icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

luvis
24. okt 2019

@sonah myslela som na kupelny poukaz pre deti, ako sa chodi do Lucivnej

keischa
27. okt 2019

Prosím vás niekto kto bol v Javori?

strelko
27. okt 2019

@keischa my sme boli v javori

miroslavajozovq
27. okt 2019

@alencica ahoj. My nastupujeme 29.10 to tam asi este budete? Tak sa stretnem 😉

miroslavajozovq
27. okt 2019

@alencica ahojky.
@keischa pisala som spravu

marcy1
28. okt 2019

@marikalea tiež sme prišli 18.10. domov a priniesli sme si odtiaľ salmonelu :(

barbiers
28. okt 2019

Baby prosím vás foto toho welness?

kankam
28. okt 2019

@marcy1 to je sila :( aj tam riesia nejaku karantenu ?

marikalea
29. okt 2019

@marcy1 že boli tam z Prešova dievčatká .aj oni odišli so salmonelozou. Údajne aj strava je strašná. A aktivity boli vonku asi kvôli karanténe. Skor by si mali dať poriadok v kuchyni. Asi sa viacerí podakuju kucharkam🙄

marcy1
29. okt 2019

@kankan rieši hygiena Poprad, ale vôbec nezavreli tak neviem ako sa to rieši 😒

marcy1
29. okt 2019

@marikalea my sme určite dostali z jedla, kedže som bola s 2deťmi a malá sa tam odmietla stravovať a ona ani nemala salmnelozu :(
Hygiena Poprad to vraj rieši je tam ta salmonela ešte stále, tak neviem.

kankam
29. okt 2019

@marcy1 tak skore uzdravenie, ale som zhrozena ☹😟.Aj nejako reagovalo vedenie, ze "zdrave" dieta sa pride liecit a odide s mega problemom? Ja som uz v Marci bola neprijemne prekvapena ako z roka na rok ide stravovanie dolu vodou.Ale toto je uplne zle ☹.

marcy1
29. okt 2019

@kankam ďakujeme, už sme našťastie v poriadku ☺️ Lekári sa to snažili ututlať, začnú hnačky posielajú predčasne domov, a tým to z ich strany končí, nevzali ani ster ani nič. :( smutné

kankam
29. okt 2019

@marcy1 tak to teda je, alibizmus jak vyšitý :( . A Vaša lekárka po potvrdení nedala podnet na kúpele ?

marcy1
29. okt 2019

@kankam ale dala a aj hygiena od nás. Prišla odpoveď je to v štádiu riešenia 😏

adrianazs
30. okt 2019

@marcy1 Ahojte maminky je mi do plaču idete na liečenie a takto dopadnete dúfam že sa to vyrieši tam všetko ututlaju ja čo som chodila so synom a boli tam choroby zo sauny tak tiež my sme do sauny ani nechodili našťastie nás nič také nestretlo no naposledy strava bola strašná no nemali sme z nej nič chvála Bohu už dva roky po sebe nechodíme ideme radšej v máji do Chorvátska na dva týždne klíma tam mu veľmi pomáha no chodili sme po sebe 6 rokov a to viem že kuchyňa sa každý rok menil personál fakt smutné že kúpele idú dolu vodou kebyže som tam volám okamžite hygienu a volám aj do poisťovne nech sa zobudia ide im asi len o zisk veď to je nonsens a prijímajú ďalej deti na zaplakanie a dieťa sa ide liečiť a príde domov choré je mi z toho smutno keď porovnám prvé tri roky ako tam bolo fajn s posledným tak obrovský rozdiel to bol prajem vám všetkým maminkam detičky skóre uzdravenie pekný deň

veronicka1901
30. okt 2019

@kankam veru, strava sa tam pokazila, tento rok sme boli tretikrat a uz sa veru nechystame, mladsia dcera nam totalne cely pobyt prekaslala, ale tak, ze sme ani jednu noc nespali a pristup lekarov dovi-dopo. Strava uz tiez uplne o nicom.

avlv
30. okt 2019

@marcy1 Môžem vedieť v ktorej ubytovni ste boli ubytovaní?

kankam
30. okt 2019

@veronicka1901 my sme tiež chodili 2017/2018/2019 a tento rok sme skonštatovali že končíme. Všetko čo to dcére mohlo dať a pomôcť to dalo a naozaj tam bolo naj v roku 2017, minulý rok som sa nad niektorými vecami pozastavila a tento rok som skonštatovala že dosť (super boli dru nesolené tyčinky na 2 večeru). A to sme tiež vybavili že žiadny bazén ani vírivka. Len sauna navyše, čo tam stále niekto riešil napriek mojej dohode s lekárkou a vysvetlovali mi ako to nie je dobré rozhodnutie. Čo tam boli dobré sestričky odišli, alebo odchádzali na materskú. Pár starších čo čakali na dôchodok, že to už nejako dobojujú ...
Najviac ma dorazil prístup sestričiek na príjme, ktoré presviedčali predo mnou dcéru aby tam budúci rok išla sama (mala práve 10 rokov) a dôvod - citujem " bude ti tu dobre, nebude ťa nikto kontrolovať či sa sprchuješ, umývaš si zuby a pod)" na čo moja dcéra vypleštila oči a povedala, že ju nikto kontrolovať nemusí, ona to považuje za normálnu vec 🙂)).
No pikošiek, ktoré ma presvedčili bolo skutočne dosť ... A to sú v porovnaní so salmonelou len maličkosti ... Si predstavujem že dostane salmonelu a ani sa to nedozviem ... :((( až keď bude mega zle ... A to tam chodia mnohé deti so skutočne vážnymi diagnózami, ktoré sa rodičia snažia všetkými silami stabilizovať a potom im niekto svojou nedbanlivosťou toto zabezpečí ... Fakt pridaná hodnota za nemalé peniaze ...

