Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@moischaaa ano, strava bola naozaj super. Napr. na veceru som raz objednala detom dusene kuracie maso s ryzou a kazda z nich mala na tanieri dva miniaturne kusky kuracieho masa. Viem to porovnat, ako bolo predtym, prvykrat sme boli v roku 2015 a bolo to uplne nieco ine ako teraz.
@moischaaa a este jedna vec - nad polotovarmi sa rozhodne rozplyvat nebudem, zemiakova kasa - polotovar, takisto rezne, atd. Je to zdravotnicke zariadenie, nie nejaka vyvarovna.
My sme odišli 16.10. A od 18.10 doma teploty, vracanie, potom hnačky. Určite odtiaľ sme si doniesli. Za týždeň malý ok. Takže my tiež tak
No ako to tu tak čitam,tak asi to treba zmedializovat aby sa to verejne riešilo a hlavne aby neprijimali novych pacientov a hlavne to tam cele zdezinfikovali ,hrozneeee !!!
My sme tam boli od 26.9. A prvý októbrový týždeň bolo všetko zatvorené, sauna, bazény, spoločné výlety, vraj je v limbe rotavirus. A o dva týždne zase??? Ozaj sila
My mame teraz v stredu 6.11.2019 nastupit.Aka je tam teraz situacia? Mam z toho pobytu strach.
Ked sa taketo daco stane,tak peniaze nevratia spat?
@minislon treba tam zavolat a narovinu sa spytať,ved aj vy ked tam idete nesmiete byt infekčny a doniest potvrdenie od lekarky tak nech aj oni vam to iste garantuju,ako to kde sme aby sme šli do infekčneho prostredia na liečenie.....preverte si to a ked tak nech vam to daju pisomne,že nemaju žiadnu infekciu v kupeloch....ako su to vaše peniaze a podla mna mate na to pravo !!!!
Baby načo stresujete ostatné mamičky, podľa mňa to vôbec nieje take ako to tu vypisujete úplne zbytočne robíte paniku ....fakt mam dosť a keby som sa nevratila odtiaľ a mám nastúpiť presne kvoli týmto diskusiám by som bola celý čas úplne v strese. ....a čo sa týka peňazí ano v dnešnej dobe nemáte nič zadarmo ale ba Slovensku to je bohužiaľ tak. ..
@kankam ja som tam tento rok nebola,len to tu sledujem a mali tam rotavirus a kamaratka tam zažila hnačkovanie v juni ,my sme tam boli min.rok a mali tam zrovna plesne a ekzemy deti z bazenu tak sme ho neabsolvovali.....a odchadzali sme odtial s teplotami a vyrubilo sa nam zapal str.ucha....rozhodne by som sa telefonicky informovala....aka je tam momentalne situacia.....ja som tento rok bola v bardejovskych kupeloch a na neporovnanie s lucivnou.....viac sa nam pačili aj procedury aj celkovo a aj detom sa viac pačilo....len aby to zabralo......držte sa maminky.....
@sonah ok, ja som myslela, že tento rok. Ja som bola v Marci a hovorili mi tam že odišli predčasne s črevnými problémami. Ja som zrušila bazén aj vírivku, len saunu aj to som mala obavy a čo sa mi zdalo čudné v jedálni na tanieri, som radšej išla na nákup do lidla a uvarila dcére v kuchynke, už sa mi baby smiali, že si ma na rok objednajú ako alternatívu ku kuchyni. Prežili sme to asi aj kvôli tomu v zdraví. Ale sme sa v podstate izolovali, nechodili sme na výlety ani do herne, len von a výlety samostatne cez víkend.
O tých plesniach mi vraveli baby priamo, čo dostali "mastičku".
Po 3 rokoch a každoročnom zhoršovaní som úplne stratila ilúzie a poriešime si to v rámci dovoleniek sami.
Pozdravujem,dievčatá.My sme absolvovali liečenie 2x v zime, bolo vynikajúco, liečenie nám pomohlo, sme menej chorí, chceme sa znova vrátiť. Je pravda, že detičky bývajú choré, moje boli každé 3 týždne, takže aj tam som rátala s tým, že ochorejú. Rotavírusy sme mali tiež už niekoľkokrát aj doma, aj napriek max. snahe a dodržiavanie hygieny, dezinfekcii, vetraniu, atd, sa jej často nevyhol ani súrodenec, ja alebo manžel. Ale s každou prekonanou infekciou imunita na rotavírus rástla, takže mali ľahší priebeh. Prajem Vám odvahu pri zdolávaní imunitných deficitov našich detí, imunita našim drobcom rastie s vekom a aj s prekonávaním infekcií...
