Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@carlottafavore Ďakujem pekne za fotky, si milá! 🙂
@carlottafavore prosím ťa a si ako samoplatca, alebo si schválená ???
Báby diét musí byť 100% zdravé,?malý mi kašle, ideme o týždeň.no mám strach,že to budeme musieť odložiť☹
@ingridka07 ak kašle ako alergik a nie je to chorobný kašel na atb, tak by ti ho detská mala pustiť. 2 dni pred nástupom aj tak musíš ísť k detskej aby ti ho skontrolovala a potvrdila papier do kúpeľov.My sme tak boli minulý rok po viróze a išli sme, tam sa doliečila na perfektnom horskom vzduchu. Spoločné priestory okrem jedálne a procedúr sme prakticky nenavštevovali.
@kankam ďakujem za odpoveď. Má čisté dýchanie aj hrdlo, len kašle. Tak uvidíme,dúfam,že to bude v pohode.
@carlottafavore Ahoj.My sa chystame do Jedle po polovici februara.Ideme s 5 rocnym syncekom a 10 rocnou dcerkou,ide s nami aj ocino.Vojdeme sa do izby, nebude to pre nas trocha tesne,keby sme chceli na par noci aj navstevu?Dakujem🙂
@91monika samoplatca.. platila som spolu 417€ a je v tom aj plna penzia
@martinamatka5 tak podla mna potrebujete vacsiu izbu, treba tam zavolat
@carlottafavore ďakujem 😊
Ahojte. Chcela by som sa poinformovat na ubytovanie v Borievke v apartmane spalna+obyvacka+detska izba. Boli ste spokojne? My by sme mali nastupit aj s 2 detmi april/maj. Mali ste aj nejake negativa k ubytovaniu?
Tiez by sne chceli ist do borievky v lete, ubytko rezervovane predbezne, kupele schvalene-ten papier dostanu o schvalieni aj oni ci treba im daco poslat
@jamena my tiez spokojnost, az na vytah, je hned vedla izby a pipa pri stlaceni. Kym nebolo uplne plno resp. neboli asi fajciari na poschodi to nevadilo, ale potom ku koncu vhodil niekto fajcit vecer a skoro rano o 6. To ma zobudilo, lebo som ja spala v detskej spalni a deti v normalnej a aby som ich pocula, nezatvarala som dvere. Inak je vedla vytahu rovno obyvacka, tak ked su dvere zatvorene to asi az tak nerusi. Bezny denny ruch neprekazal vobec.
@silvatko som možno protivná a viem že tie deti za to nemôžu, ale je to "úžas" chodiť s dieťaťom na liečenie a pritom byť fajčiar. Minulý rok som stretala fajčiarov len v altánkoch a aj to som si pomyslela, ako sa rodič chorého dieťaťa nevie vzdať takého zlozvyku, keď nie kvôli sebe a peniazom, tak z lásky k dieťaťu.
@kankam nerozumiem preco ti to vadi,ved je to kazdeho osobna vec. Moj manzel je fajciar,ale v dome nesmie fajcit. S malym sa vyhybam zafajcenym priestorom. Podla mna dietatu nijako neublizuje ak nefajci pri nom.. Niekto pije,iny fajci alebo droguje,ak sa to nijako nedotyka dietata a netrpi tym dieta,ani sa nad tym nepozastavim. Zial musime respektovat ostatnych,kazdy si zodpoveda sam za svoje ciny. Dokonaly je len Boh,kazdy ma nejaku tu nerestp.
@nadezdah mozno si to viete poriesit,nechcela som utocit na nikoho.Ja som zaryty nefajciar a v mojom okoli je dost fajciarov aj vo vchode a vo vedlajsom,ked chcem v lete vyvetrat a vsetci fajcia krizom krazom na oboch stranach. A reagovala som vlastne aj preto ze do borievky mam podane na marec a tiez by sa mi nepacilo keby ma niekto budil chodenim fajcit o 6:00 a neskor vecer.
Ale to sa vobec netyka teba a manzela.Ber to ako moj subjektivny nazor nikdy nefajciaceho cliveka. Moja kolegyna velmi dlho prestavala fajcit a ked sme sa o tom bavili,povedala ze jej aj teraz zavan cigarety vonia ako niekomu kto ma rad sladke,chut cokolady
To bol pre mna uplne novy pohlad na vec,takze je to velmi individualne
@kankam ja som hned typovala,ze si zarity fajciar. Nie len fajciari by ta mohli budit, ci v bytovkach ci v ubytovniach jednoducho neovplyvnis hluk. Nijako neutocim,ale to je ako keby si chcela aby male deti neplakali,co je prirodzene. Ja ked som tam bola min.rok,tak jeden otecko po nociach chodil do altanku fajcit a ten clovek bol skoro kazdy den opity,niekedy ledva stal na nohach. No a co takemu povedat...nic,len si pomysliet svoje a ist dalej.