kankam
30. okt 2019

@adrianazs tiež sme to začali riešiť predĺženým pobytom pri mori a pobytom na horách na SK/CZ. Inhalátor, lieky máme a sú aj iné miesta kde je pridaná hodnota za menšie peniaze a pre celú rodinu s neobmedzeným režimom ...

veronicka1901
30. okt 2019

@kankam pravdu pises. Inak ja som tu stravu zakazdym kritizovala v dotazniku na konci pobytu - druha vecera vzdy otras - keksy alebo podobne veci, taktiez olovrant, vobec sa mi to nepacilo :(. Tentokrat sme boli v lete a deti co tam boli same, totalne ruinovali areal, preliezky pre mensie deti a tak. Diskoteka do 22:30, hluk, teplo, nedalo sa spat, no cele zle. A veru, uz ani ten zdravotnicky personal nic moc. Na ten dcerin kasel len povedali, ze zajdite si potom na pneumologiu a tak sme sa trapili, co kaslala, ze skoro vracala z toho noc, co noc. Tiez by som tam inak starsiu nepustila samu, aj ked ma uz 8 rokov.

marcy1
30. okt 2019

@avlv boli sme v Borievke

marcy1
30. okt 2019

@adrianazs ďakujeme, áno je to smutné. Hygiena je kontaktovaná je to v rámci riešenia, ale podľa mňa sa to ututle :(
My chodíme aj do chorvátska, aj do Tatier v lete a aj v zime niekoľkokrát. Kúpele sme skúsili 1.krát, ale už naposledy :(

moischaaa
30. okt 2019

Nezvyknem komentovať ale teda naozaj musím 😉my sme vratili včera z Lučivnej a teda musím povedať že to co tu čítam od niektorých mamičiek no ďakujem ,som rada že som tu nebola pred odchodom lebo presne vďaka takýmto komentom by som vkuse v strese že či nemame salmonelu atď.. ja som velmi náročná osoba čo sa týka všetkého od jedla ubytovania ľudí atď a môžem vám povedať že jedlo bolo vynikajúce!!! To som si ani stravu nechcela dávať lebo niektoré maminky píšu ze otras hnus atd no neviem co vy jete doma ale strava je úplne chutná ,ved ste v liečebnom ustave a nie v 5*hoteli kks ..ja som si tu stravy dojednavala po prvom dni ked som videla ze mala zje komplet vsetko a este jej mozem vyberať z 3jedal!! ....ok idem ďalej ...co sa tyka sestričiek a dr ja neviem co viax potrebujete veď vsetky boli v pohode nemali problem vysvetlit boli mile ku všetkým detom nemám pocit ze by bol nejaký problém.... Ubytovanie tiez super ...ja sa velmi tesim ze sme ich absolvovali a velmi radi sa vrátime naspäť ,ja som astmatik a mne to tiez pomohlo ...jedine co mi vadilo boli niektoré premotitovane matky ktoré si nevedia poradit so svojimi deťmi a všetko ofrflu...ale tak to je tak ze sa vsade najde niekto kto bude frflat....a salmonelu ak by ste mali priamo z kupelov myslim ze hygiena by to okamžite cele pozatvatala pri akomkoľvek naznaku, nemôžu si dovoliť predsa aby lahli vsetci na salmonelu.... Nedalo mi to ale musela som ☺️

marcy1
30. okt 2019

@moischaaa Tiez suhlasim, jedlo sa dalo zjest a aj moj narocny syn zjedol vzdy vsetko. Nemala som s nicim vyhrady, takisto sestricky velmi mile aj lekari.
Ale salmonelu sme dostali urcite tam mam to potvrdene aj hygienou z Popradu, aj z hygieny z Komarna, ze tam v tom case ta salmonela bola. Je to v stadiu riesenia. Urcite si taku zavaznu vec nebudem vymyslat, kludne si mozete vyzistit, ze bolo v tom case okolo 17-19.10. predcasne prepusteny velky pocet pacientov.

avlv
30. okt 2019

@marcy1 Preto sa pýtam,lebo z Borievky vás bolo viac prípadov v tom čase.

marcy1
30. okt 2019

@avlv áno aj ja tak viem, že nás tam bolo viac v tom čase :( ale stále neviem čo bolo príčinou či personál, či jedlo.

kankam
30. okt 2019

@moischaaa máš právo na svoj názor, ale napísať že salmonela nie je odtiaľ niekomu kto sa tam nakazil mi príde trošku silná káva :( ...
@veronicka1901 aj ja som ho krizitovala v dotazníku. Napr.prekorenené maso s čiernym korením na ktoré je dieťa alergik, seven days croasanty - umeliny pre deti s kopcom emulgátorov a pod. To je skutočne výborná strava ...

kankam
30. okt 2019

@moischaaa a ešte mi nedá, že lekárka tam bola tento rok super a so setričkami na inhalácii a na zdrvot.telesnej sme sa lúčili objatím a čokoládou. Boli skutočne fajn, ale z roka na rok im tam odchádzajú tí naj na materskú, alebo úplne preč ...

marikalea
31. okt 2019

@moischaaa to že dostali v Lucivnej salmonelózu je isté. Sesterka bola v smreku. A odchádzali 17steho.a vie o ďalších 2deti čo tiež s hnackami a salmonelozou odchádzali. Ona tam už bola tretí rok bola stále spokojná ale teraz bola strava hrôza. A žiaľ takto dopadli. Vedenie kúpeľov by to malo určite riešiť. Veď si za to platili.