icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

alenkam.
18. máj 2018

@romco3 urcite odvolanie. JA som ho bola odniest osobne na pobocke, a nechala si opeciatkovat kopiu. Nasledne schvalili aj prispevok na doprovod.

loginexistuje
Autor odpoveď zmazal
alenkam.
18. máj 2018

@loginexistuje kedze mne to schvalili len na potvrdenie od pediatra, ze dieta z dovodu naviazanosti na matku a vek potrebuje doprovod, evidentne postacuje...

misinka26
18. máj 2018

@romco3 Všeobecka má strašné dlhy, bohužiaľ ... napr. ja mám všeobecku a muž s malým majú Union inak by sme schválený sprievod nikdy nemali, ich nezaujíma, že dieťa je malé ... veľa ľudí menilo poisťovňu kôli tomu ... držím palce s odvolaním ...

strikyhaky
20. máj 2018

@silviasi my sme teraz na Borievke a je plna fakt, vsetko je vkastne plne. A ako som konzultovala v prijmacej kancelarii teraz, tak plno bude uz aj cele leto.

silviasi
20. máj 2018

@strikyhaky Ach jaj, tak to sa tam asi nedostaneme v lete. Dakujem za info.

sonah
21. máj 2018

Babulky co ste tam teraz ,je tam pozicovna bicyklov pre dospelych aj pre deti? A este otazka ked ma dieta proceduru tak matky su ako prisediace ?

livia341
21. máj 2018

@sonah pozicovna nie je z domu si doneste bycikle,kolobezky,odrazadla co sa vam bude dat zmestit do auta a na procedury idete vsade s dieťaťom ved ste sprievodca tak dieta treba sprevádzať.nevie v akom case a kedy ma procedury.cize ste aj prisediaca mamina.

livia341
21. máj 2018

@silviasi ak by ste chceli na leto prist tak si rezervuju ktovie ci nie aj rok dopredu alebo na zimu.my sme v marci podali navrh a od polovici maja sme uz ubytovaní.

sonah
Autor odpoveď zmazal
sonah
Autor odpoveď zmazal
sonah
21. máj 2018

@livia341 a surodenci tiez proceduruju ci sa len pozeraju s maminami?

pzal
Autor odpoveď zmazal
sonah
21. máj 2018

takže nastupujeme 7.6. dufam že budeme fit a nič nas dovtedy nelapí,idem so 4,5ročným synom a 2,5 ročnou dcerkou a dame si to asi na 21dní ,kto ide v juni ??

livia341
21. máj 2018

@sonah no ten mensi je neschvaleny,ale do sauny do 3 rokov neodporucaju cize sa len motkame v chodbe ked je starší sam v saune.co sa tyka procedur ako inhalovanie a preplach nosa to tiez nevyužívame j e malicky nerozumie a ked je telocvicna tak ho zatial potichu zabavam v tekocvicni kym ucitelka vysvetluje starsim detickam,ktory eu na lieceni cize dieta s mensim mas co robit.

livia341
21. máj 2018

@sonah jedine do bazena ides s obidvoma detmi mozno vase.bude zvladat procedury.

baklik
21. máj 2018

@sonah pozicovna je, ale zatial nefunguje, vraj zatial primarka nepovolila...

sonah
21. máj 2018

@livia341 mohla by ,lebo ona čo vidi na bratovi to musi aj ona a nicoho sa neboji tak hadam to zvladne,ked moze na ne chodit ,....aspon tak mi povedala pani do telefonu dnes, ked som sa informovala....

livia341
22. máj 2018

@sonah tak to potom procedury zvladnete v pohode a vsimla som si,že sa daju aj požičať bicykle.Ale ešte overim a dam info.

sonah
22. máj 2018

@livia341 oki zisti budem rada a prosim ta na izbe je detsky serblik,alebo sedatko?

livia341
22. máj 2018

@sonah na izbe nemas serblik ani sedatko dones si z domu aj my sme si doniesli serblik.

sonah
22. máj 2018

@livia341 ok donesieme,vdaka a prosim ta ty byvas v borievke?

livia341
22. máj 2018

@sonah áno byvam v borievke,je to tu krasne v chodbe mame koberce ako v hoteli,ked sme pri kobercoch tak som si aj doniesla z domu kvoli detom aby sa hrali na nich nez na studených podlahach.na fotkach som videla same podlahy aj mam skusenosti ked sme boli prvykrat v smreku ubytovany tak sme boli bez koberca a chybalo mi to.

sonah
23. máj 2018

@livia341 ako je vybavena kupelna,uteraky,osusky,fen ?a este sa ccem opytat moj sym tym ze ma pelovu alergiu stale kychanie sopel kasel to mozem ist s takym na liecenie?lebo sa pise ze musi byt zdravy,aj tam su usoplene deti? A nic ti v kuchynke nechyba? A este mam otazku,ked ste prisli tak ste mali hned procedury? Nastupujeme vi stvrtok,....kolko procedur za den maju deti ?dakujem

engie35
23. máj 2018

@sonah Dobrý deň. Môžem vedieť koľko doplácate ako sprievodca a aj koľko za stravu? Ďakujem.