@minislon Ahoj, nemusíš sa báť. Ja som si presne po prečítaní týchto komentov myslela, ze ochorieme hneď ako prídeme nakoľko sme 3x predkladali kvôli chorobám nástup a ešte tu tesne pred nástupom doznievali hnačky. My sme tu už druhy týždeň a sme stále zdraví....teda ak nepočítam narazeny prst a návštevu chirurgie a roentgenu🙂
Pre istotu užívame probiotika ale črevné virozy idú ruka v ruke s teplým počasím a tomu odzvonilo definitívne pred týždňom. Chore deticky tu nejake vždy sú ale nie je to tak ze by tuz každej strany niekto soplil a kaslal. Ak je dieťa poriadne chore dostáva jedlo do obedara a nemôže chodiť na procedúry. Iba ak už je na konci choroby a sem tam zakasle, vtedy nemusí byť izolované. Napokon ak sa bojíš, aby deti neochoreli, môžeš vynechať herňu. Aj tak mame byt co najdlhšie na vzduchu. No a potom deti si vrámci procedúr každý deň musia preplachovat nos konvickou takže to je prevencia. A areál je tu nádherný. Personál strašne milý. Jedlo je chutné...aj keď mäsa mam už po krk 🙂 Deti to tu milujú. Moje deti ani nechcú ísť na rodinný výlet co sa im tu tak páči 👍. Takže smelo do toho. Prajem krásny pobyt.
Nedá mi nenapísať svoj vlastný koment. Bola som v Lúčivnej s dvoma deťmi 3 x a môj názor je, že si to robíme my samy. Aj minulý rok aj tento rok tam bolo kopec detí, ktoré boli tak choré, že nemali čo robiť napr. v jedálni apod. Viem, že o tom rozhoduje lekár, ale viem si predstaviť, ako tieto mamičky radšej ani nepovedali na vizite, že deťom niečo je. Tento rok som bola v šoku, keď chlapec mal hnačky, dostaval tvrdé diétne jedlo (vlastne len čaj a sucháre) a večer vidím, ako mu v bonsaji mamička objednala pizzu, ktorú on s chuťou jedol... A myslím, že to nebola výnimka... Myslíte, že sa takéto matky priznajú na príjme, že napr. majú hnačku??? Nebuďte naivné:( Niektoré sa ani nehanbia povedať, že majú angínu, berú ATB, ale chodia všade...Do telocvične, na procedúry apod... Takto sa mi priznala jedna pani tento rok. Že vlastne už prišli chorí, boli 4 a postupne to na nich prechádzalo na všetkých, všetci brali ATB, ale nenapadlo ju obmedziť pohyb...Veď nech sa nakazia aj ostatní...a áno úúúplne v pohode chodili aj do bazénov, telocvične a všade, kde je uzavretý priestor, asi aby mali istotu, že nakazia čo najviac ľudí:( K tým hnačkám by som tiež povedala, že sa pozrite, koľko a akej "kvalitnej"stravy sa deti najedia v bonsaji, ktorú im nezodpovedné mamy dovolia kúpiť. Taktiež som videla na vlastné oči mamičku, ktorá bola viditeľne chorá a tak, aby to nevidel nikto, si robila preplach nosa, ktorý je určený výlučne len deťom... Áno bola som to nahlásiť sestričkám... Ale myslíte že by to nabudúce neurobila??? A takto by som mohla pokračovať ďalej, ale asi je to zbytočné, pretože je ľahšie váľať špinu na niekoho iného ako si upratať pred vlastným prahom. A áno, aj my sme po kúpeľoch tento rok ochoreli, ale nie kvôli doktorkám a sestričkám ,ale kvôli nezodpovedným rodičom!!! Prajem pekný deň
@isis zazila som aj ja na Zdr.TV a myslim ze ich mala sestricka hned poslat na izbu spat ( mali hnacku) prisiel otecko s 3ma detmi ze ved uz ich nenapina a nesrackuju, len mamina este lezi
...
Keby ich vzal von na prechadzku, alw medzi zdrave deti do telocvicne.
A sestricka len pozerala ...
