Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
je tam niekto aktuálne teraz? ak áno,poriesili ten bazén? lebo moje deti nastupujú presne o týždeň a bojim sa o zo kúpanie aby nič nechytili....
@malinka2179 ja ,na vasom mieste sa priamo informujem pri bazenoch alebo u lekarky a hotovo a budete mat istotu.....
žienky v smreku funguje wifi? pisu, že WiFi free, ale ci ozaj, alebo, kde je najlepsi signal, ďakujem
Prosím vás, chcela som sa spýtať, ako to funguje keď by som išla s 2 deťmi sama, s 2 a 7 ročným, či sa to dá stíhať tie procedúry, prípadne ako to je počas školského roka, to tam by normálne chodil do škôly? Boli ste tak niektorá? A ohľadom jedla, mladší syn bude mať v marci 2 roky, chcela by som ísť tak v máji, či je to vhodna strava pre 2 ročne dieťa. A v máji tam bude asi celkom zima, či? Neviem či by som to zvládla sama, a nedajbože keby mi niektory syn ochorel, to by som nemala ani ako ísť s druhým na procedúry ☹ no, asi si to budem musieť dobre rozmyslieť...
@lucika121 my sme boli v máji, v máji je tam krásne a teplo, na kraťasy, občas mikinu či jarnú bundičku
Strava je fajn, vyberáš si jedlo z troch, tak určite nájdeš také, ktoré vyhovuje a ak by aj nie, v každom ubytovacom dome máš kuchynku, kde môžeš navariť - ja som pre syna veľa varila.
Syn bol prvák, tak ráno pred školou mával 2x do týždňa telocvik, po ňom sme stihli raňajky a šiel do školy, tam bol do 12,00 a šli sme na obed a potom na procedúry.
Ja som bola s 1 dieťaťom, s 2 je to určite náročnejšie hlavne ak niektoré ochorie. Bol by problém, že nemôžeš sprevádzať dieťa na procedúry...ak by ale šlo o 2-3 dni, ktoré treba stráviť v izbe či na lôžku, tak sa dajú procedúry presunúť na iné dni alebo požiadať niekoho známeho, aby dohliadol hodinku na jedno či druhé dieťa. My sme bývali v Borievke, bolo to veľmi výhodné práve preto, že je škola hneď vedľa a jedáleň na prízemí.
@lucika121 v maji moze byt aj pekne, ako napr. tento rok si myslim ze tam bolo dobre pocasie, teplo. S 2 detmi tam byt je istotne narocnejsie, ale kombinacia 2-rocny a 7-rocny je si myslim este prijatelna (samozrejme zavisi ako je na tom ten 7-rocny, ci uz je taky rozumnejsi a samostatnejsi). Na toho 2-rocneho treba este davat dost pozor. Predpokladam ze liecit sa asi bude len 7-rocny. Na procedury- inhalovanie, do bazena, na telesnu vychovu mozete chodit spolu (samozrejme horsie by bolo v pripade choroby-vtedy by musel niekto ochotny pomoct). Chodenie do sauny - to uz je horsie aj v pripade ze by boli zdravi obaja, lebo 2-rocny tam nemoze ist - ale blizko saun je lavicka, kde by sa dalo byt s malym a druhy by musel byt v saune sam alebo s niekym inym, ktory by na neho dohliadol (alebo by maleho postrazil niekto na lavickach, mozno aj personal wellnesu). Z tej lavicky je vidno do saun. Co sa tyka jedla - myslim si ze jedlo je dobre, je z coho vyberat a je aj vhodne pre 2-rocne dieta, da sa myslim aj pripadne nahlasit nejaka dieta, obmedzenia ak su.
bol niekto v Limbe? a ako prebieha normálny deň? iba pre príklad procedúry a tak🙂)
@malinka2179 od piatku moja mladá nastupuje 🙂
tak mojej dcére zmenili začiatok pobytu..začína 27.7. 🙂 bude tam mat niektorá dieťa bez sprievodu v Limbe? 🙂
Inak maminy...Neviete mi niektorá povedať čo to majú v kúpeľoch za Novotný? Vraj deti čo sú bez sprievodu musia mať zoznam s menami ak ich chce niekto iný ako rodič navštíviť a vraj musí byť podpis rodiča overený...viete o Tom niečo,lebo ma ich stránke som nič nenašla
Ahojte maminky, bola by som rada, keby ste mi napísali, ako sa páči vašim deťom v kúpeľoch Lúčivná. S mojou 9-ročnou dcérkou som bola v Bardejovských kúpeľoch 6x a teraz šla prvý raz sama do Lúčivnej. Veľmi sa tešila na kámošky, lebo je veľmi kamarátska. Prvé dva dni sa adaptovala a potom sa už zdalo, že bude fajn, lebo sa skamarátila. Nastupovala 23.7. No dnes nám volala s plačom, aby sme ju vzali domov , lebo sestričky sú veľmi zlé, kričia...Podľa jej slov všetky jej kámošky by šli najradšej domov kvôli sestričkám. S manželom sme zažili prístup personálu k deťom, keď sme ju tam boli odviesť a mali sme z toho zmiešané pocity. Tie dcérkine kamarátky sú v Lúčivnej opakovane a že vraj toho roku sú sestričky iné a deti ich nemajú radi. Tak neviem.... Dcérka nie je typ čo vystrája, zle sa správa a pod. Preto si nemyslím, že je nutné ju napomínať a preto sa jej tam nepáči. Tiež čo sa týka jedla, od kedy tam je, iba dvakrát sa normálne najedla, inak jej tam nechutí. Čítala som recenzie a často som narazila na stravu s negatívnou referenciou. Prosím, dajte vedieť ako sa majú vaše deti, či sú v pohode, aký má personál k nim prístup.... Lebo uvažujem, že si vybavím sprievod. Vďaka !!
