icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

stejja9
7. mar 2019

@kankam Klzisko je otvorené podla počasia, včera aj dnes sa korčuľovať dalo, ale vacsinou len doobeda. Po okrajoch sa topi, nestačia to chladit.

stejja9
7. mar 2019

@renata5 tiez som mala túto dilemu. Na prvy tyzden som si objednala iba obedy. Raňajky som mala z domu, na izbe je chladnicka. Po týždni som zistila že mi bude stačiť aj to čo nedoje dcera. Mám tu mlieko, krupicu, puding, jogurty,.. v prípade, ze jej nesadne jedlo. A nemám problem niečo jednoduché pripraviť. Objednať sa da stale, len treba myslieť na to, že dva dni dopredu. Dieta ma stravu 6x denne, dospelý 3x denne.

mama21
7. mar 2019

Moja dcera ide po 9 krát a spokojnosť na 1.....

renata5
7. mar 2019

@stejja9 aj som tak spravila ako mi radili dievčatá ,sebe som si nedala a dojem po deťoch čo ostane a syn je veľmi priebercivy v jedle a dcérka zase mäsko nechce ,varím poctivo všetko a neviem sama dúfam že s toho vyrastú.

39520
7. mar 2019

Baby, pediatricka mi odmietla vypisat ocr, ako sme boli dohodnute. Daju mi pn-ku v lucivnej ked ma dieta 7 rokov a chodi do skoly? Pomozte prosim, buduci tyzden mame nastupit a nemam tolko dovolenky

stejja9
7. mar 2019

@renata5 Tak mäsových jedál je tu vela, aj na večeru.

39520
7. mar 2019

Vypisu ocr-ku v lucivnej?

luvis
7. mar 2019

@39520 ocr ti v Lučivnej nevypisu, a pnku.davaju do veku 6 rokov, skús prehovoriť vlastnú dr

balkica
7. mar 2019

@39520 toto sa riesilo aj ked sme my boli. Maminky hovorili, ze doktorky im nechceli dat OCR a, v kupeloch tiez nedaju. My to budeme riesit dovolenkou na striedacku ja muz a moja mama, kazdy po tyzdni.

renata5
7. mar 2019

Ahojte baby a nemáte náhodou fotky ako vyzerá 2.lozkova izba v topoli my budeme mať manželskú posteľ.

oksu
7. mar 2019

@nadezdah osika sa stravuje v borievke!!! boli sme v januari

kacenka78
7. mar 2019

@39520 riešenie je aj PNka riadne na Teba, ak by ti tvoj obvodný vypísal, s miestom pobytu Lučivná...ja som to takto chcela povodne riešit, lekár s tým nemal absolutny problem, bola by som na PN napr. 1 tyzden kvoli problemom s kolenom..nakoniec ale budem brat dovolenku, aj kvoli tomu, aby som si mohla uplatnit rekreačný príspevok...

erikai
7. mar 2019

Bola som sa pýtať ohľadne oČR v v sociálnej poisťovni - nie je možné ju čerpať na dieťa keĎ ste v kúpeľoch lebo podľa SP sa starajú o dieťa aj iný nie len doprovod... takže treba PN od dospeláckeho doktora s kódom ako doprovod do zariadenia... takto som bola s dcérou posledné 2 roky... sociálna poisťovňa samozrejme preplatila...

khykha
8. mar 2019

Ahojte, na poslednej kontroly u imono-alergologicky mi bolo odpourcanie zvazit podanie ziadosti o tieto kupele pre dcerku (v maji bude mat 5 rokov). Co som si zatial citala, tak su odporucane prave tieto kupele pri alergiach a castych laryngitidach. Dalsiu kontrolu mame zaciatkom aprila, lekarka by nam asi uz vypisala aj ziadost. Viete mi z vasich skusenosti napisat, ake terminy v pripade ze poistovna ziadost schvali davaju z kupelov? Ak k nim ziadost pride napriklad koncom aprila? A este jedna vec, mam aj 2 rocnu dcerku. Je tam moznost ist aj s nou pripadne aj s manzelom? Byvaju tieto ubytovania k dispozicii alebo je to skor o stasti? dakujem za kazdu odpoved 🙂

kankam
8. mar 2019

@erikai kolko má dcéra rokov ak sa môžem spýtať ?

