2x týždenne 30min., bazén, sauna vyjdu tak na 60min zvykne byt tak 2xdo tyzdna. Ostatný čas je naj byť vonku, nemusíš len v areály.

alenka12345
31. jan 2018

@oksu takze mozem s nim chodit aj sama na prechadzky a tak? Nemusim to nikomu nahlasovat?

alenka12345
31. jan 2018

@oksu do bazenu mozme aj my mamicky s detmi alebo to maju pod dohladom proceduru?

zuzulkazu
31. jan 2018

zienky plis poradte, ktore ubytko je tam najpouzitelnejsie? idealne 2 spalne kedze pojdeme 4
to je asi len borievka a topol? dakujem
alebo co odporucate? vdaka
na dva tydne s nami pojde aj manzel a syn

silvatko
31. jan 2018

@alenka12345 bazen je matky s detmi. Pustia aj surodenca ked je nelieceny ako navsteva.

silvatko
31. jan 2018

@ingridka07 na procedury je to par minut. Ked bolo vela snehu, malu som tahala na boboch, ale ona je nelieceny surodenec. Syn chodil do skoly. Skolka tu je, ale co viem od mamiciek, nie je velmi realne vyuzitelna, lebo male deti maju procedury resp. je tu vela deti chorych, tak velmi nechodime my ani do velkej herne. Ta je v limbe a doobeda funguje ako skolka. Vsade mas mensie herne, ale nasa na borievke napr nema este ziadne hracky., mozes sa tam hrat s donesenymi.

silvatko
31. jan 2018

@alenka12345 ked nemas vlastne auto, robia tu aj vylety autobusom. Jasne, ze Mmozes ist na ne aj ked mas auto, ale v relae sme sa so skolopovinnym nikde skoro nedostali, lebo skolaci maju vsetko poobede.

keischa
31. jan 2018

@zuzulkazu my sme boli v novembri v Breze, Max spokojnost, boli sme 4, 2 spálne,obývačka,kúpeľňa a wc, Teplucko ticho aj tento rok tam pôjdeme

baklik
31. jan 2018

Baby,navrh na kupelnu liecbu mozem poslat aj postou,ci treba do zdrav.poistovne odniest?

baklik
31. jan 2018

@alenka12345 este nemas schvaleny navrh od poistovne a uz mas rezervovany termin v lucivnej???

alenka12345
31. jan 2018

@baklik ano ,volala som si tam ze sa to da. Aj tu baby mi pisali

baklik
31. jan 2018

@alenka12345 no mne vlani tvrdili,ze nie,pokym nie je schvaleny. A aky termin ti ponukli?

ingridka07
1. feb 2018

@silvatko oki ďakujem ešte sa môžem spýtať na cenu tej borievky? Neviem ba ich stránke nájsť sumu zs tuto izbu. Už som s pani 3x volala a zabudla sa spýtať, nechcem ju zasa otravovať.