Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@sara2 tak my sne boli teraz s malym v januari.byvali ame v smreku na prizemi co bolo podla mna uplne super nakolko v smreku mas 98%procedur a vecsina je prave na prizemi.na4tom je ambulancia lekarov a prijmacia kancelaria.je v strede kupelov cize vsade rovnaka cesta zhruba.v kupeloch mas este telocvicnu bazen saunu a lyziarsky svah s vlekom sankarsku drahu velikanske klzisko poziciavaju zadarmo korcule branky na trening hokejly puky sanky boby lyze lyziarky lopty..personal je tam naozaj velmi mily ustretovy..procedury su hlavne klimatoterapia bazen sauna floating masaze virivka inhalacie individualne inhalacie skupinove cvicrnie individualne aj skupinove..je tam pekna restauracia cajovna kde sa daju kupit reklamne predmety ci pomocky na uvolnenie dychacich ciest a drogeria.co este ta zaujima?
Ahojte. Ako to vyzerá v Lucivnej?Je sneh, dá sa lyžovať?Vozia aj do iného lyžiarskeho strediska? A nemáte, prosím,skúsenosti s Jedľou, ideme s dvomi deťmi.Budeme musieť chodiť ďaleko do jedálne?Ďakujem.
A v akom ročnom období je výhodné chodiť na liecenie s tym,aby dieťa nebyvalo choré počas zimy čo už máte odskusane? Jar, leto alebo jeseň? Ďakujem.
@livia341 nam odporucil pneumolog prave zimu..v ovzdusi najmenej pelu...deti su caaaasto vela vonku..bala som sa toho ale syn tam je yluz 10 dni a neochorel
@martinamatka5 je kopa snehu..maly svah je tam a po okoli kopa..aj v Lucivnej a vedla Lopusna dolina
baby ak by ste si mali vybrat april alebo maj ? my mame schvalene uz aj s doprpvodom a ja sa bojim ze april bude este riadna zima ale myslim ze maj nebude o nic teplejsi? da sa s tdetmi prebavit aj v tychto.mesiacoch ??
@magg424 maj bude urcite teplejsi
April sa obcas estw lyzuje
@martinamatka5 ahoj sne tu od utorka. Snehu je dosť, d a sa lyžovať tu aj sánkovat korčuľovať. Jedla neviem ci ma jedáleň pozri na ich stránke. Sme v borievke som veľmi spokojná, je to tu nové sme tu tretí v tejto izbe. Máme tu aj jedáleň, procedúry v smreku co mame 5 minút bazén je inde.
@magg424 aj moja dcéra je celoročný alergik, ale najväčší problém jej robia stromy na jar a potom ambrózia, to sa jej spúšťajú astmatické záchvaty. Preto ideme prelom Marec/Apríl. Myslím, že prostredie v Lučivnej - okolie je oveľa lepšie čo sa týka stromov, neviem ako je to s procedúrami, možno je to tam intenzívnejšie. Tak skús podľa najhoršieho alergénu vyberať ...
@kankam u nas je najhorsie obdobieApril maj, ja nemozem ist z prace prelom mesiacov, bude pojdem od 10 apriLa alebo od 10 maja a viac sa priklanam k tomu maju ... mne sa paci v srobarovom ta dennodenna diagnostika ale nezatracujem lucivnu, vyskusame , uvidime a mozno na jesen dame srobarov
@kankam mas skusenost ze nam neshvalia ? chcela som to aspon skusit ak nie pojdeme az o rok ;( este som sa chcela spytat ci by sa dalo urobit nieco taketo.. ze ja by som si dala vypisat pn, Ale asi v polke pobytu by som sa vystriedala s muzom , napr na 3 dni , ci by to niekto riesil ....??
@magg424 ja som si žiadala o kúpele v novembri pričom minulý rok v Marci sme boli v Lučivnej. Kúpele nám schválili s tým, že mi zvýraznili vetu, že pobyt môžem čerpať až tento rok(tak som to plánovala), keďže nárok na kúpeľnú liečbu je len 1*za rok. Tak si myslím, že ti to neschvália aj na jeseň. Ja by som tiež privítala aj jeseň prežiť v Tatrách a nemusieť dcéru dopovať s kortikoidmi. Ale som rada aj za tento 1* ročne, lebo minulý rok v kombinácii s morom, ju to dosť pomohlo zastabilizovať, aj keď alergie nevymizli.
@kankam syn ma 4 roky a srobarov nieje kupelna liecba preto sa domnievam ze by nam mozno schvalili, my sme mali srobarov v oktobri a teraz je syn prvy krat chory tak ze potrebuje antb ale kortikoidmi som ho pchala...ale vdaka nim vydrzal v skolke bez choroby ... my sme mali aj taky rok ze mal 9x antb a bol 34x chory (sople , kasle...) srobarov je vlastne hospitalizacia v nemocnici mozno by sme to dali ... a oktober bol super, eate sa spytam aku mas poistovnu ked idete na 4 tyzdne ? my tusim na 21 dni mame schvalene
@luciferkax
@ingridka07 Dakujem,uz sa tesime🙂 .Drobci akurat ukoncili virozu,snad uz budeme zdravi a pomoze im to.
Ahojte.viete odporucit aku izbu rezervovat ak idem ja +3deti.4roky a 2maju rok.plus minimalne polovicu pobytu bude aj muz s nami.a myslite ze mi schvalia aj doprovod?kolko cca mam ratat ze budeme doplacat?dakujem
@lucka8491 to záleží akú máš predstavu o ubytovaní. Niekomu nevadí spoločná sprcha a wc, viaceré to tu chválili, cenovo je to najvýhodnejšie. Inak sa orientuj na Topoľ, Borievku, Javor, kde sú apartmány. či ťa schvália závisí od poisťovne, k menším deťom schvaľujú do 3 rokov určite. Ale aj to nie je celkom bez doplatku, len je ten doplatok cca o 1/3 menej.

@sudabe ahoj, mali by ti volať do cca2 tyždňou. Oni ti navrhnú termin, či z nim súhlasiš. Ja som bola minuly mesiac v ústave za lekárkou, a kuchyňa sa komplet prerábala. Trebalo chodiť dole do kina do kuchyňe. Odporúčam zbaliť kufre kedže niesú prázdniny do mesiaca ste tam. A ešte bude sa ťa pýtať na akú cenovo chceš isť izbu. Ak chceš ešte info nejaké kľudne sa pýtaj.