@isis tak takyto level som este nezazila. asi by ma porazilo, ... ja som jedine zazila mamicku v jedalni normalne jest a pritom mali byt na izbe, tiez mali hnacku. boli sme v case ked sa tam po liecebni hovorilo ze je tam rotavirus.. a zjavne aj bol. bolo tam viac pripadov s hnackami. potom som pocula ze to aj hygiena riesi z popradu.. ale dr sa vyjadrovali, ze su to len povravacky.. tak sme sa vyhybali spolocnym aktivitam. pre istotu..
Zdravím, my sme sa vrátili z KL včera. Celý pobyt by som, vďaka týmto komentárom, prežívala v strese, avšak som si povedala, že máme na chodbe susedov, ktorý zvládli celý pobyt bez chorôb, tak prečo by sme to nezvládli aj my... A zvládli sme to. Čo sa týka stravy- myslím, že kúpele nie je možné porovnávať s 5* hotelom, a ani to porovnávať nechcem. Máte na výber z 3 jedál na obed a na večeru.. Ak si vybrať neviete-nakúpte si, uvarte si, strávte hodinu v kuchynke namiesto hodiny strávenej klimatoterapiou. Jedlo bolo chutné. Či budete polemizovať nad nutellou v jedálni a potom si v Bonsaji dáte pohár varenej čokolády a budete z nej unesené, je len na vás... Pre nás bola toto dovolenka-izba stále uprataná, jedlo navarené, procedúry absolvované, pohľad do korún stromov.. Je pravdou, že sme v herni neboli ani raz, keďže sme sa našli dobrá partia na chodbe a deti si urobili svoj vlaastný program. Boli sme na jeden výlet, ktorý nás zaujal, ináč sme trávili voľný čas v blízkom okolí- prechádzky do obce, ku diaľničnému mostu... Každú sobotu je o 16.00 svätá omša v kostolíku na kopci a trvá cca 30minút. Ak máte veľmi citlivé uši a vadia vám vlaky-odporúčam vziať štuple do uší. My sme si na to zvykli a pri každom vlaku sa ma syn pýtal, až kým nezaspal, aký vlak ide- osobný, rýchlik alebo nákladný ? A ako nám povedala pani doktorka pri prepúšťaní - v kúpeľoch sa stretnú deti zo severu, juhu, západu a východu.. Každý si so sebou prinesie svoje zdravotné problémy, či už liečené alebo neliečené... Niektoré deti to zvládnú bez ujmy, okolo niektorých stačí len prejsť a už majú soplík, kašeľ... Mamičky, trávte čas vonku ... aj v daždi. Nám z 21 dní nepršalo asi 5 dní, bolo to síce na nervy, ale v lesíku nezmoknete až tak ako na ihrisku. Prajem všetkým deťom, aby boli zdravé, aby ich choroby z ďaleka obchádzali!
Ahojte .....Dcere odporucili kupele v Lucivnej,len mame este jedno dietatko doma ktore momentalne kojim...Neviete mi prosim poradit ci je mozne ist a oboma detickami do kupelov,alebo radsej s dcerkou poslat tatina???Je tu taka mamicka co ma taku skusenost
@vladkachovancova jasne mozne to je. Do 3 rokov je moznost za 8,5 na den aj so stravou
@vladkachovancova Áno ja som tak bola pred 2 týždňami s 5 ročnou a 2.5 ročnou. Chodili sme spolu na všetky procedúry okrem sauny, vírivky a floatingu. Mala sa tam naučila preplachovat si noštek a aj na dychových cvičeniach nezaostáva la za ostatnými. Boli tam aj s menšími detičkami do 1 roka. Zakym staršie dieťa inhalovalo s naustkom, mamka s mladsim bola na spoločnej inhalácii (cez presklenené dvere na dieťa videla). Do sauny išli detičky aj sami a mamičky s mladšími detičkami ich čakali pred saunou... Opäť na seba videli cez presklenené dvere. Takže žiadny problém. Akurát v zime obliekať a vyzliekať na procedúry, z procedúry, na obed, z obedu a podobne je niekedy na nervy 😀
@renalka Len to mensie ma akurat 4m .liecbu zatial nastastie nepotrebuje tak preto sa trochu obavam toho ako to zvladneme a ci vobec mam ist ja??!zvazujem
A este by ma zaujimalo ci sa da vybrat liecebny dom alebo ktory je podla vas najlepsi?
@vladkachovancova Ved nemusite nastupit okamzite, da sa to odlozit. S chvalenie ma platnost myslim az 1 rok. Teraz idu sviatky, aj tak tam bude zatvorene, kludne si rezervujte termin na jar, alebo leto az a male Vam zatial trosku podrastie.

@kankam súhlasím s tebou. A malo zeleniny