Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
Ahoj Maminky, mám ísť so synom 4r. do Lučivnej, ideme 1x, chcela by som termín dec.-január. Neviem, či sa to dá nejak vybaviť,nejdem sa tam dovolať...Poraďte, ktoré ubytko by ste odporučili? Ďakujem.
@legislativa http://www.tkl.sk/areal-kupelov pozri si to. Je tam pekný rozpis ubytovania,vypočítať aj cenu. Záleží aké máš požiadavky. Ja odporúčam Topoľ. A myslím,že od 15.12. je to na nejaký čas úplne zavreté,takže odporúčam im zavolať a dohodnúť termín. Treba volať ráno.
@nadezdah ĎAKUJEM 🙂
@lea1972 😁 presne to som povedala aj mojej...ona tiež vraví,že jedna naviac kričí...ostatné ok.. A už tam ma aj kamošky...cez víkend keď sme za ňou boli (V piatok sme ju tam dali,v nedeľu ju boli pozrieť...už nas takmer nepotrebovala) ..drzim paste...nech im to tam rychlo ubehne..
Tak dnes mi prislo s Lučivnej ze nastup 13.9-4.10 Limba 3p.Ako oni su tam uz uplny hotentóti? Minuly rok som chcela Smrek doslo mi Limba 3p.ok vzala som isli sme prvy krat nevedela som co a ako..no s 3r.to bol des tam ,varsinou tam boli vatsie deti ktore tam po chodbach behali a hucali do 23h..a od 6.rana budicek zase lebo ?poobedny klud katastrofa zase len hukot ci ze sa nedalo spat.Tento rok som chcela Jedlicku august -septebmer ,rezervacia bola este v maji a zas mi poslali Limbu 😣. No bohuzial ich kaslem a nenastupime,som sklamama
@lilien10 Ahoj, neviete ako je to na tom Smreku? My ideme 1x a chcela som Smrek, je tam kľud? Lebo malý ma 4 r. a je naučený spávať aj poobede aj večer...Chcem termín nov.-dec., Je tá Jedlička lepšia??? Lebo, že ak sa rozhodneme inde mám tam obratom zavolať....Ďakujem za akýkoľvek názor, postreh či radu.
@legislativa jedlu máš kludnejsiu. V smreku je hluk,je to hlavná budova s lekármi,tam by som nesla
ahojte,tak našu konečne pustia aspoň na vikend domov😁 tešíme sa....vravela mi že včera sa s nou hádala sestricka že jej vymenili večerné za ranné lieky a keď im to moja povedala tak ta sestricka sa do nej hneď pustila....no majú tam kocurkovo...ale už len 1,5 tyzdna
žienky,teraz pred chvíľkou mi volala dcéra,že keď sa vracali z inhalácii na Limbu,stretla detičky z 1-tky...jedno malé dievčatko veľmi plakalo že chce ísť domov a tak ju objala a opytala sa ako sa vola...Emka z Limby 1.pos. ide domov 11.8....ak ste tu niektorá jej mamina;()
@legislativa ak chcete klud tak v borievke mate.My sme boli na prelome októbra a novembra v smreku a mali sme klud poobede,ale večer bolo trochu rusno medzi 18-19.30ked.na chodbe hravali sem tam futbal lebo von už bola tma a mozno aj cas bol.zlý.tak mne.to nevadilo lebo.v tom.case sa spravy pozerali alebo si chystala dieťa.na spanok. A v limbe som nebola a ani by.som nesla,lebo pocujem len.same staznosti,ze.deti.nemohli spavat a klud nebol bud.v lete kvoli detom,tinedzerom co boli bez rodicov a v zime byvaju podaktore maminy co potrebuju robit hluch cize rapotat pri vinku do polnoci. Cize v smreku.ked by ste si.rozmysleli tak na.3 poschodie,lebo rusno byva na prizemi ked chodia na.inhalacie ci masaz,na druhom.je telocvicna ana tretom.nie je.nič.