misinka26
23. máj 2018

Ahojte dievčatá 🙂 tak my sme sa po 28 dňoch šťastlivo a v zdraví včera vrátili z Lučivnej. Bolo vynikajúco, počasie striedavé aj teplo aj zima. Malému sa podobne ako minulý rok veľmi páčilo a verím, že mu to opäť pomôže. My sme bývali v Smreku na prízemí, dvojka s obývačkou č. 109 (pridávam aj fotečky) len o jednu izbu vedľa ako minulý rok. Obsadenosť bola v norme ani moc preplnené ani prázdne. Strava bola super, tento rok sme šli bez stravy ako doprovod lebo sme sa striedali a muž ani moja mama nemôžu ich stravu, len ja som si na týždeň zaplatila obedy nakoľko som si poobede zdriemla s malým a nechcelo sa mi variť. Procedúry taktiež super, všetci boli milí a nápomocní. Jedine mínus bolo strašne veľa chorých detí, takže my sme sa tento rok úplne izolovali a chodili sme sa hrať a prechádzať na menej frekventované ihriská. Inak nemám čo vytknúť, bolo super a tešíme sa na budúci rok 🙂.

livia341
23. máj 2018

@sonah tu mate rozpis požičovni nemusite si z domu brať ziaden bike.a k tomu aj sedacky na bike poziciavaju. A co sa tyka uterakov na izbach ste ako v hoteli a nemusite ich brat.Fen nie je z domu si zoberte,a co sa tyka v kuchynke vybavy vsetko tu je.len si potraviny doneste,lebo ak ste bez auta tak potraviny nie su len vo svite 6km a to by ste isli bud vlakom alebo ked organizuju kupele kazde 1-2tyzdne vylet do popradu na nakup tesco tak by ste si spravili nakup. A co sa tyka soplov tak tu maju deti,ale ci prisli s tym alebo ochoreli tak to ti neviem povedať.my sme prisli zdravy,ale ked ma celorocnu nadxhu tak to podla mna zoberu,hirsie by bolo ked by malo dieta antibiotikum.tak vtedy by nezobrali.a vam schvalili sprievodcu?

misinka26
23. máj 2018

Ešte doplním:
- v Smreku uteráky nie sú ale na procedúry dávajú,
- kuchynka bola postačujúco vybavená,
- ja som do sprcháča zakúpila protišmykovú podložku lebo malý sa mi hneď prvý deň vytrepal a ešte handru lebo voda stekala na zem a síce tam jedna bola ale na striedačku aby vždy bola jedna suchá, - fény sú v šatni pri bazéne, na izbe nie,
- treba dať veľký pozor na kliešte malý jedného schytal a tak sme zakúpili sprej proti kliešťom,
- zo Smreku sa v papučiach dostanete na inhalácie aj do telocvične, to je super výhoda Smreku,
- raňajky môžete brať na izbu, to je niečo pre sedmospáčov ako je môj, ostatné len ak máte karanténu,
- v Bonsaji dostanete skoro všetko, super káva a aj jedlo 🙂,
- izby upratujú každý deň okrem víkendu,
... ak by ste mali nejaké otázky píšte lebo ja si na všetko asi nespomeniem...

sonah
23. máj 2018

@livia341 ano schvalili mi sprievod ,a ked ma manzel dovezie tak mize tam byt ten prvy den so mnou ci mame hned procedury pobede? Viem ze zaciname obedom

livia341
23. máj 2018

@sonah ked nastupujete v prvy den tak zacnete obedom a nemate ziadne procedury az na druhy den.a procedury su rozne pridelene podla stavu dietata my mame na 3 tyzdne 3xsaunu,3xbazen,6xtelocvicnu,15xpreplach nosa,15xinhalacia na polovice je individualna to je inhalatorom a s maskou a dalsia polovica je inhalacia skupinova to je v priestore su ludia a vsetci dychaju aj mamicky.
A kazdy den mas inhalator a preplach nosa okrem soboty a nedely to si mozes spravit vlastny program zvyknu chodit na vylety na cely den.a ktomu kazdy den mas jedno my v pondelok telocvicna,v utorok bazen,streda sauna,vo stvrtok mame floating to je vajicko kde je vv nej morska voda pre ekzemy lebo nas ma a ostatne deti bud maju vyrivky my nie,cize podla stavu dietata dr.urci.
A na izbach mas uterák,osusku a rohozku na nohy myslim hrubsi uteracik a zober si protismykovu rohozku do kuta sprchoveho,lebo dieta sa moze posmyknut. A v kuchynke je aj zehlicka ci doska zehliaca len si nezabudni prach na pranie zobrat.ak daco pytaj sa.