icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

balkica
16. máj 2019

@klaudia90210 vodu, sladkosti aj drogeriu viete kupit v Bonsaji, a chodi aj autobus do Tesca, alebo do dediny je to asi 15-20minut peso
A stravu si mozete doplatit 👍 Je to aj v tom vypocte na stranke tkl.sk aka je suma a a bez stravy

kveronika
17. máj 2019

Ženy, chcem vás upozorniť, že v kúpeľoch je teraz rotavirus. Moje obidve dcéry to schytali, našťastie majú ľahší priebeh aj keď s mladšou som momentálne v nemocnici lebo bola dehydrovaná. Ale sú aj deti s ťažkým priebehom. Tak vám všetkým držím palce aby ste neochoreli ale využili pobyt naplno. Nám sa to nepodarilo

alibabaa
17. máj 2019

@kveronika o to snad nie. To ma pdrz.

alibabaa
17. máj 2019

@kveronika a teaz to tam prepuklo? Ved aj vo februari im tam hnackova viroza prepukla naplno. Kokos vsetko tomu podriadujem a vyriesim do bodky a teraz toto. Bohaca. Uz mala lujza rotavirus. A nerada by som si to zopakovala.

alibabaa
17. máj 2019

@19magdalienka8 ako to tam vyzera? Tiez ste este tam? Vraj rotavirus sarapati? Mali by sme 20.5.nastupit....no do hnackovwho prostredia sa mi veru nechce....

nerko
18. máj 2019

@kveronika To ma mrzi, tiez sa tam chystame. A toto ma odradza. Vela deti sa nakazilo? Moja uz rotavirus mala, bolo to strasne. Drzte sa!

strelko
18. máj 2019

@kveronika my sme teraz v kupeloch,to vazne je tu rotavirus?Fiha,zatial som nic nespozorovala.Dufam,ze nic nechytime.

strelko
18. máj 2019

@kveronika a drzte sa😉

alibabaa
18. máj 2019

@strelko tak teraz som volala s doktorkou z lucivnej. A ze boli jediny ktori mali rotavirus. Uz tam sice su tie bakterie ale ze mame nasadit probiotika preventivne

alibabaa
18. máj 2019

@kveronika drzte sa.

nikushka1
18. máj 2019

@klaudia90210 boli sme prelom oktober november a mam aj foto z tej doby

kveronika
18. máj 2019

Moje dve dcéry ochoreli, staršiu"liečili" tam, s mladšou som v PP nemocnici. Bol tu ešte jeden chlapček, ten neviem ako dopadol a jedno dievčatko s veľmi zlým priebehom. Takže akokoľvel milý sa mi zdá personál tam, myslím že sa to snažia ututlať a neriešia to. Podcenili to. Veď staršej ani výter nezobrali a ani nás nikam neposlali. Až sa obávam, či sme niekomu chorobu nespôsobili my. Doteraz som s tým nemala skúsenosti, takže som to nespoznala na začiatku. Ale veď na to sú tam oni!
Už nás dnes mali pustiť z nemocnice a dcérke sa vrátili príznaky, druhý vrchol choroby tak ktovie či tu nebudeme do pondelka!

sonah
19. máj 2019

Maminky ked mate rotavirus ja ako matka by som to rovno hlasila na hygienu ,mali sme to aj my sice nie v kupeloch,ale zo skolky a tiez sme vo vysokych horuckach a dehydratacii skoncili na infuzkach v nemocke a to sme očkovany!!!! Bolo z toho velke halo nakolko ako očkovany sme nemali mat takto vazny priebeh ale bohužial sme mali,treba to nahlasit na hygienu ,vsetko sme museli doma zdezinfikovat od klucky az po madrace a dalsich 10 dni z nemocky bez kontaktu okolia,je to hnusny a nebezpečny virus !!!!! A pribiotika 2x denne dlhodobo brat maminky !!!drzte sa tam

19magdalienka8
19. máj 2019

@alibabaa no takto ziadny jediny pripad...ale siri sa to tu ako ohen...co viem tak v priebehu dvoch tyzdnov je uz 4. Dieta v PP nemocnici a co sa tu "sepka" ze vraj to ide zo sauny,lebo ze takmer vsetky deti co skoncili v nemocnici a aj co vracali tak boli den dva pred tym ako zacali vracat v saune. Takze taka je tu situacia a ano pravdepodobne sa to snazia ututlať....ja som tu s detmi uz iba do 24.5 tak dufam ze to dokoncime ...

sonah
19. máj 2019

@kveronika nahlas to na hygienu,najlepsia rada a oni to daju do zapisu a vsetko preveria

misinka26
19. máj 2019

@19magdalienka8 Boze ani ma nestraste, my nastupujeme 23.5. Maleho si piplem a toto nam fajt netreba... no nic, vyhybat sa kolektivu, skolke, herni a umyvat ruky... snad to podchytia a my prezijeme krasnych 28 dni ako po minule roky...

kukulienka83
20. máj 2019

Ja nechápem prečo tu píšete co sa tam deje, ale kompetentným to nikto nenahlasi... Véd ste tam, mate zjavne obavy a nič proti tomu nespravíte, sak načo, vaše deti to už dostali, nech sa to šíri ďalej... Neskutočne...