Tak baby ktorá ide 31.8 do jedlicky? Ja idem s malým chcem sa spýtať ako sú tam izby a všetko ohľadom toho som bez stravy lebo malý není moc veľký papkac že čo si mám zobrať dakujem
@casnicka127 ja som tu s dvoma deťmi a mám stravu....deti sú stále v pohybe, procedúry... iný vzduch....spapajú viac ako bežne, mne by po nich nezostalo pomaly nič..... budeš hladná, tie detské porcie nie sú až tak veľké
@2bio ďakujem a kde si ubytovana o jedlo nemám starosť moc lebo on ozaj není veľký papkac
@casnicka127 ahoj,ja som bola tiez s dvoni detmi a porcie boli velke pre aj pre deti napr.polievky si naberies kolko chces a mali 2kopceky ryze a mäso a teda neviem ako mas stare deti ale ani 4.5rocny mi taku porciu nezjedol a ani moja 2.5 rocna takze ja som sa po nich vzdy dojedala a nebola som nikdy hladna....zi zaciatku som si zaplatila na tyzden iba obedy a zbytocne lebo deti mi to nepojedli.....a to boli v pohybe na bajkoch od rana do vecera......
@sonah malý ma 4roky a on spapa polievku a druhe až za hodku dve ani škôlke nepapa všetko a v septembry budú bicykle nevieš a kde si ubytovana
@casnicka127 ny sme tam boli v juni,v borievke
Ono s jedlom je to rozne. Ja som napriklad bola s dvomi detmi. Stravu sme mali jednu detsku a jednu dospelacku. Niekedy to stacilo, niekedy nie. Ked je masove jedlo, tak tym masom vas extra neovalia. Bezmasite jedla boli ok.
Ja som minule.rok v októbri bola so 6 ročným. Tiež zlý papkac. Prvý týždeň som si dala stravu,veľa ostávalo. Ďalšie dva som dojedala po m,z pohode mi to stačilo. Občas keď bolo niečo čo n nechutilo,tak som uvarila,alebo sme skočili do Popradu do formy sa najesť. Dobre bolo,že som mala auto,takže sme si mohli chodiť kade tade bez obmedzenia. Základ boli procedúru,ktoré sme mali doobeda.
@livia341 Ďakujem veľmi pekne za veľa infomácií 🙂 Pozdravujem.
@casnicka127 v Borievke
Chcem sa spýtať. Ako je to so školopovinnými deťmi. Viem, že sa v Lučivnej učí. Ale ako je to vedené potom v ZŠ, ktorú navštevujú, majú to ako absenciu alebo nie? Jedná sa o tretiačku. Ďakujem.
@minislon už sme boli 2* a je to normálne pokračovanie v školskej dochádzke. Späť dostanete obálku pre triedneho ako doklad o školskej dochádzke a prebratom učive. My sme si navyše dopisovali učivo napr angl., prírodovedu a pod. od spolužiakov, odfotili nám zošity a čo nemala tak jej tolerovali aby si dopísala a doučila sa ...

@zdstar ďakujem 🙂
Vyššie som písala, že ľutujem, že som dala dcérku samú do kúpeľov... a keďže tu píšu mamičky, ktoré idú dať prvýkrát svoje dieťa samo, vec sa má asi tak: včera sme boli na návšteve v kúpeľoch a videli sme tam 60 detí, ktoré sa hrajú, smejú, skrátka sú v pohode. Je tam jedno dievčatko 7r., ktoré plače od rána do večera za mamkou, aj také sa stáva. Oslovila som rodičov, čo tiež tam majú teraz 8r. dcérku, je tam tretí rok, no po prvý raz to bola katastrofa /možno podobne ako prvý týždeň s našou dcérkou/. Nie každé dieťa si zvykne hneď. Inak naša má najväčší problém, že tam sestričky kričia a nechutí jej. Musím povedať, že sú tam možno dve také, ktoré kričia /ale aj také treba, aby tí najväčší zbojníci mali rešpekt/, no inak ostatné sú milé, až láskavé. Hlavne, keď má dieťa problém sa adaptovať, všímajú si ho viac, opýtajú sa ako sa má, skrátka taký empatický prístup. A čo sa stravy týka, jednoducho jesť musí /inak schudla 1kg/.
Sú tam dve mamičky, ktoré sa cez víkend ubytujú v Lúčivnej /penzión v dedine/ a berú si deti od piatka do nedele,, zrejme sú to tiež deti, čo sú prvý raz a horšie znášajú pobyt.
S manželom sme odchádzali s tým, že je na našej, aby sa popasovala s novou situáciou. Taká malá škola života, musí sa vedieť zaradiť a nefňukať. /a jesť 🙂 /