icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

kankam
8. mar 2019

@erikai tak preto ti dali pn.Problem nastava u deti starsich ako 6rokov ...

nikushka1
8. mar 2019

@renata5 ale otvor si aj jedalny listok pre sprievodcov. detom vyberas z tych jedal z ktorych si vyberaju sprievodcovia

arizona
9. mar 2019

@39520 pre 7-rocne dieťa určite PN a ani ocr v kúpeľoch nedajú (už sme riešili predchádzajúce roky, aj diagnózy od psychiatra...). Skús niekoho ukecat ako človek človeka - buď pedinu alebo všeobecného... Tá pn-ka sa môže vypísať len na škôlkari.
@khykha mne schválila poisťovňa pobyt na 2 deti 8.1. , zavolala som, opýtala som sa, či je reálne nastúpiť ešte túto zimu a 29.1. sme nastupovali 😉 pokiaľ je možnosť ubytovania v dome, ktorý požaduje s, baby na príjme urobia fakt maximum. Pre sezónnych alergikov je naj sezóna od nov do marca, potom už aj v Lucivnej kvitne vsetko, čo môže...
Cena za dospelaka je túto sezónu 11€/noc
@renata5 o stravu sa fakt báť nemusia. Neviem si predstaviť, čo sa je v domácnosti, ak je táto strava hnus. Desiata, olovrant - "sucha" - ovocie alebo pšeničné pecivo. Raňajky tiež "suché" - pečivo, ale môže sa vybrať aj celozrnné a maslo/paštéty/nátierka so zeleninou (vždy je na výber) alebo lekvár/med. Obed a večera sa vyberá z 3 jedál, dieťa c. 1 je odporúčaná dietolocickou.

arizona
9. mar 2019

Sorry za preklepy, ktoré dohodil telefón 🤦

arizona
9. mar 2019

A, ledva sme skončili pobyt, už teraz sa tešíme po x.-tykrat na návštevu tkl v r. 2020 😁 (znie to hrozne propagačne, viem.) Odkedy chodíme do Lucivnej, 4 roky, deti nemali objektívny dôvod brať ATB (iba raz podozrenie na boreliózu), ani raz sme neboli nútení skončiť na pohotovosti kvôli astme. Kortikoidy sú brané minimálne, kvapky/spreje do nosa sú tiež brané minimálne, lebo syn sa naučil použivať nosovú sprchu a aj mladšia sestra nechce byť horšia 😊 neviem, či by bez absolvovania kúpeľov bola situácia rovnaká, ale pokúšať zatiaľ nebudem (lebo nemusím). Musím však povedať, že syn je ťažký astmatik, ktorý má odporúčanú liečbu kortikoidmi 12 mesiacov v roku a už je zredukovana na cca 4 mesiace v roku.

renata5
9. mar 2019

@arizona paráda dakujem

kankam
9. mar 2019

@arizona suhlasim,aj moja dcera je tazky astmatik a uz sa nevieme dockat,tento rok 3ti krat,lebo uz ma zasa horsie vysledky,treba nam to ako sol.Imunologicka je vzdy mili prekvapena ako jej to pomoze ...

khykha
9. mar 2019

@arizona ona ma ako som pisala najvacsi problem brezu ta uz pomalicky zacina a palinu ta je v auguste tak teraz neviem kedy by bolo pre nu najlepsie ist

kankam
9. mar 2019

@khykha teraz, lebo je tam posunutá sezóna. My chodíme vždy prelom Marec/Apríl, keďže breza obvykle najviac kvitne od prvého aprílového týždňa. My takto obchádzame sezónu na západnom slovensku, keď sa vraciame zväčša je všetko po najväčšom kvete a už spláchnuté dažďom ... Koncom Apríla začiatkom Mája je sezóna brezy v lučivnej,samozrejme v závislosti od teplot ...
PS: tiež má najvyššie hodnoty jarné stromy, brezou to vrcholí, potom ambróziu ...

khykha
9. mar 2019

@kankam tak to som sa mala skor spamatat 🤔

kankam
9. mar 2019

@khykha veď skús vybaviť jesen a podáš si potom hneď v januári a skúsite marec/apríl. Alebo ak to cez rok zvládnete a teraz si podáš tak do roka môžeš čerpať aj takto jar ...

khykha
9. mar 2019

@kankam skusim terau vybavit jesen ako pises a na dalsi rok idealne jar ...poradim sa este s alergologickou este ani neviem ci nam to schvalia ☺️

uhlikova09
10. mar 2019

@arizona ja tiež nepochopím prečo niektoré matky píšu, aká hnusná je tam strava a čo poyom doma jedia na obedy či len lososa a exkluzívne jedlo...môj malý je práve v Lučivnej a on čo stále vymýšľa s jedlom, zje kompletne všetko a veľmi si chváli...