Čo sa programu týka, dnes mali ísť do Červeného kláštora, no neboli tam. Počas týždňa sa tak stalo viackrát, že nemali plánovanú aktivitu.
@lea1972 ak môžeš vybaviť sprievod,tak to urob. Neviem aké sú tam sestričky teraz,ale predtým boli len chváli,sestričky milé. Dcéra sa nikdy nesťažovala. Moja je tam už poslednýkrát,už bude o rok dospelá. Zhodou okolností je teraz na izolačné,lebo ma angínu. Či sa týka stravy,tak tiež som počula,že sa strašne snažili,že jedno je hnusne. Min.rok som ja bola so synom,bolo fajn,ale deti čo sú menšie bez sprievodu,to asi moc dobre neznášajú,takže ak môžeš,choď k nej.
Ahojte,ideme do kúpeľov po prvý krát... Volali mi či beriem ubytovanie vo Villa Breza v auguste a keďže som chcela isť v lete a uvoľnil sa termín,tak som to vzala. Boli ste tu niektorá ubytovaná?Ako ste tam boli spokojné? Pozerala som mapku a je to dosť od ruky. Alebo sa to len zdá?Ďakujem za odpovede
moja je tam aktuálne bez sprievodu a boli dnes v červenom kláštore....tiež sa sťažuje na sestričky že sú veľmi neochotne a veľa si dokazujú...je tam prvý rok,o rok má 17 čiže by ešte ísť mohla ale nechce...prístup sestričiek som zažila hneď prvý deň a tiež som uvažovala či ju neberiem hneď spat...čo sa týka mobilov tak deťom na 3.poschodi ich na noc neberú ale na 1. a 2.. že vraj áno...na jedlo sa tiež sťažuje že je to všetko nedovarené a plne muky...horsie majú že aj keď chodia neustále von pred Bonsai jedlo si tam nemôžu odbednat...aaa procedúry...lekarka bola prvý deň milá,všetko ale nedala jej žiadne individuálne procedúry...pritom je dosť silná astmatička,má veľa alergii a dlhodobý atopicky ekzém...neviem čo si mám o prístupe sestričiek na Limbe myslieť a celkovo o tom vedení...
Ach žienky, ľutujem, že som ju dala samú do Lúčivnej. Na budúci rok s ňou radšej pôjdem opäť do Bardejova. Aj tu platí, že všetko je o ľuďoch... Suseda chodievala roky s deťmi do kúpeľov Lúčivná a bola spokojná. Tento rok bol jej syn už sám, pred pár dňami sa vrátil a potvrdil, že jedlo bolo dosť zlé. A celkovo tam už nechce viac ísť. Je rozdiel byť s rodičmi alebo keď ide dieťa samo, aj prístup personálu je iný.. žiaľ.
@malinka2179 inak na atopický ekzém by vám možno pomohli prípravky z firmy Forever. My sme teraz začali liečiť dcérkinu alergiu a potvrdzujem vynikajúce zlepšenie!! Pije aloe a prestali sme dávať ranné a večerné lieky, tiež sprej. Ostal iba Staloral. Ak sa s tým niekto v tvojom okolí zaoberá, obráť sa naň. Verím, že sa to minimálne zlepší a možno sa celkovo vylieči 🙂 držím palec 🙂
Ahojte dievčatá, ja som práve s deťmi v kúpeľoch a strava mi vôbec nepríde zlá, práve naopak, moje deti sú naučené na dobrú domácu kuchyňu a zatiaľ sù spokojné, celý deň sù vonku a majù kopec aktivít, tak papajù bez rečí....ja zatiaľ nemá m s personálom žiadnu zlú skúsenosť.... neviem ako s deťmi bez sprievodu....len čo vidím....tak majù stále nejaký program, či výlet a aj vidím, že na nich dohliadajú vonku....chodia na vychádzky, ostatné však neviem posúdiť....celkovo tu však stretávam celé rodiny, ktoré sa sem vracajú niekoľko rokov po sebe.....
@misedo ahoj villa breza je dole pri trati , chodia tam vlaky ale mne to nevadilo zvykneš si časom , ubytovanie je dobré , ja som mala izbu 5 aj 7 mne sa tam páčilo 7 je na najvyššom poschodí je tam relatívne ticho oproti topolu deti tam nebehaju nie je to ďaleko od bonsaja ani od ihriska je to dobré na ranné prechádzky stravovali sme sa v bonsaji a ráno nám stále dobre padla prechádzka pani chyžná je zlatá keď jej povieš vymení ti uteráky doplní toaletný papier kuchynku máš dole spoločnú aj práčka je v kuchyni prajem príjemný pobyt ..... hneď by som šla aj ja malý mi bol teraz s rodičmi v topole na apartmáne ahoj

@sonah fuha.. to fakt? inak uz v maji tam nieco bolo. lujza mala horucky a ked jej testovali moč tak bol zly... my sme uz do bazena potom nesli... celkovo sme uz mali obmedzeny rezim bolo to nastastie ku koncu.