icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

timotea26
11. máj 2018

Chcem sa spýtať, aké je počasie v Lučivnej? Potrebujeme zimné oblečenie? A aká teplota je na izbách? Budeme bývať v Topoli.

timotea26
11. máj 2018

Chcem sa opýtať, či neviete, koľko stoja samostatne raňajky a obedy?

magg424
11. máj 2018

@timotea26 urcite nepotrebujete zimne veci.. my sme boli v aprili v kratkych trickach

magg424
11. máj 2018

@timotea26 ranajky 1.5eur a obed 3.5 osobne by som si ranajky nedoplatila..skoda penazi

sonah
11. máj 2018

@magg424 prosim ta a ake mnozstvo maju deti na ranajky, 2rozky a natierka alebo jogurt a ovocie ?zje to vsetko dieta ci ?

timotea26
11. máj 2018

@magg424 ďakujem za informáciu.

magg424
11. máj 2018

@sonah ranajky 2ks pexiva a natierka napr , ale v hlebniku mas chlieb kolko hces si zoberies a na izbe.mas chladnicku dones si maslo , sunku, salamu a ste najedeni aj traja

mskorica
15. máj 2018

ahojte tento rok idem uz s prvackou do kedy je prosim v juny skola a uci sa. dakujem

strikyhaky
16. máj 2018

@livia341 fen v kupelni neni, treba urcite zo sebou brat. Do skolky nechodime, stolicku v, jedalni pre trojrocnu pouzivame obycajnu, ale myslim ze su aj pre menšie deticky tie jedalenske stoličky. Prsalo nam tu dost, gumaky a nepremokave oblečenie u nas kazdy den fici 🙂. A inac je tu fajn, vsetko ok zatial 🙂

livia341
16. máj 2018

@strikyhaky dik za info,pre istotu som zobrala fen, lebo som mala tušáka, že nebude v borievke a v smreku pred vlani ked sme boli tak bol fen.Veru počasie je chladne a daždivé tak sme do zimy prišli, tak dúfam,že sa oteplí.My sme už od včera tu.

sonah
16. máj 2018

@livia341 ahoj ,za ako dlho ti dali termin v lucivnej od schvalenia z poistovne?

livia341
17. máj 2018

@sonah ahoj,no to.bola rychlovka ako som vybavovala aj ako som nastupila no ja som si rezervovala priebezne vmarci uz borievku ako.som.zaniesla na schválenie do unionu a ked mi prisiel po 30dnoch.schvalenie tak som ihned oznamila telefonicky a.dali mi na vyber datum v polovici maja alebo koncom ja som.si vybrala v polovici.cim skor a.oni mi.poslali.hned navratku.cize 3 tyzdne som vedela,ze kedy ideme a za ten cas som.hned poslala.navratku spat aj sme nastupili.cize u mna to bolo fakt rychlovka s vybavenim za mesiac aj pol.ked v polovici marca som dala schvalit a v aprili koncom som.vedela ze v maji nastupujeme.uz vam prislo schvalenie?

sonah
17. máj 2018

@livia341 cakam ho dnes postou,v pondelok to schvalili,ja som si v aprili rezervovala borievku lebo smrek bol plny tak som zvedava aky termin dostaneme.....

romco3
17. máj 2018

chcel by som sa spytat, ci tym co mate VsZP ci vam schvalili sprievodcu a ako vyzera ten papier z VsZP. Totiz stala sa nam taka vec, ze prislo nam schvalenie z VsZP. Zil som v tom ze je schvaleny aj sprievodca. Ale teraz prisla navratka z Kupelov a je tam uvedene ze sprievodca neschvaleny, pricom v papieri z VsZP nebola ani zmienka o neschvaleni sprievodcu. Nechapem potom komu vo VsZP schvalia sprievodcu? To tam ma ist 4-rocne dieta samo? Teraz nam to vychadza o vyse 100 eur navyse. Pricom v navrhu do poistovne aj detska doktorka jasne uviedla ze ide o male dieta a doprovod je nutny a aj to tam odskrtla ze "so sprievodcom".

magg424
17. máj 2018

@romco3 ja vseobecku nemam ale vsetci tam nadavali ze im neschvaluju doprovod ani na 3 rocne deti , poucenie- vsetci zo vseobecky odisli ...