@nadezdah to je uplne hrozne ze bol opity :(, niektori ludia by nemali mat deti ...:(
Ja viem ze hluk neovplyvnim,ale dufala som,ze aspon tam kde sa deti chodia liecit dokazu trochu dospeli ubrat a prisposobit sa.Aj ked viem od jednej kocky z minuleho roka s ktorou sme sedeli v jedalni,ze tam dospeli taku zurku robili aj s alkoholom ked deti pospali,ze az ich primarka riesila.
@silvatko viem ze vnutri sa fajcit nesmie. Minuly rok som v smreku mala najprv fajn susedov a potom sa vymenil turnus a deti-skolkari este po vecierke behali po chodbe a s loptou hrali futbal o nase dvere.Tak to som sa uz ozvala aj kvoli hluku aj bezpecnosti(ani vyst som nemohla z izby aby nehrozilo ze niekto dostane s dverami). A potom damy chodili s odutymi tvarami ...
inak by mi to bolo jedno, ze si niekto fajci, resp. my nevadili fajciari, ale hluk z pipania vytahu. Samotny vytah az tak rusivy nebol, pocula si ho, ale v norme. Ale pipa to dost hlasno. Smozrejme, ze som pocula dupoty aj plac z okolitych izieb a tak isto bolo pocut aj od nas. aj my obcas nieco padlo vecer ked som upratovala a urcite to buchlo susedom pod nami. To ja neriesim, to je bezny hluk. Deti sa vsetky ukludnili aj tak najneskor o 22:00 a ani rano nebolo nikoho extremne pocut. Na chodbe sme ich stiahli najneskor o 20:00. Program je tam dost narocny, hlavne ked chces stihnut procedury, skolu a ist aj niekam na vylet ci vyuzit moznosti arealu a deti sa unavili. Moje su zu velke a nespavaju poobede, takze vecer ked som ich nahnala spat odpadli a rano sa im aj tak nechcelo vstat.
Toto pipanie je iba vecou izieb 4-postelovych - teda s 2 spalnami. tie su ori vytahu a kuchyni, ale kuchyna s prackou neprekazala ani trochu, skor Bola vyhodou vedla izby. Inak tam priamo nemas zu inych susedov (iba nad a pod), ostatne izby su na chodbe za rohom. Tak vytah urcite nepocut. Ja osobne by som si vybrala izbu 3007/207 resp 407, su posledne na chodbe, mas tam Radiator naviac na susenie napr. topanok a Pekny vyhlad. Ale je to trojka. Ale mozno by som aj zvazila opat 4, podla toho, kolko miesta treba. Oni boli na velkost skoro rovnake tie izby, len boli clenene. ked dosiel moj muz resp. mama, nespali sme na poschodovke hore, ale na gauci. Horna postel Bola u nas nevyuzita, su to dost vysoke postele, detom som tam nedovolila spat, lebo spia nekludne a chodia v noci na WC a mne sa tam tiez nechcelo skrabat hore.
@kankam mali sme stastie na ludi na poschodi. aj ked moje deti patria medzi tie aktivnejsie, hravali deti spolu aj hokej na chodbe, ale vecierku sme vsetcia akceptovali. Ono to bolo skor tak, ze deti mali vecer na chodbe "Picknick" a presuvali sa herna a chodba, rodicia mali skoro vsetcia dvere do chodby otvorene.
Dakujem,ja by som mala mat len 3jku,idem len s dcerou a mm cez vikendy pride.Dakujem sa tipy a vysvetlenie,ked je partia v pohode,tak sa da,my sme tak behali v 1/2 turnusu,potom prisiel novy turnus,tvarili sa jak hviezdy, zaujem o kontakt nulovy a kedze to boli poobede vyspati skolkari,bol ich problem dat aj do 23do postele.smrek ma taku zvlasnu neodizolovanu rekonstrukciu sadrokartonom ze ked otvoris roldor vidis svetlo na chodbe,tak to ako keby u teba bolo.Inak mne dupot a smiech deti nevadi ,aj moje dupoce,to je uplne normalne.
ahojte poprosila by som nejaku ochotnu zienku ktora by mi napisala blizsie info o ako dlho to poistovna schvaluje? /mame doveru/ potom zavolaju a hned im mam povedat termin? podla coho vybrat izbu? idem s dvoma synmi akp to tam bude prebiehat a jedalen je len v jednej budove kde sa chodi? dakujem idem prvy krat neviem vobec nic
@sudabe ahoj
Moj syn tam je teraz ale bez sprievodu..koncom oktobra sme dali ziadost od oneumologa
Dovera do tyzdna schvalila..zaciatok februara uz nastupil syn
@luciferkax vau tak rychlo mozno zato ze je bez doprovodu uvidime

@evelin14 jedla je super, ja som tu akurat s malym