19magdalienka8
20. máj 2019

@kukulienka83 nie moje deti to este nemali a kompetentny o tom vedia ale nic s tym nerobia... A dnes tu vraj bola kontrola takze asi tak

kukulienka83
20. máj 2019

@19magdalienka8 to je v poriadku, myslela som skôr hygienu treba upozorniť, je mi jasné že kompetentní v kúpeľoch to budu tutlat...

sonah
20. máj 2019

Kazda jedna mamina by to mala nahlasit na hygienu ktorych dieta to chytilo v lucibnej kupeloch insk sa to ututle.....cim viac hlaseni tym sa to vyriesi a budu.musiet zavriet jupele a robit dezinfekciu ako u nas zavreli koli tomu skolku ked som to nahlasila a dezinfikovali.A hlavne to musi aj lekar hlasit taketo hmačky a vracačky na gygienu je to ich povinnosť !!!!

19magdalienka8
20. máj 2019

@kukulienka83 pravdepodobne tu dnes bola lebo asi popradaka nemocnica nahlasila....no ale vies ono by sa to ani tak nesirilo keby podaktori rodicia sedeli s chorým dietarom na izbe a nechodili medI zdrave deti a potom len takedzi rečou spomenut ze ved mojaala vcera vracala 3x....a o tri dni na to s deuhym skoncia v nemcnici....takze takto...a je normalne ze v tak velkom kolekrive sa taketo niečo vyskytne a este aj pocasie praje virusom....ale co je vela to je moc

sonah
20. máj 2019

Aj ked dietatu odzneju priznaky ,dieta po rotavirusovej infekcii je infekcne dalsich 10dni takze by mali byt uuuuuplne izolovany,my sme z nemocnice nemohli nikam ist a mali sme prisne zakazane navštevy aj sme to poctivo dodrziavali

19magdalienka8
21. máj 2019

@sonah ved toto a mnoho rodicov robi tak, ze ked vidia ze je uz dieta ok a nevracia tak moze ist do kolektivu a pritom nemyslia na to ze este stale mozu byt infekcni....a dalsia vec nie kazdemu dietatu sa robi výter takze si niektoré maminy mozu mysliet ze dieta len nieco zjedlo xo mu nesadlo....takze ziadna izolacia a veci podobne....

sonah
21. máj 2019

@19magdalienka8 no za prve rotavirus z vyterov ani nezistia vzdy sa to zistuje priamo zo vzorkt stolice a za druhe ako lekarka by mala vediet takuto dolezitu informaciu ako ozolovat sa aj po prekonani choroby

alibabaa
21. máj 2019

presne ako pises
@19magdalienka8 chyba je na strane kupelov ci rodicov deti. dnes mi matka jedneho povedala, ze ma "brusny diskomfort" dobre citas, brusny diskomfort. a ona si veselo vecerala v jedalni s nami. medzi ostatnymi detmi, minidetmi a tehotnymi. to sa mi uz zdalo privela. a dnes sa boli vonku prejst. ze ved uz to nie je take zle a ze to medzi 4 stenami je riadne psycho.
ako dr by som dala prisny zakaz vychadzania z izby obom. max do kuchynky pre jedlo.
nikto si tu nevie predstavit aka vazna je to choroba. ja dufam, ze sa tomu vyhneme. lebo krpka ho uz mala a tiez sme vtedy skoncili na infekcnom.
radsej nech nas vsetkych poslu domov. normalne mam teraz obavy vobec navstivit celkovo wellnes. ja som saunu a bazen odmietla. ale mame nahradu virivku.
mne osobne by nevadilo keby zrusili vsetky procedury okrem masazi. na tie sa s dcerou cely rok tesime. to by nas porazilooooo.
a viete co je vrchol? dnes nastupili mama so synom a dali ich k nasmu stolu. a im o rotaviruse nepovedali ani slovo.

alibabaa
21. máj 2019

@19magdalienka8 a ozaj .. sme v skupine v telocvicni. ja som ta posledna na lavicke 🙂

alibabaa
21. máj 2019

@strelko a vas vidame v jedalni. chlapci maju take super tricka s dinosaurami, ze? ci si vas s niekym mylim?

strelko
22. máj 2019

@alibabaa ahoj,chodite do javora jest?My sedime posledny stol (asi najviac hlucni)😂

19magdalienka8
22. máj 2019

@sonah zase nemusime sa chytat za slovicka, myslela som to tak....a ano spravne ste napisali ze MALA....

alibabaa
22. máj 2019

@strelko wuaa tak ste tu podobna rodinka s chlapcami.. stravu mame v smreku. a ja uz som si myslela ze som vas obe s magdalienkou odhalila 😀