39520
8. mar 2019

@kacenka78 no moj doktor ma nechcel vypisat, volal aj do socialky... ale dakujem

39520
8. mar 2019

@khykha odporucam si kupit ziadost v papiernictve uz teraz, odniest imunialergo a ked pridete na vysetrenie tak ju budete mat vypisanu. S dalsim dietatom sa da ist, nemam ale skusenosti a muz plati asi 10 eur noc, aspon moj ked pride za nami

khykha
8. mar 2019

@39520 dakujem... pozerala som ze dovera ma ziadost aj online tak vytlacim a odniesiem alergologicke pripade zavolaˇ vraj sa to da aj online tak nech to nerobil zbytocne ☺️ a ohladom terminov keby še chceli napriklad august je to realne ci tazko povedat?

39520
8. mar 2019

Ja som si podavala ziadost 7.2. a 11.3.2019 nastupujeme, ale rezervovala som si izbu co som chcela 7.2., bola volna akurat, ale mala som viac izieb vyhliadnutych

nikushka1
8. mar 2019

@khykha ak si dovera tak pri elektornickom podani schvaluju do 5 prac dni pri papierovom podani teda ze postou posles schvaluju do 10prac dni. zalezi aj aku izbu. ja som chcela konkretny apartman v topoli. ziadost sme podali na prelome marec- april a na lieceni sme boli od 16.10 do 6.11.

khykha
8. mar 2019

@nikushka1 a ziadost o konkretnu izbu si komunikovala s kupelmi dopredu ? pre dceru je najhrosi eobdobie februar-april to asi uz nestihame a potom lekarka hovorila ze august a jesen tak preto sa fixujem skor na konieco leta.... len som zvedava na to ci ma schvalia k nej ako doprovod aj moju dvojrocnu ci schvalia

nikushka1
8. mar 2019

@khykha ano v prijimacke. maly ma hit a nevedia mu zabezpecit stravu tak som potrebovala apartman s kuchynkou. ked som robila predbeznu rezervaciu tak som to hlasila ze potrebujem s kuchynou a nemali problem.tento rok som robila predbeznu rezervacku asi 2 tyzdne dozadu a rovno som im povedala ktory apartman chceme a aj kedy chceme ist

khykha
8. mar 2019

@nikushka1 super som nevedela, ze sa s nimi takto dohodnut kedy a kde chceme byt ubytovani. Tak asi ked podam ziadost budem tam volat/pisat o aky typ ubytka mame zaujem.

nikushka1
8. mar 2019

@khykha akoze nepovedala som im presny datum ale mesiace kedy by sme chceli ist. maly ma celorocnu alergiu a caste zapaly dc takze z pohladu sezony alergie je nam to jedno ze kedy pojdeme. na jar a v lete chodi do skolky tak to mame program a potrebujeme skor jesen a zimu pokryt aby sme mali nejaky program tak som dala rezervacku na november prip prelom november december a pani z prijimacky bola velmi mila nebol najmensi problem

nikushka1
8. mar 2019

@khykha a ak ma starsia do 6r tak ako doprovod ta schvalia automaticky a s mladsou nema poistovna nic a pokial viem ani v kupeloch nerobia problemy. len ju napises do navratky ked ti pride pozvanka do kupelov

erikai
8. mar 2019

@kankam v júli bude mať 6 rokov..

khykha
8. mar 2019

@nikushka1 super dakujem 🙏🏻 aj dcera ma celorocnu alergiu, najvacsi alergen ma brezu a palinu, caste laryngitidy a orl tiez teraz riesime

renata5
8. mar 2019

Baby a viete mi napísať ako vyzerá strava pre dieťa tých 6jedal?dik

erikai
8. mar 2019

@renata5 http://www.tkl.sk/stravovanie
tu pozrite keĎ kliknete na menu podľa rozpisu a otvorí sa vám v pdf jedálniček...