baklik
17. máj 2018

@romco3 skuste sa odvolat a nabuduce prestupte radsej do unionu,ti jedini schvaluju na 28 dni a nam schvalili sprievod k 6 rocnemu

alenkam.
17. máj 2018

@romco3 pochopis, ked pozries, ze ma dieta spolocnu izbu (myslism, ze to bolo na druhej strane tlaciva), cize nie izbu s doprovodom. Ja som si dala odvolanie vlani, kde mi pediatricka napisala, ze dieta je naviazane na matku a potrebuje ju pocas pobytu. Nasledne mi to o 30 dni schvalili. Ale kedze uz mas navratku, tak to nestihas. Nasledne som z vszp tiez odisla.

livia341
17. máj 2018

@romco3 ja mam union a syna predskolaka a tiež mi uviedli tak isto ako vo vasom ppripade tak som sa ihned ozvala v kupeloch ze ci nespravili chybu v navratke tak aj potvrdili,cize sa,ozvite aj vam to povedia mozno dajte mi vediet ako ste pochodili

sonah
17. máj 2018

Mozem si zavolat do lucivnej o presny datum ked uz to mam schvalene ale este to papierovo doma nemam?daju mi uz presny termin?

veronicka1901
17. máj 2018

@sonah termin si mozes c Lucivnej rezervovat este pred schvalenim, ale drzia ti ho max mesiac.

sonah
17. máj 2018

@veronicka1901 no mne zatial ziaden presny termin nerezervovali ,iba si ma zaevidovali ze chcem borievku alebo smrek a presny termin mi daju az ked to budem mat pisomne doma tak mi pani povedala ked som tam tento tyzden volala....uprednostnuje navratky co jej prichadzaju

veronicka1901
17. máj 2018

@sonah tak asi maju naozaj natresk. My sme rezervovali predbezny termin april - maj a nastupili sme 27. 4.

baklik
17. máj 2018

@alenkam. coby nestihal... do kupelov zavola,ze nemoze nastupit,lebo sa ide odvolat

sonah
17. máj 2018

@veronicka1901 asi,lebo ani priblizny datum mi nevedela povedat az ked to budem mat pisomne doma a dnes mi to neprislo tak dufam ze zajtra,akoze neviem ci to posielaju cez cele slovensko 😕.....prosim ta pride to z poistovne doporučene?

veronicka1901
17. máj 2018

@sonah nie, z VSZP to prislo obycajne.

livia341
17. máj 2018

@sonah a z unionu mi prislo obycajne tiez to trvalo union sa vyjadrili,ze v piatok poslalia prislo mi asiv utorok ci v stredu,veru je to tak ze cez cele slovensko musi cestovat obalka

silviasi
18. máj 2018

@sonah Mne rovnako, uz som viac krat ziadala a vzdy mi povedali, ze az ked budem mat vyjadrenie poistovne. Pritom moja sestra aj znama si vzdy rezervovali termin este pocas schvalovania. Dalsia znama teraz - tiez jej nespravili predrezervaciu a prisiel jej rovno poukaz na konktretny dom a izbu, tak nebola nadsena - izba bez umyvadla, socialnych zariadeni, taku nechcela... Ale vraj Borievka napr. tym, ze je drahsia, nie je taka plna ako tie starsie domy.

sonah
18. máj 2018

@silviasi prave som volalado licivnej,nedali mi zatial termin lebo oni to tam z poistovne este nemaju a ani ja to nemam este z unionu doma a v pondelok to schvalili ja viem ze borievka je draha ale nic ine volne lepsie nemali tak pojdeme aj do drahsej ja idem aj s 2rocnou a potrebujem mat vsetko na izbe

romco3
18. máj 2018

@livia341 volal som do kupelov, ze oni to tak dostali z poistovne, ze sprievodca (s prispevkom z poistovne) neschvaleny. V navratke mam ze sprievodca samoplatca, hoci sme to v navrhu do VsZP mali uvedene (aj s odporucanim od detskej doktorky - ze vzhladom na vek dietata sprievod nutny). Ja potom neviem komu ten sprievod vo VsZP schvaluju? Tolke roky sme vsetci vo VsZP a riadne platime odvody a ked maju prispiet aspon 5 eur na den na sprievodcu, tak nedaju. Mam napisane odvolanie, bol som na pobocke VsZP, mam to poslat na gen.riaditelstvo doporucene. Aj z kupelov mi povedali, ze mozem to skusit. Momentalne mame jeden prijem a dve deti, tak by aj 105 eur pomohlo. Ale moc tomu nadej nedavam.

romco3
18. máj 2018

@alenkam. schvalili aj prispevok na sprievodcu? Lebo vyzera ze mna sice ako sprievodcu schvalili, ale ako samoplatcu, bez prispevku poistovne, hoci ma maly 4 roky a v navrhu to bolo uvedene.