kankam
10. mar 2019

@uhlikova09 hnusna strava tam nie je,ale urcite su niektore veci voci ktorym mam vyhradu napr.obluba v pouzivani cierneho korenia,alebo konzerva na olovrant hrach/kukurica/kuracie maso a pod.Ale to vzdy pisem do hodnotiaceho formularu nakoniec.Vzdy sa da vybrat a rozumna mama si da nieco ine z jedalnicka a ak dietatu nechuti vymeni si s nim.

nikushka1
10. mar 2019

podla mna tiez nie hnusna ale po 2 tyzdnoch mi uz bolo vkuse zle od zaludka zaha ma palila atd. doma nezahustujem mukou tam kazda jedna omacka zahustovana mukou(a teda vacsina jedal maso so stavou) fakt mi bolo zle ten posledny tyzden

kankam
10. mar 2019

@nikushka1 ja tiez kombinujem stravu, tiez mi nebolo dobre,preto si davam len obmedzene stravovanie,kazdy mame ine traviace ustrojenstvi,tak sa musime zariadit

nikushka1
10. mar 2019

@kankam malemu som varila tak uz potom som to robila tak ze som to ich viac menej len tak ze ochutnala trosku poprlalaa najedla som sa z toho co som malemu navarila ale trvalo dlhsie kym sa mi dal zaludok dokopy. uz sme aj doma boli kym sa mi dal dokopy

86luci
11. mar 2019

Žienky prosím ktoré ste tam teraz. Aké je počasie. Resp. neviem či mám baliť ešte zimné veci. Idem v stredu. Ďakujem

nadezdah
11. mar 2019

@86luci Určite zober teplé veci. Snehu už je málo,resp. cez noc nasněží,cez den zmizne,ale dosť tu fúka. Na izbách je teplo,tam využijete krátke tričká,no von sa treba lepšie obliecť. Aj čižmičky ešte treba,alebo aspoň kotníkové teplejšie topánky. Na botasky je ešte zima,no tiež by aspoň jedny bodli. Tento týždeň má byť chladnejšie,minulý týždeň vyzeralo že už prichádza jar. Je to tu premenlivé. Ale isto ešte treba teplé veci.

nadezdah
11. mar 2019

@86luci A kde budete ubytovaný,aj to trochu rozhoduje. Lebo Borievka je fajne,blízko škola,škôlka,jedáleň na spodku,to aj v mikine a botaskach prebehnete. Len na procedúru sa babusime a vonku. No teraz napr. už dva dni bolo tak,že sme vonku boli málo,lebo pršalo.

86luci
11. mar 2019

@nadezdah Ďakujem. Ideme do Topoľa. Ideme už 5*, no vždy sme išli január/ február. To som nemala problém zbaliť. No teraz som bola nerozhodná

marfy2212
11. mar 2019

Tak dnes nam prišlo z Lučivnej ,nástup 9.4-30.4 Jedlička ,.Idete niekto v tomto termíne?

nadezdah
11. mar 2019

@86luci Topoľ máte blízko školy aj jedálne,prebehnete a do ostatných sa tak či tak musíte lepšie obliecť. Teraz napr.svieti slniecko,keby nefukalo,tak je prijemne na mikinu a vestu. My väčšinou máme len tričko a bundu,keď idem na dlhšie von,dávam malému aj termogate pod tepláky a mikinu.

janifer
11. mar 2019

@86luci na horach je este sneh, urcite zimne oblecenie aj topanky. Dnes sme boli v Lucivnej na vylete a aj sa lyzuje v dedine. Na Strbskom sme ubytovani, tu vcera napadlo 25 cm noveho snehu a terazod 16:00 znovu snezi. Ak budete chciet ist na vylet do Tatier, zimna bunda, oteplovaky, ciapka aj topanky sa zidu.

39520
11. mar 2019

Baby no ja neviem s tou stravou, chodim sem zopar rokov, ale vzdy tu miniem najviac na restikach, lebo vacsina jedal sa zjest neda. Naozaj som bola hladna a bolognese milujem, ale...

39520
11. mar 2019

Nemalo to ziadnu chut, asi ako konzerva pre psa a bolo to asi kuracie mlete v konzerve

nadezdah
12. mar 2019

Ahojte,či ste tu. Neviete kde a čo sa stalo,keď všetko dezinfikujú a ozaruju?

nadezdah
12. mar 2019

Bola tu otázka ohľadne stravovania. Tak tu je rozpis,ktorý LD sa kde stravuje

evi32
12. mar 2019

@erikai prosim vas, ako je to ak idem s dietatom skolkarkou, ktora prave mala 6 rokov? daju mi este PN? pred rokom dali, len neviem, ci beru podla veku alebo podla toho ci je skolkar/skolak, dakujem za odpoved, ak viete

nadezdah
12. mar 2019

@evi32 ak nie je školopovinné,tak ti dajú,len zober pre istotu papier,že navštevuje skolku